tirsdag den 26. juni 2012

Cykelprinsesse

Mange tak for jeres gode og fornuftige input til, hvilken cykel, der er den rigtige til en 3,5-årig Øgle. Efter at have læst en masse damers kloge ord, fór jeg på Den Blå Avis, og se nu her, hvad Øglen er blevet den lykkelige indehaver af:

Ét stk LYSERØD så-god-som-ny LYSERØD Winther-cykel. Som er LYSERØD. Og har kurv. Og underlige dimser i hjulene, der larmer af h**** til. Og støttehjul til den første tid.

HDD hentede den i Forstaden i går middag, og så hentede vi Øglen sammen. HDD gik ind efter hende i børnehaven, mens Varanen og jeg ventede på en nærliggende bænk. Øglen var ret spændt, da hun kom hoppende rundt om hjørnet, for HDD havde løftet sløret for, at der var en overraskelse til hende. I hendes bog plejer dét dog at indebære noget, hun kan spise - gerne med en sukkerprocent på over 4.000 (gad vide, hvordan hun har fået den tanke...)  - så hun var noget perpleks, da hun ikke kunne se nogen is, knyttede næver med en slikkepind i eller lignende. 

Cyklen stod fin og lyserød lige ved siden af, men hun overvejede end ikke, at den kunne være en del af nogen som helst overraskelse, før HDD gav hende to clues; "den er lyserød" og "den kan ikke spises". Man kunne nærmest høre tandhjulene inde i hjernen begynde at rotere, da hun kiggede en ekstra gang på cyklen, og hendes ansigtsudtryk, da det gik op for hende, at cyklen var til hende var alle pengene værd.

Det skiftede fra forvirring til vantro til åben-mund-og-polypper-og-er-du-sunshine-en-fed-cykel, før hun krakelerede i et kæmpesmil, der fik Øglemor her til at få en bette tåre i øjenkrogen. Såeh - jeg tror nok, at vi ramte plet. I hvert fald sted Øglen op på sin nye (lidt for høje, men det kan fikses) cykel og hjulede af sted.

Ad sti af sted

Nu skal hun så bare lige lære at bremse. Selv om vi kun har 200 meter til børnehaven, så havde vi et par ...interessante... episoder i morges, hvor cyklen sjovt nok ikke stoppede af sig selv. Heller ikke selv om der var en kæmpe vandpyt. Eller en kantsten. Og jeg forudser i øvrigt nogle episoder, hvor min løbetræning efterhånden begynder at komme mig til gode, for det går da lige pludselig pænt stærkt med at komme væk, når hun har en rigtig cykel...

14 kommentarer:

 1. Nøj hvor gad jeg godt at have set det lille fine ansigtsudtryk:)

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig beskrivelse af hendes overraskelse. Og sikke en flot LYSERØD cykel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er den ikke fin? På trods af farven. Personligt havde jeg nok valgt en anden, hvis det var helt op til mig, men når nu Øglen sværger til lyserød i alle afskygninger, så... :-)

   Slet
 3. Den er vel nok flot! Jeg kan godt forstå, at Øglen blev glad for den!
  Så er det med at få kridtet skoene, hvis du vil følge med :-) Jeg skal virkelig strenge mig an, når jeg skal løbe Sander op, når han giver den gas på sin løbecykel. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor meget fart der kan komme over feltet, når han på et tidspunkt får en "rigtig" cykel:-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ret vildt, så hurtigt det pludselig kan gå. Løbecyklen er hun også temmelig hurtig på, men jeg har på fornemmeren, at det kommer til at gå endnu hurtigere på denne her...

   Slet
 4. Nåååårh, hvor sødt og hvor godt at hun blev glad!

  Her havde en af bedsterne købt en fin, ny og alt for stor cykel til Trolden, da de blev passet i weekenden pga. det bryllup vi skulle til. Hun har indtil videre kun tøffet rundt på den i stuen (hos bedsterne, hvor cyklen også fik lov at blive), og der går nok lidt tid, inden jeg tror på, at vi skal have en rigtig cykel herhjemme. Hun har nemlig endnu ikke fattet finten med løbecyklen og det der med at støde fra, men går nærmest bare med cyklen mellem benene. Så kedelig-mor her synes nok, at hun lige skal have trænet bare en lille smule balance inden vi kaster os over sådan én med pedaler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Størrelsen betyder jo nok noget, når det kommer til cykler, kna jeg ligesom fornemme. Jeg kan i hvert fald tydeligt se nu, at Øglen ikke kunne have håndteret en større på nuværende tidspunkt.

   Hvis ikke det var fordi, Øglen selv havde sukket over en pedal-cykel i lang tid (og rent faktisk kunne mestre en - til vores store overraskelse sprang hun op på en af børnehavekollegaernes cykel en dag og drønede rundt), så havde vi også ventet. Men når nu hun er så interesseret i cykleriet, så skulle hun også have en. Desuden kommer det til at være lidt nemmere med en 'rigtig' cykel, når vi er på tur, nu hvor vi har solgt dobbeltklapperen. Så har hun noget at sidde på, hvis benene bliver lidt trætte :-)

   Slet
 5. Ha ha - skønt:-) Tillykke med ny cykel!

  Og ja, de der ture til og fra børnehaven foregår bare i et andet tempo, når der er en børnecykel involveret. Og man skal måske forberede sig på at ankomme med lidt ekstra store svedpletter under armene de første par gange (specielt hvis man så også skal balancere med en barnevogn samtidigt)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhja - har helt fortrængt alle de gange, jeg storsvedende har hentet eller bragt genstridig løbecyklende Øgle sammen med en barnevogn. Med skrigende indhold, hvis det var en af de særligt gode dage :-)

   Slet
 6. Åh, en skøn beskrivelse af Øglens ansigtsudtryk fra lettere muggen til total lykke :-)

  Men jeg kan se, at I skal have sparet sammen til en cykelhjelm, ikk'?! (Sagde Fruen hvis Gemal nok havde taget billetten, hvis han ikke havde haft hjelm på, da han stuntede på mountainbike for et par år siden ...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt pinligt, for Øglen HAR faktisk en cykelhjelm. Som mutti her er meget forhippet på, at hun har på ALTID, når hun sidder i ladcyklen eller bag på min cykel. Faktisk har vi flere gange været ude for, at min cykel ikke kan starte, før Øglen får hjelmen på... :-)

   Mht. turen til og fra børnehaven, så er den som skrevet kun på små 200 meter, men det er selvfølgelig ingen undskyldning for, at hun ikke har hjelm på. Der kører også biler på de små veje. Tror bare, at vi lidt har glemt det, efter vi har fået at vide, at ungerne ikke må have cykelhjelm på ovre i børnehaven, når de cykler rundt på den (lukkede) legeplads. (lang forklaring om hvorfor, og den giver rent faktisk mening - ellers ville Løvemor her have været oppe på barrikaderne)...

   Slet
 7. Fin fin cykel :-)
  Skal hun ikke også have en cykelhjelm? Eller bruger I ikke det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har cykelhjelm, og vi bruger det også selv. Se min (sø)forklaring ovenfor :)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...