fredag den 22. juni 2012

Glemsomhed

Jeg har det med at glemme, at jeg ingen penge har. Som i overhovedet. Det sker typisk, når jeg sidder ved computeren om aftenen, ungerne er puttet, og jeg i virkeligheden ville have bedst af at gå i seng. Eller når det, som i dag, høvler ned, og jeg går forbi en butik, der dels har pæne ting i vinduet, dels ser varm og tør ud.

Det har været særlig slemt de sidste par uger, og derfor er jeg nu i den situation, at jeg inden for et forbavsende kort tidsrum er blevet den glade (men fattige) indehaver af ikke færre end fire kjoler, en halskæde og et par majet fine ballerinaer.

Har glemt at tage billede af den kjole, jeg købte i dag. Men den er stille og rolig. Ikke ligesom crazy-kjole 1 og 2 i venstre spalte af min lille fikse collage. (Synes i øvrigt, at det er herresejt, at jeg lige pludselig kan lave collager. Ikke, at det er svært, men jeg har bare aldrig kunnet før). Nu må vi se, om jeg nogensinde får dem på ud i virkeligheden. Kjolerne. Ikke collagerne. For i bund og grund har jeg det jo bedste i sort, grå og navy...

Så jeg springer hermed ud som modeblogger. Det burde jeg helt klart have gjort noget før, for med kvaliteten af billederne sammenholdt med den lille flig rod og/eller badeværelse, man kan skimte i baggrunden, er det virkelig hot stuff.

Hvis jeg var etableret modeblogger, ville jeg nok ryste lidt i bukserne nu. For når de her billeder ryger ud i Blogland, så er det kun et spørgsmål om timer - minutter, måske - før jeg bliver væltet i henvendelser fra de store modehuse. OM jeg ikke nok vil have en helt masse lækkert tøj. Og gerne vise det frem på min smækre krop, fordi den overhovedet ikke bærer præg af at have gennemgået to graviditeter. Og fordi min smag er så unik. Kæden er jo fx aldrig set før... Ahem... Jeg siger det bare. Så ved I, hvor alle henvendelserne forsvinder hen... (Eller også kan det være, at de forærer mig tøj, fordi de ikke kan holde ud at se nogen gå i så kummerligt tøj? Jeg kan i hvert fald berette, at den vandmelon-farvede kjole ikke så meget som bør tænke på at komme i nærheden af et stearinlys. Er sikker på, at den er selvantændelig. Men ok - der var nok en grund til, at den kun kostede 95,-. When will I ever learn...)


Det var de her smuksakker, Cecilia lokkede med. Næstefter mine New Balance-sneaks er de nu mine yndlings. Og se lige emballagen, altså. Kan man andet end at blive helt glad i låget, når noget er pakket så fint ind!?

Varanen har også nydt godt af min shopping spree - jeg har i et stykke tid brokket mig over, at han ikke har noget tøj, selv om jeg vi vasker hele tiden, men HDD mente nu nok, at det gik. Indtil i går, hvor han var i legestue med en Varan iklædt rød body med store røde prikker (det var i øvrigt HDD, der havde givet Varanen tøj på, vil jeg lige indskyde), og samtlige tilstedeværende mødre havde været sikre på, at Varanen var en pige. SÅ fik jeg lov til at købe noget tøj. Gik muuuligvis lidt overboard, men når nu der var en sød dame, der havde omtrent en milliard stykker tøj til salg til en ok pris, så siger man ikke nej. Gør man?

Jaja, megadårligt billede. Men jeg har jo heller aldrig sagt, at jeg var børnemodeblogger, vel?! Pointen er, at der er MEGET tøj. Har lige vasket det i dag - 2 fudstændig proppede maskiner kunne det blive til. Så nu er vi vist rimelig sikre på, at der altid er noget at give Varanen på. Så længe han bruger str. 80 altså...

Øglen har jeg ikke købt noget til. Endnu altså. Det skal nok komme. Kredser lidt om en cykel med "pendaner" til hende, som hun har talt meget om på det sidste. Men jeg er lidt ude i de samme overvejelser som Mette mht. størrelse. Er bange for, at en 12" bliver for lille, men omvendt tror jeg, at 16" bliver for stor. Hmmm... What to choose?! Nå, jeg har jo lidt tid at løbe på - lige indtil jeg igen glemmer, at jeg ingen penge har.

Og hvis jeg en dag synes, at jeg mangler et reptil eller flere, så er det godt at vide, at der er nogen billigt til salg lidt længere nede ad gaden...


