onsdag den 19. oktober 2011

Det der barsel, iggå?!

... Det holder max! Også selv om Varanen efterhånden vejer et ton, og mine muskler (eller hvad det nu er) i ryg, skuldre og nakke nu er ude i en seriøs omgang kluddermutter. Især de dage, hvor Varanen sover godt, og hvor han ikke spiser hele tiden og så igen, For så er der både tid til at kræse lidt for Øglen, stene med lidt nørkleri (gerne til hjernedødt tv. Så mit første - og helt sikkert sidste - afsnit af det der Kongerne fra Marielyst i går. Jeg. Er. Chokeret. Og lover hermed at spærre Øglen såvel som Varanen inde på livstid, hvis de på noget tidspunkt ytrer ønske om at deltage i sådan noget hø) og hygge lidt om os selv.

Jaja, det er jo ikke Van Gogh eller noget, men da jeg ikke just er den store madkunstner, er det noget af en bedrift. At I ved det. Øglen var i hvert fald begejstret (måske fordi hun er vant til en flad riskiks eller noget andet - frisk fra pakken), og det er jo det, der tæller... 

Hele Blogland laver pandebånd for tiden, og eftersom jeg er sådan lidt medløberagtig, vil jeg da også have et. Meget timet, eftersom det er pænt koldt udenfor i dag...

Markerede HDD's sidste dag på barsel (snøft) i dag med frokost på Laundromat. Med lysvågen Varan, som åbenbart syntes godt om Gaffa stedets puslefaciliteter. I hvert fald skulle vi derud to gange på meget kort tid...

Menøh... det er selvfølgelig vældig nemt at være totalt her går det godt-agtig, når nu man er så privilegeret at have haft barnefaderen ved sin side i hele fire uger i stedet for de sædvanlige to. Vi kan jo lige skrives ved, når jeg har været alene på skansen i et stykke tid med hvad dertil hører af afhentning af Øglen* og søskend-skærmydsler. Og med en Varan, der for alvor har fundet sine stemmebånd. Han begynder at komme godt efter det, i hvert fald, og selv om han ikke er nogen skrige-baby ("endnu!", som mindre optimistiske sjæle ville tilføje), skriger han temmelig højt, når det sker.

Så altså: Her går det godt. I hvert fald en dags tid endnu. Gad vide, hvor meget jeg kan nå at nørkle, gå på café og kræse om Øglen inden da?!

*Har nu prøvet at hente alene i både Christianiacykel og med dobbeltklapper og tog. Overlevede begge dele, men lad os nu se, når det bliver en dagligt tilbagevendende begivenhed...

3 kommentarer:

 1. Du må Være øvet fra øgle!!

  Jeg er imponeret.. Jeg når virkelig intet andet end at fodre, skifte og dikkedikke 3 ugers baby...

  Hvordan kan man være krea og lave mad?
  Altså jeg går med barnevogn - men ungen sover godt nok for lidt til at jeg kan udrette mirakler i de få timer om dagen..

  Og jeg tør ikke gå ind nogen steder.. Tænk hvis han skreg på ble eller mad på cafe. Ohh panik. Lærer man det?


  Dybt jalouc

  SvarSlet
 2. #Alice: Du lærer det og nogle gange skal man springe lidt ud i det. Men kan absolut godt genkende situationen fra min første barsel :-)

  #Øglemor: Har du set den der sløjfe, man kan strikke/hækle herovre: http://hverdagsjunkie.blogspot.com/2011/10/sunday-one-day-wonder.html
  Tænkte på den til Øglen, i lilla og rød ;-) Skulle være nemt nok (ikke at det betyder at jeg springer ud i det). Og det skal nok gå med at være alene med hente/bringe. Lige om lidt er det jo meget tæt på hjemmet og mere overskueligt.

  SvarSlet
 3. @Alice: Oh, jeg kan også godt huske det fra min første barsel. Nåede ikke noget som helst overhovedet. Men hvor kliché-agtigt det end lyder, så er det altså noget andet anden gang. Ikke mindst fordi man bliver nødt til at holde en vis kadence for at holde trit med ældstebarnet. Derfor bliver babys sovepauser nogle gange udnyttet ret effektivt. Selv om der da heldigvis også er tid til at dikkedikke og bare nyde, at baby sover _på_ en i stedet for ved siden af en :-)

  Ang. det der med at tage baby med ud, så er det som Birgitte skriver; kast dig ud i det. Og hvis han ender med at skrige på café, så kan man jo altid trøste / amme (med mindre det er i Illum ;-)) / dikkedikke på skødet / gå lidt rundt med baby. Og man bliver hurtigt øvet i at spise med én hånd :-)

  @Birgitte: Nej, den havde jeg ikke set. Tak for link - den er virkelig fin. Og virker overskuelig, som du skriver. Jeg ender dog nok med at hækle i stedet for strikke, for jeg kan virkelig ikke knække strikkekoden, lader det til.

  Og du har ret - hente/bringe skal nok gå. Men kryds lige fingre alligevel, ikke? :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...