mandag den 30. januar 2012

En krone sparet

... er en krone tjent. Er det ikke sådan man siger? Min bror gik i hvert fald i klasse med en på gymnasiet, der i ramme alvor havde dén sentens skrevet på sit pennalhus (I ved - der hvor alle os andre havde navnet på sidste nye crush stående, eller et sarkastiskironiskdistancerendelizzomforMEGETalzå "Zød tøz"). I ramme alvor. Men det er en anden historie.

For hun havde jo ret, hende med pennalhuset. En krone sparet, ER en krone tjent, og derfor er jeg blevet farligt rig i dag.

Den opmærksomme læser vil vide, at jeg vader rundt i bydelen med barnevognen mere eller mindre hele tiden, og i går var ingen undtagelse. Turen bragte mig forbi OZ, og selv om der var lukket, kunne jeg jo godt vinduesshoppe lidt. (I virkeligheden tør jeg heller ikke rigtig gå derind. Dristede mig til det et par måneder efter, Øglen blev født, og fik - ud over et par ret fede jeans til en billig penge - en god portion spydige bemærkninger med på vejen. Og jaja; jeg var da sikkert heller ikke særlig fiks i mine blomstrede barselsbukser, men allywl...) Og der i vinduet var der nogle reeeet lækre støvler. Som i sin tid havde kostet to arme, men som nu var sat ned til en enkelt. Mentalt bogmærke ved dem, og så ellers videre, før Varanen begyndte at hyle op fra sit Voksiskjul.

Støvlerne rumsterede stadig, da jeg vågnede i morges (altså, da jeg havde været i bad, givet Øglen morgenmad, smurt madpakke, truttet Varanen på maven og vinket farvel til HDD + Øgle og havde en lille amme-pause), så efter det sexy bleindkøb i Aldi og fornødenhederne til aftenens madklub i Netto, trissede fødderne igen ned forbi OZ. De trissede mig endda ind i butikken (med barnevogn og snot i hovedet und alles, sowwy) og over til en ekspedient, der desværre heldigvis desværre kunne fortælle, at de ikke havde flere reeeet lækre støvler i str. 38. Alligevel skulle jeg lige prøve dem i en 37'er, men selv om det var ok bare at stå helt stille i dem, kunne jeg fornemme, at det nok kom til at gøre nas, hvis jeg skulle ud og gå mere end 2 meter i dem (og det var sådan set planen). Også selv om ekspeditricen forsikrede mig om, at de var store i størrelsen. Følte mig meget fornuftig, da jeg satte støvlerne fra mig og igen begav mig ud på Østerbrogade, men også en lille smule snydt. Nu havde jeg jo lige taget mentalt ejerskab over lækkerbidskenerne.

Men. Så var det jo, at jeg kom i tanker om det der "en krone sparet"-halløj. Og jeg havde jo sådan set lige sparet en arm på de der støvler. Så det betød jo, at der lige pludselig var penge at shoppe for. A-hraaa!

Såæh - da Varanen havde fået middagsgrød (shoot me!) og lige skulle have slukket tørsten hos mig, enhånds-onlineshoppede jeg tilbudsgodis hos Saint Tropez på Padden. For en halv arm. Og nu er der en pakke med tøj på vej med posten til mig. Hverken specielt dyrt, fancy eller ammevenligt, for den sags skyld, men når man har så meget snot i hovedet, som jeg (stadig) har, må man godt købe en guldpaillet-blazer, fx. Også selv om den er totalt over the top, og jeg i øvrigt aldrig kommer steder, hvor man kan slippe af sted med at bære sådan en (who am I kidding - jeg kommer aldrig ud mere. Punktum). Men om et par dage har jeg da lidt disco-paillet-tjuhej hængende i skabet. Og en fin kjole, som jeg næppe nogensinde får på. En mega-ammeuvenlig sweater med finefine striber. Plus det løse. Det må man godt (jo, man må så). Da især, når det er for penge, man har tjent alene ved ikke at købe et par støvler...

...  og så skal jeg bare lige have nallerne i en halskæde også. Hmmm... Den eller den?

