torsdag den 2. februar 2012

Men jeg ammer jo?!

I morges fik jeg en hjerneblødning af de større (blame it on the snot). Frisk - eller, ok... "frisk" dækker det nok nærmere - ude af badet, på vej ind for at finde dagens outfit (hæhæ, lyder fancy, ikke?! Kan dog betro jer, at tøjet for tiden består af jeans, ammetop og variation over sweater eller cardigan), mødte jeg Vægten. Som stod der i morgenlysets skær og kiggede hånligt på mig. Og i stedet for bare at lade den være og svælge i, at jeg, sidst jeg betrådte dens grumme glasoverflade, vejede nøjagtigt det samme, som da jeg blev gravid, så sprang jeg optimistisk op på den.

Det var en dårlig idé.

Altså, min hjerne ved jo godt, at det ville være noget underligt noget, hvis alle de kalorier, jeg kører ind i form af slik, kage, is og sukret te efter mørkets frembrud, bare forsvandt ud i den blå luft. Men jeg ammer jo, så jeg må godt! Det er min krop så bare ikke helt enig i, lader det til. For vægten i dag viste 2 kg mere, end den gjorde sidst - og det er vel omkring en måned siden. 2 kg er ret meget på en måned, synes jeg - i hvert fald, hvis det fortsætter i det tempo. Min første indskydelse var naturligvis, at vægten måtte være i stykker, men den ser desværre ud til at fungere upåklageligt. Og selv om jeg i virkeligheden ikke går såååååeh meget op i, hvad jeg vejer, men snarere hvordan jeg føler mig, så kan jeg jo ikke løbe fra mit spejlbillede særlig længe, i hvert fald. Som er aldeles nådesløst - ligeledes i morgenlysets skær - og som har en ubændig trang til at fortælle lang og kedelig historie om dansehåndtag og bløde lår.

Og jaja - det hele bliver selvfølgelig meeeeget bedre, når jeg for alvor får taget fat på løbetræningen til det der bette løb, jeg har meldt mig til. Jeg skal da bestemt også i løbetøjet igen, når snotten har fundet exit, men motion gør det jo ikke alene, så indtil videre har jeg vinket farvel til aftensnackeri ifa. meget kalorierige ting. I stedet har jeg her til aften lavet en kande af den fantastiske te, der var med i min oplevelseskasse, og så har jeg spist fire (ja, 4 - havde egentlig taget to med ind i stuen til HDD, men han ville ikke have, og så kom jeg til at spise hans...) mandariner. Og det er egentlig helt ok. Savner i hvert fald ikke slik (endnu), men det kan også hænge sammen med, at jeg alligevel ikke kan smage noget pga. forkølelse...

Såeh - babysteps, men det er også fint. Det er et tempo, jeg kan følge med til. Og den gåtur på 10 km jeg var på i går og den på 5, jeg var på i dag, må da også tælle for noget (og så ikke et ord om den latte på sødmælk, jeg bestilte sammen med mødregruppen på Krummen & Kagen bagefter). Desuden så ammer jeg jo, så lige om lidt har jeg smidt de 2 kg dér. Og måske endda mere til. Lige om lidt, blev der sagt!!! Så bliver jeg også ekstra flash i min pailletblazer, der kom i dag, og som faktisk er virkelig fin. Når den ligger ned, i hvert fald. Har ikke lige fået den prøvet endnu...

Og hey, Birgitte - hvis jeg bestiller kage i morgen, når vi ses til kaffe, har du nu officielt håneret...

11 kommentarer:

 1. Er det ikke bare et udslag af, at alles kroppe er forskellige og reagerer forskelligt? Altså, alle i min mødregruppe smed deres ekstrafyld i løbet af få måneder, mens mig og min kanelsnegl så misundeligt til, og jeg edderkodylmeRÅ-ammede ellers!!

