tirsdag den 24. januar 2012

Ahrmen for helved'...

... Ja, pardon mit franske, men i dag har jeg sq været lidt træt af p*s. Havde tvunget HDD til at tage en hjemmearbejdsdag/barns sygedag, så jeg kunne komme i mødregruppe i dag. Der kom nemlig en sunder og fortalte om kost, og eftersom jeg tilsyneladende har glemt alt om grød og skemad på de par år, der er gået, siden Øglen var på den galej, ville jeg mægtig gerne deltage.

Det var da også ...oplysende. Og hvis man er sådan en, der synes, at det er sjovt at få at vide (godt nok indirekte, men alligevel), at alt hvad man gør er forkert, så var det hylende morsomt.

Men altså; mig og Varanen er som de eneste i mødregruppen begyndt på grød. Aaaaaaalt for tidligt, hvis man spurgte sunderen (og det gjorde man). Tidligst fra 5,5 måneder (hvorFOR er der ikke "en halv"-tast på Mac?!) - "så er man sikker på, at baby er klar, og så slipper man for at bøvle med overgangskost så længe". Til min forespørgsel om, hvorvidt grødmad kunne have en gavnlig effekt på nattesøvnen, fik jeg bare at vide nok engang, at grunden til, at de vågner meget nu, ikke har noget med sult at gøre. Men at det er en fase, og at man skal holde ud, selv om det er hårdt aldrig at sove. (Jaja, udhvilede sunder - det kan du jo sagtens sidde der og sige, når dine børn tydeligvis har sovet igennem i de sidste 13 år).

Nå. Men siden jeg nu har været så fræk at tyvstarte, så skal jeg bare blive ved. Men jeg skal gå langsomt frem. (Det var så ikke lige her, jeg fortalte, at han kværnede 1 dl majsgrød i morges. Og sikkert kunne have spist mere, hvis jeg ellers havde lavet mere).

Den første grød...

... hvor blev den af? Kom med den!

Desuden er der åbenbart gluten i boghvedemel, som i øvrigt tager en time at koge grød af, så det var da et enormt fjollet forslag til grødvariant, jeg der kom med.

Så vidt så "godt". Men vi nøjedes jo ikke med at snakke om skemad. Vi kom også til at tale om søvn, og da sunderen erfarede, at Varanen kun pletsover fra omkring middag til puttetid ved 18-19-tiden, konstaterede hun, at det var ALT for lidt søvn. Tak for observationen, Sherlock, dén havde jeg ikke selv regnet ud.

Hun havde så nogle glimrende forslag til, hvad jeg skulle gøre for at få ham til at sove - fx at gå med barnevognen (tjek), prøve at putte ham indenfor (tjek) og at være stædig (semi-tjek; der er begrænset tid til stædighed om eftermiddagen, når Øglen skal hentes). Eftersom ingen af tingene virker herhjemme, besluttede hun sig for, at det er barnevognsmetoden, jeg skal bruge. Og være stædig omkring. Og så skal jeg "holde fast i den eftermiddagslur og også gennemtrumfe den i weekenden - også selv om far og storesøster ikke gider". Aha.

Desuden lægger jeg også Varanen til at sove alt alt for tidligt. "Det er jo ikke normalt at putte en baby på den størrelse så tidligt (ml. kl. 18 og 19, red.). Det kan du kun gøre, fordi han ikke sover om dagen, men det er da synd for ham. Og for hans far, der jo næsten ikke får ham at se". Så nu skal jeg åbenbart til at lægge ham ml. 20 og 21. Og glæde mig over, at HDD og jeg langsomt kan få vores aftener tilbage. (Igen tilbageholdt jeg information, nemlig at HDD og jeg har haft vores aftener i et par måneder efterhånden, fordi Varanen - praktisk nok - er flad på omkring samme tidspunkt om aftenen som hans storesøster).

