fredag den 11. maj 2012

Vuggestue vs. dagpleje - afgørelsen

Først rigtig mange tak for alle jeres gode kommentarer om vores kvaler omkring pasning af Varanen. De er blevet læst mere end én gang og er bestemt blevet taget med i vores overvejelser.

Vi har besluttet os for at takke nej til det private pasningstilbud, der pludselig dumpede ned i skødet på os. Der var mange gode ting ved det, men der var flere udfordringer, så idéen blev droppet. Forinden ringede jeg til Pladsanvisningen for at høre, om det var helt håbløst at få plads i vores to ønskeinstitutioner. Det var det. Sagde yndlings-Pladsanvisnings-Mette, og hvis hun siger det, så passer det! Ikke noget udenomssnak dér - hvis vi fik plads til foråret, skulle vi være glade. Vi har behovsdato i august, så foråret er lige længe nok at vente, syntes vi nok.

Således opløftet (not!) gik vi i tænkeboks mht., hvad vi så kunne gøre. Googlede lidt rundt og fandt så en dagpleje her på Østerbro, som lød virkelig god. Ringeringe til Dagplejekontoret. Som ikke havde noget med det at gøre. (Hvad laver de egentlig så?). Ringeringe til Pladsanvisningen. Som HAVDE noget med det at gøre, og som i øvrigt vist også havde haft den person, jeg talte med, på et kækhedskursus. Eller også serverer de bare alkohol i rå mængder i kantinen. I hvert fald var vores dialog temmelig absurd, men det jeg fik ud af det var, at Varanen ville kunne få plads i den pågældende dagpleje omkring det tidspunkt, han skal i hæren. Og at det i øvrigt ville være den rene galskab ikke at ændre vores vuggestueønsker. Til nogle, der dels ligger ret langt væk hjemmefra, dels har et om ikke blakket ry, så heller ikke scorer allerhøjest på min interne popularitetsliste.

Begyndte at blive jævnt træt af al den her ringen rundt og fåen totalt nederen beskeder, så HDD og jeg satte os ned og undersøgte, hvad det ville kræve, at jeg passede Varanen hjemme, indtil vi kunne få en plads. Det ville blive dyrt, men med hiv og sving ville vi måske godt kunne få det til at løbe rundt. Straks værre står det til med mit mentale helbred - hvor får man et nyt af dem, hvis man beskadiger det, man har? Og planerne om at være selvstændig ville også blive udsat i længere tid. Så det var en mulighed, men... ja... Altså, jeg ved godt, at det lyder strengt at sige, at man næsten ikke lige kan overskue det, og at man er så egoistisk, at man gerne vil have ført sine planer ud i livet, men... Shoot me!

Altså, personligt forstår jeg jo ikke, hvorfor folk ikke står i kø for at tilbyde denne her lækkermås cremen af cremen inden for pasning. Jeg mener - SE dog på ham! Såeh... ved nærmere eftertanke skulle jeg måske bare passe ham selv... :-)

Så vi lagde hovedet i blød endnu engang og kom uvilkårligt til at tale om Øglens dejlige, rolige vuggestue, som jo desværre ligger lidt langt væk, og at det da også er forbistret. Men at man selvfølgelig kunne få Varanen ind der til at starte ned og så flytte ham, når der er en plads her i postnummeret. Forudsat, at der var en plads i Øglens vugger, altså. Og hey, det VAR der, sagde den søde søde pladsanvisningsdame (som tilsyneladende ikke havde deltaget i hendes kollegas kækhedskursus). Eller "det ser overhovedet ikke håbløst ud", sagde hun faktisk. "Det ser endda meget sandsynligt ud". Og så opremsede hin antallet af børn på ventelisten og antallet af pladser, der bliver ledige over sommeren, og selv om jeg er meget sproglig, kunne jeg godt regne ud, at der helt sikkert bliver en plads til Varanen.

Så det er det, vi gør. Putter ham i Øglens vuggestue, hvor vi kender både omgivelser og personale og den overhængende fare for spydige kommentarer til os som de onde, arbejdende forældre. Og ved, at de rystende konklusioner fra diverse Ph.D.-afhandlinger (fingerede eller ej; vi er enige om, at der er plads til forbedring!) ikke stammer derfra. Derefter krydser vi fingre for, at det ikke tager for evigt at få ham i en god, integreret institution på Østerbronx, og hey presto - vores (og forhåbentlig også Varanens) pasningslykke er gjort. Og så glæder vi os i øvrigt over, at jeg indtil videre har nogle temmelig fleksible hverdage og forhåbentlig også bliver ved med at have det i lang tid fremover. Så begge reptilerne kan få nogle kortere dage og måske endda holde fri fra tid til anden...


- Postet fra mini-Padden

20 kommentarer:

 1. Dejligt at I har taget en beslutning. Det lyder som om at det er den rigtige. Og før I ved af det, har han en plads det rigtige sted... Og indtil da kan i jo trøste Jer med, at ingen bliver oversete eller sindssyge:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo det. Overset og/eller sindssyg. Ingen af delene er helt ønskværdige...

   Slet
 2. Dejligt, for jer at i fandt en løsning som gør jer trygge og glade. Det er mere værd i hverdagen end noget andet for jeres børn. Og den korte tid går alt for hurtigt. Tro mig jeg har prøvet det.

  God week-end til jer.

