torsdag den 12. april 2012

Argh!

Jeg er jo stoppet med at amme. Og udover, at mine bryster lige skal fatte det, så de ikke gør så herrenas, at det føles som om, jeg dør en lille smule, hver gang Varanen giver dem et veltilrettelagt los fra vandret position på puslebordet (som er lidt højt - SÅ lange er brysterne trods alt ikke. Endnu) så er det ok. Vemodigt, men ok. Det er fx meget rart, at jeg kan gå i tøj uden knapper eller lynlåse eller andet, der giver hurtig adgang til madkasserne. Det er så ikke helt så rart, at jeg pludselig skal til at tænke over, hvad jeg spiser, fordi der ikke længere er automatisk kaloriefradrag. Eller at begrebet amme-tv er over and out. Men det klarer jeg nok...

Nå, men ammestop betyder jo så også et øget indtag af modermælkserstatning for den lille store Varan*. Vi brugte Holle til Øglen i sin tid, så det var det naturlige valg, da Varanen skulle til at have en flaske. Og have erstatning i grøden. Det lugter ganske fælt, men Varanen kan lide det, og det er jo det, der tæller.

Men så skete der det, at jeg i dag var på besøg hos min sædvanlige Holle-pusher, og de kunne fortælle mig, at produktionen simpelthen stopper?! Altså, at der Ikke. Bliver. Lavet. Mere. Holle-modermælkserstatning. Herhjemme, i hvert fald. Så de havde kun det, der var tilbage på hylderne, og det var ikke noget af det, jeg skulle bruge.

ARGH!

Af sted med mig til den lokale Urte-Erna**, som heldigvis stadig havde noget af 1'eren. Hamstrehamstre. 6 pakker blev det til, men det rækker jo som en skrædder i hævlød. Ham Varanen drikker sig gennem en pakke på en uge, og selv om indtaget jo gradvist bliver mindre, forudser jeg, at han stadig skal have modermælkserstatning om 6 uger. Trods alt.

Varanen i erstatnings-Slaraffenland. Så længe det varer...

Såeh. Nu tilspørger jeg jer: Hvad gør jeg nu? Er der nogen, derude i det ganske land, der er stødt på nogle æsker Holle erstatningspulver 1 i deres lokale helsebiks? Har en æske stående på hylden derhjemme, fordi guldklumpen ikke kunne lide det? Kender producenterne og kan lokke/tvinge dem til at genoptage produktionslinjen? Anything?

Eller skal jeg bare bide i det sure æble og skifte mærke? Og lade hånt om skrækhistorien, der florerer i min familie, om min bror, der - dagen før sin dåb - røg over på et andet mærke MME og skreg sig igennem hele sin festdag pga. mavekneb? (Morale: Skift af MME-mærke giver ondt i maven. Så hold dig til ét mærke. For evigt. Agtigt). Og satse på, at det ikke sker for Varanen? Eller hvad?


*9,9 kg vejer han, iflg. Sunderen til Åbent Hus i dag. Da hun altså endelig vejede ham efter at have udspurgt mig ret meget om, hvorfor jeg ville have ham vejet allerede (4 uger siden sidst). Svaret "jeg er nysgerrig" virkede ikke, så jeg prøvede noget med, at jeg gerne ville holde øje med hans vægtkurve, eftersom han jo ER ret stor. Hvortil jeg fik et "Vi gør ikke noget ved det! Vi fedtregulerer ikke babyer. At du ved det". Dammit - her gik jeg ellers lige og håbede på en The Zone for babyer (!)

**Hvor ekspeditionen lod en del tilbage at ønske. Hvis man bliver så mavesur og humorforladt af at leve økologisk, holistisk og urte-speltet, så er der endnu en god grund til at holde krampagtigt fast i sin latte, Marabou-chokolade og almindeligt-hvedemel-kan-vel-være-ligeså-godt-som-spelt-livsstil.

14 kommentarer:

 1. Vil gerne tjekke min urte erna for dig og købe det, hvis det er....?? Eller skal jeg give dig besked og så kan du selv bene herud (Amar) og købe det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sødt af dig at tilbyde, men jeg har fundet det på nettet og bestilt 10 pakker. Så burde jeg have til et stykke tid. Nu skal de så bare lige bekræfte min bestilling og rent faktisk sende det...

   Slet
 2. Jeg mener man kan købe det på nettet fra tyskland. Jeg har dog ikke en hjemmeside på stående fod, men kan måske skaffe en, hvis du ikke selv magter at agere google-master:-)

  Kh Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg helt klart prøve. Tak for tippet!

   Slet
 3. Prøv Urtehuset på Gl. Kongevej, samt Mælkebøtten på Istedgade. Helsemarie.dk, har Holle. Ved dog ikke om hun har MME.

  Men skift til noget andet... kan man ikke blande 50 ml holles med 20 ml noget andet, og ligeså stille øge det andet, så der tilsidst er 20 ml holle og 50 af det andet?... Hmm. Så blir maven måske "kørt ind" lidt blidere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også i en Urtehuset, jeg købte de 6 pakker, Varanen boltrer sig i. Mht. skift til noget andet, så lyder det som en god og blid overgang, det, du foreslår. Det må jeg jo gøre, hvis strømmen af Holle pludselig tørrer ud...

   Slet
 4. Kender intet til Holle, men har erfaring med at skifte MME. Villum nægtede at tage det nye mærke, så vi måtte langsom sluse ham ud af det. En ske ny MME, x gamle de første par dage, så to skeer ny MME og x gamle. Det tog tid! Så hvis du ikke kan få mere, vil jeg anbefale dig at spare på det du har og bruge det med omtanke :-) Ingen maveproblemer her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pyh ja, det lyder rimelig tidskrævende. Håber, at jeg kan hamstre nok Holle til at undgå et skift...

   Slet
 5. Hej,
  Allerførst tusind tak for en fantastisk blog! Det er en fornøjelse at læse her, og ikke sjældent bliver bloggen her et lille åndehul :-)
  Jeg har vældig gode erfaringer med helsebasen.dk... de forsynede os med såvel Holle 1 som 2 til en også ganske (stor og) sulten dreng :-)
  Venlig hilsen
  Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, selv tak, og tak for de pæne ord! Og tak for link også!

   Slet
 6. Jeg skiftede mærke fra noget allergi mme fra apoteket, til det man kan få i supermarkeder uden problemer. Altså da baby var 6 mdr. Har aldrig hørt om at det skulle give problemer. Kender ikke det mærke du nævner, men kan du ikke bruge de der allergi mærker. Kan ikke huske hvad de hedder, men der findes to slags. Købes på apoteket. Og lugter osse fælt, skulle jeg hilse og sige ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, Nutramigen og Profylac. Ved ikke, hvorfor de navne har ætset sig ind i min hjerne, eftersom hverken Øglen eller Varanen har brugt det. Men ja - jeg har ladet mig fortælle, at det skulle lugte meget fælt!

   Slet
 7. wow, sådan noget tror jeg slet ikke man kan få her i provinsen..

  men må bare lige sige hvor meget jeg elsker begrebet "automatisk kaloriefradrag". bare ærgeligt det IKKE virker herhjemme. bliver helt bange for at tænke på hvordan jeg bare overhovedet ikke kommer til at tabe mig mere efter amning, når det går så langsomt (læs ingenvegne)nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nederen, at det ikke virker, det der fradrag, ikke? Bare på de der to uger, jeg ikke har ammet, har jeg taget et par kilo på, tror jeg. Måske fordi jeg stadig æder kage og chokolade, som om jeg ammede syvlinger, men alligevel...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...