søndag den 4. marts 2012

Aaaaand we're back!

Hold nu käften, hvor holder det altså 100 lige at skride nogle dage til Sverige, indlogere sig i noget 70'er-agtig* jagthytte med fuld forplejning og hhv. stå på ski, tage på tur, lede efter trolde i skoven, lægge Danmarks-puslespil (man er vel en lille nationalist?!) om og om igen og spise pandekager til man segner.

Nørde-Øglen er så riiimelig vild med "det svære puslespil". Og var temmelig skråsikker, da hun berettede, at Give og Horsens ligger i Jylland, og Middelfart på Fyn...

Så kan det godt være, at der ikke var skyggen af sne andre steder end på pisterne (men det er jo også der, man har mest brug for det, kan man sige), og at Øglens ski-tålmodighed ikke var den længste, verden har set. Men i den tid tålmodigheden trods alt varede, havde hun en fest, og det er det, der tæller. Turen her var nemlig - ud over at være et kærkomment afbræk i hverdagen - tænkt som en slags generalprøve på næste år, hvor vi har skumle planer om at tage på 'rigtig' skiferie. I lidt længere tid. I en hytte. Sammen med nogle venner. Gerne inden temperaturen siger omkring de 8 plusgrader, så der også er en klat sne at kælke på og bygge snemænd af.

Tack so mycket, men hvor ER al sneen, spørger jeg bare... 

Øglen er som bekendt en bestemt lille dame, så vi havde været noget spændte på at se, hvorvidt hun overhovedet gad at tage skiene på, men det gik uden problemer. Nu fik hun jo også både skibriller og skiundertøj i fødselsdagsgave (sidstnævnte er hun så glad for, at hun først kunne lokkes til at tage det af til fordel for noget rent, da hun tissede i det. Efter 2,5 dage...), og hun har talt om at "stå på skib" i evigheder, så jeg ville da også have undret mig, hvis det ikke havde været et hit. Men man ved jo aldrig med flaky 3-årige.

Og nøj, hvor var hun da bare for kær i flyverdragt, hjelm, miniskistøvler og bittesmå ski. Totalt med på, hvordan man bevæger fødderne, så skiene ikke krydser over hinanden, og med et vovemod man kun kan misunde. (Og forbande bare en anelse, når man bliver pisket frem med en serie "hurtigere hurtigere!", "Cirkeline kører på ski *syngende*" (huh?) og en fanfare af hurra-råb, mens man knokler af sted gennem børnebakkens sne med fartglad Øgle på slæb).

Ski-Øglen i fuldt udstyr

Når vi ikke stod på ski med Øglen (eller - løb på ski - jeg droppede selv at få brædder under fødderne; er ikke særlig habil, så tanken om at skulle begive mig ud i stolelifte og ukendte løjper alene, mens HDD skiede rundt med Øglen og Varanen, var ikke så appellerende. Og et liftkort alene for børnebakken syntes en smule overkill) var vi på forskellige ture i det helt fantastiske svenske forårsvejr. Legede gemmeleg i skoven. Fangede trolde. Samlede pinde. Og legede i jagthyttens fællesrum (fik en anelse sved på panden, da jeg blev beordret til at tegne Peter Plys på ski - dårlig leg, hvis man spørger mig). Så det har været 4 dage i børnehøjde. I en grad så HDD og jeg er gået omkuld ved 22-tiden (senest!) hver aften. Efter at have spist vores lækrelækre middag alt for hurtigt omgivet af grødrester, legetøj, overtræt Øgle (og ditto Varan), synkronputtet og derefter siddet i dæmpet belysning og talt sagte sammen (eller læst - jeg har fx læst en bog. Færdig. Godt nok chick-lit, men alligevel) for ikke at vække reptilerne.


Så afslappende vil jeg ikke kalde det. Det er faktisk forbavsende hårdt arbejde at være på ferie med to børn. Men det er også virkelig virkelig hyggeligt! Selv om jeg lige skulle minde mig selv om, at det var eNORMT hyggeligt, da Varanen den første nat besluttede sig for at vågne kl. 04.24. Og nægtede pure at lægge sig til at sove igen. Og da HDD allernådigst vågnede fra Mandesøvnen ved 06-tiden og spurgte, om ikke "vi" (læs: jeg) kunne gøre noget, så Varanen ikke vækkede Øglen - og resten af hotellet. Da skulle jeg liiiige finde h-ordet frem fra dybet. Men det kom. Sammen med dagslyset og et overdådigt morgenbord. Og ansatsen til en lille sylespids pløk i Varanens mund, som by the looks of it generer ham ad pommern til.

