tirsdag den 25. oktober 2011

Powermælk

Nåmn, Varanen vejer så 5,7 kg nu, siger Sunderen, der lige har været forbi. (Hurra for remindere i telefonens kalender, for ammehjernen var helt overbevist om, at det først var i morgen, hun skulle komme). Hvilket vil sige, at han har taget 1,4 kg på siden sidst. En "flot vægtøgning", som Sunderen formulerede det - og tilføjede, at 800 gram også ville have været flot. Så i virkeligheden skulle hun måske have sagt "crazy vægtøgning" i stedet...

Han er nu 59 cm lang, så alt i alt er han temmelig robust (det må man godt sige om en dreng, uden han får traumer, må man ikke? Det er straks noget andet med piger - jeg fik at vide af en efterskolelærer engang, at jeg var robust, og selv om han vist mente det på en god måde, så fik det mig i hvert fald ikke til at føle mig slank. Hvilket jeg heller ikke er/var, men alligevel...) og får tilsyneladende rigelig næring gennem min mælk. Må være alle de chokoladeskilpadder og kanelsnegle, jeg får kværnet.

For nylig bladrede jeg lidt i den der Barnets Bog, eller hvad den nu hed, den bog man fik af sundhedsplejersken i de gode gamle dage, da jeg lige havde fået Øglen. (Nu er det hele jo digitalt, så ikke nogen skriblerier dér - "du kan bare logge på sundhed.dk og se det hele"). Og der kunne jeg jo se, at hun som 1 måned gammel vejede 4,14 kg. Så ham Varanen er noget større, men sådan er det måske bare med drenge? (Og det er altså ikke fordi, jeg ikke spiste slikkerads, da jeg havde fået Øglen. Dengang var det bare Riesen i stedet for skildpadder)

Store dreng - for en uge siden. Han har travlt med at vokse, for bukserne på billedet kan han ikke passe i livet mere...

Varanen opførte sig eksemplarisk under hele besøget, og han imødegik ovenikøbet afklædning og vejning med høflig nysgerrighed. Blev en anelse arrig over at ligge indeni en stofble under vejningen, men var trods alt så gentleman-agtig, at han gav Sunderen et forsigtigt smil, da han blev pakket ud. Og tissede så på hende to gange efterfølgende, men lad nu det ligge...

Nu sover han - efter at have hængt på mig hele formiddagen og hhv. pletsovet og stirret på mig. Så nu er der sat vasketøj over, ryddet tilnærmelsesvist op i køkkenet og produceret en flaske mælk til fryseren. Og med lidt held vågner Varanen inden kl. 15, så jeg kan nå ud og trille en tur på Østerbro i det gode vejr, før Øglen kommer hjem. Har folk farmor til at hente hende i dag, så jeg slipper for en tur ind til Kbh K. Hvilket passer mig aldeles glimrende.

I øvrigt var jeg til tøsehygge i går aftes. Med Varanen, uden Øglen. Nøj, det var tiltrængt at se pigerne, tale om ikke-baby-relaterede emner, spise god mad og grine en masse. Og at jeg så ovenikøbet kom hjem med en hel pose nyt gammelt tøj, som en af pigerne ikke gad have mere, og en forsinket fødselsdagsgave i form af lækre cremer og negelak, jamen det var jo bare kirsebærret på toppen. Varanen var så sød at have med (lige bortset fra den skrigekoncert han holdt i bilen på vejen ud). Han nægtede godt nok at sove, men han var helt i hopla. Og så var han så træt, da vi kom hjem, at han kun skulle ammes én gang i nat. We like! (Og hvor er det da bare nemt (skrid, Nemesis) at være i byen med en baby, der ikke kan bevæge sig, og som stadig - til trods for den "flotte vægtøgning" - stadig kan ligge på armen. Der er det anderledes udmattende at have Øglen med...)

7 kommentarer:

 1. Hej Øglemor. Jeg fandt din blog ved lidt surfing, og har uden at blinke med dådyrøjnene meldt mig som fast læser.
  Har selv to kid på 5 år og 14 måneder, så det er et trip down memory lane at læse din blog.
  Fed stil der holder - glæder mig til at følge jer!
  MVH Sarah

  SvarSlet
 2. Åhhh, han er stadig så lille og sød :-) og ja, selskabslivet er tit mere overkommeligt (læs=afslappende) med baby end 2-årig.
  Må dog lige sige, at der med mine to drenge var forskel på vægt-øgning. Den store tog meget på, mens den lille var mere 'moderat' i sit indtag. Det gælder til dels stadig ;-)

  SvarSlet
 3. Flødeko :-)

  Tror det er en drengeting, for Spunken og flere af drengene i mødregruppen, har haft speed-vækst, i forhold til pigerne. Spunken vejer halvandet kilo mere, end en pige der er en måned ældre end ham... :-)

  Hvor er han altså kær, den Varan :-)

  SvarSlet
 4. Vi skal have 4-ugers besøg af SP i morgen - har ingen ide om hvor tykke vi er blevet, men for 2 uger siden var vi på 4500 g så mon ikke vi har rundet de 5 kg??

  Har du ham bare liggende i fagnen når du er ude?? Godt nok hsr jeg også en antisove, stirre baby, men ligge i arm gider han ikke - det foregår helst på

  gulvet eller sansegyngen :) synes i øvrigt at 5 kg baby på armen er ret tungt, men musklerne kommer vel...

  SvarSlet
 5. Severin er ikke en gang 4 mdr. gammel endnu, men vejer allerede det samme som Ludvig gjorde til 1-års undersøgelsen. Se, dét er crazy!

  SvarSlet
 6. @Sarah: Hej Sarah. Tak for dine pæne ord, og fedt, at du gider følge med :-)

  @Birgitte: Ja, det er sjovt, så stor forskel, der kan være på ens børn. Og sammenlignet med dine store drenge, kan jeg godt se, at Varanen er en lille fis. Men sammenlignet med sine jævnaldrende tror jeg, han er noget af en basse. Jeg begynder snart i mødregruppe, og så må jeg jo se, hvordan de andres (drenge)børn ser ud ;-)

  @Therese: Jeps. Ren fløde :-) Og du har nok ret i, at det er en drengeting. Synes i hvert fald, at jeg ser flere store drenge end piger. (Selv om min yngste niece også var noget af en vægtspringer).

  @Alice: Hvad var sunderens dom så? Ja, Varanen vil helst ligge i arm - han gider ikke rigtig det der liggen på gulv (endnu - håber, det kommer. Nu har jeg lige fundet et aktivitetstæppe frem til ham).

  @Ludvig & Co.: Ja, det er faktisk ret crazy! Igen; det er vildt, så stor forskel, der kan være på ens børn...

  SvarSlet
 7. 5050 g var dommen :) Store tunge baby!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...