- Postet fra mini-Padden

29 kommentarer:

 1. Kender det med tøjet! Det kommer lidt i perioder sådan noget shopping-når-man-burde-have-stoppet.

  Ville sige mht cykel til øglen, at vi har rigtige gode erfaringer med at starte med en lille cykel. Vi arvede en lille blå drengecykel med støttehjul og da hun havde cykel på den længe med støttehjul og pedaler tog vi støttehjulene af og hun kunne cykle i løbet af en weekend ( løbecykel havde hun også haft). Pointen: hellere end lille brugt end en stor som hun vil være usikker og nervøs på. Storesøster fik så sin første nye Everton med støtteben og kurv, da hun blev storesøster sidste sommer. Men den lille blå tog alle skrammerne;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for cykel-input. Tror også, det ender med en lille cykel - nu har jeg haft Øglen med nede i gården og prøve en af de 'store', og det kniber sq lidt med at nå jorden. Og det syntes hun sjovt nok ikke var så rart... :-)
   Og også god pointe med ny vs. brugt. Jeg har hele tiden hældt mest til brugt, mens HDD mente, at nyt var vejen frem til "den første cykel". Nu tror jeg imidlertid, at jeg er ved at overbevise ham om, at det er dumt at bruge så mange penge på noget, der formentlig alligevel kommer til at blive skrammet som ind i h**** :-)

   Slet
  2. Ja tak, jeg vil gerne be' om to af de mellemstore :)

   Slet
 2. Ih, weel done med modebloggeriet :) Jeg ser absolut ingen spor af nogen som helst fødsler!

  Men sløjfen på skotøjsæsken virker mig bekendt... ehrm ;)

  Mht. cykel, så var 12" den helt rigtige størrelse til Carla. Hun satte sig nærmest bare op og cyklede afsted på egen hånd i første forsøg. Hurra for løbecykler :) 12" er på ingen måde for lille til hende, tværtimod er sadlen sat helt ned, for at hun kan nå jorden. Nu ved jeg ikke hvor høj Øglen er (og faktisk heller ikke hvor høj Carla er, men hun er ikke af de største), men jeg målte hendes skridtlængde til 40 cm, hvis det kan være en hjælp?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah - du har også shoppet på Shoescribe... :-)

   Hvor fedt, at Carla bare cyklede af sted. HDD er meget til at putte støttehjul på Øglens cykel, men jeg synes egentlig ligeså godt, at hun kan lære det der med balancen først som sidst. Hun er rimelig hård til at styre løbecyklen, så måske støttehjul bare er et overflødigt mellemtrin...

   Ved faktisk heller ikke, hvor høj Øglen er, men lige omkring en meter, vil jeg tro. Sådan meget standard-3,5-årig-pige-størrelse, tænker jeg :-)

   Slet
 3. Man må altså gerne shoppe lidt, en gang imellem. Og de kjoler er flotte! Jeg ser frem til modeblogindlæggende med alt det sponsorerede tøj.
  Og iøvrigt et fristende tilbud med de der reptiler. Tror du, de har Kröter? Er ikke umiddelbar så glad for at skulle gøre det der med at føde igen, men kunne godt tænke mig nogle flere Kröter...
  Go' weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan da lige tjekke, om der er nogle Kröter på lager. Og så bede dem lægge nogen til side til dig til næste gang, du bliver gravid. Så kan du springe fødslen over og få en Kröte med det samme. Billigt, ovenikøbet :-)

   Slet
 4. Du ser da fab ud. Og lækkert med nyt tøj!
  Tror godt, du kan begynde at glæde dig til alle de henvendelser du snart får. Fra alle de store danske modehuse- og måske også nogle af de udenlandske...?
  Du bliver nok nødt til at sige dit job op, for det indebærer vel også sponsor-rejser:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. taktak :-)
   Og ja, du siger noget. Sponsorrejser må da helt klart være en del af det. Det vil jeg glæde mig til...

   Slet
 5. Tillykke med din nye titel. Forventer at se dig i diverse blade og magasiner fremover...

  Og mht cykel, så har vi gjort os de samme erfaringer som Mette:-) Tvitten lærte ret hurtigt at starte og bremse selv, så nu tør hun (dvs. moren) godt avancere til en 16".....

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist ikke meget andet for end at starte med en 12", så. I kloge kvinder!

   Mht. blade og magasiner, så bare vent og se. Pludselig er jeg over det HELE. På busser und alles. Bare på grund af et par nye kjoler. Jowjow...

   Slet
 6. Nuj - fine kjoler. Er især vild med 1'eren. Så fin!
  Hurra for den slags glemsomhed (så længe den ikke bringer dig i Luksusfælden på TV3)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er faktisk ret fin. Liiidt crazymønstret for en som mig, der har det bedst i helfarver, men jeg vænner mig forhåbentlig til det :-)

   Luksusfælden er et par kjoler væk, så satser på, at jeg ikke ender der...

   Slet
 7. Åh ja, nogen gange er det bare FOR nemt at shoppe, selvom man burde lade være;) men altså.. Kjolerne er da i hvert fald fine!:):)

  SvarSlet
 8. Vi blev anbefalet i en cykelbutik at købe en 12" da Alexander var 2,5 år. Han fik støttehjul på i en periode, og dem pillede vi ret hurtigt af. Selvom han snart er 6 år, er den stadig et stort hit for man kan lave tricks på den ;-) Så en 12" holder altså i mange år, og de lærer hurtigere at cykle selv

  SvarSlet
  Svar
  1. Sejt med en trick-cykel! Og ja, en 12" må det være. Har nok bare hængt mig lidt for meget i, at der står 2-4 år på aldersbeskrivelsen til 12", og 3,5-6 år ved 16"...

