søndag den 24. juni 2012

Produktomtaler

For snart pinligt længe siden modtog jeg fire stk krydderiblandinger fra Urtekram. Jeg havde store planer om at kreere retter med hver af dem den samme uge, som de ankom, men hverdagen kom i vejen, dernæst en fejlagtig madlevering (tak til nemlig.com, hvis kundeservice dog var enormt professionelle og hurtige ved tasterne) og til sidst min egen mangel på hittepåsomhed.

Nu, omtrent 100 år efter jeg modtog krydderierne, har jeg fået prøvet tre af dem. Den islandske tangsalat har jeg stadig til gode, men den dufter dejligt og har en flot farve, så mon ikke jeg finder anvendelse for den snart?!

Lækkerier fra Urtekram. Tak for dem!

Rodfrugtkrydderiet brugte jeg - opfindsomt nok - til et stort fad med rodfrugter. Rødbeder, kartofler, gulerødder, bolchebeder og løg, lidt olie og så krydderiet på med rund hånd. Det smagte dejligt, og selv Øglen (som ellers er inde i en temmelig langvarig periode med et hedt kærlighedsforhold til pasta med ketchup) var begejstret.

Kartoffelkrydderiet blev brugt til tadaaah: kartofler! og smagte udmærket. Dog mindede det mig en anelse om et eller andet ærketysk pommes frites-krydderi jeg havde noget kørende med i gymnasiet, men det var självklart ikke økologisk. Var der egentlig overhovedet noget, der var det i midt-90'erne?'

Cajunkrydderiet blev brugt her til aften. Til en omgang mexikanske tortillapandekager. For et par måneder siden blev vi de glade indehavere af en sekstendedel kalv, så lidt af den blev tøet op her til aften og endte sine dage sammen med cajunmix og et blandet udvalg af grøntsager på en majspandekage. Ikke dårligt. Overhovedet. Tværtimod passede smagen af krydderiet perfekt til tortillaen og salsaen; fint balanceret af en øko-fraiche med lidt procenter i. Nammenam.

Så for at opsummere: de smager godt, de der krydderier. Og selv om jeg i bund og grund ikke er så vild med konceptet krydderiblandinger og hellere vil lave dem selv, så må jeg nok erkende, at jeg i øjeblikket lever et liv, hvor aftensmaden skal stå på bordet allerallersenest kl. 17.30, og hvor det derfor ville være virkelig dårligt prioriteret at bruge tid på sådan noget. Især når nu folkene i Urtekram har gjort det for mig - og at de ovenikøbet er ret gode til det.

Og mens jeg nu er ved produktomtalerne, så vil jeg da lige slå et slag for de knive, Flo omtalte for nylig. Jeg havde luret på dem et stykke tid, men fik først taget mig sammen til at købe dem, efter jeg læste Fies omtale af dem. Og jeg kan jo kun sige, at de er et virkelig stort hit hos Øglen!


Hun synes selvfølgelig, at det et alletiders, at knivene ligner hunde - og ikke mindst, at de har haler på. Det er sejt at have sine egne knive, synes hun - selv om hun er en anelse skeptisk over for den med takker. Det var jeg sådan set også, indtil jeg fik snitterne i den, men som Fie også skriver, så er knivene skarpe nok til at skære ting i stykker, men efterlader fingrene i god behold. Så skal forsigtigfrans-Øglen bare lige forstå, at netop dén savtakkede kniv er det ok at håndtere, hvis man er hende. Indtil da nøjes hun med den anden kniv, og det går også glimrende.


... Snittelittelit, snit a little ...


Og hvilken stolthed, når hun har sønderskåret en agurk eller - som i dag - nogle sagesløse champignoner. Det glædesudbrud hun kom med, da hun fandt ud af, at kniven også kunne skære en gulerod over, var heller ikke til at tage fejl af.


Mission accomplished 

Øglen har altid nydt at komme med i køkkenet og hjælpe, hvor det nu har været muligt, men med de nye knive føler hun sig lidt ekstra stor. Og så skal man jo slet ikke kimse af, at det rent faktisk også er en rigtig god hjælp med al den snitten. Så tak til Kuhn Rikon (det skulle i givet fald være mit eneste klagepunkt: navnet. Hvorfor hedder de det? Og hvordan udtaler man det?) og ikke mindst Kitchen4Kids. Jeg er bestemt ikke færdig med at shoppe derinde. Skal bare liiiige have nogle penge først...

- Postet fra mini-Padden

2 kommentarer:

  1. Øj, nogen seje knive, de der! Virkelig smart koncept! De kommer vist på Troldens ønskeseddel til fødselsdag, hvis vi da kan vente så længe. :)

    SvarSlet
  2. Ihh hvor ser hun sød og koncentreret ud! Og det gør knivene i øvrigt også. Jeg har også en lille køkkenassistent herhjemme, og jeg skal da helt sikkert have fast i noget lignende, når hun er blvet lidt større.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...