lørdag den 29. oktober 2011

(Sl)yngel

Jeg har lige brugt 275 kr. (Jaja - og 211,75 nede i Netto. Og 45,- på en latte og en kanelsnegl på Krummen & Kagen tidligere i dag. Og 129,95 i Vila - de havde nemlig endelig fået det meget meget enkle tørklæde hjem, som jeg har gået og manglet i et års tid oder so. Men det var ikke DE penge, vi skulle tale om).

275,- er selvfølgelig ikke nogen formue, men man kan alligevel få en del slik, fx. Eller en god portion sushi til HDD og jeg. Man ville også kunne købe indtil flere par handsker til Øglen (tror jeg, men aner det i virkeligheden ikke, for jeg kan simpelthen ikke finde nogle handsker til hende. Hvaffor nogen handsker er the shizzle, når man er 2,5?!) eller fire-en-halv pakker MAM-sutter til Varanen. Osv. Altsammen vældig nyttige ting (især slikket), men det er noget helt andet, jeg har snoldet.

Nu ved jeg, at I sidder helt ude på kanten af sofaen for så at få at vide, hvad det er, jeg har brugt knap 300 kroner på, så jeg vil uden dikkedarer løfte sløret for, at det er... ta-daaaah... SØVN! Til Varanen. Og dermed afslapning til mig selv. "Hvordan kan det lade sig gøre?", tænker I nu (mens I stadig sidder på kanten af sofaen), og igen vil jeg gå direkte til sagen: Jeg har købt en vikle. En strækvikle for at være mere specifik.

Snorksovende Varan 

Der er jo sindssygt mange, der sværger til vikler og slynger og what-nots, men jeg har aldrig rigtig brugt det. For det første synes jeg, at det er en kæmpe jungle, og for det andet syn(t)es jeg måske, at det er lige urtet nok. Eller også bærer jeg bare nag, fordi jeg forsøgte mig med en ringslynge til Øglen, men hun skreg så højt, at jeg seriøst troede, at jeg havde ødelagt hende, de få gange hun lå i den, så den blev hurtigt droppet. Og da vi, efter en kort flirt med en Babybjörn, skulle investere i noget bære-aggregat til hende, faldt valget på en Ergo Baby (efter gode råd fra Blogland). Den har vi stadig - og jeg har ovenikøbet købt en babyindsats, så den kan bruges helt fra nyfødt - men jeg synes ikke, at Varanen sidder særlig godt i den (og det synes han vist heller ikke selv), så den er ikke blevet brugt særlig meget og kommer nok først frem igen, når Varanen er omkring 6 måneder gammel.

Nu er det så bare sådan, at Varanen gerne vil bæres rundt, når han altså ikke lige spiser eller sover. Han er ok med skråstolen fra tid til anden, og jeg har store forhåbninger til aktivitetstæppet, som jeg netop har fundet frem, men armene er bare de bedste. Helst mine, åbenbart. Og det er skam også knaldhyggeligt sådan at slæbe ham rundt, men med en kampvægt på små 6 kg, er han jo ikke ligefrem fjerlet. Så jeg bliver en kende træt i arme og skuldre og får i øvrigt ikke lavet noget som helst i lejligheden. Ikke, at jeg hungrer efter at gøre rent, fx, men lidt oprydning, dykken ned i bunkerne af vasketøj, som tilsyneladende ikke har nogen bund overhovedet, eller andre praktiske ting ville ikke være af vejen. Så noget måtte der ske, og eftersom min slynge-kyndige svigerinde anbefalede mig en strækvikle, var det sådan en, det endte med.

Udsigten, når jeg kiggede ned (og lige lindede lidt på jakken). Meget fredfyldt 

Den ankom så i dag, og efter at have fået nogenlunde fat på bindeteknikken turde jeg binde an (tøhø) med at proppe Varanen i den. Han gik fra at være urolig og let gnaven til at blive meget meget sur, mens jeg moslede ham på plads. Og det varede i sådan cirka 15 sekunder. Hvorefter han nærmest vendte det hvide ud af øjnene og faldt i søvn?!??! (Og ja - han trak stadig vejret. Jeg tjekkede nemlig; det kunne jo være, jeg havde sat ham virkelig forkert). Han sov, mens jeg ryddede lidt op (ikke for meget - det var bare muligheden for at gøre det, jeg havde savnet), sov mens jeg sorterede vasketøj, sov mens jeg tog støvler og overtøj på og sov, mens hele familien Øgle var i Netto. Derefter sov han på en times gåtur, og han vågnede først, da jeg kom til at bumpe hans hoved ind i en dørkarm (hov...), og da jeg skulle i gang med at lave mad. (Dygtig dreng - så blev HDD nemlig nødt til at kokkerere. Gnæggnæg)

Jamenaltså. For sølle 275 kroner fik jeg armene fri i over to timer. OG jeg fandt en måde at handle på, der ikke indebærer navigeren rundt med giga-dobbeltklapvogn og ondskabsfulde blikke fra medhandlende (de er ikke så'n helt vildt large med at flytte sig for barnevogne, dem der handler i SuperBrugsen om formiddagen, skulle jeg hilse og sige). Alene dét ville jeg gladeligt give 275,- for, men jeg har store planer om, at succesen skal gentage sig op til flere gange. Se, dét er da et røverkøb!