17 kommentarer:

 1. Den på Ebay! DEN PÅ EBAY!!! :-D

  SvarSlet
 2. Stemmer - nok ikke overraskende - også på den fra EBay. Om ikke andet, så efter din egen filosofi, for så er der jo reelt endnu for penge at shoppe fine pailletter og andet guf for :-) (vil dog på det varmeste fraråde, at du forsøger at sætte HDD ind i denne ellers så forrygende tankegang - det er vist en af de ting, der ligger udenfor mænds fatteevne. Sådan er det i hvert fald her på matriklen).


  Og pailletter ved man aldrig, hvornår man får brug for. Du kan fx bare sige til, hvis du trænger til en anledning i selskab med kulørte drinks eller kolde øl og andre pailletter - den slags har jeg nemlig også i skabet. Bare fordi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at jeg ikke er den eneste med pailletter i skabet bare fordi. Måske vores pailletter skal mødes og udveksle bare fordi-historier... :)

   Slet
 3. Fedt - tror os jeg vil ud og tjene nogle arme ind idag, ved at gå på fliser! (altså ikke på DEN måde vel!)

  Halskæder... hmmm... hvis du spør' mig (og det gør du jo faktisk lidt) er det pest eller kolera! Er det virkelig moderne med sådan noget? Jeg har aldrig været med på moden - og kommer det sgu nok heller ikke hvis det er den slags halskæder og palliet-blazere der skal til ;-) No offense, vel!

  SvarSlet
  Svar
  1. None taken :) Og jeg er overhovedet ikke med på moden heller - så vidt jeg ved, var pailletter i overdrevne mængder sidst så'n rætti smart for et par år siden. Så jeg er totalt last mover.

   Slet
 4. Der er ikke nogle af de halskæder, som JEG nogensinde ville kunne gå med. Jeg er simpelthen ikke 'fashionable' nok til at kunne bære de der store halskæder. Men ellers hælder jeg nok også til den fra e-Bay ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arjjamen det ved jeg i virkeligheden heller ikke, om jeg er. Er i virkeligheden nok lidt for praktisk-agtig. Og spørgsmålet er også, om Varanen vil kunne se charmen i at blive gnubbet imod en god omgang fake-sten?! Himmel - må tænke lidt meree. Selv om de jo er billige...

   Slet
  2. Og der skulle så stå "hmmm". Ikke "himmel". Hader virkelig autocorrect...

   Slet
 5. Hva? Halskæde? Accesories? Den vogn kom jeg vist aldrig med på. Måske i virkeligheden derfor jeg endte på Fyn og ikke i mit elskede København? Jeg var nok bare ikke hip nok :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Hvis man ender på Fyn pga manglende stil, kender jeg et par stykker, der er helt malplacerede derovre. Og så burde jeg i øvrigt nok selv overveje at rykke teltpælene op og komme vestpå, for mit klædeskab er godt nok kummerligt...

   Slet
 6. Dét der, DET er argumentation, som jeg kan forstå..

  jeg kan bedst lide den fra StigP, selvom den ligner et hold i nakken waiting-to-happen...

  og så vil jeg da lige tilføje, at sådan en vandre-rundt tur, da helt sikkert bliver federe med en guld-jakke på. Eller forestil dig lige hvor meget mere hyggelig en tur på legeren lørdag formiddag bliver, hvis du er iført pailetter - uden på sweateren:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, du har ret! Pailletter på legepladsen holder max! Tror, jeg vil gå efter det excentriske look, hvor de andre mødre bliver lidt utrygge ved mig og begynder at holde møder om, hvorvidt hende med sweateren og pailletjakken er til fare for deres børn. Bør måske begynde at tale til min latte bare for at sætte trumf på...

   Slet
 7. Gad vide om ikke støvlerne bliver ved med at rumstere så meget, at du ender med at lede efter nogle som ligner.
  For at bruge de penge, som du har sparet og indtil videre kun brugt en gang...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jeg også bange for, men jeg er ikke begyndt at lede endnu. Så måske jeg klarer frisag denne gang?! :)

   Slet
 8. Hvad med et link til den der guldjakke? Lyder simpelthen så sejt med en guldjakke. Jeg er nødt til at se den.
  Og jeg stemmer på LOKOU MARY fra Stig P. Den er fedest. Den anden er for swarowski bling til min smag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan ikke finde et link - tror, jeg købte den sidste, de havde. Men den er fra Saint Tropez og temmelig paillettet for nu at sige det pænt :)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...