søndag den 29. april 2012

Den sidste søndag

- hvor jeg officielt er på barsel. Gisp! Nu har jeg mandag, tirsdag, onsdag og torsdag tilbage i Barselsland, og derefter er det ellers goddag til en helt ny tilværelse. Som måske nok i første omgang ikke bliver så anderledes endda, eftersom der først skal ordnes en masse praktiske ting, men mindsettet (for nu at bruge et godt, dansk ord) skal ændres radikalt. Når alt kommer til alt er det nok slet ikke så skidt endda, men som inkarneret trygheds- og hyggenarkoman skal jeg bare lige omstille mig inde i hovedet. Og så ellers bare suge løs af de sidste 'rigtige' barselsdage.

Og det skal jeg love for, at jeg har gjort i denne weekend. Suget løs. Af hygge, dejlighed, afslappethed. Og en enkelt øl (næh, TO sq!) med sødeste AC i fredags. (Hvilket jo så betød, at jeg skulle ud efter mørkets frembrud. Uden barn/børn. Og endte med at sidde udenfor under varmelampens skær på Bopa og hygge totalt, mens vi drak øl og spiste Moules Frites. Følte mig helt urban igen - og det var ikke nogen dårlig følelse overhovedet).

Ahhhh. Øl!

Lørdag og søndag drog Reptil-familien i eksil hos Mårmor og Mårfar, eftersom underboen skulle holde heldagsfest. (Jeg kunne i øvrigt godt have lavet et dårligt rim om noget med eksil og reptil, men det undlod jeg. Bare så I ved det). Og støj på anden parket blev dermed byttet ud med opvartning og afslapning i lange baner. What's not to like?! (Det skulle da lige være den 9 km lange løbetur, jeg snuppede mig, da vi ankom lørdag. Pyyyyhhh, det var hårdt. Og læg lige mærke til, hvor nonchalent jeg lige slynger ud, at jeg løb 9 km. Når det, jeg i virkeligheden helst ville, var at skrive en hel post om dét alene. Hm. Det må komme, når jeg runder de 10 km...)

Og nu er vi så hjemme igen. Varanen er underlig og er træt hele tiden. Og gider ikke rigtigt at spise. Man kan selvfølgelig også sige, at han ikke har bestilt andet de sidste 7 måneder end at være vågen og spise, så der er ikke noget at sige til, hvis han godt kunne tænke sig at prøve noget nyt. Men jeg holder nu alligevel et vågent øje med ham og ser, om tendensen fortsætter. For selv om han næppe bliver skind og ben lige med det første, så skal han jo helst have det godt. Det virker han nu også til at have, men altså. I ved måske, hvordan det er. Man bliver bare lidt mor-pylret, når noget ikke lige er, som det plejer...

Varanen anno 1978. Eller... nej vent. Det er jo mig...

HER var Varanen

Are you talking to me?!

Øglen er i øvrigt også lidt underlig. Efter frokost proklamerede hun, at hun var så træt, at hun gerne ville i seng. Det er der ikke noget mærkeligt i - hun ved, at hun godt må få sin sut, når hun skal sove. Men i dag købte jeg den ikke og sagde, at hun var velkommen til at gå i seng, men det blev uden sutten. Så blev hun VIRkelig ked af det og insisterede på, at hun ville sove, og til sidst gav jeg mig så. (www.nemmemor.dk). Og hvad skete der så?! Hun faldt i søvn! Og snorksov i halvanden time, før vi vækkede hende og satte kursen hjemad. Generelt er jeg temmelig meget imod at vække mine børn, når de sover, men dels skulle vi hjem, dels bliver hendes rytme helt spoleret af at sove om dagen. Det gør hun jo aldrig mere, og hun har ganske rigtigt heller ikke været til at drive i seng i aften. I skrivende stund sover hun faktisk stadig ikke. Men hun tog nu vækningen meget fint, og hun gjorde næsten ikke gengæld, da jeg faldt i søvn i bilen på vej hjem...

Mårmor giver en frisbee til en Dementor

Snork!

Resten af dagen er gået med mere afslapning, udpakken, ordnen madpakke til i morgen, hygge med skraldgrinende Varan, se Svampebob Firkant med Øglen og så jo altså at bruge usandsynlige mængder af tid på at putte selvsamme Øgle. Det giver helt mindelser til dengang, hun var så svær at putte hver aften. Men det ender det selvfølgelig ikke med denne gang. Blev der sagt!

Håber, I alle har haft en dejlig weekend.

Og hey, forresten! Jeg spurgte i børnehaven, om de havde nogensomhelst idé om, hvad det der båddi-halløj kunne være for noget, men de så om muligt endnu mere forvirrede ud end mig. Så jeg må nok slå mig til tåls med, at det forbliver et af livets små mysterier. Til gengæld tror jeg bestemt, jeg har luret, hvor hun har ordet kærlighed fra. Noget med noget MGP-vindersang, der vist bliver hørt pænt meget derovre, hvis man skal dømme efter det der udendørsarrangement, vi var til forleden (hvor det i øvrigt var blevet tørvejr). Så du havde helt ret, Mette :-)

4 kommentarer:

 1. Waw! Det er snart du skal i gang. Jeg ønsker dig masser af nydelse og søde reptiler de sidste par dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er mega-snart! Argh! Og tak :-)

   Slet
 2. Sagde jeg det ikke nok ;) Så er der tilsyneladende ikke den store forskel på at gå i børnehave i Kbh og dobbelt-A ;)

  Sikke en lækker boblende Øgle. Og det der øl under varmelamper lyder i øvrigt rigtig rart :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det lader til, at MGP binder landet sammen på tværs :-) Hyggeligt og en anelse skræmmende. (Men når det er sagt, så går den der vindersang jo direkte i hjernebarken. Jeg har nynnet den nærmest nonstop siden i torsdags. Pænt belastende).

   Og øl under varmelamper kan virkelig anbefales! Så når du engang ikke ammer mere, så er det bare af sted ;-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...