torsdag den 29. marts 2012

Det der arbejde

Som GravidGrahvad 'antydede' (nej, ok - klappede i stavelser) for nogle indlæg siden, så er det vist ved at være på tide, at jeg løfter sløret for, hvad det egentlig er, jeg går og pønser på at lave, når jeg om alt for kort tid er færdig med at være på barsel. Jeg ved, at I har været enormt spændte på det og muligvis også ligget søvnløse over det, så jeg håber ikke, I bliver skuffede, når jeg fortæller, at pønserierne såmænd 'bare' går ud på, at jeg vil prøve kræfter med at blive selvstændig. Kommunikationskonsulent og tekstforfatter, that is.

Jeg er uddannet inden for kommunikation, ligesom omkring 9 milliarder andre, så jeg er klar over, at man kan fodre øffende bondegårdsdyr med sådan nogen som mig. Men jeg vælger at tro på, at min kærlighed til og evner inden for sprogets løjerligheder om ikke er bedre, så i hvert fald fuldt ud lige så gode som en stor procentdel af de 9 milliarder.

I går havde jeg mit første konsulent-agtige møde. Med makeup, en taske, der for første gang i et halvt år ikke var en pusletaske og tøj helt uden grød på. Tror jeg da i hvert fald nok. HÅBER jeg! Det var en helt ny oplevelse - både det at have rent tøj på, det at skulle optræde i en ny 'rolle' og den der detalje med, at min hjerne pludselig skulle til at beskæftige sig med andre og lidt længere ord end 'grød', 'mos' og 'ble'. Men særligt det, at jeg pludselig skulle spille hård i filten var nyt.

Normalerweisse er jeg ret flink. For flink til tider - særligt, hvis folk går hårdt nok til mig. Desuden har jeg - endnu - en ret lille viden om hele konsulentbranchen. Men lige netop med mødet i går kender jeg mit værd. Og det er markant højere end det, den potentielle kunde spillede ud med. (Og hvis jeg ikke var så goddamn flink, så ville jeg sq nok være blevet ret fornærmet, faktisk). Så selv om det, han kunne tilbyde, arbejds-wise, lød rimelig interessant, så var det ikke interessant nok til den foreslåede pris. Og det måtte jeg jo så fortælle ham. Og stå på mit hele vejen gennem samtalen. Det lykkedes; endda uden jeg blev helt forfjamsket og undskyldende, og selv om jeg gik fra mødet uden nogen aftale, så har jeg en god fornemmelse i maven. Mr. boss-man finder næppe pludselig ud af, at han alligevel gerne vil betale prisen, men han er heldigvis kun én ud af mange potentielle kunder. Så jeg leder videre og er bare glad for, at jeg nu er én erfaring rigere inden for disciplinen 'indledende samtale med potentiel kunde'.

Jeg har ikke valgt selvstændig-vejen for at komme til at arbejde mindre (selv om det da ville være en glimrende bivirkning). Om noget, kommer jeg formentlig til at arbejde mere. Men ved at være min egen herre kan jeg i vid udstrækning selv disponere over min tid, og det er særdeles attraktivt for mig i øjeblikket, hvor jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at se, hvordan Det Virkelige liv-kabalen skal komme til at gå op med to 'almindelige' fuldtidsjob. Syntes, det var vanskeligt nok, da vi kun havde Øglen, og jeg har en idé om, at det ikke bliver nemmere, nu hvor der inden længe kommer en ekstra hente-bringning ind i ligningen. Men selvfølgelig ville det kunne lade sig gøre - det er der jo massevis af levende beviser på derude...

Jeg ved ikke, om idéen kan flyve, men den skal i det mindste have chancen for at prøve. Hvis den kan, er det intet mindre end fantastisk. Hvis ikke den kan, jamen så må jeg jo ud og prøve at finde mig et 'almindeligt' arbejde, og der er ingen skade sket.

