onsdag den 13. juni 2012

Onsdag

For nøjagtigt tre år siden blev Øglen døbt. Som den dedikerede mor jeg er, havde jeg naturligvis glemt alt om det, indtil Mårmor skrev en tillykke-sms. Hvorefter jeg, en passant i samtale med HDD nævnte noget om, hvor hurtigt tiden går, og at det ikke føltes som tre år siden, at Øglen blev døbt. Og kunne konstatere, at han i hvert fald også havde glemt det. (For god ordens skyld skal jeg så tilføje, at jeg rent faktisk afslørede for HDD, at jeg også kun vidste det, fordi min mor havde gjort mig opmærksom på det. Ved nærmere eftertanke burde jeg nok have holdt den bid information for mig selv for at fremstå totalt ovenpå-agtig).

Men er det egentlig sådan noget, man skal huske? For jeg har faktisk problemer nok med at huske at smøre madpakke (og det er ellers en dagligt tilbagevendende begivenhed), og i dag glemte jeg endda at fortælle pædagogerne i børneren, at Øglen havde en eksperimentel blefri dag. "Men det opdagede vi rimelig hurtigt selv", konstaterede de tørt, da jeg kom for at hente Øglen. Og hendes enorme bunke tiltissede tøj.

Plantedag. Øglen graver lyserøde blomster (meget vigtigt med farven!) ned i børnerens bed

Nå. Men tre år siden. Tillykke tillykke. Vi fejrede det med et festmåltid af fiskefrikadeller og ovnbagte rodfrugter (med noget med noget Urtekram-krydderi, nogen har være så søde at sende mig, og som jeg nok skal få skrevet et indlæg om - men det smagte godt og må siges at være rimelig nemt at anvende) - efter vi havde været til kombineret Plant en blomst-dag og loppemarked i børneren. Virkelig virkelig hyggeligt - særligt, da ham, der var i gang med at fræse fortovet op med en psykopat-betonstiksav (eller hvad sådan en nu hedder) LIGE uden for lågen, holdt fyraften, og vi andre igen kunne høre, hvad vi selv tænkte.

Øgle med Varanens nye yndlingslegetøj. Som kan spille mange sange. Rigtig mange! 

Pengene fra loppis går til noget julearrangement, og det vil man jo gerne støtte, så vi jeg købte for 125,- blandet tøj og plastic. Eller for 100,- faktisk - de sidste 25,- var til det gode formål. Alligevel rimelig billigt for to Småfolk-trøjer, en lun trøje/jakke til Varanen fra Okker Gokker og to viiiirkelig plasticagtige legeting. Den ene er der lyd i, og Varanen er allerede helt vild med den. Hvad er der med børn, altså? Hvorfor kan de ikke bare synes, at naturfarvede klodser er det fedeste i hele verden?

Hm... Tænketænke... Jo, dén her bog ser god ud. Ham Colin Powell er en god fyr, ikke?

Nå, men speaking of Varanen, så har han fået tilbudt vuggestueplads i dag i Øglens vugger. Fra 1. juli! Det er jo lige om lidt, mand?! En hel måned før behovsdato! Totalt luksusproblem, og der er da heller ingen tvivl om, at vi takker ja, men han kommer altså først til at begynde i august. Som i øvrigt også er lige om lidt. Begynder allerede at flæbe lidt bare ved tanken, men det skal nok blive godt. Blev der sagt!

- Postet fra mini-Padden

18 kommentarer:

 1. Hurra og tillykke med vuggestueplads! Når det nu er svært at aflevere de små kræ (og det ER det altså), så er det da skønt, at det i det mindste er et sted, man har tillid til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tillykke, og du har ret - det hjælper faktisk lidt (en hel del), at jeg kender stedet og har tillid til det. Men jeg synes jo lige, at Varanen er kommet, så tanken om, at han skal i vuggestue sammen med alle mulige fremmede børn - dén skal jeg lige vænne mig til :-)

   Slet
 2. Tillykke med billigt tøj og legetøj og dåbsdag og vuggestueplads! Dejligt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja - rigtig dejligt. Måske lige bortset fra de massive mængder plast.

