fredag den 6. april 2012

Hej København

Hjemme igen fra påske"ferie". Vi rundede smukt af i det vestsjællandske med, at Varanen flippede B I G time onsdag aften. På jeg-bliver-rullet-i-søm-og-hakket-i-skiver-med-økse-måden. Han ville ikke have mad, han ville ikke svøbes, han ville ikke ligge selv, han ville ikke være hos nogen af os. Han troede, han ville gøgle og slå smut med øjnene, men han var så træt, at han var ved at gå ud af sit gode skind. Og hvad gør man så, når man er 6 måneder gammel? Man skriger!

Der blev trillet med barnevogn, svøbt (ret svært, når knægten vejer omkring 10 kg og er stærk som en okse), aet, lullet, nynnet, bandet indvendigt og vrisset af omgivelserne.Jeg endte - efter 450 år - med at vinde søvnkampen, men den kostede tårer hos både Varanen og undertegnede, et par myoser hos mig og et blottet utrolig slattent bryst (har ikke ammet siden søndag nat, så der er nada i madkasserne, men jeg var desperat, mkay? Og sørme, om Varanen ikke faldt til ro? Og sugede løs, som gjaldt det livet. Og flippede så, fordi der ikke var noget at komme efter. Og jeg tudede af afmagt og af dårlig samvittighed over, at jeg ikke ammer længere, når nu det får ham til at falde til ro. Uagtet, at det var Varanen, der ikke gad mere).

Og nu er vi så hjemme igen. Og har fået vores soveværelse tilbage. For efter knap en uge, hvor reptilerne har delt værelse hos Mårmor og Mårfar, har vi benyttet os af chancen og proppet Varanen ind på det værelse, der tidligere var kendt som Øglens værelse, men som fremover vil være Fælles Reptil-Værelse. Det er blevet RET godt, hvis man spørger mig. Men jeg har glemt at tage et billede. Og no way in hell tager jeg et billede, mens begge reptilerne sover. Tænk, hvis de vågnede - så er der ikke mere slapper-aften til mig.

Øglen synes, det er en fremragende idé. Hun har længe efterspurgt at få Varanen ind på værelset, så de kan "tosse og grine og lave ballade". Varanen... altså, hvis man skal dømme efter antallet af opvågninger i nat, så synes han ikke, at idéen er helt så god. Men selv om han endte i dobbeltsengen i armene på seriøst træt mor, så er jeg fortrøstningsfuld. Tænker, at han bare skal vænne sig til Øglens nattelyde. Og at han pludselig ikke kan dufte mig lige ved siden af (selv om han burde have kunnet lugte mig helt ind på reptil-værelset i går. Påske"ferien" levnede nemlig ikke lige tid til et bad hver dag, så min odeur i går var temmelig gennemtrængende, tænker jeg. Kan selvfølgelig også være derfor, han vågnede?!).

Så det er her, jer med børn på samme værelse gerne lige må byde ind med et "Præcis - det er sådan, det er! Han skal bare lige vænne sig til det nye sted". Og hvis I kan smide et "Det tager højst to nætter" med i puljen, så er det bare fjong...

Øglen som eneste barn på Tårnlegepladsen klokken alt for tidligt på en Langfredag morgen. Og kaffeknallerten var der ikke! Katastrofe! Hvis der er tidspunkter, man har brug for kaffe, så er det, når man futter rundt på råkold legeplads og bare ved, at alle andre end en selv ligger og sover.

Men ud over søvnen (eller manglen på samme), så er det nu meget rart at være hjemme igen. HDD har været flittig i lejligheden, mens han har været børne- og kærestefri, så nu er jeg den glade indehaver af et indbygget skrivebord i køkken-/alrummet, hvor jeg kan sidde og konsulente den. Hvis jeg altså får nogen kunder. Anyone?

Min nye arbejdsplads. Hva'ba'?! 

