fredag den 27. januar 2012

Så kan man lidt igen

Efter alt for mange dage med hjemmegående Øgle (hun er frisk igen og har været i børner både i går og i dag, thank G**!), snot i hele hovedet (vi siger tak til Øglen!) og en Varan, der nu ikke længere kun sover dårligt om natten, så kan man godt blive lidt træt. På den der stirre-ind-i-væg-skråstreg-hoppe-ud-af-vinduet måde. Særligt efter i går, hvor Varanen var sur uanset, hvad jeg gjorde. Og som kun sov 3 kvarters formiddagslur. Til gengæld sov han 2,5 timers eftermiddagslur. Så længe vognen bevægede sig, altså.

End ikke et pitstop i urte-erna butik for at købe økodøko hirseflagepulvergrød kunne bevilliges. Så gæt hvem, der vadede rundt nonstop i 2,5 timer i går? Og som efterfølgende måtte tage den helt store ja-hat (og det sammenbidte smil) på, da Øglen lavede en seriøs scene ved afhentningen i børnehaven (selvfølgelig umiddelbart efter, Varanen var vågnet i vognen med et vræl - den holdt jo stille!), der gik ud på at sidde på den kolde jord og skrige sine lunger ud. Fordi jeg ikke gad bære Varanen i Voksien hele vejen hjem og overlade klapvognen til hende. Grrrr.

Nå. Og som prikken over i'et besluttede Varanen sig så for, at det var morgen kl. 5 i morges. (Efter at have været vågen omkring 1800 gange inden da). Snikkesnakkepludregrine. Sødt - hvis det altså ikke stadig havde været nat udenfor. Kl. 6 kapitulerede jeg og gik ind i stuen med ham for at agere legetante, og på det tidspunkt var jeg faktisk så træt af pis, at jeg slet ikke kunne overskue dagen, der lå forude.

Men er det ikke utroligt, at bedst som man synes, det ser allermest håbløst ud, så vender bøtten? For efter 3 kvarters leg og madpakkesmøring - kan jo ligeså godt udnytte tiden fornuftigt (!) - blev Varanen så træt (hvilket vi var nogen, der havde været hele tiden), at han faldt i søvn mig. Og så nappede vi da lige en 3 kvarters lur i sofaen sammen. Awwww.

Burka-baby i vognen efter sin lange formiddagslur

Og derefter er det faktisk kun gået én vej. Varanen sov lang formiddagslur (og jeg nåede at drikke en kop kaffe - med sødmælk! - på en café), han klarede massevis af boghvedegrød (uden gluten, dame!) og et bad i højt humør, og han faldt ovenikøbet i søvn indenfor og sov i TRE KVARTER i eftermiddag. (Jaja, det krævede en hel del målrettet vuggen, sscchh'en og nussen, men han sov. Indenfor).

Farmor hentede Øglen, der opførte sig som lille dydsmønster, og HDD ringede for at sige, at han syntes, at vi skulle bruge nogle af hans bonuspenge på at tage på en lille forlænget ski-weekend i marts, fordi "det tror jeg, vi trænger til". Jeg havde har flødekarameller ude i køkkenet, HDD hentede takeaway, og begge unger var nemme at lægge (jinx!). Efter Varanen havde taget imod Dagens Nye Smag: kartoffelmos og æblegrød med en begejstring, som havde det været selveste René Redzepi, der havde svunget gryderne, naturligvis. Derudover tæver jeg Mårfar i Wordfeud, og eftersom han er manden, der har lært mig mine moves, så er det da bestemt en fjer i hatten...

Nåja, og så kom der et bud med en oplevelseskasse fra Den Gamle Fabrik. Som deres PR-bureau for nogen tid siden skrev og spurgte, om jeg var interesseret i. Den kom ikke bare af sig selv... Med mint-te, fleecetæppe, kiks, lommelygte og marmelade en masse. Og en bog om Bærfolket. Er spændt på, om Øglen er gammel nok til den - om ikke andet, så er hun i hvert fald gammel nok til Digestive med marmelade. Og legen hule under tæppet med en lommelygte.

Oplevelseskassen i et uendeligt dårligt lys. Den er meget hyggeligere, end den ser ud her

Hurra, altså. Så kan snot bare være snot. Og søvnmangel være søvnmangel (selv om lidt mere søvn nu ikke ligefrem ville gøre noget). For når man har kiks og marmelade, varm Ribena i glasset, sovende unger i deres respektive senge og den, man elsker ved siden af i sofaen (eller - ok, han er ude og lave kaffe, men I ved, hvad jeg mener), så er det hele jo slet ikke så skidt endda...

8 kommentarer:

 1. Hvor dejligt. Altså at han sov. INDENFOR. Har jeg nævnt de der bed-rockers? Gyngefødder til tremmesengen. Smart.
  Udover det synes jeg, at din oplevelseskasse er grim....

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåååh ja, bed-rockers. Dem fortalte du godt om. Så ved jeg, hvad jeg skal bruge mit (Varanens) gavekort til BabySam til...
   Og grim oplevelseskasse? Tsktsk, aner ikke hvad du snakker om *smører en Digestive med marmelade og putter mig under tæppet*

   Slet
 2. Livet er nemlig ik' det værste man har... og om lidt er kaffen (eller theen) klar

  God weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Også god weekend til dig :-)

   Slet
 3. Ah, det skal nok gå det hele, fremad endda ;) god weekend til jer, håber du får sovet lidt mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, fremad er det nye sort :-) Også god weekend til dig. (Og mht søvnen, så går det nooooogenlunde. Nu er det primært min egen forkølelse, der holder mig vågen)

   Slet
 4. Hvorfor har du fået en oplevelseskasse ?? Jeg vil også, vi elsker marmelade her i huset.

  Håber snart du får lidt søvn. Kan HD ikke gå en lang tur med begge børn så du kan få sovet lidt (meget) ?? var da en mulighed.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Aner ikke, hvorfor jeg skulle have en oplevelseskasse, men når man bliver budt, siger man (jeg!) ikke nej :-)

   Jo, HDD kan i teorien godt gå en lang tur med ungerne, så jeg kan sove. Jeg er bare en hat til at sove om dagen. Men nu er han stået tidligt op med Varanen både i går og i dag, så jeg har nappet 1 time-halvanden mere, og det gør virkelig underværker.
   Kh

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...