fredag den 10. februar 2012

Den hellige grav

- er åbenbart ikke velforvaret, bare fordi man har introduceret en flaske. Eller også er Nemesis bare en seriøs spøgefugl, der nyder at drive gæk med andre mennesker og deres nattesøvn.

Natten til i dag var nemlig ikke helt så stor en succes, som forleden nat. Og jeg havde det måske nok på fornemmelsen, da meget af aftenen i går gik med urolig søvn og basken sutten ud af munden. Godt nok var alle rutiner også røget ud til højre, da vi dels havde haft rætti træls afhentning af Øglen i børnehaven, dels havde gæster til vores 14-daglige madklub (med konceptet kom, spis, snak, smut), så måskeee det er derfor. Det kunne man da håbe.
Men altså - aftenen bød på flaske omkring 22.45 med efterfølgende totalskiftning af tøj (ikke nok med, at han gylper, ham Varanen - han er også hurtig som en ninja, når han gør det), så klokken blev vel omkring 23.30, før han kunne lægges igen. Derefter sov han til 03.45, hvilket er acceptabelt, hvis han ellers havde været til at slå ud igen, men nej. Så den har stået på pletsovning og ditto amning fra 03.45 til 06.30. Gaaaaab.

Læg dertil en bundhysterisk Øgle (nej, undskyld - en Øgle, der er i selvstændighedsalderen og udfordrer samtlige ordrer/forslag, vi måtte komme med), der lagde hårdt ud med et lidende "neeeej, gå UD med dig, mor!", da hun vågnede, og straks har man en helt anderledes type ligning end den, jeg fremsatte i går. Suk, altså.

Oveni Øglens selvstændighedsflip var HDD ved at få en nedsmeltning, fordi klokken bare tikkede derudaf, og Øglen var genstridig selvstændig, og det hele toppede, da de, fem minutter efter afgang, ringede efter mig, fordi Øglen lavede Ormen og Flitsbuen og andre jeg-er-så-usandsynlig-selvstændig-at-jeg-ikke-kan-være-i-min-krop moves. Åbenbart var det KUN mig, der måtte aflevere i morges, så min og Varanens formiddagstur blev fremrykket lidt, og mens HDD trillede rundt med Varanen, afleverede jeg Øglen. Der kvitterede ved at græde så meget, at jeg var bange for, at hendes øjne - og måske også hendes hoved - skulle falde af. Dobbelt suk.

Jeg hader at aflevere en så ked af det lille pige. Også selv om jeg ved, at alt bliver godt igen, et nanosekund efter jeg har vinket til hendes forgrædte lille ansigt i vinkevinduet. Jeg hader også, at jeg slet ikke kan trænge ind til hende, når hun får sådan et flip, og at jeg bliver mindst lige så afmægtig, som hun må være. Og at det desværre ikke nytter noget, hvis jeg reagerer på samme måde, som hun gør - selv om jeg kunne have lyst til det i ny og næ.

I mine sorte stunder tænker jeg, at HDD og jeg virkelig må gøre et eller andet forkert. Ikke mindst fordi det er som om, Øglen er den eneste nede i børnehaven, der teer sig på dén måde. Men skal man tage positiv-brillerne på (dem med den skadefro styrke i), så kan det jo være, at de andre umuliusser bliver hentet enten før eller efter Øglen. Ja. Det må være sådan, det hænger sammen. Og det var selvfølgelig rent tilfældigt, at alle de andre børn opførte sig eksemplarisk ved afhentning også, mens Øglen kiggede foragteligt på mig og råbte, at jeg skulle gå ud i garderoben. Nogen gange, eggå. Så bliver jeg sq lidt træt. Men jeg forsøger at tage det lidt ovenfra og ned - kan jo altid sidde og hamre hovedet ned i gulvet, når Øglen er gået i seng...

Nu sidder jeg med en meget træt Varan på den ene arm og ammer. Han har været ved øre, næse, hals-læge i dag for at få tjekket det der tungebånd (kan ikke lige linke, men der var noget med en sunder, der mente, at hans tungebånd var for stramt) én gang for alle. Og efter næsten 40 minutters ventetid (ikke, om jeg begriber, hvordan det altid lykkes at blive så forsinket - selv med en morgentid) var dommen, at tungebåndet ikke skal klippes. Endnu, i hvert fald. Og han virkede ret dygtig, ham lægen, så det tror vi på.

Nu vi var der, fik Varanen også lige tjekket ører, for det KUNNE jo være dem, der drillede ift. søvnen. Og så sidder man dér og kan ikke helt finde ud af, om man skal håbe på væske på ørerne eller hvad - bare for at få en årsag til natteroderiet. Men det viste sig, at Varanens ører er et lærebogseksempel på normalitet, så jeg må nok bare se i øjnene, at den eneste diagnose, vi kan hæfte på ham i forbindelse med søvn, er Søvnfornægtelse.
Derudover har dagen budt på en travetur i det skønne vejr, et smut i Husflid (som nu har fået en webshop - det kunne godt gå hen og blive farligt for en som mig, der tror, jeg både er lidt kreativ OG at jeg har tid til at være det) og en træstamme fra Lagkagehuset to go. Kaffen blev indtaget på Den Franske Café med udsigt til frossen, smuk sø og sultne måger. Meget smukt og fredfyldt - og med til at lade depoterne lidt op.