Han har også fået lavet en milliard småprojekter, der stod på Dødehavsrullerne en alenlang huskeseddel, så nu tror jeg faktisk, at vi, efter at have boet i lejligheden i lidt mere end to år, kan gå så vidt som til at sige, at der ikke mangler at blive lavet mere i lejligheden. Ahh. Men mon ikke vi finder noget nyt at gå i gang med - og ellers er der jo altid vores Urbane Have at tage sig af. Græskarplanterne forspirer allerede lystigt i vindueskarmen, og hvis foråret ellers gad bide sig fast, kan det ikke vare længe, før der skal plantes ud (sammen med andre grøntsager, selvfølgelig. 16 m2 græskar bliver nok lige i overkanten). Og ellers kunne vi jo bare smække stængerne op og slappe af...

Hav en dejlig påske - må den blive afslappende og rolig. Og savner I lidt leben, siger I bare til; vi låner gerne reptilerne ud for en eftermiddag. Særligt nu, hvor de begge er blevet temmelig snottede.

10 kommentarer:

 1. Nå ja, det var vist noget med at jeg engang lovede at skrive et par ord om det der dele-værelse-noget...

  Her i husstanden er det et stort hit og det går virkelig godt, langt de fleste dage. Vi putter som regel lillebror 15-30 minutter før storebror. Og det virker de fleste dage. Lillebror sover lidt let, så hvis Johannes har en dårlig dag, kan det selvfølgelig være en udfordring. Eller hvis lillebror ikke er faldet i søvn eller er ked, kan det også give lidt udfordringer, når Johannes skal puttes efterfølgende. Men Johannes kan faktisk falde i søvn selvom Villum ligger og møffer eller kalder i tide og utide. Selv om natten, hvor Villum (%#!€?!) vågner et par gange, sover Johannes videre.

  Det værste er når en af drengene er syge eller hoster rigtig meget. Vi havde et par dage, hvor Johannes hostede så meget, at han endte i vores seng, jeg smuttede ind på sofaen (jeg var også syg), Jesper kunne ikke sove pga. Johannes' hosteri, så han lagde sig i Johannes 70*160 cm seng, så pludselig lå Johannes alene i dobbeltsengen! Det er lidt irriterende. Vi kunne ikke flytte Villum ind til os, han kan ikke sove i midten og der er ikke plads til hans seng på vores soveværelse.

  Men alt i alt en fantastisk oplevelse og selvom vi kigger efter hus med fire soveværelser, så skal drengene stadig dele værelse - indtil Johannes ikke gider mere.

  Jeg kan sagtens forstå, at du gør dig tanker om det og måske frygter det en lille smule (det gjorde jeg), men det kommer sikkert til at gå let og hurtigt vender de sig til at sove sammen og synes, at det er frygtelig hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. SUPER, Vevika - mange tak for dit svar. Det hjalp rigtig meget at læse om, hvor nemt og godt, det kan være. Indtil videre går det (7-9-13) faktisk også ganske glimrende her. Der var liiige forleden nat, som jeg også har skrevet om, men der hostede Øglen altså også pænt meget, så det kan være det, der spillede ind.

   (Og undskyld; jeg ved godt, at det ikke er pænt at grine af, men jeg kunne altså ikke lade være, da jeg læste om jeres sengerokade, hvor Johannes endte alene i dobbeltsengen. Dét er da udspekulerethed på et højt plan :-))

   Slet
 2. Det er super nemt og helt perfekt med dele-værelse. Vores kan ikke længere sove uden hinanden (eller det kan de nok godt men vil helst ikke)... Så mine (mange) bekymringer om at flytte fra stort hus med et utal af ekstra værelser til vores (mindre) 3-værelses lejlighed på østerbro er fuldstændigt gjort til skamme. De er nu 3 og 5 og har sovet sammen siden den mindste var halvandet... Faktisk er jeg blevet overrasket over hvor godt det fungerer at de (skal)dele værelse!
  Tårnlegepladsen - hvor er det? En dag må vi støde sammen på en legeplads, men før klokken 9 er vi ikke kommet ud af nattøjet ;-)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige vand på min mølle, det der, Cille. Elsker at høre historier om, hvor glade unger kan være for at dele værelse. Jeg har aldrig selv delt værelse med min bror, men jeg har en eller anden idé om, at Øglen og Varanen vil få rigtig meget ud af at gøre det. Så længe, de gider, og så længe kønnet ikke udgør nogen 'forhindringer' i form af skænderier a la "Der skal være prinsessetema over det hele" vs. "Star Wars styrer!"

