lørdag den 3. december 2011

Tror du på julemanden?

Det gør Øglen. Og indtil for nylig var hun decideret rædselsslagen for tanken om ham. (Kan muuuligvis hænge sammen med, at julemandens entré sidste jueaften var noget med noget pludselig opdukken på sneklædt terrasse, kombineret med banken på ruden og dans omkring udendørs juletræ. Noget, vi voksne syntes var ret underholdende, men som nok har virket en anelse skræmmende, når man er knap to år gammel). Men nu er hun vendt på en tallerken og synes, at julemanden er fantastisk. Det er nemlig gået op for hende, at han kommer med gaver, og hvis der er noget, Øglen godt kan lide - ud over kage - så er det gaver.

Den lille nissepige før afgang. Nissehuen blev indkøbt efter første dag i børneren, hvor nissehuer tilsyneladende giver en del streetcred. Vi begik så den fejl at købe den første, den bedste nissehue i Tiger. Den var fyldt med sølvglimmer. Og det ligger nu spredt i HELE lejligheden. Tak, Tiger (!) Bemærk venligst hjemmelavet halskæde, som er kreeret af dagens gave i julesokken. Kl. &#/#€ i morges.

Derfor ville jublen da heller ingen ende tage, da hun stødte ind i hele to julemænd i dag. Først til børnehavens julefest i kirken, og bagefter til jule-halløj på HDD's arbejde. At bedstevennen N også dukkede op til børnehavens arrangement, gjorde det kun bedre - de to gøglede rundt og hyggede helt vildt. Og den fromme Øgle proklamerede da også med høj, spæd barnerøst "Jeg ELSKER at være i kirke. Det er DEJLIGT at være i kirke sammen med N, mor!" Tror dog, hun havde misforstået konceptet lidt, for hver gang præsten sagde noget, ville Øglen vide, om "menneskerne snart skulle spille mere musik?!" Til den efterfølgende dans om juletræet havde hende og N iflg. HDD gjort deres bedste for at sabotere det ved at kaste sig ned på gulvet og trille rundt af grin, så jeg antager, at de hyggede sig. Jeg ammede; derfor andenhånds-betragtningen.

In between jule-arrangementer gik (løb - det var jo VIRKElig sløjt vejr!) vi på den nyåbnede Riccos på Strandboulevarden, hvor Øglen så sit snit til at fortære en hel cupcake (med et bjerg af lyserød frosting) og en kop varm "bokao". Og HDD og jeg så vores snit til at smide benene op og nyde, at Øglen nød at være på café - og et par enkelte træk i vores nye passion Wordfeud blev det endda også til.

Derefter gik turen til HDD's arbejde, hvor det viste sig, at F fra vuggeren pludselig var. Og havde vi troet, at Øglen måske var lidt træt efter ét julearrangement, så måtte vi tro om, da hende og F efter et par æbleskiver (ja, vi har virkelig fyldt hende med nærende sager i dag, kan I nok høre) jernede rundt og gemte sig og spillede med en ballon og generelt bare hyggede max. Der blev danset om juletræ (hvor jeg ikke måtte være med, sagde Øglen - "det er mig og far, der danser!"), og så var der gaveuddeling. Og Øglen nedlod sig endda til at få taget et billede sammen med julemanden.

♫ Øglen har den gren så kær, hvorpå trommen hænger... ♫

Lidt skeptisk, men et billede er et billede

Så det er vist ikke helt forkert, hvis jeg konstaterer, at julen for alvor er skudt i gang i reptil-familien. I en sådan grad, at Øglen ikke havde det store imod at komme i seng klokken 18. For "jeg er så træt, mor og far!" Jamen, så lad gå da. Så får du lov til at komme i seng (men tro nu endelig ikke, at Sovecirkusset er overstået af den grund).

Varanen? Jo, han sov gennem stort set hele dagen. Vågnede lige op og skulle have mad på præcis de tidspunkter, der skulle danses om juletræ (thatta boy!), og skulle også lige have en ren ble, men ellers sov han. Endda også inde på caféen. Så han kan jo godt sove i dagtimerne. Han gider bare ikke i hverdagene, lader det til. Eller også synes han bare, at julen allerede har taget overhånd...

5 kommentarer:

 1. Dejligt at det hele gik godt, selvom det lyder noget voldsomt med to julefester på en dag. Men der er selvfølgelig heller ikke dage nok i december til alle de arrangementer man bliver indbudt til, særligt med børn.

  SvarSlet
 2. Hvor hyggeligt :-) Min yngste tror ikke på julemanden mere (eller nissen for den sags skyld) - men han tror på tandfeen!
  Lyder som om det der børnehave indkøring nok skal blive en leg :-) og at julehyggen er sikret.

  SvarSlet
 3. Haha - jeg ELSKER billedet med julemanden - hun har det sødeste udtryk lige der "lad os nu få det her overstået, så jeg kan komme væk fra den gamle mand".

  Trutten er også fan af julemanden, men især af vores to frække drillenisser herhjemme, som laver ballade næsten hver nat; farver mælken lilla, pakker Tripp Trapp stolene ind i gavepapir og holder fest natten lang med slik, popcorn og saftevand :D

  SvarSlet
 4. Spunken er nok rimelig ligeglad med julemanden, i år, men jeg glæder mig til at han er stor nok til at spejde ud af vinduet, efter julemanden og hans rensdyr.

  Wordfeud, er en tidsrøver, og min gode ven om natten når jeg ammer :-)

  SvarSlet
 5. @GG: Vi var også noget i yvivl, om hun kunne klare det, så hun fik selv lov til at vælge, om hun ville deltage i arrangement nr 2 eller ej. Det ville hun gerne :-) Det er også bare så typisk, at arrangementerne skal falde på samme dag...

  @Birgitte: Jeg er også spændt på, hvornår Øglen gennemskuer den med julemanden. Tandfeen har hun ikke mødt endnu, men hun kommer jo nok, når Øglen begynder at tabe tænderne :-)

  @Liset: Herhjemme har vi også en drillenisse, men Øglen er sikker på, at det er selveste julemanden. Han farver også mælken, vender tallerkenerne på hovedet og gemmer Øglens vitaminpille nede i hendes cornflakes, så hun skal huske at lede, før der kommer mælk på :-) Tør dog ikke at begive mig ud i fest-efterladenskaber, for så vil Øglen forlange at få hhv. chokolade ogpopcorn til morgenmad, og den diskussion orker jeg ikke :-)

  @Therese: Wordfeud er nemlig perfekt natteamnings-underholdning :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...