Kan høre hyggelyde fra køkkenet, hvor HDD og Øglen spiser aftensmad. Øglen er ikke helt så sur på sin far, som hun er på mig for tiden, men hun har gang i en længere fortælling om, at Glade Øgle er væk, og at det kun er Sure Øgle, der er tilbage. Og at hendes hoved i øvrigt er faldet af. Hun er nu meget sjov, altså. Og hvis jeg er heldig, når Varanen at falde i søvn, så jeg kan få lidt af hendes gode humør, inden hun skal sove. Nu må vi se, og ellers håber vi på bedre humør (og søvn) i morgen...

- postet fra Padden

10 kommentarer:

 1. Lige kort. Øglen er bestemt(!) ikke det eneste barn, der er sådan ved aflevering/afhentning. I så fald har vi to enestående børn. Men kender så meget følelsen af utilstrækkelighed i disse situationer. Ja, suk.

  Håber, I får en dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må tilslutte mig koret :o) Det er ikke lige nødvendigvis i forb. m. hente/bringe, men supermarkeder går vel også an??!!?
   Blir sgu noget pinlig når ungen (2,5 år) RÅBER af ekspedienten i Fakta, at han vil ha en bolle og går fuldstændig i flitsbue når han ikke kan få det...... SUK....

   Slet
  2. Jeg bliver helt glad - på den lidt usympatiske måde - over at høre, at vi ikke er de eneste, der døjer med virkelig vred tumling ude i offentligheden fra tid til anden.
   Heldigvis opfører Øglen sig nogenlunde i supermarkeder, men det er fordi hun så sjældent er med ude og handle. Vi handler nemlig primært hos nemlig.com, så når Øglen en sjælden gang imellem er med i Netto (eller som i går; i Aldi), siger hun sjove ting som "Jeg elsker at handle!" og er som regel from som et lam, så længe hun får lov til at vælge en enkelt ting. I går var det så en 400g pose med chokoladeknapper. That's my girl ;-)

   Slet
 2. Jeg tror at Krabbe og Øglen simultantolker noget humør i øjeblikket!
  Jeg oplever faktisk at det hjælper, hvis jeg tager mig tid til ham alene men det ved vi jo begge, at det dælme kan være svært.
  Om ikke andet så har vi ekstra soveplads her, som også kan udfyldes af bare én, hvis du stikker af hjemmefra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg oplever også, at det hjælper, hvis der er 120% tid til Øglen, men det lader sig desværre ikke gøre i hentesituationer, eftersom de sociale myndigheder nok kommer efter mig, hvis jeg lader Varanen være alene hjemme i den tid, det tager at hente. Men i denne weekend har vi faktisk gjort rigtig meget ud af at give Øglen og mig noget tid alene sammen, og selv om det kun bliver en time hist og en halv time pist, så gør det virkelig underværker. Også for mig, kan jeg mærke, for jeg savner min lille pige...

   Tak for tilbud om soveplads; might take you up on that, når nu jeg har hentet hele ugen og trænger til at løbe skrigende bort :-)

   Slet
  2. Bare du gider stoppe med at skrige, inden du når herover - For det har vi rigeligt af! Det lyder som en dejlig, øglet weekend:)

   Slet
 3. Har et barn der siden hun startede i børner - og hun går altså snart ud og skal i skole - konsekvent har svaret mig, når jeg er kommet for at hente hende og har sagt "hej skat" "NAAARRJJIII MUUAR, jeg leger!!!" og de gange hvor jeg har spurgt - retorisk, forstås (og det skal man jo nok heller ikke gøre til børn) om jeg skal gå og komme igen, har hun svaret: ja du må godt gå og komme sent. Hun gør det stort set hver dag, det med
  "NAAARRJJIII!!!!" og hvis ikke det er det, så vil hun bare
  være i børner til lukketid - også selvom hun er den eneste ( lidt dårlig samvittighed, når nu mor er på barsel)....
  Nåh men det er nok "bare en fase" - de kommer vel i alle aldre?
  Håber på en god nat til jer så i kunne vågne til noget der minder om weekendtid....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lad os satse på, at det (også) bare er en fase :-)

   Øglen vil vist gerne med hjem; hun gider bare ikke have, at det er mig, der henter. Jeg er åbenbart ret dum for tiden. Forleden var både HDD og jeg nede for at hente, og det var mig, der startede med at gå ind på stuen. Ramaskrig! Men da HDD så overtog, kom hun hoppende glad og fro ud i garderoben. Lille krapyl ;-) (At det så gik helt fra snøvsen derfra, taler vi ikke om :-))

   Men de er nogle sjove, stædige, viljefaste nogen, de der smållinger...

   Slet
 4. Er HELT sikker på, at Varan-anti-søvn skyldes anderledes dagsrytme og at det bliver fint igen fra nu af.
  Øglen er sikkert bare fremmelig ift. det dér selvstændighedsnoget og får det overstået inden teen-årene. Ikke?
  Under alle omstændigheder er der en ordentlig røvfuld karma herfra for en weekend hvor alle kan koble ordentligt ud og af og lade overskud op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for karma - tror, det har hjulpet. Weekenden har i hvert fald været helt ok, og selv om det ikke er søvn, der har været mest af, er der alligevel blevet ladet overskud op på alle fronter.
   Og JA! Lad os sige, at Øglen får raset af nu, og så er vi ovre det pjat, når hun bliver teenager. Alt andet lige vil jeg hellere wrestle med 95 cm Øglen, end med 170 cm ditto. (Måske endda med vild øjenmakeup og Britney Spears-tøj. Gys).

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...