   Tårnlegepladsen er ovre i Fælledparken (se evt. mit svar til Fru Forstad lidt længere nede). Den kan SÅ meget anbefales, og der er lidt til de fleste aldersgrupper. Og ja; vi må da støde sammen på en legeplads engang. Måske vi allerede har gjort det? Hvis du genkender mine reptiler, så må du komme hen og sige hej. Også selv om jeg formentlig ser dødtræt ud - det er bare mit nye look :-)

   Slet
 3. Velkommen hjem!

  De vænner sig lynhurtigt til at sove sammen. Skrubben hyler og skriger - Krabbe sover bare:)

  Og god bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhuuu. Igen en succeshistorie. I'm loving it!

   Slet
 4. Også hos os (storesøster på 4 år og lillebror på knap 2 år, der er 2,5 år imellem dem så nogenlunde som dine børn) er deleværelset en succes. De har sovet sammen siden lillebror var 6 mdr og der var ikke den store tilvænningsperiode. Det fungerede fint fra starten af.

  Vi har været igennem flere faser af hvem der puttes først... til at starte med kom lillebror i seng når det ligesom passede ind i rytmen, dvs oftest lidt senere end søster, da han jo havde sovet flere gange i løbet af dagen. Så startede han i vuggestue, og var meget træt om aftenen, så han kom først i seng - hvilket passede storesøster glimrende, da hun jo ihvertfald ikke skulle sove før ham! For tiden sover han senere, vil ikke sove m.m. så nu bliver de puttet samtidigt, hun falder hurtigt i søvn, og han ligger og snakker (og brokker sig lidt).

  Generelt sover de begge bedre (og de fleste gange også hurtigere), fordi de netop har hinanden. Da storesøster var knap 2år ville hun heller ikke sove, men da måtte vi jo sidde på værelset, eller vandre ind 1000 gange. Med ham er det anderledes, han brokker sig også, men vi kan mærke at han er roligere når hun er der. Måske er det tilfældigt, men det tror jeg nu ikke :-)
  Det kan dog være et problem nogen gange om morgenen, hvis den ene vågner tidligt, så skal man godt nok være hurtig og hente det vågne barn ind, da den anden ellers også vågner... Hvis den ene vågner om natten, er det sjældent, at den anden også vågner. Når først de sover, sover de :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og endnu en succeshistorie! Det bliver jo bedre og bedre, det her!

   Vi skifter også lidt imellem, hvem der bliver puttet først (så meget man nu kan nå at have skiftet, når ungerne kun har delt værelse i 6 dage). Det kommer lidt an på, hvem der er trættest, men fordi det som regel står ret sløjt til med Varanens lure om dagen, er det ham, der er trættest først. Mens han så bliver puttet, får Øglen nattøj på og får børstet tænder, og i stedet for at få sin godnathistorie inde i sengen, er den nu rykket til slænge sig-Fatboy'en ude i køkken-alrummet, hvor hun putter sig i et tæppe og efterfølgende får fortalt historien om "Øglens dag". (Fast indslag i putteseancen). Bagefter kommer hun ind i seng, og så længe, vi lige står uden for hendes dør, så hun kan se os, falder hun i reglen i søvn på 5 minutter. Sweeet!

   Og om morgenen... det kan være, det bliver anderledes, men lige nu sover Øglen fra al Varanens brok. Og han vågner jo konsekvent psykotidligt. Men man kunne håbe, at han begynder at sove bare liiidt længere, når han bliver lidt større... :-)

   Slet
 5. Du legepladsbetvinger af kbh ø, kan du ikke sætte et kryds på et kort, hvor den tårnlegeplads er?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, giv mig et kort, så krydser jeg af :-) Arj, den ligger i Fælledparken. Lige ved den indgang på Blegdamsvej, der er ved siden af Rigshospitalet. Og her kan du læse lidt mere om den: http://www.kk.dk/Borger/ByOgTrafik/Anlaegsprojekter/ParkerOgLegepladser/Faelledparken/Taarnlegepladsen.aspx

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...