Og nu vi taler om Varanen, så har han bare været så sød! (but of course!) Det der med søvnen har han faktisk også klaret helt hæderligt (bortset altså lige fra den første nat), og generelt virker det til, at Sverige har bekommet ham glimrende. Hvorfor skulle han ellers have groet det meste af en tand deroppe og lagt an til i hvert fald to mere?!

Væg"dekorationer". Kan ikke sige mere om dem end dét. Mangler simpelthen ord...

Søskende 

Og nu er vi så hjemme igen. Og er ikke helt tilfredse med, at det allerede er hverdag igen i morgen. Afbrækket har fået mig temmelig meget ned i gear, og alle de ting, jeg egentlig burde lave (don't get me started, men det er noget med noget a-kasse, noget job, nogle supplerende dagpenge, en hel del siders tekst jeg skylder, og nogle mails, jeg i dén grad burde følge op på) er røget temmelig langt bagud i hjernen. Meeen - kommer tid kommer råd, så vi når det nok. Manana manana eller noget... (Jeg kan ikke finde den der bølge-accent på min &#%€"Mac. Så den må I tænke jer til)


*Altså virkelig 70'er-agtig. Med masser af træ, langhårede væg"dekorationer", funky tapet og gardiner, retro-lamper og seriøs lejrskole-feel. På den fede måde. Og faktisk var det så 70'er-agtigt, at Øglen angiveligt så sig nødt til at bryde konformiteten og den sociale forventning om, at ens ophav benævnes "mor" og "far", så hele turen har hun konsekvent kaldt mig ved fornavn. Sjovt - og en anelse foruroligende, når ens 3-årige gjalder et "A...? Kom lige her, A. Gider du hjælpe mig med det her?" Eller et "Vil du stå på skib sammen med mig nu, A?" Og så videre. Håber, jeg bliver til gode, gamle "mor" igen, når 70'erne har forladt Øglens blod og hun igen er tilbage i det 21. århundrede...

- Postet fra Padden

11 kommentarer:

 1. Med sådan en dejlig tur burdde der være lidt at stå imod med, når hverdagen igen truer. Og Ski-Øglen hun er altså bare sej :-D

  Interessant væg'dekoration' forresten..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret - der er bestemt noget at stå imod med i hverdagen nu. I et par dage i hvert fald. For det er sjovt, som det der afslapningsoverskud har det med at forsvinde rimelig hurtigt. Fjollet, egentlig... :-)

   Væg'dekorationen' kan jeg desværre ikke kommentere på. Den er for underlig. Og der har nok været omkring 50 af dem, vil jeg skyde på. Argh.

   Slet
 2. Åh, det lyder som en skøn tur og god generalprøve til næste år. Vægudsmykning er... beyond words. Men måske er jeg bare ikke hip nok til at se den som et postmoderne statement om at komme tilbage til blødere værdier efter et par årtier med cool cash som værdimål?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg brugte faktisk også et godt stykke tid på at fundere over, om langhårede vægdekorationer er det nye (gamle) sort, og at jeg bare er for non-hipster-agtig til at kunne se det. Og om det i virkeligheden er sådan, at alle kreabloggerne pludselig begynder at lave sådan nogle vægdimser, så man til sidst tror, at man synes, at de er ok fede, og vupti - så har man pludselig selv en. Argh!

   (Det er ligesom skodmusik i radioen. Bare det bliver spillet mange gange nok, foranlediges man til at tro, at det er udmærket. Suk)

   Slet
 3. Det ser da lækkert ud. Ja, måske ikke lige dekorationen, men ferien. De nye rammer. Og så velkommen hjem mor:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Når der ikke er andre, der vil kalde mig mor, er det fedt nok, at du gider... :-)

   Slet
  2. Så´ lidt. Men gider nok til gengæld ikke kalde dig det på gaden...

   Slet
 4. Velkommen hjem!

  Det lyder som en skøn 'ferie'! Men jeg er SÅ meget med dig, det der med ferie og 2 børn, er ikke ord der bør følges ad! I hvert fald ikke uden man smider et 'pasning' ind et sted også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahhh. "Pasning". Now you're talking. :-)

   Slet
 5. Åhr hvor skønt!
  Vi skal en uge i sommerhus i slutningen af marts, og jeg glæder mig om muligt endnu mere efter at have læst dit indlæg. Der er ikke noget som 100% familie-nærvær! - også selvom det godt kan være hårdt, som du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hårdt, men godt! Og en uge i sommerhus - dét gad jeg dæleme godt! (I slutningen af marts er det jo også høj sol og lunt i vejret, har jeg lige bestemt, så det bliver dobbelt op på dejligheden).

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...