Er der ikke noget med, at man ikke fortryder det, man har prøvet af, men det man ikke får prøvet af?! (Eller går den i virkeligheden på børn?! Ah, nevermind) Gider i hvert fald ikke at stå om 5-10 år og mega-ærgre mig over, at jeg ikke turde prøve. Så nu gør jeg det bare. Sq. Og hvis der er nogen, der liiiige står og mangler en kommunikationstype til et eller andet, så sig endelig til... ;)

14 kommentarer:

 1. Tillykke med beslutningen! Jeg krydser fingre for, at der kommer en masse fede opgaver til dig ganske snart. Og hvis du finder ud af, hvordan man slipper af med det der med at være for flink og til tider en undskyldning for sig selv så siger du lige til,ik? det døjer jeg nemlig også med...

  SvarSlet
 2. Fandeme sejt og tillykke med beslutningen. Det bliver spændende at følge dig :)

  SvarSlet
 3. Du ER ret god til det med sprogets løjerligheder, så jeg er sikker på du får en super business op at stå! Stærkt gået :)

  SvarSlet
 4. Du ønskes held og lykke, håber det lykkes for dig. Sej beslutning....

  SvarSlet
 5. Ved du hvad? Det skal sgu nok gå. Og yay; it´s for real! (Og fy skamme dem, som ikke ved, hvad du er værd!)

  SvarSlet
 6. Super spændende! Jeg ville elske selv at kunne disponere over min tid. Håber at det lykkes og at de gode og spændende opgaver hurtigt kommer din vej.

  Tillykke!

  SvarSlet
 7. YAI! Hvor er det spændende. Godt at du og tasken kendte jeres værd overfor Mr. Boss-man :)

  SvarSlet
 8. Det er sejt! Og jo, man skal sgu gøre det man brænder for - og hvis det ikke virker...? Nåja, så ved man jo at man gjorde hvad man kunne i stedet for at være i tvivl resten af sit liv.

  Jeg skal nok sige til hvis jeg lige møder nogen der mangler en kommunikations-agtig type. Siger du så til gengæld til hvis du falder over nogen der mangler en til at sidde ovre i et hjørne og putte ting i mapper eller lignende?

  SvarSlet
 9. Jubii, jeg gættede rigtigt! Det er bare så sejt og endnu sejere, at du ikke indgik aftale. Jeg har flere gange drømt om at blive selvstændig kommunikationsfidus, men jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skulle sælge mig på, og så er det nok ikke lige sagen. Det er jo det en kommunikationsfidus skal kunne.

  Jeg synes, at du er sej, og jeg ønsker dig masser af held og lykke med det og håber, at du vil dele ud af fiduserne, når jeg om 10-20 år er klar til at tage springet.

  SvarSlet
 10. Tillykke med beslutningen! Og held og lykke med selvstændigheden.
  Det et lige præcis det, man skal gøre. Bare gøre noget. Et eller andet. Rykke sig for at udvikle sig. Især hvis det virker rigtigt og godt.

  SvarSlet
 11. Props for at turde prøve - hvo intet vover... Jeg tror på dig. Og er helt næsen-i-gruset imponeret over din tilgang til samtalen. (Jeg ville næsten helt sikkert have tænkt, at 'nåja, løn kan jo altid forhandles senere og jeg er jo ikke ekspert endnu')

  SvarSlet
 12. Det lyder spændende! Held og lykke herfra!

  SvarSlet
 13. Hurra!! Endelig blev cliffhangeren afsløret :)

  Det lyder rigtigt spændende, synes jeg. Har du allerede kontakter og/eller opgaver, så du i det mindste har en smule at gå i gang med, eller skal der gøres en masse opsøgende arbejde først?
  Jeg glæder mig til at følge med i det.

  Tillykke med at du har taget skridtet! Det' sejt!

  SvarSlet
 14. Tak for tillykker, allesammen. Beklager den lange svartid, men der er en påskeferie, der har påkaldt sig al min opmærksomhed. Også derfor er jeg ikke kommet et hak videre med, hvad der skal stå på min nye konsulent-agtige hjemmeside. Ah well - det kommer nok. Engang. Nu ved jeg i det mindste, hvilken font jeg skal bruge på mine visitkort (uhhh - jeg bliver sådan en med visitkort). Så er der kun omkring 13 milliarder andre ting at få på plads. Men der er jo også en hel måned til min barsel stopper...

  *gys*

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...