tirsdag den 22. november 2011

Varanen, 2 måneder

Vroummmmm. Så forsvandt der lige to måneder. Med gråd, bleskift, dikkedikken, amning, frustrationer, amning, uendelig kærlighed, et overskud jeg ikke aner hvor kommer fra, amning, søvnløshed, jesus-sange, amning, gråd - og ikke mindst glæde over vores lille, nyeste familiemedlem.

Det er to måneder og nogle timer siden, jeg fødte Varanen efter alt alt for mange timer med veer og truslen om ve-drop hængende over hovedet. (Ikke tale om, at jeg skulle have noget som helst, der kunne forstærke mine veer, så UD med sig, Varan!) Og det forbavser mig, at jeg helt uden at lyve kan sige, at jeg har glemt, hvor ondt det gjorde at føde ham. Hvor r*v-frustrerende det var at have veer i et døgn, før der rigtigt kom gang i sagerne, og hvor lidt sjove de sidste 4 timer af fødslen så var. Selv om alting gik lige efter bogen, og indtil flere af jordemødrene fortalte mig, hvor nemt det var gået. (Skylder vist i øvrigt en fødselsberetning...)

Eller, ok... Ret skal være ret - jeg kan godt huske, at det ikke var sjovt. Jeg ved også, at jeg blev både bange, irriteret og direkte sur undervejs i forløbet. Men jeg har fuldstændig glemt (fortrængt?) selve smerten, og måske derfor er jeg ikke fuldstændig afvisende over for at skulle have et tredje barn en dag. Om lang tid. Fx når jeg har vundet i Lotto (gerne mere end de 37 kr. jeg vandt i onsdags) og ikke behøver bekymre mig om, hvordan de sultne munde skal mættes, når jeg jo selvfølgelig går derhjemme med alle tre børn, dyrker vores egne grøntsager (på tagterrassen, måske?), laver perleplader og kreerer dukkehuse af alle de papkasser, jeg får ved at shoppe på nettet (jeg vandt jo i Lotto i denne her dagdrøm, mkay?!)

Betragter skeptisk bøjlen med havdyr

Nå. Varanen. 2 måneder! Jeg ved godt, at I formentlig er ganske ligeglade, men jeg har alligevel tænkt mig at fortælle, at han har fundet sine hænder. Og synes, at de er noget federe end sutten (hvilket ikke siger så lidt). Det får ham til at lugte ret meget af sur karklud, eftersom savl, mælkerester og knyttede babynæver er god grobund for bakterier, men det er ikke noget, en klud eller fyrre ikke kan klare.

Jeg kan huske fra han blev født, at han har en hals, men jeg har ikke set den længe. Enten skal jeg spørge Sunderen, om det er normalt, at halse forsvinder fra tid til anden, eller også skulle jeg prøve at bladre lidt i hans hager og kinder for at se, om den bare gemmer sig et sted inde bag alle babydellerne.

Han er en stor dreng - lige knap 6,3 kg og 63 cm for en lille uge siden. Det gør, at han er ved at vokse ud af str. 62, hvilket er lidt ærgerligt - dels fordi jeg har temmelig meget tøj i dén størrelse, dels fordi jeg kun har en enkelt dragt eller to i str. 68. Måske man kan være foregangs-Varan for noget med noget trendy baby-nøgenhed? (Eller utroligt dybe udskæringer i bodyerne - så kan jeg fortsætte med str. 62 længe endnu...)

Han smiler, snakker og lytter. Slår smut med chokoladeknap-øjnene (de bliver SÅ brune, de øjne!) og er vild med sin søster. Kigger intenst på hende, når hun er i nærheden og brokker sig næsten ikke, når hun i ren og skær begejstring 'aer' ham i hovedet med sine fødder eller lægger al sin vægt på hans lille mave, når hun forsøger at give ham sin Yndlings Soveklud i Hele Verden.

En af de dage, jeg huskede at lægge ham på maven. Begejstringen ville ingen ende tage. Eller...

Legetæppet for sig selv er ikke et yndet opholdssted. Skråstolen kan til nøds accepteres, men favoritstedet er helt klart i armene på undertegnede - gerne med et bryst i munden (Varanen, ikke mig). Så det passer ham glimrende at spise stort set hele aftenen non-stop. Knaldhyggeligt (og det giver sikkert også plads til en træstamme ekstra på kaloriekontoen), men ret hæmmende i forhold til putning af Øglen - og ikke mindst i forhold til hjemmet, der i den grad trænger til at blive ryddet op, gjort rent og få vasket tøj. Håber, det bare er et appetitspring, og at vi snart kan begynde at indføre en putterutine, der indebærer putning af Varanen i soveværelset i stedet for i liften i stuen. Og hvis der er nogen, der har en god idé til, hvad Varanen kan sove i, når han nu snart bliver for stor til sin lift, men som ikke er en tremmeseng (den er der ikke plads til i soveværelset), så tager jeg imod dem med kyshånd.