  Kh. Lis, som undre sig over at du har lavet din blogger side om til hvid/grå. Tø hø

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, Lis - hvis vi er trygge, skal ungerne også nok være det. Og det med tiden; don't get me started. Jeg syntes altid, mine tanter var så irriterende, da jeg var lille - de sagde konstant "Du bliver så stor" og "tiden går så hurtigt". Men de havde jo ret! Og nu siger jeg det så selv hele tiden :-)

   Og ang. farveskalaen på siden, så prøvede jeg bare lige lidt nyt af. Men er vendt (nogenlunde) tilbage til det gamle... :-)

   Slet
 3. Godt i fandt en løsning.

  Hvor er jeg glad for jyde-land lige pludselig - tænk sig at være så priviligeret at vi bare kunne vælge mellem vores to favorit institutioner.

  Nå det så er sagt, så er jeg dælme glad for at lederen i den vi valgte sagde at "vi ved udmærket at børnene er her lang tid og mange timer, og at det kan være svært for forældrene at få til at hænge sammen, så vi siger altså ikke noget til at i først henter lige omkring lukketid."... TAK!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er guld værd med forstående pædagoger. Dem forventer jeg dog ikke at finde mange af i Øglens (eller - nu Varanens) vugger. Selv om de er skønne og dygtige til deres arbejde, lader deres voksenkommunikation noget tilbage at ønske. Og til trods for, at vuggeren først lukker 17-17.30 var stedet altid som rømmet kl. 16. Så jeg forventer ikke den store forståelse, hvis Varanen af uransagelige årsager først skulle blive hentet ved 17-tiden engang...

   Slet
 4. Og så er dit nye fancy pancy layout møg-dumt på min macbook, ja det er så.. og laaaangsomt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Langsomt gider vi ikke have. Så fancypancy er nu erstattet af gammelt og velkendt - og i almindelig hastighed :-) Tak for tilbagemelding!

   Slet
 5. Hvor er det godt at høre/læse, at I har fundet en løsning. For det er måske lige sent nok at starte i vuggestue/dagpleje og hæren på samme tid.

  Og hey, jeg synes på ingen måde overhovedet, at du er egoistisk, fordi du ikke vil passe din ellers så skønne dreng selv. Eller i hvert fald er det en form for egoisme, som jeg nemt kan forstå. Jeg er selv helt høj over, hvor meget jeg har fundet mig selv igen, efter jeg er startet på uni igen, og endelig "sluppet ud" af hjemmet. Jeg ville dø, mentalt OG fysisk, hvis jeg skulle have gået hjemme et halvt år mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det lidt dobbelt med det der gå hjemme-noget. På den ene side ved jeg, at jeg ville dø. På den anden side tænker jeg, at det kunne være meget hyggeligt. På den tredje side er jeg igen sikker på, at jeg ville dø. Men jeg har selvfølgelig også kun været ude i 'friheden' en uges tid og har ikke fundet så meget af mig selv endnu. Ud over et par ekstra kilo, altså :-)

   Slet
 6. Det lyder som en god løsning I har valgt der :-)

  SvarSlet
 7. Godt at I har fundet en god løsning. Vores børner har altid ligget langt væk (5 km) fra hjemmet men vi valgte at beholde hende der og anse cykelturen for en del af den daglige motion. Hente barn + ufrivillig motion betød at mindre tid faktisk gik til træning Og motion. Sådan en tur over knippelsbro i cykelvogn fra midt- Amager til centrum mod Nørrebro var i hvert fald nok i en periode (med lillebror i maven)....det jeg vil sige med det er, at "der er jo intet der er så skidt at det ikke er godt for noget".....
  Og en vugger man kender og er tryg ved opvejer efter min mening en ekstra cykeltur....

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - transporttiden kan jo godt bruges konstruktivt. HDD har allerede fablet om at købe sådan en løbejogger til at transportere Varanen i. Og vi havde jo også Øglen i selvsamme vugger i næsten 2 år, og da gik det jo udmærket med at skulle frem og tilbage. Men dengang havde vi selvfølgelig heller ikke en ekstra, der skulle passes ind i et hente-/bringeskema. Ah well - som du skriver, så er der ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget...

   Slet
 8. Årh, bare det var mig, der havde fået styr på det dér pasning! Udsigterne til at få plads i drømme vuggeren er også lange her.. Er varanens vugger tæt på nørrebro by any chance?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også en sten fra hjertet, at der (så godt som) er styr på pasningen nu.

   Vuggeren ligger i Indre by. Men Pladsanvisningen sagde faktisk, at der var en del pladser på Nørrebro? Men det er måske ikke lige i en af dem, der er jeres ønskeinstitution?

   Slet
 9. Nej desværre.. så nu må jeg kime Pladsanvisningen ned og håbe på at der ikke bliver udstedt et polititilhold ;-)

  SvarSlet
 10. Det lyder som en rigtig god beslutning!
  Og hvor er ham Varanen iøvrigt bare lækker- han måtter godt gå i vugger sammen med min Kröte ;)...
  Jeg har jo været fan af din blog længe, men dette indlæg er bare ganske ekstra fantastisk skrevet- er vild med ordet "kækhedskursus", mon sådan et er obligatorisk for at kunne arbejde visse steder?
  Ha' en dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Er sikker på, at Varanen og Kröte kunne blive et godt makkerpar. Det er bare lidt langt at skulle pendle til Aarhus hver morgen og eftermiddag :-)

   Tak for de fine ord om blog(indlæg) - og ja; jeg er ret sikker på, at visse steder har obligatoriske kækhedskurser. Sådan virker det i hvert fald af og til, når man ringer til forskellige instanser :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...