   Slet
 3. Totalt succesdag!! Og især tillykke med plads, det troede jeg praktisk talt ikke kunne lade sig gøre i jeres del af byen. Hvor skønt for jer - så kan der holdes sommer på den afslappede måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan det heller ikke, så derfor er pladsen også i Indre By. Og udelukkende afstedkommet af, at HDD er ansat et sted, der har virkelig virkelig gammel underlig klausul om, at medarbejderbørn har fortrinsret til pladser i pågældende institution...

   Vi håber dog stadig at få Varanen til Østerbro på et senere tidspunkt, men den integrerede institution, vi gerne vil have ham i, har pt. 81 på ventelisten. Og vi ryger bagest nu, fordi vi har takket ja til Indre By. Pasningscirkus!

   Slet
 4. Jubii hurra og tillykke med vuggestuepladsen! Det er da skønt. Jeg har heller ingen anelse om, hvilken dag starutten blev døbt (mener det var sidst i februar?), men det ville måske være meget hyggeligt at vide det. Vi har en helt anden og rigtig kedelig årsdag i dag, som jeg til gengæld gerne ville glemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeres årsdag vil jeg undlade at ønske tillykke med. Håber, I kom nogenlunde ok igennem den...

   Slet
 5. Tillykke med den store dag (eller nauet...) - og nok mest med vuggestuepladsen til Varanen :)

  Min mor kan sjovt nok stadig huske min dåbsdag, som tilfældigvis er samme dato som jeg mødte Kasper, så det fortæller hun gerne hvert år. Vores børn er blevet navngivet, men jeg husker (af og til datoerne) fordi Kasper friede dagen før Miriams navngivningsfest. Og vi blev gift dagen før Clara og Rosas (rimelig actionpacked weekend der...).

  I øvrigt fint nyt design du har fået på.
  KH Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor hyggeligt med den slags minder at huske dåbs- og årsdage på :-)
   Og tak for pæne ord om nyt design. DEt er desværre alt det, min hjerne kan klare om aftenen - nørkling med blog og billeder. Ikke så produktivt, men vældig hyggeligt :-)

   Slet
 6. Hurra for det hele. Især med det larmende legetøj - sådan noget kan jo gå utroligt hurtigt i stykker. Det gør træklodser til gengæld ikke:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret. Plastic ER faktisk ret skrøbeligt. Vil vædde med, at det ikke kan tåle at blive gynget på med mig i gyngestolen :-)

   Slet
 7. Hvis det kan trøste, så kan jeg ikke huske dåbsdage på nogle af mine børn? Er det noget man skal kunne? Troede det var nok med fødselsdagene? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vidste heller ikke, at det var noget man skulle huske. Men min mor husker det åbenbart :-)

   Slet
 8. ej hvor skægt at øglen går i min gamle BH ( går ikke ud fra der er ret mange bhér på østerbro med kombi loppe/blomster)

  og forsinket tillykke med dåbsdagen.... glemmer faktisk også drengenes ret tit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor pudsigt! Og hvordan "din gamle" BH? Altså, har dine unger gået der, eller hvordan? Og var I glade for den? Vi er rigtig glade for den, men man har jo som regel forskellige syn på institutioner (blandt mange andre ting). :-)

   Slet
 9. Daginstitutionsproblem løst - tillykke (selvom det er lige om lidt og forståeligt nok skræmmende) Vi skal snart til at få valgt og har en oplevelse af at det er en jungle, hvor nogle steder er ALT for spelt-frelste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, det store valg. Det er spændende - og den vildeste jungle. Må tilstå, at jeg stort set ikke researchede, dengang Øglen skulle i vugger, fordi vi jo skulle flytte ud af byen. Det blev dog kun en kort affære med Forstaden, så det endte med, at vi bare tog den plads, vi fik tilbudt - og den var heldigvis rigtig god. Og det er så også der, Varanen har fået plads. Phew. De er en anelse frelste, men nu har jeg forhåbentlig vænnet mig til det, så jeg springer lidt mere op og falder ned på det denne gang :-)

   Held og lykke med valget!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...