Men alt i alt gør jeg åbenbart ret mange ting ret meget forkert. Og da Varanen så ovenikøbet valgte først at falde i søvn ved brystet for derefter at flippe - og jeg mener virkelig flippe - ovre til mødregruppe, fik jeg da også lige en "ja, nu ved jeg jo godt, at du er i mødregruppe, og at det så måske er lidt anderledes end derhjemme, men ellers er der jo et indsats punkt dér allerede" med på vejen. Endte med, at jeg end ikke gad dysse Varanen ned (det ville også være blevet vanskeligt), så i stedet pakkede jeg ham i Voksien og forlod selskabet tidligt. Jeg havde alligevel fået det ud af dagen, som jeg ville. Plus lidt god gammeldags irritation. (I øvrigt snorkboblede Varanen nærmest inden, vi nåede ud til barnevognen. Så måske han også var lidt træt af at høre på sunderen?!)

Så trissede jeg ellers rundt i det skønne skønne vejr et par timer og var skiftevis i krise over at gøre alting forkert og sk*desur over at få skudt i skoene, at jeg ikke gør tingene ordentligt. Kritik er hjertelig velkommen, men den konstruktive af slagsen er nu sjovest at få. Ved gåturens afslutning var jeg nået frem til, at sunderen naturligvis er i sin gode ret til at mene sit, men at jeg heldigvis ikke behøver følge alt, hvad hun siger til punkt og prikke. Og at det jo egentlig er gået fint nok med Øglen, selv om hun også begyndte at få grød som 4 mdr gammel. Så nu er jeg ikke sur længere. Højst lidt irriteret.

Og hvis man er ved at blive alt for irriteret, så skal man da bare lige kigge lidt på det her billede, jeg tog af Øglen og Varanen i sansegyngen i går. Søskendekærlighed så det basker.

On a happier note ser Øglens penicillin ud til at virke, og hun er nu feberfri for første gang i noget, der føles som meget lang tid. Én dag mere herhjemme, og så er det bare adios senorita og af sted til børnehaven...

35 kommentarer:

 1. WTF!!!! Jeg har da aldrig hørt noget så lortet. Jeg har lyst til at give dig nummeret til min sunder her i Aalborg... Hun er det mest fantastiske og vil helt sikkert sige noget helt andet til dig.

  Og jeg synes din konklusion er den rette....!

  Og så er det virkeligt et fantastisk billede af de to unger:)

  Maj-Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne være sejt med nummeret til din sunder. Tror nok, at min ville kigge lidt, hvis jeg takkede nej til hendes besøg, fordi jeg har telefonkonsultationer med en sunder i Aalleren :-)

   Slet
 2. Syns nu godt nok også, at hun lyder lige streng nok hende der sunderen. Altså min har væsentligt mere forståelse for fler-børnsfamilier. Kør du bare på med det der grød. (Og der findes altså alt muligt, også øko, pulvergrød som er fint og væsentligt lettere at have med at gøre, end at koge selv)
  Ud over det, siger hun jo nok sådan fordi de nye regler fra Sundhedsstyrelsen siger, at barnet skal være 6 mdr før man starter grød, men som du jo skriver, så overlevede test-kaninerne jo:-).

  Og hvor er det dejligt, at Ø er i bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved godt det der med de nye anbefalinger, men er det i virkeligheden ikke bare gammel vin på nye flasker? Under alle omstændigheder undrer det mig, at hende her synderen er SÅ hurtig til bare at acceptere dem, at hun forkaster de gamle - særligt når hun tropper op i en mødregruppe, hvor alle har to børn, og hvor det ældste er blevet fodret med grød fra 4 mdr sharp - og alle har overlevet :)

   Slet
  2. Ja, det er da ret.. underligt. Hun er sikkert regelrytter af 1.grad

   Slet
 3. Sikke en dame!!

  Der er IKKE gluten i boghvede - hvorfor er gun så dårligt informeret? Må ikke sætte link i d, men prøv at se på diabetes.dk under disbetes og cøliaki (glutenallergi)..

  Håber virkelig min sunder er mere large - jeg sidder klar med skeen på søndag når L fylder 4 mdr. Lorte mor? Yep!

  SvarSlet
 4. Jeg røg i spamfilter!

  Jeg fatter ikke hvorfor de skal være så påstående. Først er DP'en en del af ammemafiaen og det næste øjeblik siger hun qt jeg kan supplere med en flaske til nat for at få bedre søvn... At han så hader flasker er noget andet.