17 kommentarer:

 1. noejjj, det ser hygsomt ud! helt sikkert at godt koeb til knap 300 kroner.
  vi havde en ringslynge til jolina, og jeg kan huske foerste gang hun faldt i soevn den - mens jeg stoevsugede! super trick :)
  men altsaa - meget nuttet varan du har dig.

  SvarSlet
 2. Hvor sjovt! Jeg har også lige lagt et indlæg på med lyngebillede. Af en strækvikle, som jeg lige har købt. Fordi jeg har en bæresele (godt nok Beco) med babyindsats, som jeg ikke synes Anna sidder godt nok i endnu. Og den er skøn. Viklen!

  Det er total vejen frem til frihed, der der bær dit barn lir!

  AB

  SvarSlet
 3. Min kostede dog 389,- så du har gjort et bedre køb. Til gengæld er min pink og rød :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har faktisk præcis samme vikle, og en er så skøn! Jeg har dog aldrig kunne få hende den lille manøvret på plads i den i vuggestilling.. så her bliver den kun brugt hvor hun sidder.. Men den reddede mig da idag da jeg var til Cph Moda i Bella centret og lille frk. hysteria ikke gad ligge i barnevognen.. Tilgengæld faldt hun i søvn i viklen efter 5 min. :D

  SvarSlet
 5. For os fungerede det super godt med slynge. Andrea - som ellers var skinger og træls hver aften - blev blid som et lam og lå i slynge de første 2-3 mdr af sit liv - vel at mærke på Søren bryst! Bonus-fritid til moi:-)
  Så er det lidt ærgerligt at hun nu er 1 år og besidder en kampvægt på 12 kg - det fordrer ikke ligefrem til slynge-hygge;-)

  Kh Camilla
  Kh Camilla

  SvarSlet
 6. Hvor ser han bare dejlig tryg ud, som han ligger der:-) Strækviklen reddede nærmest mit liv, da jeg havde en lille prut der også KUN ville ligge i arm hele døgnet. Jeg kan også varmt anbefale en slyngevugge! Og ja, når man først har været i Føtex kl 16.30 med vikle i stedet for barnevogn, så er der ingen vej tilbage.


  (Og jeg har engang stukket bebsens hovede halvejs ind i en varm ovn, da jeg lige glemte at han sad der på maven, da bollerne var færdige... Ikke rigtig plus point på mor-kontoen, vel?)

  SvarSlet
 7. Sådan en strækvikle er en af de få ting jeg er fuldstændig overbevist om er virkelig nyttigt når man har en baby (men jeg er måske i virkeligheden også lidt urte-agtig?). Og nu har jeg jinxet det, så Fremtidige Baby (som jeg går ud fra kommer på et tidspunkt) bliver garanteret sådan en som HADER et ligge i en vikle/slynge.

  Det ser bare så hyggeligt (og praktisk) ud

  SvarSlet
 8. Jeg havde gladeligt givet 1000 kr. for noget der kunne give mig armene fri, men den lille nægtede simpelthen alt det der med slynge, bæresele mv. Han ville kun være i armene og blive svinget/vugget...
  Men så glad for at virker for jer :-) Håber at han bliver glad for legetæppet også ;-)

  SvarSlet
 9. Dejligt, at høre en succes-historie efter ringslynge-mareridt (som lyder meget bekendt). Har også selv høje forventninger til viklen næste gang :)

  PS. Hvor er han en lækker sove-varan!

  SvarSlet
 10. Har også sådan en strækvikle ting, men det er endnu ikke lykkes mig, at få musen til at sidde ordentligt.

  Hun er så også noget mindre end Varanen, trods hun er et par måneder ældre.

  SvarSlet
 11. Ååhh husker alt for godt mit forsøg med ringslynge og baby...det gik SLET ikke. Næste gang må det blive en vikle og så må jeg lære hvordan man vikler...det ser ikk helt nemt ud. Havde ellers tænkt at jeg skulle ha fingrene i så'n en ergo baby som min veninde er ret vild med til hendes lille baby-dreng og som du tidligere har skrevet om. Godt med et par veninder der har lidt forskelligt man kan låne og afprøve inden man selv investere. Hvor købte du forresten viklen så billigt? Hvor ser Varanen skøn ud :-)

  SvarSlet
 12. @Karoline: Det er/var meget hygsomt. Og tak for de søde ord om ham. Jeg prøvede aldrig at støvsuge med Øglen i ringslyngen - måske det var det, jeg gjorde forkert :-)

  @AB: Hehe, det var da pudsigt. Nu har jeg været ovre hos dig og lure, og din slynge er da gånnåk fin! Min er i øvrigt købt brugt (der var en, der kun havde brugt den et par gange), så det var derfor, jeg fik den til en god pris :-)
  Hvilken bærestilling har du mest held med indtil videre? Vi kører vuggestilling, men det er lige før, jeg synes, at Varanen er for stor til den. Men det er måske bare mig...