Jeg finder det nemmere og væsentligt mere afslappende at blive mor anden gang i forhold til første gang. Også på trods af markant mindre søvn denne gang. Alligevel kan jeg ikke sige mig fri for at bekymre mig, om jeg nu gør dit og dat rigtigt/nok, men jeg tænker, at det er en del af den store mor-pakke?! Som følges ad, hånd i hånd, med den dårlige samvittighed. Dagene flyver, og det er ikke alle dage, jeg husker at lægge ham på maven eller give ham hans d-dråber. Og nogle gange får jeg en fornemmelse af, at han ikke laver meget andet end at spise og at ligge i sin lift på vej ind efter Øglen eller på vej til at tage en lur. Men jeg håber, han klarer den alligevel, for selv om han måske ikke får vitaminer hver dag, så får han en seriøs dosis kærlighed, og det må da også betyde lidt.

Langt indlæg, uden speciel megen sammenhæng. Sådan er det efter (endnu) en nat uden meget søvn. Men under alle omstændigheder, så tillykke til Varanen. Tak fordi du valgte lige netop os som familie. Det føler jeg mig faktisk mere heldig over, end hvis jeg havde vundet alle de der millioner i Lotto i onsdags. Selv om det nu også ville have været rart...

11 kommentarer:

 1. Jeg tror netop K-vitamin er den bedste de kan få. Den med Kærligheden i.

  SvarSlet
 2. Tillykke med de to måneder.

  En barnevognskasse er en glimrende babyseng. Nu ved jeg jo ikke, om I bor på 7. sal uden elevator, men ellers er det en ret nem løsning, som vi brugte, når vi skulle overnatte på steder uden babyseng.

  SvarSlet
 3. Jeg har det helt omvendt af dig. Mens fødslen var allerværst, havde jeg alligevel overskud nok til at tænke, at jeg godt ville kunne gøre det igen. Som tiden går frygter jeg til gengæld mere og mere og er faktisk ikke sikker på, at jeg skal have flere børn.

  Det er jeg til gengæld, når jeg ser den lille varan.

  Indtil videre nøjes jeg dog med lottogevinsten i morgen. (Du har jo vundet, så nu må det være min tur.)

  SvarSlet
 4. Tillykke med de to måneder, som tiden dog flyver :-)

  Spunken har forlænget en del af sine bodyer, med sådan en "body-forlænger", de er altså ret smarte, og så slipper man for dybe halsudskæringer når nu ærmerne stadig er lange nok, og man ikke helt ka overskue at skifte alting ud på én gang :-)

  http://www.koogko.dk/shop/body-forlaenger-hvid-2pk-1117p.html

  SvarSlet
 5. Tillykke med ham den lille(/store)!

  Og dejligt at vide, at vi ikke er de eneste, som synes at d-dråber og maveliggeri kræver ekstra lagerplads i hukommelsen. :)

  SvarSlet
 6. Tillykke med ham :-)
  Jeg har altså stadig problemer med din højre kolonne, den kommer kun frem hvis jeg vælger indlæg efter 'sov for *****'... Underligt

  SvarSlet
 7. Hvad med en Leander vugge? Man kan leje dem hos Babysam og andre af den slags butikker. Man kan hænge den op i en krog i loftet, så den behøver ikke oceaner af plads.

  http://www.leander.com/dk/produkter/vugge/billedgalleri#/sites/default/files/imagecache/gallery/Vugge_med_himmel_Billedegalleri.jpg

  SvarSlet
 8. @AB: Ja, ikke? Det håber jeg.

  @GiSP: Tak. :-) Og en barnevognskasse er da en fremragende idé. Vi bor på 4. - uden elevator - men har en altanbarnevogn på tagterrassen, som vi ikke bruger lige for tiden. Så vi kunne jo bare tage kassen ned. Hmm... Tænketænke...

  @Mille: Jeg synes godt, at vi begge to må vinde i Lotto her til aften. Puljen er vist stor nok til at dele... :-)

  @Therese: Ja, det er helt vildt, så hurtigt det går.
  Vildt smarte bodyforlængere, i øvrigt. Sådan nogen har jeg aldrig set før, men dem må jeg da have fat i. Tak for tippet.

  @GG: Taktak :-) Jamen, jeg ved virkelig ikke, hvad der er med især de der d-dråber. Jeg glemmer dem HELE tiden. Også i dag, i øvrigt. Suuuk.

  @Birgitte: Tak :-) SÅ mærkeligt med den højrekolonne. Det ser stadig normalt ud hos mig, men da jeg var på bloggen via iPad'en tidligere i dag, var den også væk. Gad vide, hvad man skal gøre ved sådan noget? Og KAN man mon gøre noget?

  @Louise: Tak for link. Hmm - vi har faktisk mulighed for at låne en Leander-vugge af min bror, så skal da vist lige prøve at overbevise HDD om, at han skal bore en krog eller to i vores loft. Kunne jo egentlig være meget smart, hvis vi bare kunne hænge vuggen over vores seng...

  @Husmoder: Taaaaark!

  SvarSlet
 9. Pssssstt: Det er pissesvært at liste en sovende baby ned i en vugge, som hænger over sengen. Man kravler rundt, og skal stå på knæene. Og man kan heller ikke nå den ordentligt, når man står på gulvet. Been there - done that.

  SvarSlet
 10. @Husmoder: Tak for bonusinfo. Det er jo rimelig vigtigt med det det listeri, så jeg har dømt hængevuggen ude nu. Barnevognskasse it is...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...