  ... Og så da jeg begyndte at trappe amningen ned, røg fødselsvægten. Og da jeg stoppede helt, røg der 3 ekstra kg. Måske er min krop kommet omvendt på ved et uheld...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ohhh - måske det er det, der er sket, så? At min krop er sat omvendt på? Lad os satse på det, og at kiloene forsvinder helt af sig selv, når jeg stopper med at amme... :)
   Der.er i øvrigt også nogle meget slanke andengangsmødre i min mødregruppe? Hvad sker der for dét?!

   Slet
 2. Nu er jeg jo ikke den store kagespiser - kun snegle og lign. (trods alt), men da jeg ikke når frokost, så kaster jeg mig nok over en sandwich i dag (hvis de har sådan noget)... men kan godt tage en mandarin med til dig ;-) hehe...

  SvarSlet
 3. Sidste gang var jeg også i en mødregruppe, hvor de andre fire mødre bare var åleslanke fra naturens hånd, og flere af dem var endda under, hvad de vejede, da de blev gravide. Så kunne jeg sidde helt fed og slasket med mine ekstra ti kilo fra en pommes frites-fyldt graviditet og føle mig mærkelig. Jeg fik desværre først has på kiloene, da jeg stoppede med at amme og gjorde en solid indsats for det, og det ser ud til, at det bliver det samme denne gang, selvom det i det mindste kun er 6-7 kilo, der skal smides.
  Så altså, det jeg egentlig ville sige var vist bare, at vi nok er nogle, der ikke automatisk smider det hele under amningen. Kroppe er bare forskellige, som Maria siger. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, men det jeg bare synes er mærkeligt er, at kiloene jo tilsyneladende HAR været væk. Men bare er kommet igen. Så jeg har måske bare sådan en snydekrop, der liiiige lader mig tro, at jeg er sådan en, der automatisk smider det hele under amning, og SÅ - slam! - kommer alle kiloene krybende tilbage. Snyd...

   Slet
 4. Jeg synes nu du så godt ud i dag, du har ikke noget at klage over ;) tak for en hyggelig kop kaffe. Det er en skøn baby du har der :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak og i lige måde. Hyggeligt at møde dig IRL. Varanen så også ud til at hygge sig :)

   Slet
 5. Bløde lår og chunky øjenbryn for the win!!
  Jeg har azzå heller ikke smidt ret meget endnu.
  Jeg kan berette at et stresset job efter barslen, får de fleste kilo til at danse af. Men på en eller anden måde, har kroppen bare alligevel forandret sig for altid, synes jeg. Der er bare mere røv. Og min sidder efterhånden tættere på knæene end der hvor ryggen slutter.... suk

  SvarSlet
 6. Ork, jamen så skal jeg bare have et stresset job. Nogen forslag? Og ja - kroppen forandrer sig virkelig meget, synes jeg. Har godt nok aldrig været modellaslank, men mine dansehåndtag er større end nogensinde, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan mine bryster ender med at se ud efter al den her amning. Men som en af mødregruppedamernes mand (så modigt) havde sagt til hende, "så er det jo ikke noget, som Hamlet ikke kan klare..."
  ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Frisk fyr!
   En dame i en tøjbutik sagde til mig forleden, at der var jo alt for meget fokus på sådan noget, og at vi jo er kvinder for pokker!
   Jeg elsker hende. Og alt det tøj, jeg købte i hendes biks:-). Meeen derfor vil jeg nu gerne have den der pude på maven væk...suk..

   Slet
 7. Der er bare forskel på 1'eren og 2'eren, hvis du spør' mig. Det gør du godt nok ikke, men here it goes.

  1'eren ammede jeg to måneder, var tilbage i mine jeans efter en måned og tilbage i egen krop efter fem måneder, fireenhalv. 2'eren, kroppen er bare en anden. Gode håndtag og go' røv, eller faktisk ikke. Og ham ammede jeg i tre måneder, kan stadig ikke passe mine jeans og vejer stadig fem kilo for meget og han bliver 9 måneder på søndag. Jeg må have en 3'er som skal langtids ammes!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...