  Min sp siger grød kan forlænge søvn, men hun må kun råde til 6 mdrs amning eller mme. Hvis varan er klar skal han da ha grød og mos. Jeg håber al er det også..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mente altså heller ikke, at der var gluten i. Og ja, det er vildt, som de kan sige noget forskelligt - enten de forskellige sundere imellem eller også bare fra gang til gang. Da Øglen var baby, afhang det af sunderens humør, Eller stjernernes placering ift hinanden eller noget helt tredje, hvorvidt det var en god idé at supplere med flaske eller ej. Ikke specielt tillidsvækkende...

   Håber, L kommer til at elske grød!

   Slet
 5. Argh, hun er da vist lidt for meget, hende sunderen.. Tror, du har fat i den lange ende, når du tænker, at du ikke skal følge alle råd. Børn er jo altså bare ikke små maskiner, der følger alle kurver til punkt og prikke. Og hvis ikke, kan presses og tilpasses ind, så de passer til Sundhedsstyrelsens foreskrifter.

  Og det skønne billede af de 2 små reptiler, gør bestemt ikke mine æggestokke mindre stille. Nårh

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne slet heller ikke stå for dem, som de lå der på legegyngen :)

   Håber, jeg har fat i dn lange ende mht grød. Indtil videre går det i hvert fald meget fint med spiseriet :-)

   Slet
 6. Hold op hvor lyder hun streng hende sunderen, kan godt forstå at du smuttede.
  Og sikke et skønt billede af ungerne i sansegyngen.

  Vi har lige købt en "wannabe" sansegynge i Ikea til under 300 kr. Den fungerer fint og Vera er allerede vild med den. Glæder mig til at se om lillesøster også gider at ligge i den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke hun godt gider det? Varanen er i hvert fald temmelig glad for den :)

   Slet
 7. Ha ha ha, herregud altså. Ind af det ene øre og ud af det andet. I weekenden sad jeg til min mors 60 års fødselsdag og et vennepar fra hendes generation fortalte, at de havde givet begge deres børn kærnemælk i flasken fra de var 2 uger gamle. De voksede dælme op og blev hele voksne mennesker alligevel. Arhmen, godt at vi er blevet klogere end den gang. Bestemt. Men slap nu lige af for pokker da kære sunder. Det går jo nok også med mindre, ikke.
  Skrupsakken fik også grød fra han var 4,5 måned og jeg har da bestemt tænkt mig at starte i det sekund Ananassen runder de fire måneder også. Hun følger jo alt hvad jeg spiser til dørs, så jeg vil mene, at jeg bare er i super god kontakt med mit barn og dets behov. Eller noget...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det, vi er - i god kontakt med barnet :-) og ja, den ældre generation havde gang i mange underlige ting, når det kom til graviditet og babyer. Og der kom da ganske sunde og raske babyer ud af det alligevel. :)

   Slet
 8. Ej for pokker da. Hun er da en træls SP ! Du er bestemt kommet frem til den rette konklusion, og helt ærligt så gør du det jo skide godt.

  Jeg fik også rådene om barnevogn, evt mad, være "hård" og det er bare en fase..., men altså. Jeg tror på at Spunken kommer til at sove - en dag - og indtil da må jeg tá en dag af gangen. Jeg er sikker på at varanen også blir bedre til det med søvn, lige om lidt. Indtil da må du forkæle dig selv med en god creme og masser af kaffe <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Én dag ad gangen - den metode tror jeg også på. Især, når det følges op af selvforkælelse og kaffe :)

   Slet
 9. Ej en sunder - det er sgu ikke i orden!! Var godt nok blevet både vred og ked af det, hvis det var mig...... Helt ærligt! Hvis han ikke var klar ville han jo ikke gide spise det - så simpelt er det sgu da!!!!
  Vi startede ved 5 mdr, men havde introduceret flaske da han var 4 mdr. (pga MEGA dårlig søvn, som viste sig at være sultbetinget), så vi ventede bevidst lige lidt med at introducere en ting mere. Og da sp hørte, at grød var super ved 5 mdr. så sagde hun, at vi endelig skulle begynde på mos også, så der gik lige en uge så var han også på kartoffelmos med grøntsager...... Kender INGEN der har ventet til 6 mdr - man risikerer jo at det blir "for sent" og få problemer af den grund.
  Bottom line - dumme sunder, reptil-mor ved bedst :o)

  Kh Maibritt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg lagde jo også ud med at blive rigtig ked af det. Og så rigtig sur. Og i dag er jeg bare så'n lidt "nå ja"-agtig. Hvad vil hun gøre - hun kan jo alligevel ikke pudse de samlede sundhedsplejersker på mig, og da hun ikke er min sunder til daglig, såehhh. So long! De ved nemlig ikke altid bedst, de sundere, men når det er sagt, så er jeg da glad for, at jeg ikke er førstegangsmor, for så ville jeg være virkelig forvirret...

