torsdag den 12. april 2012

Mmmmælk

Nu, hvor mit seneste indlæg handlede om mælk (eller, ok - modermælk. Erstatning, faktisk. Men you know. Mælk er mælk. Eller...), tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne blive ved temaet.

For efter at have læst om (og lavet. Og spist) Ann-Christines lækre bountys, har jeg for alvor fået øjnene op for kondenseret mælk. Klistret stads, men næhh, hvor det da egentlig smager godt. Jeg har stadig til gode at lave cremet karamel af det, men kommer tid, kommer råd. Og det skal nok blive lavet. Tro mig!

Til gengæld har jeg lavet lakridskarameller. Jeg har tidligere forsøgt mig med at lave karameller, og det er gået sådan nogenlunde, men jeg synes, det kan være lidt svært at koge fløde og smør og sukker og whatnot ordentligt og i lang tid nok. Og jeg ender som regel op med en lidt for flydende masse. Menmenmen - med kondenseret mælk er det jo legende let, mand. 10-15 minutter, og pling; den lækreste karamelmasse ever! Faktisk gik det så hurtigt, at Varanen næsten ikke nåede at blive træt af / sur over at ligge og lege nede på gulvet for sig selv. Og det bliver han ellers hurtigt. Såeh...

Jeg havde ikke rålakrids til at drysse over, så det blev lakridsrodspulver i stedet. Det smager nu også ganske glimrende...

Jeg brugte Dittes opskrift og justerede kun en anelse ved mængderne. Fx skar jeg lidt ned på sukkeret og en anelse op for den kondenserede mælk. Måske derfor blev mine ikke helt så hårde, som Ditte beskriver hendes, men derimod lækre English Toffee-agtige. (Og måske den ekstra kondenserede mælk også kan påtage sig skylden for, at mine billeder af skønhederne er så shitty, mens The Food Blog's er så jävla gode? Det tror jeg bare, vi siger. Og hey - hvis I ikke følger med ovre på The Food Club, så begynd på det. Nu! Det er en cwazy lækker blog).

Helt chokoladenyovertrukne. Mmmmm. (Og dem uden drys på i baggrunden er til HDD. Som ikke bryder sig særlig meget om lakrids og i det hele taget mener, at jeg har ødelagt karamellerne ved at putte lakridssirup i. Men som gerne vil have nogen alligevel?!) 

Jeg er dog mest til rigtig hårde karameller, så jeg bliver nok nødt til at forsøge mig igen engang. Snart. Når denne portion er væk, fx... Med den ekstra dåse kondenserede mælk, jeg købte af min betuttede lokale grønthandler, der simpelthen ikke kunne forstå, hvorfor al hendes kondenserede mælk pludselig blev revet af hylderne. Næste gang kommer jeg dog mere lakridssirup i, for jeg ælsker lakrids og synes godt, at det må smage endnu mere igennem.

Menøh - hvis I tilfældigvis har en dåse kondenseret mælk stående i køkkenskabet, og I lige skal have tiden til at gå i 15-20 minutter, så lav de her karameller, mkay?! Jeg lover, at I ikke vil fortryde det...

7 kommentarer:

 1. Manden synes også, at det der lakrids er en uvane. Jeg forstår ham ikke.. De der kar'meller ser vildt lækre ud.
  Der er by the way kondenseret mælk i nemlig:-).

  SvarSlet
 2. Jeg må vist igang, jeg har både kondenseret mælk og lakrids pulver hjemme :))

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Kan hverken lide lakrids eller karamel, så....... Heller ikke det der chokolade med lakrids. Men ser meget lækkert ud ;)

  SvarSlet
 4. Ser lækkert ud. Tarveligt, for jeg har ikke noget kondenseret mælk. Er helt åbenbart slet ikke med på beatet - eller også er det bare ikke nået fra Region Spelt til Region Midtjylland??

  PS: Men lakridssirup mm ved jeg GODT hvad er ;-)

  SvarSlet
 5. Herhjemme er Kæreste lakridsoman, men ikke meget til karamel. Måske man kunne lave en win-win med slik, vi begge kan lide. Skal prøves. Ser fantastisk ud. I øvrigt er jeg helt sikker på at erindre, at superbest også fører kondenseret mælk. Ellers bør der være en webshop et sted, der kan smide det afsted til midten af Jylland.

  SvarSlet
 6. Uhm - kondenseret mælk smager også fantastisk i iskaffe. Bare lige et par skefulde sammen med alm. Mælk og isterninger, så bliver den dejlig cremet. Skønt på en varm sommerdag!

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...