mandag den 3. oktober 2011

Vrooooummm!

... så gik der lige 10 dage. Eller 11? I hvert fald næsten 14 dage. Som familie på 4. Det er helt og aldeles fantastisk - ikke mindst efter Øglen er blevet rask igen og har genfundet noget af sit gode, gamle humør. (Så mangler vi bare, at jeg bliver frisk - hoster stadig som en gammel spritter (og lægen vil stadig ikke give mig nogen druuuugs), har ondt i hovedet på 10. dag, mere eller mindre - sikkert forårsaget af ond hoste og søvnmangel - og har nu også fået ondt i tænderne (!?!) Den rene ynk!)

Weekenden er blevet brugt på playdate med Øglens veninde fra mødregruppen (skal helt klart playdate noget mere, når vejret er til det - Øglen og veninden spurtede rundt i små to timer og havde en fest, mens Varanen sov, og undertegnede og mødregruppe-medlem drak kaffe og sludrede. Ahhh!) og barselsbesøg af dejlig veninde fra Fyn.

Playdate

Gyngende Øgle - lidt mere modig end sædvanligt på den der gynge...

Og Bondegårdstur i går. Præcis et år efter, vi var der sidste gang. Det holder stadig, og denne gang havde Øglen ovenikøbet et par legekammerater med, så der var jo ikke et øje tørt. Der blev klappet får, fodret heste, jagtet kattekillinger og danset "Boogie-Woogie" (havde jeg ellers forsvoret, at jeg nogensinde ville gøre i offentligheden, men Øglen blev simpelthen så lykkelig, da hun fandt ud af, at jeg godt gad danse med hende til Harmonika-Lars' klimpren, at al selvbevidsthed lige forsvandt for en stund). Varanen var knap så begejstret. Altså, han lavede ikke ballade eller noget, men han sk*d 4 gange, så jeg tænker, at det var hans måde at udvise skepsis på. Med mindre han selvfølgelig hurtigt lurede, hvor mange "nåååårrrh", "ihhhhh" og "hvor er han SØD"er, man indkasserer fra tilfældige folk i toiletkøen, når man kun er 10 dage gammel og ikke kan så meget andet end at knirke og se nuttet ud.


Ae-aeee, lille får

Værs'go' hest! Gulerod til dig!

Uimponeret Varan i fars stærke arme

Dengang vi fik Øglen, havde vi hende med på Louisiana, da hun var 3 uger gammel. Og folk endte med at kigge mere på hende end på udstillingen, fordi hun var så lille. Vi syntes selvfølgelig også hun var lille, og efterfølgende talte vi om, at det var lidt vildt at have hende med ude "så tidligt". Øhm... jaja. Men hun var også den førstefødte, og vi skulle derfor ikke tage hensyn til andre end hende. Og os selv, selvfølgelig. Jeg skærmede da bestemt gerne Varanen mod verden, men det er bare lidt sværere, når man har en Øgle med krudt i r*ven, som også skal mærke, at det er weekend, og at tilværelsen fortsætter nogenlunde som før, selv om der er flyttet en Varan ind i hytten. Så der er vist ikke meget andet for end at konstatere, at det bare er 'hårdere' at være det barn, der ikke bliver født først. Det bliver i hvert fald lidt mere hårdført lidt hurtigere, som jeg blev enig med dame i bondegårdsbesøg-toiletkøen om (ret utroligt, hvor meget man kan nå at vende i sådan en kø, faktisk). Ikke, at jeg tror, det nødvendigvis er dårligt. Så længe man (jeg) også husker, at de der indtryk godt kan blive lige i overkanten for sådan en lille mand.

Godt nok laver han ikke meget andet end at sove endnu (tvivler dog på, at det varer ved). Og spise. Har haft ham hængende i brysterne mere eller mindre non-stop siden i morges ved 8-tiden, men nu sover han endelig. Sammen med HDD inde på sofaen. Ser mega-hyggeligt ud, og hvis vi ellers havde haft en større sofa, var jeg den, der havde smidt mig ved siden af dem, før man kunne nå at sige "sofa-sovning". I stedet sidder jeg og nyder, at jeg har begge arme fri, har fået ryddet lidt op, ordnet noget af vasketøjet (hvorDAN kan 2 undermålere på hhv. 90 og 55 cm generere så meget vasketøj?!) og overvejer, hvorvidt jeg gider sætte noget vand over til te. Jeg burde også overveje, hvordan jeg så lydløst som muligt kan få støvsuget hele hytten, uden nogen (eller - i hvert fald Varanen) vågner, men det gider jeg egentlig ikke. Alternativt burde jeg tjekke, hvornår det er, sådan nogle små kræ begynder at synes, at barnevognsrande, knitrende legetøj og andet gøgl er da shit (jeg kunne alle de her ting på rygraden, da jeg fik Øglen, men jeg må med skam indrømme, at jeg har glemt det meste og simpelthen ikke lige magter at læse op på hele babypensum), men det må blive en anden dag.