   Slet
 10. Min sunder siger, "jeg er jo ikke så sippet, Johanne", hvorefter hun anbefalede mig at give Thomas grød, fordi han er så stor. Han er lige rundet 4 måneder, og er over 8 kilo. Han trives på min mælk, og han vågner kun en gang om natten - og så igen klokken 5.11 (HVER morgen), hvor han mener, vi skal stå op. Det mener jeg ikke, primært fordi jeg ikke vil vække storesøster. Jeg vælger at vente lidt med grød, mest fordi det er så besværligt, men jeg synes bare, du skal se at få noget grød i den varan.
  Og her bliver Thomas puttet klokken 19 (cirka) hver aften, sover 45 minutter, bliver ammet, sover til ca. klokken 3, bliver ammet, og sover så til lidt over 5. Jeg får ham som regel til at sove igen, på maven af mig, til omkring klokken 7. Og her synes sunderen ikke, at det er synd, at han bliver puttet så tidligt...
  Det jeg bare ville sige, med denne lange smøre, var Bliv Ved med det du gør :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vide om de der sundere har taget den samme uddannelse - det skulle man næsten ikke tro med alle de forskellige meldinger.
   Lyder som om Thomas er god ved jer med en masse søvn om natten, men jeg vil nu give dig ret i, at 05.11 lyder noget tidligt at vågne :)

   Slet
 11. Er der kommet nye anbefalinger ang. grød? Ja, det har jeg så ikke hørt, så jeg er også ved at forgifte mit barn med udkogt majsmel og gulerodsmos. Jeg var endda lidt i panik over, at jeg er kommet i gang så sent (startede en god uges tid inden Rumpenissen blev 5 mdr). Han vil dog ikke spise så meget af det endnu, men det går allerede meget bedre, da jeg fandt ud af at lave grøden tyk. Havde ellers hørt noget om, at den skulle være meget meget tynd i begyndelsen.

  Anyways, jeg synes faktisk at det er ret flot, at du kan ryste sundhedsplejerskens kritik af dig igen og holde fast i, at Varanen er din dreng, og at du er den bedste til at læse hans signaler - uanset om det så handler om grød eller søvn.
  Men hvis du nu skulle komme til at mærke, at ordene alligevel sniger sig ind under huden, så kontakt evt. din egen sundhedsplejerske (mener at kunne huske, at du engang skrev noget godt om hende) og hør hendes mening.

  Jeg har i øvrigt også hørt noget om, at de fleste børn ændrer søvnmønster omkring 4 mdr's alderen, men det skal da ikke forhindre een i at proppe noget grød i munden på ungen. Hvad er nu det for noget sludder?! Jeg kan slet ikke se sammenhængen for det argument.

  SvarSlet
 12. Hold da op, hvor lyder hun træls... Godt du gik hjem, det må være svært at høre på hende i længere tid ad gangen.
  Jeg har tænkt på at købe en gynge magen til jeres til min Kröte (har fået en babykalender i barselsgave ;)...), har du bestilt den på nettet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bliver Kröte glad for, er jeg sikker på. Og ja, jeg bestilte den på nettet. På legeskab.dk. Rigtig god service og hurtig levering.

   Slet
 13. Og min sunder var lige omvendt. Da hun kom første gang og skulle veje lillebror var det med ordene: "Ja de taber sig jo altid i starten" og da han så havde taget 200 gram på, var ordene: Hold da op, han bliver en af dem der skal starte på grød, når han er 4 mdr. Jeg ventede så til han var lidt ælder, fordi jeg synes amning var nok. Men de siger altså noget forskelligt, de sundere....
  Håber at Varanen nyder sin grød - du kender dit barn bedre end sunderen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså lige til at blive forvirret over alle de meldinger. Men du har ret; moderen kender barnet bedre end synderen. Færdig slut! :)

   Slet
 14. Jeg overvejede også at kontakte min egen sunder, men orker faktisk ikke rigtig - selv om hun er sød, er hun også lidt vag i det, så jeg risikerer bare at blive endnu mere forvirret. Så nu kører jeg bare på og gør det på min måde (totalt Sinatra, dér!) :-)

  SvarSlet
 15. Det lyder som en god idé! Altså The Sinatra Way.