  @Cecilia: Ja, den er superskøn. Megetmeget blød. Og den er så neutral, at jeg havde en idé om, at HDD så også ville bruge den, men han så ret træt ud ved tanken om at skulle vikle sig helt ind i stof, så jeg tror, jeg får den for mig selv :-)

  @Camilla: Nej, de kan jo også blive for tunge til slynger, sådan nogle smållinger. Men totalt bonus med slyngehygge på fars bryst. Må overtale HDD til at vikle sig ind i de 5-7 meter stof, så jeg kan have BÅDE hænder og bryst(er) fri...

  @cecilie: Haha - jeg kunne også have gjort det der med ovnen! Slyngevugge havde vi faktisk overvejet, og måske overvejelserne bliver taget op igen, når han bliver for stor til liften (som han sover i) inden så frygteligt længe. For selv om han er stor, synes jeg stadig, han er for lille til tremmeseng :-)

  @Konen: Urtet eller ej, så ER det bare enormt hyggeligt og praktisk. Og jeg er sikker på, at du ikke har jinxet noget - din fremtidige baby kommer til at ELSKE både slynge, vikle og bæresele. Det ved jeg bare :-)

  @Birgitte: Åh nej, hvor træls, at han ikke lige gad de der bæredimser. Så fik du rimelig ømme skuldre, tænker jeg?! Legetæppet har jeg, som skrevet, store forventninger til. Måske fordi Øglen elskede at ligge der. Men you'll never know - de har jo nogle sære idéer, de der småkræ...

  @Bettina: Jeg kan i hvert fald varmt anbefale sådan en stræk-fætter. Og tak for de pæne ord om yngste-reptilet...

  @Mortil5: Der er helt klart også plads til forbedring, hvad angår min bindeteknik. Men jeg håber, at øvelse gør mester. Og vildt, at din den yngste ligefrem er _noget_ mindre end Varanen på trods af aldersforskel. Må nok bare se i øjnene, at ham Varanen er lidt af en kæmpe :-)

  @Tanja: Først og fremmest tillykke! Nu varer det jo slet ikke så længe, før du skal bruge en vikle og/eller en Ergo baby :-) Kan varmt anbefale strækviklen, men Ergo Babyen er altså også fantastisk. Fik den til Øglen, da hun var 4-5 måneder og brugte den flittigt. Kan bare ikke få Varanen til at sidde ordentligt i babyindsatsen - måske fordi han er så stor, at jeg føler, jeg kvaser hans ben. Men når han få bedre hovedkontrol, skal jeg helt sikkert igang med at bruge den igen. Og HDD også - han synes, den er noget mere maskulin end 100 meter stræk-jerseystof ;-)

  (Og pssst - hvis du beslutter dig for en Ergo Baby, så sig lige til, hvis du vil købe en babyindsats, der har været brugt 3x2 minutter.. :-))

  SvarSlet
 13. Wauw, det var da godt nok øgle-billigt! (I stedet for "monster-"... get it? Tøhø).

  Jeg brugte strækvikle rigtig meget til E, fik faktisk bagt frokosttærter til hendes barnedåb med hende i kængurupungen.

  Men da JEG var ung var de skisme dyrere end 275 kr., var de! Eller også kiggede jeg de forkerte steder? I hvert fald tvang nærighed mig til at sy en strækslynge selv. Men for 275 kr. ville jeg også bare ha' købt en...!!

  SvarSlet
 14. @Maria: Arj, det er også lidt snyd, at jeg kun har givet 275. Jeg købte den nemlig brugt - der var en, der kun havde fået den brugt et par gange, som nu solgte videre. Den koster vist 600,- fra ny. Min svigerinde tilbød faktisk at sy en til mig, men jeg tænkte, at man vel nærmest ikke kunne indkøbe stoffet for 275,- så det blev en brugt model i stedet :-)

  SvarSlet
 15. Spunken er ret vildt med at sidde i viklen, og den er bare så behaelig at ha' på.

  Ergo Babyen, er et hit. I går var vi i Brugsen, med Spunk i Ergo B, og mig med hænderne fri (til alt det der skulle handles, fordi jeg havde fejlkalkuleret i forhold til levering fra Nemlig).
  Jeg købte også babyindsatsen....stoooor fejl. Spunken var vist for lang...eller for tyk....eller langbenet...anyway, det blev ikke et hit. Nu kan han sagtens sidde i den uden.

  Ringslyngen, er jeg endnu ikke venner med. Ved heller ikke om jeg blir' det.

  SvarSlet
 16. Tak :-)
  Det lyder som om, at jeg må skaffe mig både en vikle og en ergo...skal nok give besked hvis jeg beslutter mig for at købe baby indsatsen :o)
  Fedt at høre lidt om andres erfaringer.

  SvarSlet
 17. Jeg bruger ikke vuggestillingen, men frøstillingen. Jeg synes også Anna er for stor til vuggen. Hun sidder midt på maven med benene i frøposition oppe under sig. Det er hun ret tilfreds med indtil videre. Kan dog huske, at Isac ikke var så vil med den stilling altid. Måske fordi han havde noget mellem benene, der blev lidt generet af at sidde sådan :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...