onsdag den 28. september 2011

Sundhedstjek

'Min' sundhedsplejerske har været forbi i dag. For at sige hej og tillykke, måle/veje Varanen og generelt bare høre, hvordan det går, og om jeg havde nogle spørgsmål.

Varanen var mildest talt ikke begejstret for at blive klædt af og proppet ind i en stofble for derefter at blive hængt op i en vakkelvornt udseende vægt, men det kan jeg egentlig ikke bebrejde ham. Det der med at ligge på maven syntes han heller ikke var the shizzle, men han bliver jo nok glad for at kunne det i længden, tænker jeg. Og alt i alt tog de dele, han ikke brød sig om, ikke særlig lang tid. Resten af seancen - den, hvor Sunderen og jeg drak kaffe og sludrede, mens Varanen fik mad - syntes han sjovt nok noget bedre om.

Varan-puppen

Det var et hyggeligt besøg, og min Sunder virker vældig sød og kompetent. På ingen måde ligeså "ekstrem", som min sidste Sunder (og det var altså en af hendes kolleger, der kaldte hende det; selv ville jeg måske bare have anvendt ordene 'emsig' og 'lidt uhyggelig'), men derimod meget menneskelig og nede på jorden. Det kan selvfølgelig også skyldes, at Varanen er barn nr. 2, og jeg derfor ikke på samme måde har haft en fornemmelse af at skulle 'eksamineres', som jeg havde med Øglen, men anywhooooo, så var det en god oplevelse.

Varanen vejer nu 4300g og har dermed opnået sin fødselsvægt +50g (eller 48g, hvis man er Varanens mor og går op i den slags petitesser). Og så er han 55cm lang (mod 52cm ved fødslen, så jeg tænker, at nogen har målt bare en my forkert), så der er ikke noget at sige til, at han ligner Sidney Lee lidt (tænk dyb t-shirt-udskæring fremfor underlig brun-orange farve), når han har sine str. 50 body'er på. Dommen var, at han trives og virker enormt vågen og opmærksom af sin alder, og som kirsebærret på toppen kunne han da lige levere en kæmpe remoulade-ble, mens Sunderen kiggede på, så hun kunne konstatere, at han i dén grad får mad indenbords. Jowjow.

Varanens sutte-debut lidt tidligere i dag

Udover vejningen og målingen havde jeg ikke voldsomt mange spørgsmål (erindrer noget om, at jeg til første sundhedsplejerske-besøg med Øglen havde en hel post-it fyldt med spørgsmål til hende). Ikke til Varanen, i hvert fald. Til gengæld spurgte jeg en hel del til Øglen. Altså til hendes opførsel i disse dage og til, hvordan vi kan gøre overgangen til søster-heden lettere for hende. Og - vigtigst lige nu - hvordan vi kan mindske hendes gener ved den blist, der har bosat sig på hendes tunge og er omtrent samme størrelse som Angola. Hun havde en række gode råd, som vi skal have afprøvet (nogen, der ved, hvordan man nemmest får fyret et skud Aftamed i munden på genstridig 2,5-årig?) og mht. det der med søster-heden, så sagde hun - ligesom alle I kloge læsere - at det bliver bedre hen ad vejen. Men indtil da, så foreslog hun rimelig enkle, men alligevel viise (synes jeg) ting, vi kunne gøre. Fx lade hende have de samme grænser som før. Her har HDD og jeg nok været liiige kompenserende nok, siden vi kom hjem med Varanen, men det skaber tilsyneladende mere utryghed end det modsatte, hvis vi lige pludselig bare er helt "jaja, lille skat, du må gerne ødelægge X, male på Y og spise Z", hvis hun normalt ikke må.

Lille store Øgle

Derudover er det åbenbart vigtigt ikke at udstråle nogen form for "det er synd for Øglen"-hed. For som Sunderen sagde, så kunne vi være helt sikre på, at hvis det er den tilgang, vi havde til det, så vil Øglen opsnappe det på et splitsekund og synes, at det er endnu mere synd for hende. Og sidst, men ikke mindst, så skal vi holde igen med valgmulighederne. Ikke noget "vil du have X, Y, Z, Æ, Ø eller Å til aftensmad, nu du har ondt i munden, lille Øgle?". Allerhøjst et "vil du have X eller Y?" eller - helst - et "nu får du X til aftensmad - det gør ikke ondt i munden. Værsågod".