  Jeg fik også skyld-trip af min x-sunder, da hun skammede mig til mødregruppe for at bruge suttebrik (mine brystvorter var ved at falde af. Nej, det er IKKE en metafor...!!) og for at drikke et glas juice hver morgen (...?!?!).

  Mit sunder-problem blev heldigvis løst; jeg fik en ny sunder! :-D Primært fordi den gamle gik på pension, men så slap hun også for min fod i måsen på vej ud, så it all worked out for the best ;-)

  Kort sagt; rend mig i sunderen...!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt, at du fik en ny! Og at den gamle er væk fra usikre førstegangsmødre, der tager alt for pålydende. Jeg bærer faktisk stadig lidt nag til min første sunder, fordi hun blev VED med at kommentere, at Øglen til sin tredje vejning manglede at tage 60g på. Og selv om jeg godt vidste med fornuften, at 60g nok ikke er det, der vælter læsset, så fastholdt hun mig alligevel i en usikkerhed på, hvorvidt Øglen rent faktisk var underernæret. Dumme sunder! :-)

   Slet
 16. Jeg sender en venlig tanke til min egen erfarne sundhedsplejer, hvis mantra var: hvis det virker for dig og dit barn (generelt) er glad, tilfreds og tager på/udvikler sig, så bliv du bare ved med at følge din fornuft! Men har desværre hørt om mange tilfælde der ligner dit :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh mand - hvem der havde haft din sunder til kosthalløj. Lyder noget mere fornuftigt!

   Slet
 17. Hej øglemor. Tænker om du lige gider maile mig din adresse, så jeg på et tidspunkt kan sende dig noget til varanen. Og så må du gerne lige skrive et hint om hvad øglen kan li', så hun ikke bliver snydt. Knus fra din svigerindes søster (hende den gale fra Jylland)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød! Jo, jeg sender dig lige min adresse, når Varanen sover (haha - who am I kidding; det gør han jo aldrig ;-)) Det bliver nok engang i aften. Hils mand og din efterhånden ret så store dreng!:-)

   Slet
 18. Altså - min unge sover sgu da også mellem 18-19! Lige på nær de dage (som idag) hvor han går i seng kl 17!!

  Det skal en skide sundhedsplejerske sgu ikke bestemme er for tidligt!Det er da nemlig lige præcis super optimalt at man så har noget aftentid for sig selv :-)

  Vi gør ikk en skid forkert - hvem prøver hun at narre?!

  SvarSlet
 19. Amen to that! (og stik mig lige opskriften på, hvordan man får dem til at gå omkuld kl. 17 :-) )

  SvarSlet
 20. Undskyld, jeg orkede ikke lige at læse alle de andre kommentarer igennem, så med fare for at gentage andre: Hvad filan er det for en træls sundhedsplejerske du har?
  En ting er, at hun ved noget (eller ikke?) om børn og trivsel, men at hun ikke formår at rumme og anerkende, og derefter vejlede i samme ånd, er virkelig ærgerligt.
  Det som de der SP'ere glemmer, er jo, at vi som mødre sidder der med følelserne uden på tøjet, og vil bare så gerne gøre alt rigtigt. Det er jo vores små guldklumper det handler om, og når de så slynger om sig med bebrejdelser og bedrevidenhed, så er der ikke langt til tårer og dårlige følelser hos os mødre...
  Min sundhedsplejerske var heldigvis ikke sådan, men er det ikke med dem ligesom med skolelærere, sygeplejerske, pædagoger og andre udskældte faggrupper: der er brodne kar imellem, og de giver andre et virkelig dårligt ry?

  Jeg håber du er på toppen igen.
  Og dine unger ser virkelig skønne ud på det billede.
  Kram fra Anne Lotte

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...