Søskende...

I stedet vil jeg bare sidde og nyde freden og roen (og klappe mig selv lidt på skulderen over, at jeg overhovedet har ryddet op). Og glædes over, at vejret ser ud til at være dejligt igen i dag. Så virker min plan om at gå ind efter Øglen i vuggeren lidt senere straks mere overskuelig. Kryds lige fingre for, at Varanen ikke beslutter sig for at bruge turen på at gå fuldstændig bananas, for så kunne jeg godt blive lidt bange for, hvordan samtlige afhentninger fremover - efter HDD's fædreorlov slutter - skal komme til at gå...

6 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt ud det hele! Jeg håber og ønsker at få en start på familielivet med 4 medlemmer der er lige så rar ud som jeres. MMMmmmmmmmm.

  SvarSlet
 2. Det lyder til at jeres familie på fire er kommet godt fra start og at I har styr på det shit. Hvor dejligt for jer.

  Kan man læse sig til hvornår baby skal lege med hvad?! Her i huset er alt babylegetøj smidt i en kurv og hånden bestemmer... Eller storebror som gerne kommer slæbende med sit (Utrolige voldsomme) legetøj.

  Fantastisk manke at Varanen har btw. Er dybt misundelig, på mine drenges vegne.

  SvarSlet
 3. Arhmen hold nu k..... hvor er det skønt, det sidste billede. Hvor er du altså heldig med de to!

  SvarSlet
 4. Ingen legetøj før end de selv giver udtryk for at de "keder" sig, eller at der gerne må ske lidt mere.

  SvarSlet
 5. Måske skulle I overveje at udstille Varanen og ta' entré for at folk kan sige "Nååå" og "Ih" og "Åh". :D

  Dejligt at høre, at det går godt/bedre. Er du mon ved at være ovre din sygdom eller har fået noget drug eller noget?

  Og det der med legetøj spurgte jeg min sundhedsplejerske om, og hun sagde, at han fint bare kunne ligge i sin lift og kigge, uden at jeg behøvede stille an med en masse sjov og ballade. Hun sagde, at så små børn let kan blive overstimulerede og i forvejen fik nok stimulation gennem kontakten ved amning og puslerier og den slags.

  SvarSlet
 6. @Karoline: Det ER smadderhyggeligt, så du kan roligt glæde dig. Og det er jo lige om lidt, I bliver til 4, er det ikke?

  @Vevika: Ved ikke, om man kan læse sig til, hvornår baby skal lege med hvad. Jeg har bare totalt glemt, hvornår man sådan bliver mere 'proaktiv' mht. at give legetøj til babyen - stiller aktivitetstæppe op, hænger psyko-grimme bøjler med dyr på op over liften, etc. Er ikke begyndt med det endnu, men Øglen er ret gavmild med at dele sit legetøj, så ofte er der lige så meget legetøj i liften, som der er Varan :-)

  Jeg er selv ret vild med Varanens hårpragt. Men husker fra Øglen, at det (desværre) falder af og bliver erstattet af en art dun, der mest af alt ligner skimmel. Ah well - den tid, den sorg :-)

  @Cecilie: Taaark. Og ja - det synes jeg også jeg er. Er meget taknemmelig.

  @Anonym: Tak for tippet. Det vil jeg holde mig til, så.

  @Gravidgrahvad: Oh, det var en god idé. Man kan jo altid bruge entré-pengene på noget latte eller så'n noget.
  Jeg er ikke selv helt ovre på den anden side af sygdommen endnu. Hoster og sprutter stadig (lyder som en med tuberkulose efterhånden), men lægen kan ikke gøre noget, fordi jeg ammer, siger hun. Great (!)

  Lyder (også) som en klog sundhedsplejerske, du har. Hapser lige hendes råd og prøver så at lade være med at føle, at jeg bør gøre noget for at aktivere Varanen, når han bare ligger og stirrer ind i de hvide prikker (på hvid baggrund) i sin lift :-) Og hvis de små kræ får rigelig med stimuli gennem bl.a. amning, så bliver Varanens behov vist mere end dækket. Magen til ædedolk skal man lede længe efter :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...