Måske ikke ligefrem raketvidenskab, men er der ikke også noget med, at det ofte er det simple, der virker? Under alle omstændigheder skal det have en chance. For hende Øglen fortjener altså også snart at få sin kendte hverdag tilbage (hun har været hjemme fra vugger igen i dag).

Sunderen kommer igen om en måned, og så må vi se, om bøtten er vendt og jeg til den tid har flere spørgsmål om Varanen end om Øglen. Nu må vi se. Under alle omstændigheder synes jeg, det er dejligt at have fået en sød og forstående Sunder, som ikke havde noget imod, at jeg plaprede løs. Og som i øvrigt syntes, at Varanen var fin og sød. Men det er han jo også, såeh...

8 kommentarer:

 1. Klogt. Jeg har siddet her og taget notater til om et par måneder :-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en klog sundhedsplejerske. Selvfølgelig syntes hun, at Varanen var sød og fin. Jeg håber, at Øglen snart bliver helt frisk igen. Hvad angår Aftamed, kan det måske gives sammen med noget sødt? Totalt tarveligt trick, but it works :-)(Apropos søsygetablet og is!)

  SvarSlet
 3. Jeg tror, og har intet som helst at have det i, at Sunderen bare er mere afslappet, når man er 2. gangsmor. Min SP var/er super sød og afslappende og det er dejligt at få besøg af en, som kan give fif, råd og vejledning.

  Håber at den lille store Øgle snart er frisk og finder sin plads i jeres nye familie. Og det er altså svært at holde på de gamle regler, når man synes, at det er en lille bitte smule synd. Her er det sutten storebror bruger lidt for meget...

  SvarSlet
 4. Fik jeg sagt, at han VIRKELIG er lækker ham Varanen. Nøj!
  Skal vi ikke besøger jer, en formiddag i næste uge? Mig og Skrubben, that is.

  SvarSlet
 5. En meget meget klog Sundhed, I har.

  Og stakkels Øgle med kæmpe-blist. Jeg kan godt forstå, at I kommer til at udstråle "synd for", for det er da mange ting på én gang for sådan en stor-lille pige!

  SvarSlet
 6. Tak fordi du deler de gode råd fra din gode Sunder. Det er meget de samme tanker vi render rundt med her i huset, hvor Skrupsakken jo lige om lidt får samme wake up call som Øglen. Lækre øjne hun har! Det er jo helt vildt.

  Og nøj, hvor er han også lækker ham Varanen.

  SvarSlet
 7. @Karoline: Jeg synes nemlig også, at det var vældig klogt :-)

  @Nonna: Desværre går snyde-med-søde-sager-finten ikke lige her, for Aftamed'en er en gel, der skal direkte på blisten. Men ved et hvilketsomhelst andet medicinprodukt er jeg ret sikker på, at det ville virke :-) Heldigvis ser det ud til at Øglen har det bedre, så vi krydser fingre for, at det bliver ved med at gå i den rigtige retning.

  @Vevika: Du har nok ret i, at sunderen er mere afslappet 2. gang. Og godt at høre, at vi ikke er de eneste, der har svært ved at opretholde de gamle regler, når der sker store omvæltninger derhjemme...

  @Husmoder: Tak - det synes vi også :-) Og jo! Kom endelig på besøg! Kunne være SÅ hyggeligt!

  @GG: Det ER nemlig ret svært ikke at udstråle "synd for" lige i øjeblikket. Men det er også ret vildt, som hun reagerer på 'ynken' kontra, når vi bare taler om det som "det er da også noget værre noget med den blist... kom hen og få noget mælk, det hjælper". Så vi prøøøver at holde os rimelig neutrale. Så vidt muligt...

  @AB: Tak for de pæne ord om reptilerne. Og ja - Øglens øjne er faktisk lidt særlige, synes vi. :-) Men mest fordi de er knaldblå. HDD og jeg har begge brune øjne, så det er lidt spøjst...

  @Birgitte: Ja, er han ikke?! ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...