søndag den 11. marts 2012

Handy-Øglen

Nu vi er ved de der produktomtaler, så kan jeg da lige berette, at Øglen i dag har været den glade modtager af en forsinket fødselsdagsgave fra hendes søde faster. Og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at den ramte plet i en grad, så jeg næsten ikke længere frygter for utidige Hvad Skal Vi lave-scenarier i en træt eftermiddagstime.

Øglen siger jo så meget vrøvl, og en dag har hun åbenbart fortalt sin faster, at hun ønsker sig værktøj. Og hvad køber den betænksomme faster så selvfølgelig til Øglen? Værktøj! Og ikke bare sådan noget Handy Manny-knald, hun udså sig i BR på dagen, hvor hun skulle have lagt dræn, og mutti her havde så travlt med at formilde det fastende pigebarn, at hun kunne have forlangt hvad som helst. Næh nej - det her er vist så tæt på The Real Deal, som man kommer, uden at det kan ødelægge liv og lemmer på fummelfingrede reptiler.

Øglen på vej ud i verden med sin nyerhvervede værktøjskasse 

For det viser sig simpelthen, at Bosch laver værktøjssæt til børn, og det var altså sådan et, Øglen var så heldig at score. HIT, I tell you! Der er blevet boret, skruet og hamrebanket hele dagen, og jeg har ikke tal på det antal gange, Øglen har sagt, at hun "liiige går ind og arbejder lidt", og om der er noget, hun skal reparere. Hun har også allerede berettet, at hun gerne snart vil besøge Farfar, og så vil hun have sit værktøj med, så de kan arbejde sammen på hans hus. Det bliver han garanteret glad for, for med et hus fra 1600 Hvidkål er der vel altid et eller andet, man kan sætte en Øgle til at reparere lidt på...

Værktøjskassen

Øglen borer derudad - og det er jo altid rart at få boret et bræt fast til sofaen. Eller nåwet

Så hvad giver man en Øgle, der har alt? Værktøj, åbenbart. Gad vide, hvad Egalia ville få ud af det? Er det mon også negativt med omvendte kønsroller? Skal de udlignes fuldstændigt? Eller hvad er de egentlig ude på?

Nåmn værktøjet har nok været weekendens højdepunkt for Øglen. Og dermed også for forældrene. Selv om café-frokosten med Farfar i dag også er up there på listen over højdepunkter, hvis man spørger mig (og det gør man). Eller de to børnefri timer jeg havde i går med barndomsveninde og hendes nye man (også på café - yay!). Det faktum, at jeg fik løbet uden at dø (jo, sq! Godt nok kun 5 km, og HDD løb 15. Med Sparta. Show-off. Men alligevel...). Eller måske den kokoshund, Øglen og jeg fik bagt i går (der er nogen hjemme hos os, der har set en hel del Rosa fra Rouladegade. Og det er åbenbart ikke mig, for den blev edderhyleme underlig, den hund. Til gengæld smagte den heller ikke særlig godt, syntes de voksne. Men så længe der er sukker i, æder Øglen det, og hendes livlige fantasi kunne også få det til at ligne en hund, så det var jo ren win-losewin). Har også lidt optur over, at vi fik omrokeret i køkkenet, selv om det overhovedet ikke var planlagt, men det er blevet ret godt.

Varanen, hvis eneste bidrag til køkkenomrokeringen var at sidde i sin højstol og obstruere slagets gang. Og spise. Og smile. Og charmere.

Og vejret, da! Det var jo forår i dag, mand! Jeg dristede mig endda udenfor uden mine polarstøvler og hoppede bare i et par gemene Converse. Ahhhh. NU kommer det, det der forår. Sådan for alvor. Kan I også mærke det?

Håber, I har haft en god weekend. Og husk - hvis I mangler en handymand, så kan det være, at Øglen kan klare det for jer. Hun tager betaling i form af kage og saftevand. Kan dog ikke garantere for, at hun ikke ødelægger noget, men øvelse gør som bekendt mester...

24 kommentarer:

 1. Sej sej værktøjskasse! Sådan en ville jeg også have været glad for som barn. Og så ville der måske i dag også være nogen herhjemme, der var handy... Skriver den lige på gave-huskelisten til når Kröte bliver lidt større.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må du gøre. En handy-Kröte ville ikke være at kimse af. Personligt er jeg glad for, at Øglen viser handy tendenser, for så kan hun hænge billeder og sådan noget op for HDD og mig, når vi (læs: HDD) er for gamle til at gøre det selv :-)

   Slet
 2. pfft har du løbet fem km, uden at gå eller blive dårlig eller noget? Suk siger jeg bare, er kun helt grøn af misundelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det holdt også hårdt, kan jeg love dig for. Og jeg var tomatrød i hovedet flere timer bagefter.

