mandag den 23. januar 2012

Lidt mere om virus

Den der virus, iggå... Det var så galopperede mellemørebetændelse. Som galopperer videre, og som der nu er ordineret penicillin til. Kunne da godt nok heller ikke forstå, at Øglen blev ved med at have feber, og selv om HD sagde, at det er normalt for næsten 3-årige at sige "hva'?!" hele tiden, så syntes jeg jo nok, at hun har sagt det mistænkelig meget på det seneste. Men hun sover glimrende og har ikke brokket sig synderligt over ondt i ørerne - kun én dag, hvor hun havde ondt i hhv. ører, fødder, hals, mave og hovedet på skift, alt efter hvornår vi spurgte.

Men i dag har så budt på en tur til "læne", der udskrev en recept til nogle drugs, og som foreslog mig at købe en masse engangssprøjter til at sprøjte stadset ind i Øglens mund, "hvis nu det skulle komme til vold". Øhm...

Endte med ikke at købe engangssprøjter, da en af de (ret pæne, faktisk - skal man mon se godt ud for at arbejde på et apotek?) farmaceuter på apoteket sagde til mig, at penicillinen ikke var sådan en, der smager helt forfærdeligt. Men nu er jeg jo sådan en livrem- og seler-type, så jeg skulle da lige høre, om der ville være noget forgjort i at give Øglen børnepanodil (som hun elsker og kalder "jordbær"...) og penicillinen samtidig, hvis nu Øglen ikke kunne lide det, så det hele kunne komme til at smage lidt af syntetisk frugt. Det skulle jeg nok have nøjedes med at tænke, for farmaceuten så ud som om, hun stod og overvejede at tilkalde de sociale myndigheder. Det endte dog med, at hun 'bare' fortalte temmelig meget om, hvorfor det ikke er en god idé at blande medicin, og jeg forsøgte at forklare, at det bestemt heller ikke var noget, jeg plejer at gøre, men eftersom lægen havde sagt, at jeg skulle give både panodil penicillin og i samme åndedrag havde nævnt det med engangssprøjter og vold, så kunne man måske slå de to ting sammen, eller... *stopper op og trækker vejret* Neeeeevermind. Og undskyld jeg overhovedet spurgte. Det kan jeg godt se ikke var helt gennemtænkt.

Nu sover Øglen sødt efter at have fået sine respektive flydende substanser (på hver sin ske og ikke i umiddelbar forlængelse af hinanden, og hun kan godt lide penicillinen. Faktisk sagde hun "jeg elsker 'dicin!" Ahem), og jeg spiller en kavalkade af små flashbacks på nethinden af mig, der i løbet af den sidste uge hhv. vrænger af eller artikulerer overdrevet (på den let spydige måde) til Øglen i forskellige situationer, fordi hun igen-igen har sagt "hvadddd!?" Virkelig flot, når det så viser sig, at der overhovedet ikke er hul igennem, og at hendes ører er rødere end postkasser. Vinder vist ingen moderskabsmedaljer for dén - det skulle da lige være for "Tarveligste Mor".

Men for at tænke på noget andet, får I lige, som lovet, af dåbs-Varanen. Som jeg skal prøve at huske at behandle pænt, når han engang bliver syg... (Og ellers har jeg et par dage til at gøre det godt igen over for Øglen, for der er ingen børnehave til hende de næste par dage. Så har hun jo også kun været hjemme i små to uger...)

Varanen med strithår (det var endda før vandet kom i håret) i arvekjole und alles. Og med undertegnede med lettere uhyggeligt 'ansigt'...

17 kommentarer:

 1. Nåååårh altså, stakkels stakkels Øgle! I er godt nok hårdt ramte af bacillerne.
  Men på en måde er det måske rart nok, at I nu kan give hende noget, så hun kan blive rask igen, i stedet for at vente på, at den sk*de virus går over af sig selv.

  Og sikke et fint billede af dig og Varanen. Han bliver godt nok stor! 4 mdr, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. 4 mdr, ja. Store dreng! Og ja, jeg synes også, at bacillerne har slået sig godt og grundigt ned her. Nu må de godt smutte... Men du har ret i, at det er rart at have fået nogle drugs, når nu det skal være, i stedet for bare at vente og vente og vente...

   Slet
 2. Hvor træls med ørene, men godt med penicilin. Det plejer at virke ret hurtigt.
  Fint fint billede af dig og Varanen. Dog fortrækker jeg dit ansigt frem for hudfarve med murstensmønster.
  Nu vil jeg drage på arbejde (ja, rigtigt arbejde) med en begyndende virus under vesten. Argh!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er allerede feberfri, så det virkede ganske rigtigt meget hurtigt. Men ingen børner før torsdag, sagde lægen.
   Jeg er egentlig også meget glad for, at jeg ikke har murstensmønster i stedet for ansigt til dagligt :-)
   Og tillykke med rigtigt arbejde! Så det godt på FB. Hvor længe har du fået?

