tirsdag den 11. oktober 2011

Hallelujah!

Selv om jeg synes, at Øglen er gigantisk i forhold til Varanen, så er hun jo stadig bare en lille pige. Min lille pige. Som jeg af og til kommer til at kalde baby, fordi hun er - og nok altid vil være - min lille baby. Men det er jo et uomtvisteligt faktum, at hun bliver større. Ældre. Og selv om jeg skulle have lyst til at benægte det, så kunne brevet fra Pladsanvisningen i går (eller, ok - det blev sendt i torsdags, men til e-boks, som jeg ikke tjekker så tit. Er langt bedre til kuverter og papir og så'n) da i hvert fald få mig ud af min vildfarelse.

Det var nemlig et brev med et tilbud om en børnehaveplads. Fra 1. december. Det er jo lige om lidt, mand! Og selv om jeg godt ved, at december er måneden, hvor Øglen bliver 2 år og 10 måneder, så havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at hun rent faktisk blev tilbudt en plads i den måned. Well - think again!

Men nu skrev jeg jo 'tilbud om børnehaveplads'. Det skulle nok snarere have været 'tildeling af børnehaveplads'. For selv om børnehaven har adresse ret tæt på, hvor vi bor, så er det dels en udflytter (som vi ikke har ønsket af forskellige årsager), dels en udflytter til et område, hvor der hverken er skov, strand, marker eller enge. Der er bare plads til børnene (i modsætning til adressen på Østerbro, som i virkeligheden tilhører et fritidshjem). Og plads til børnene er selvfølgelig fint nok, men det kunne nu være fedt, hvis der var plads til lige netop vores barn bare lidt tættere på end der, hvor 'udflytter'-bussen kører hen. Desuden kunne brevet berette, at hvis vi takkede nej til pladsen, så ville Øglen blive udmeldt af vuggestuen med en måneds varsel. Lose-lose.

Skæbnen ville det så sådan, at vi netop i går havde været ovre og se på en børnehave praktisk talt lige ved siden af, hvor vi bor. Havde fået den anbefalet af En Anden Vuggestuemor (faktisk moderen til Øglens bedste ven, som skal begynde i selvsamme børnehave i næste måned), og så ville vi da lige se på den. Nøjjj, den var hyggelig. Lille og slidt på den hyggelige måde, afslappet ledelse og fornuftig pædagogik. Ingen madordning, men det var også det eneste, der var noget at udsætte på. Lederen fortalte endvidere, at der var én ledig plads derovre på nuværende tidspunkt, men at den var i udbud, så det var Pladsanvisningen, man skulle have fat i, hvis man ville gøre sig nogen forhåbninger om noget som helst.
Nu ER Pladsanvisningen i Københavns Kommune jo ikke kendt for at være de letteste at danse med, men jeg besluttede mig for at ringe til dem i dag og høre. Men så var det jo, at jeg så 'tilbuds'-brevet i e-boks. Og blev helt panisk på den hyperventilerende (og senere stortudende, så måske er jeg stadig lidt hormonella?) måde. HDD var helt med på, at 'udflytter'-børnehaven ikke lige var det, vi havde haft i tankerne for Øglen, så han bremsede mig ikke, da jeg skrev en lettere desperat mail til hende, der havde sendt 'tilbuddet'. Med en ordlyd, der tydeligt signalerede 'mor på randen af nervesammenbrud - jeg ringer i morgen'.

Og så var det, at miraklet indtraf. For hende, der havde sendt mig 'tilbuddet', viste sig at være en sand engel, så selv om Pladsanvisningens telefontid for længst var overstået, ringede hun til mig for lige at rede trådene ud. Fordi hun "syntes, det ville være synd for mig at gå og være nervøs til telefontiden i morgen". Halleluja! Vi talte lidt om den børnehave, HDD og jeg havde været ude og se, og hun kunne bekræfte, at der var en ledig plads, men at den ganske rigtigt var i udbud. Hun regnede dog med, at de ville få et afslag på den, men det ville hun først vide endeligt i dag. Og hvis de fik et afslag, så ville de kunne tilbyde pladsen til Øglen. Halleluja nok engang! I øvrigt kunne hun godt finde plads til Øglen i en helt tredje børner, hvis yndlingsbørnehaven gled os af hænde, så jeg skulle ikke være bekymret, sagde søde søde Pladsanvisnings-dame.