   Slet
 3. Vi har vist flere ting, der trænger til at blive repareret. Mon Øglen ikke lige kan klare det næste gang, hun kommer? Om ikke andet, så trænger legehuset til en omgang oven på vinteren. Hun må meget gerne tage Varanen og sine forældre med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjek! Det clearer jeg lige med hende, men jeg er sikker på, at hun synes, det er en god idé. Varanen og forældre vil gerne med :-)

   Slet
 4. Han gør det nu ret godt, det med at sidde i stolen:-)

  Hvor er det dejligt, at Øglen har fået noget nyt
  ynglingsværktøj. Krabbe elsker også sit sæt og hamrer, borer og arbejder tit:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øglen og Krabben må mødes og hamrebanke lidt. Håndværkerkærester! (Og Varanen takker for opbakningen. Han er også selv ret stolt af sin indsats :-))

   Slet
  2. Jamen ja. Vi trænger også vildt meget til at hamrer lidt. Snart, ikk? Vi må finde ud af noget, når vi er hjemme. Skal også snakke lidt om pønseriet. Og livet. Bum bum. Små emner, hva?

   Slet
  3. Ja, tiden forsvandt bare, uden vi overhovedet nåede til Jylland. Og nu kommer I snart(agtigt) hjem, gør I ikke? Er helt klart med på hamrebanken, kaffe og sludren om pønserier og livet. Hvornår hvornår hvornår?

   Slet
 5. Dit gode humør smitter - tak for det her midt i specialeskrivningen! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak :-) Og god specialeskrivning!

   Slet
 6. Bosch laver nemlig det mest geniale 'værktøj' til børn og barnlige sjæle. Det kan erhverves til en god pris i de tyske netbutikker, og udvalget der desuden noget større end i de danske. F.eks.:
  http://www.mytoys.de/catalog/search?query=bosch&productsPerPage=40&sugg=false
  Vi købte en værktøjsbænk til Storebror i julegave, og den har bare været et hit (Storebror er på samme alder som Øglen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sejt, altså! Og jeg er jo altid tilhænger af at spare penge, så tak for link. Det må jeg lige bogmærke til fremtidige fødselsdage :-)

   Slet
 7. Hvor sejt! Vi har også haft ønsket os sådan noget til Trolden, men mormoderen troppede op med en rigtig værktøjskasse og en rigtig hammer og rigtige søm!! Så nu tør vi ikke ønske Trolden mere i den dur. :)

  Hvad er det i øvrigt for noget forårsvejr alle folk snakker om? Jeg må åbenbart bo det mest åndssvage sted i hele Danmark, for her har vi altså kun haft blæsevejr og overskyet himmel den sidste uge. Snyd, siger jeg bare, snyd!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - en rigtig værktøjskasse med indhold. Tør ikke tænke på, hvor meget skade Øglen kunne nå at gøre på interiøret (og sig selv) i løbet af nul komma fem med sådan en :-)

   Hepper på lidt forårsvejr til dig i morgen. Her har der været høj sol, blå himmel, fuglefløjt og 11 grader hele dagen. I love!

   Slet
  2. Hov, og i går også, selvfølgelig. Bare for lige at trampe i det :-)

   Slet
 8. Det er simpelthen skønt når de skal reparerer med deres værktøj, husker det tydeligt da min den store, 19 år idag, gik rundt med sin lille gule værktøjskasse... skønt

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er åbenbart en evergreen, sådan en værktøjskasse. Elsker legetøj, der bare bliver ved med at være leg i.

   Slet
 9. Hov?!? Du har dælme glemt et billede af hunden! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glemte faktisk at tage et? Meget mærkeligt, men det skyldes nok træthed og det faktum, at Øglen kastede sig over den hurtigere end man kunne nå at sige "kokoshund". Så der skulle lidt damagecontrol ind over, for at hun ikke skulle få 200 grader varm, grim kage ned over sig, så billeder må I tænke jer til. Og så lige lægge lidt oveni - for den var VIRkelig grim.

   Slet
 10. FANtastisk gave - kan allerede se Kæreste som stolt fader, når Bean finder sin egen værktøjskasse frem en dag. Det dér med kønsbestemt legetøj, ikke? Skal vi ikke bare hate på hele den debat og så i stedet forholde os til, hvad børnene rent faktisk gider lege med? I al fald mens de stadig er i en alder, hvor indflydelse fra reklamer ikke er verdens største...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo. Kom, lad os hate den debat. Som jeg bliver så træt af. Øglen er skiftevis prinsesse og håndværker (og giraf), og det passer mig glimrende. Ville blive sindssyg af for meget prinsessegøgl. Og formentlig også af for meget håndværkerhalløj. (Og giraf-ditto)...

   Slet
 11. Handy-Øglen er simpelthen for sød! :D

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...