mandag den 13. februar 2012

Mandag

Klokken er snart 10.30, og jeg har allerede nået følgende:
 • Været i bad
 • Fået tøj på 
 • Taget tørt vasketøj ned fra stativet
 • Lagt det meste af tørt vasketøj på plads
 • Sat en kogevask over (slap AF, Varanen bruger mange stofbleer!
 • Spist morgenmad sammen med Øglen
 • Spist morgenmad alene (væk med havregryn og ind med pålægschokoladen!)
 • Ryddet en lillebitte smule op i køkkenet
 • Talt i telefon med bekymret HDD, der havde haft afleveringen fra helvede ovre i børneren 
 • Googlet "vil ikke i børnehave", "har ondt i maven" og "de andre børn driller + børnehavestart"
 • Læst udmærkede artikler om googlede emner
 • Ringet til børnehaven og talt med yndlingspædagog om Øglens ytringer
 • Fået ro i sjælen (så meget man nu kan få, når ens lille pige siger sådan noget)
 • Ringet til HDD for at referere yndlingspædagogs syn på sagen
 • Læst blogs
 • Tullet lidt rundt i lejligheden og kigget ud på det smukke vejr
"Jamen, VARANEN?!", tænker I nu! (Jo, I gør!) Og bare rolig. Han er her stadig. Han er bare blevet ammet totalt ned, puttet i Voksien og listet op på tagterrassen i vores noget trashy (og nu også pivflade) altanbarnevogn. Hvor han har snorket lystigt en times tid nu.

Fik I den? Varanen sover! I en barnevogn. Som holder stille. Oppe på taget. Det er kun 2 etager væk, så hviiis nu han skulle tabe sutten, jamen så smutter jeg da bare lige derop og giver ham den. Easypeasy (ish).

Udsigten fra Varanens nye formiddags-soveplads. Lige til at holde til på solbeskinnet dag som i dag.

Man kunne med rette spørge sig selv, hvorfor i hede hule h*"&"(!"#€ vi ikke har introduceret altanbarnevognen og tagterrassen noget før, men det har jeg ikke noget helt fantastisk svar på. Andet end noget med noget frygtelig blæsevejr før jul og noget moderlig pyllerhed, der lige skulle overvindes, før jeg ville sætte min søn op på en tagterrasse, hvor jeg ikke kan se ham, men bliver nødt til at stole 120% på babyalarmerne.

Under alle omstændigheder ser det ud til at fungere ok - havde debut i går - i hvert fald så længe vejret er fint. Og hvis det betyder lidt frigivet tid til mig til at få blogget lavet noget i lejligheden, så skal jeg ikke være den, der brokker mig.

Så min daglige gåtur bliver rykket til tidlig eftermiddag i stedet for formiddag i det forfængelige håb om, at Varanen så gad at sove en lille lur der. Bare så han kan hænge en anelse sammen til afhentnings-/ulvetime-heatet. Så jeg må godt stadig spise pålægschokolade. Og alt muligt andet chokolade. Også selv om Øglen forleden kom drønende og grabsede min fødepølle med begge hænder og lo ondskabsfuldt hjerteligt.

Reptilerne. I utrolig dårlig billedkvalitet. Men det bliver forhåbentlig et af de sidste billeder I får fra min HTC-telefon, hvor kameraet i dén grad lader noget tilbage at ønske. Har nemlig fået ny fon. Der skal bare lige ordnes noget på den, og SÅ skal der tages mobilbilleder, skal der... 

Mht. nætterne, så vil jeg spare jer for et par afsnit i føljetonen. Kan bare kort sige, at det har været riiiiigtig sløjt (noget med en Varan, der i 3 kvarter forsøgte at overbevise mig - og resten af gaden - om, at han ville være alletiders substitut, hvis de der luftalarmer skulle gå i stykker), er nu noget bedre, men at der til gengæld er kommet noget med noget "hvis du lægger mig ned, så vågner jeg og går bersærk" ind over. (Og det der med at lade ham falde i søvn selv, uden at blive lullet - been there, done that. Det skal han nok lære engang, men det bliver ikke lige nu. Vi synes nemlig, det kunne være hyggeligt, at Øglen kan sove, og at vi ikke får en høreskade). Alligevel har jeg haft et underligt overskud af energi de sidste par dage. Måske fordi det har været weekend, og der har været tid til at danse fjollet med Øglen, drikke kaffe med veninden, holden i hånd med HDD og stenen foran tv'et. Weekender ftw...!

16 kommentarer:

 1. Jeg tør ikke skrive: "Sådan, godt gået. Tror også det bliver en god uge for jer." Mener det helt fra bunde af min stortå, men skrevet det? Aldrig.

  Du lyder dog rigtig overskudsagtig, så bliv endelig ved med det du gør.

  Alle børn, læs: mine tre børn har haft de perionder i børnehaven, senere i skolen og gym, så tror ikke det går over, men man lærer som forældre at takle det og du gjorde det rigtige, nemlig at kontakte børnehaven og få en snak om varanens hverdag der.

  Det bare bare lige den tanke eller ti fra mig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg glæder mig, til jeg lærer at tackle hende Øglen sådan helt rigtigt. Eller greje hende, for den sags skyld :-) Men det der med at ringe til børnehaven, det kunne simpelthen ikke have været anderledes - når man selv går og får ondt i maven pga. noget ens barn siger, så er det bare på med morhatten og i snak med nogen andre voksne :-)
   Tak for dine tanker.
   Kh

   Slet
 2. Den ER jo dejlig, den tagteresse! Og her om vinteren er der jo heller ikke risiko for de store studenter-gilder deroppe.
  I øvrigt; Tillykke med energien, det er garntrisse pålægschokoladen som sparker ind!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror du ikke? Pålægschokolade kan klare meget. Tagterrassen bliver stort set aldrig brugt - heller ikke om sommeren - så Varanen og den mølædte barnevogn kan være rimelig sikker på at have den for sig selv. Det er meget rart. Og så alligevel. Pyllermor ville jo gerne have, at der var andre end hende selv og babyalarmerne til at holde øje.
   Måske jeg skulle anskaffe mig et periskop...