   Slet
 9. Jeg spår dig en en ganske god karriere som kommende modeblogger :D
  (Og er glad for at jeg kunne friste lidt - jeg elsker også selv de ballerinaer!).

  Mht. cyklen.. Min dreng fik sidste sommer en 12'' i storebror-gave.
  Han var lige knapt 3 år på det tidspunkt. Men alligevel er det først her i foråret at han rigtigt får den brugt. Han er omkring 103 cm. høj nu vil jeg tro, og fylder 4 år om under 3 mdr. Og han kunne bestemt ikke have en større cykel!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig også fantastiske, de sko. Fortryder helt, at jeg kun købte et enkelt par. Selv om min bankkonto er vældig glad for det :-)

   Det er super at høre fra jer erfarne cykel-mødre - bliver mere og mere sikker på, at det er en 12"er, hun skal have, hende Øglen...

   Slet
 10. Min datter på 4,5 har en 12"er cykel. Den passer perfekt, og hun lærte meget hurtigt at cykle på den (hun gik direkte fra løbecykel til cykel og har aldrig kørt med støttehjul). Vi købte den på loppemarked til 150 kr. Den er ikke smuk, men den er lyserød og har en cykelkurv! Og så passer den i størrelsen. Når man skal lære at cykle er det godt, at man kan nå jorden med begge fødder, det giver sikkerhed. Hun har nu fået en 16" hjemme hos sine bedsteforældre - den er lige stor nok, og hun kan ikke lide at cykle på den endnu. Så mit råd er som de andres, hellere starte småt (og brugt) og så opgradere når hun er helt sikker på cyklen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyserød med cykelkurv - lyder LIGE som noget for Øglen :-) Og ja, det der med at kunne nå jorden med begge fødder, det betyder jo nok noget mere, end jeg først lige troede...

   Slet
 11. Netshopping må være svaret (når altså vi lige er ude over noget med kolik-kombineret-med-tigerspring), der resulterer i en Bean, der KUN vil være hos Kæreste og mig. Mest mig. Hvilket både Kæreste og jeg synes er træls. For torsdagens time ude i den virkelige verdens butikker endte med paniksvedig mig der stæsede hjem på cyklen, fordi 'nogen' pludselig bestemte sig for at være megasulten kun 45 minutter efter sidste fodring... På den anden side er jeg ikke sikker på min nye - MIDLERTIDIGE! - størrelse og pasform endnu, så prøvning er ret nødvendigt. Det skal jo for pokker også være ammevenligt...

  Hvorom alting er, så ser det ud som nogle fine køb. Retail therapy, we like. Også til Varan. Hvor er der i øvrigt legestuer i nærheden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh mand - lyder som om, I er lidt hårdt spændt for derhjemme for tiden. Hepper på, at Bean er en hurtig tigerspringer, og at hendes mave-tarm-system udvikler sig med lynets hast, så du snart har en glad, pludrende baby. Der godt kan klare sig lidt længere end 45 minutter uden mad. Men når det er sagt, så åd Varanen altså også HELE tiden. 1,5 timer var ca. standarden for længden mellem amningerne, men så spiste han til gengæld også i 30-60 minutter hver gang. Så jeg skulle heller ikke prøve at være væk alt for længe af gangen.
   Så min ammeuniform bestod bare af ammetop, cardi og - hvis det gik vildt for sig - et tørklæde. Så ikke meget nyt tøj til mig i den periode - til gengæld har jeg taget revanche sidenhed :-)

   Legestue i Remisen hver tirsdag og torsdag formiddag. Der er noget med noget sommerferie(lukning?) derovre, men det er måske heller ikke liiiige nu, du havde tænkt dig at hænge ud med Bean derovre. Jeg har aldrig været derovre, men HDD har været der et par gangee og siger, at det er ret godt...

   Slet
 12. Næh, jeg havde slet ikke set, at du også er blevet modeblogger! Med collager og det hele! Hvor sejt!

  Det er nogle vildt flotte kjoler - særligt de to med farver på, og jeg havde også selv kig på flere lignende, da jeg shoppede tøj til bryllup, men de sad desværre virkelig underligt på min krop. Noget med at min underkrop gerne vil bruge en størrelse større end min overkrop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre har den ene farvede kjole en virkelig mærkelig pasform. Eller også er det bare min krop, der er underlig. Men jeg kommer næppe til at bruge den. Øv. Men på den anden side, så er det lidt en sommersag, og jeg synes ikke ligefrem vejret giver mig lyst til at springe i de lette gevandter for tiden :-S

   Slet
 13. Jeg kan også bedst lide nr. 1 - meget fedt mønster ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - den tror jeg faktisk også, jeg bliver glad for. Øglen beordrede mig til at tage den på i går - på en ganske almindelig tirsdag - og det var egentlig meget rart at 'dulle sig lidt op' på en hverdag. Nu går jeg jo ikke på 'rigtigt' arbejde og forfalder måske derfor lidt til de nemme løsninger som jeans og en cardi. Så en kjoledag var en kærkommen forandring :)

   Slet
 14. Yay, jeg siger bare mere modeblog! Eller mere af hvadsomhelst du skriver, det hele er godt :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...