   Slet
  2. Det er indtil videre uvist. Det er en langtidssygemelding og damen jeg vikarierer for har endnu ikke fået en diagnose, så det afventer jeg lige pt.

   Slet
 3. I stedet for at fedte med engangssprøjter, kan jeg anbefale en Medicinus: http://www.medicinus.dk/

  Dette er hermed min første kommentar på din blog, som jeg har fulgt gennem et stykke tid. Dejlige beskrivelser af en hverdag, der til forveksling ligner min, da jeg er mor til 2 skønne drenge med omtrent samme aldersspænd som dine børn.

  Rigtig god bedring til din store pige

  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Tak for kommentaren og fordi du giver dig 'til kende' :) medicinussen ser smart ud - hvis vi pludselig ikke kan få Øglen til at tage sin medicin fra en ske, vil jeg da anskaffe mig sådan en!

   Slet
 4. Da lægen for noget tid siden konstaterede mellemørebetændelse på den ene og halsbetændelse på den anden og ordinerede penicilin, var jeg ved at kysse hende på en meget hed og insisterende måde lige der i konsultationen. Selvom jeg har hørt alle violiner jamre om at for meget penicillin er slemme-slemme, så kan det være guld værd i en sygdomsramt familie. Håber at hun snart kun "vil-døv" igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare meget fedt, at man ikke altid behøver at vente på, at virussen/bakterierne forsvinder af sig selv, men i stedet få at vide, hvad der er i vejen og så få nogle drugs mod det...
   Tror desværre, at den selektive hørelse er kommet for at blive, men forhåbentlig bliver det lidt bedre :-)

   Slet
 5. Den tur kender vi (al for) godt, Vera har sprunget begge trommehinder inden for en måned. Hun har lige afsluttet sin tredje penicillin kur siden 1. december og hun spørger stadig efter hvert måltid, efter sin "lin". Det er da altid noget at hun kan li' det. Vi skiftede primcillinen (som er det der smager meget bittert og som vi måtte kæmpe en kamp for at få i hende/tvinge i hende med sprøjte :-( ud med en mildere mere børnevenlig smag (kan ikk lige huske hvad det hedder) men den er et hit :-) Hun sluger også gladeligt flydende børnepandodil i sig. Nu skal vi snart til ørelæge med hende, så må vi se om det ender med dræn. Øv øv.
  God bedring hos jer!!!

  Ps. Kan det passe jeg lige har læst en artikel i et blad med Øgle/Varan-familien....??? ;-)

  Mange hilsner
  Tanja
  denlillehyggelige.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv, kan det opsnuses det der navn på et præparat, som ikke smager så frygteligt, at ALT ender alle mulige andre steder end i munden på det syge barn???? Samtlige læger vi har spurgt nægter at noget sådan findes og ordinerer bare primcillin.........

   Kh Maibritt

   Slet
  2. Åh, stakkels lille Vera. Og jer! Det lyder ikke til at være en sjov omgang. Krydser fingre for, at det snart går i orden - med eller uden dræn.
   Og jo forresten - det kan godt passe, at du har set os i et blad. Godt spottet ;-)

   @maibritt: Det, Øglen har fået, hedder amoxicillin/Clavulansyre og lugter mest af syntetisk appelsin. Der er ingen brok overhovedet... Måske det også er det, Vera har fået?

   Slet
  3. Det er altså smart med den her nye funktion hvor man kan svare hver enkel kommentar. Nu har jeg lige tjekket og det Vera får nu hedder Imacillin 50 mg/ml. Det er vist nok et mere bredspektret præperat, det smager sødt og dufter af syntetisk jordbær.

   Slet
  4. Åh, tusind tak for svar begge to :o)
   Det er skrevet ned og næste gang vi ryger ind i et eller andet, så FORLANGER jeg et af de to præparater! Vi har seriøst prøvet at det tog 45 min at få penicillin i ham - med efterfølgende bad fordi han var totalt fedtet ind. For ikke at tale om über-vred og ked af det......

   Kh Maibritt

   Slet
 6. Åh stakkels Øgla. Rigtig god bedring til hende! Jeg kunne altså også godt have fundet på at spørge, om ikke det var muligt at bare give de to ting samtidigt. Vi har nemlig erfaringer med penicilen på væggene, så så få gange medicinering som muligt, er meget velkomment her.
  Og så har jeg altså hørt, at det kan være ret svært at opdage mellemørebetændelse - Så op med humøret. Foxy lady!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg troede bare, at ungerne skreg som besatte og nægtede at sove, når de havde mellemørebetændelse. Så det er da på en eller anden måde helt beroligende, hvis der er andre end mig, der har svært ved at opdage det....

   Slet
  2. Sådan er det nogle gange, og andre gange er de febrile og trælse...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...