lørdag den 5. maj 2012

Bedre bustur

Øglen og jeg har været på tur i dag. I noget så eksotisk som bus 3A. Stod på på Ndr. Frihavnsgade og hoppede af på Gl. Kongevej. Købte en surdej hos Meyer's Deli (jeg evner åbenbart ikke at starte en op selv - nu må vi se, om jeg kan holde liv i en købe-en) og hoppede så på en 3A hjem igen. Pitstoppede på Trianglen med en 'sylleblomst-is' hos ParadIs og mødtes med HDD og Varanen, der ikke gad på bustur, men i stedet havde trillet rundt på Østerbronx.

Egentlig havde jeg tænkt, at vi kunne besøge Øglens Troldemor, som bor et sted på linje 3A, hvis hun ellers havde lyst til besøg, men "det var ikke en god idé, mor!", som Øglen sagde, da jeg foreslog, at vi ringede og inviterede os selv på kaffe. Adspurgt hvorfor, forklarede Øglen, at hun troede, at Troldemor var lidt træt. "Det er fordi, hun er gammel, at hun er træt. Så hun skal ikke besøge os, og vi skal ikke besøge hende!" Bum. Ok så.

Det kan godt være, at Øglen ikke gider besøge Oldemor, men hun nævner hende alligevel temmelig ofte. Når hun gerne vil have en grøn Sunlolly fra fryseren, fx. De hedder nemlig "Oldemor-is" herhjemme. Ikke fordi Øglen har fået Sunlolly hos Oldemor, næh nej. Men fordi is-"damen" på pakken ifølge Øglen ligner Oldemor. Lille, rund og med en gavmild makeup og et stort smil. Hm. Det er faktisk ikke helt ved siden af... (Billede lånt her).

Turen tog en time i alt, sådan cirka (måske halvanden med isen), og Øglen var lykkelig. Totalt 'hurraaaah, vi skal køre i bus'-agtig, og jeg kom endnu engang i tanker om, hvor lidt der (af og til) skal til for at underholde en lille undermåler.

Selv var jeg nu også ganske godt underholdt, men det skyldtes i mindre grad busturen som sådan og i højere grad de samtaler, Øglen og jeg havde undervejs. Emnerne spændte bredt, lige fra hvorvidt Øglens is skulle smage af broccoli, sild eller løg (mine forslag) eller hundelort, tissekone eller tissemand (Øglens forslag) til, om man mon måtte stå på sæderne i bussen, ligge på dem, ae dem, sparke til dem eller slikke på dem (allesammen Øglens forslag). Og nej - hun kører ikke så tit i bus.


Personligt er jeg ikke så meget til busser, men sammen med Øglen kunne jeg godt blive helt forfalden til det...

Så Øglen har fået en på opleveren i dag (eller - en mere på opeleveren, skulle man måske sige. Den første 'oplever' fik hun i morges, hvor hun kastede 1,5 glas hyldedrik op. Ud over sig selv, sin iPad (som i øvrigt godt kan holde til det, ved vi nu) og det meste af stuen. Og kunne slet ikke forstå, hvad der skete. "Hvad var det, der var i min mund, mor?" Bagefter var hun i øvrigt tiptop frisk, så hun havde vist bare drukket for meget for hurtigt). På den måske nok nemmest tænkelige måde. Jeg vil vove at påstå, at Øglen havde det mindst lige så sjovt i dag som i går, hvor vi var i Tivoli. Og uden at kende den præcise størrelse på det beløb, vi spenderede derinde, så er jeg dog temmelig sikker på, at det var højere end prisen på en busbillet...

Nu sover begge reptiler (Øglen uden sut igen engang - jeg er virkelig mystificeret), så hvis jeg ellers kan få overbevist HDD om, at det er en god idé, at han laver kaffe, er der ikke et øje tørt. Og ellers må jeg jo selv til den, selv om jeg tror, mine ben efterhånden har båret mig 15-20 km i dag. Nogle af dem ovenikøbet i løb. Så jeg synes godt, jeg må være træt nu. Tilbage er der kun at spørge: Skal jeg hækle i aften? Læse? Gå tidligt i seng? Se dårligt tv? Surfe formålsløst rundt på nettet? Eller alle ting samtidigt?

- Postet fra mini-Padden

8 kommentarer:

 1. Haha, nej sådan nogle gamle "trolder" skal man ikke rende på dørene. Man skal bare have argumenterne på plads ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop! :-) Tror dog, at jeg snart vil høre hende igen, om ikke det er en god idé at besøge Troldemor. Er ret sikker på, at Øglen ville synes, det var mægtig hyggeligt, når hun først er kommet derud :-)

   Slet
 2. Haha, lyder som monsterhyggelig bustur! Gad godt have hørt jeres samtaler...
  Har selv brugt aftenen på at strikke, mens der har kørt dårligt tv på computeren og der er blevet surfet indimellem. Så det stemmer jeg for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også noget lignende, jeg endte med. Det blev dog hækling i stedet for strik, for det kan jeg ikke finde ud af :-)

   Slet
 3. Hehe, troede, at det kun var os provinsboere, der synes, det er en attraktion i sig selv at få lov at køre med busser, S-tog og metro, når vi er i København :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh nej - Øglen synes også, det er en fest. Og det er lige før, jeg også synes, fordi det sker så sjældent. Normalt cykler eller går jeg til det meste, eller også kører vi i bil. Sådan er det, når man har en bedre halvdel, der skyer offentlig transport som pesten :-)

   Slet
 4. Åh jeg elsker bus-samtaler. Forleden overhørte jeg en dreng forklare sin far om piktogrammerne i bussen: "I bussen må man ikke ryge, far. Men man må godt bruge stok!"

  Har Øglen i øvrigt fået egen iPad, som hun kan kaste op på? Det var ellers smart, så behøver man jo ikke risikere, at ens egen går i stykker.

  I øvrigt vil jeg gerne låne en pose af hvad end I har givet Øglen, så hun nu sover helt uden sut. Trolden kunne godt bruge en ordentlig dosis!

  SvarSlet
  Svar
  1. Øglens flip med ikke at sove med sut er nu officielt ovre, så hvad det end var, der gjorde det, virker desværre ikke optimalt. Finder jeg et mirakelmiddel, skal jeg dog gerne sende en pose. (Og apropos sende, har du så fået din PenClic mus?)

   Ang. iPad, så må vi jo nok sande, at Øglen har sin egen, ja. Officielt er det min - købte en brugt iPad 1 for lidt mere end et år siden, og planen var så, at jeg primært skulle bruge den som e-bogslæser, og så kunne Øglen låne den fra tid til anden. Right. Hun tog ejerskab over den nærmest med det samme, og da HDD så i efteråret var på et kursus, hvor han fik en iPad 2, blev 1'eren ligeså stille til "Øglens Padde", og så har vi en voksen-padde. Som hun ikke får lov at lege med, ligesom vi vil have vores telefoner i fred. Så selv om det er et pænt dyrt stykke legetøj, betyder det, at hun holder snitterne fra de andre gadgets, og at det dermed ikke går ud over vores ting, når hun fx kaster op ;-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...