Gæt lige, hvem der har krydset fingre i går aftes og i nat. Og gæt lige, hvem der blev majet majet glad, da verdens sødeste Pladsanvisnings-dame ringede omkring kl. 8.30 og kunne berette, at hun netop havde sendt et nyt tilbud (bemærk - intet citationstegn denne gang) til min e-boks - til yndlingsbørnehaven. Med start 1. december. *Indsæt selv tonerne fra Händels Messias Halleluja-kor*

Så nu varer det ikke længe, før jeg er mor til en børnehave-Øgle. Som kommer til selv at kunne gå til og fra børneren (noget af en forskel fra nu, hvor vi har 3,5 km hver vej). Og som skal over og hænge ud med sin bedsteste ven (satser håber på, at det evt. ville kunne lette indkøringen lidt). Føler mig virkelig heldig og privilegeret, og jeg lover hermed, at jeg er færdig med at komme med små spydige bemærkninger om Pladsanvisningen...

11 kommentarer:

 1. Sikke en skøn historie :) Man skal altså også have lov at være heldig en gang imellem!
  Sikke en sød dame :)

  Stort tillykke! I skal nok klare børnehavestarten sammen :)

  SvarSlet
 2. Ih - tillykke :o) Hvor er det bare lækkert!!!!! Det er Varanens ankomst, der gir god karma, du.......
  Skønt for Øglen (og jer selvfølgelig), at hun kan følges med bedsteveninden når en ny og udfordrende tid starter :o)

  SvarSlet
 3. Hip hurra. Det er bare SÅ vigtigt, at man har det godt med det sted, hvor man skal aflevere de små guldklumper.

  SvarSlet
 4. Ih hvor skønt! Faktisk helt fantastisk og på randen til et mirakel efter hvad jeg ellers har hørt om den københavnske pladsanvisning.
  Er bedste-veninden startet eller hvornår sker det?

  SvarSlet
 5. Har jeg nogensinde nævnt, at jeg elsker pladsanvisningen. Vi havde ikke udsigt til vuggestueplads før næste forår, men så tryllede de lige lidt, og vupti! Så havde vi lige en plads lige præcis den dag vi ønskede.

  Jeg synes, at deres ry er fuldstændig ufortjent.

  Tillykke med den kommende børnehaveøgle!

  SvarSlet
 6. @Diktesoph: Tak - og ja; damen er helt klart på min top ti-liste over favoritpersoner lige i øjeblikket :-)

  @Maibritt: Ja, du har da ret - han giver god karma, ham Varanen :-)

  @GiSP: Ja, det betyder virkelig alverden, det der med, hvor man skal aflevere ens afkom. Og jeg kunne bare mærke i maven, at det første sted, vi var blevet tilbudt, det havde jeg det ikke for godt med...

  @GG: Ja, jeg fatter heller ikke, at det kunne lade sig gøre. Så er virkelig taknemmelig. Bedstevennen begynder i november, så han får lige en måneds forspring. Men så tænker jeg, at vi kan lokke Øglen med, at N er ovre i børneren, så springet for hende ikke kommer til at virke så voldsomt :-)

  @Mille: Fantastisk! Begynder at tro, at Pladsanvisningen er ofre for onde rygter :-) Arj, jeg har seriøst hørt nogle grelle historier derfra, men det er dejligt at høre, at der også er solskinshistorier. Især når man selv er så heldig at få gavn af dem ;-)

  SvarSlet
 7. Åhr hvor dejligt. Og tænk at Øglen allerede skal i børnehave. Store Øgle!

  (Hvilket minder mig om, at Thea også lige pludselig skal samme vej, inden vi får set os om... Heldigvis er puslespillet ikke så udfordrende her i Billund ;-))

  SvarSlet
 8. FEDT! Stort tillykke, hvor er det bare dejligt for jer. Det betyder bare SÅ meget at man er glad for det sted man skal aflevere sit aller kæreste eje HVER DAG!

  SvarSlet
 9. Pyh, sikke en gyser! Og sikke en happy ending :)
  Vi nyder SÅ meget at vi nu kan gå til børnehave på 10 min og at Carla faktisk kan cykle hele vejen selv , frem for at vi skal ud og sidde fast i myldretrafikken hver dag, som vi gjorde da hun gik i dagpleje.
  Held og lykke med børnehavestart og fantastisk at Øglen kan følges med bedsteveninden :)

  SvarSlet
 10. Tillykke med ønskepladsen i børnehaven og fedt at høre, at pladsanvisningen rent faktisk kan være søde og rare! Ikke just den oplevelse jeg har - desværre:/

  SvarSlet
 11. Hej
  Er ved at lave en artikel omkring pladsanvisning og faldt over dit indlæg - stort tillykke.

  Hvis man har besvær med at finde ud af hvor man skal henvende sig har vi lavet en liste der kan findes her:
  http://deborn.dk/pladsanvisningen-link-til-alle-kommuner-her/

  Mvn
  Bo

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...