   Slet
 3. Tagterrassesøvn i voksipose. Hvem kunne ikke bruge det?
  Og props for vanvittige mængder moderligt/husligt overskud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved nu ikke med de vanvittige mængder. Men lidt overskud på kontoen kommer der da af at slippe for at vade rundt på gader og stræder og i stedet kunne lave alle de ting, man ellers ville skulle have ordnet efter reptilernes puttetid...

   Slet
 4. He he - havde tænkt på det med jeres tagterrasse, men når nu Varanen er(har været?) en jeg-sover-kun-når-vognen-kører kinda baby, så er det jo lidt svært.....
  Fedt han hygger deroppe og så længe der er strøm på alarmen så bare nyd det :o) Dejligt at kunne prioritere sin tid lidt - det (OG chokolade) gir da kæmpe overskud - fedt!!
  Nætterne taler vi ikke om..... overhovedet ikke, nej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i virkeligheden også lidt skørt, at vi ikke har brugt terrassen før nu, men som skrevet, så er jeg nok lidt pylret, hvad dét angår. Og ja - så hjælper det naturligvis heller ikke på sagen, at Varanen helst skal trilles rundt, men der er da trods alt ikke så langt op på taget, som der er ned i gården. Må klart bruge terrassen mere, når/hvis vejret nogensinde bliver godt igen :-)

   (Og nej - nætterne taler vi ikke om...)

   Slet
 5. Virkelig god idé med den terasse og en babyalarm!
  Men det er synd for jer alle sammen, at Øglen er så ked af børnehaven. Må man spørge, hvad yndlingspædagogen kunne fortælle jer?

  Trolden havde en lang periode i dagplejen, hvor hun græd utrøsteligt ved aflevering og hentning, og der indførte vi til sidst hurtig-ind, hurtig-ud, hvor jeg nærmest kastede den grædende Trold i favnen på dagplejeren og løb ud af døren igen. Men det virkede! Jeg ved ikke hvorfor, men det gjorde det. På under en uge var situationen meget mere under kontrol igen, og Trolden græd meget sjældent.
  Så altså, før eller siden skal I nok finde en løsning på det. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber meget, at vi kan finde en løsning på det. Gerne snart. Må spørge til den der hurtigt ind/hurtigt ud-metode, når vi har 3-mdr samtale med pædagogerne inden så længe. Og så i øvrigt lige høre dem til, om de også har en god idé til en mere smertefri afhentning.

   Yndlingspædagogen havde en masse gode ting at sige om Øglen, og det jeg bed mest mærke i var, at han sagde, at hun trives, når hun er derovre. At de har et meget stort fokus på drilleri børnene imellem, og at de ikke havde iagttaget noget (og at de i givet fald ville have informeret os med det samme). Han sagde også, at det selvfølgelig kom an på, hvad Øglen karakteriserede som drilleri, for nogle af de store børn kunne godt finde på at forlange, at Øglen - ligesom alle de andre - skal hjælpe med at rydde op. Og så kan hun godt blive sur. Så det var dejligt at høre. Ikke, at det løser udfordringen med, at hun bliver ved med at sige, at hun ikke vil i børnehave, men det er da altid noget, at hun ikke har en plageånd derovre.

   Vi har også haft en god snak med Øglen, og det viser sig, at hun vist er lidt træt af bedstevennen. "Gider ikke lege med N, mor. Vil hellere lege med A!" Og efter vi så har sagt til hende, at det er helt ok, at hun ikke leger med N, er det som om, det er gået lidt bedre. I et par dage i hvert fald.

   Det gør det selvfølgelig heller ikke nemmere, at lægen konstaterede væske på begge ører til 3-års undersøgelse, så hun kan ikke høre en sk*d. Så må det også være lidt op ad bakke at være i børnehave med en milliard andre børn...

   Slet
  2. Kæft, det blev langt... :-)

   Slet
 6. Håber at det holder med den der søvn på taget, så du slipper for at traske gader og stræder tynde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, det håber jeg også. Indtil videre har det dog kun været sndag og mandag i denne uge, men øvelse gør mester og alt det der... :-)

   Slet
 7. Arj, jeg ved godt, at mit fokus i dit indlæg er forkert (men jeg læser meget interesseret med mht. Øgle og Børneren, for den viden skal nok komme en anden én til gode i fremtiden...), men hvor er det lidt sjovt, med tagterasse-Varanen.

  Vi har samme (slags) terasse og gjorde præcis det samme efter præcis samme overvejelser (med, lyder det til, præcis samme art vogn!)!

  SvarSlet
  Svar
  1. He, det er da lidt pudsigt. Er/var du også for pylret til at lade E sove oppe på jeres terrasse?

   Slet
  2. Ja, for sørensen, da! Tænk nu, hvis altanvognen pludselig blev levende og begyndte at klatre op på rækværket og hoppe ud?!?!

   Ehm... Eller...! Men i hvert fald satte jeg mig lige derop (for en sikkerheds, du ved...) med en bog hver gang, hun skulle sove. Så terrassen blev kun brugt om foråret/sommeren og i tørvejr.

   Til gengæld fik jeg læst en masse bøger :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...