torsdag den 26. juli 2012

Kriser!

Ja, i flertal! For en krise kommer sjældent alene, åbenbart.

Krise 1: jeg vejer cirka det samme nu, som jeg gjorde i gymnasiet. Hvor jeg bestemt ikke var nogen sylfide. Lort.

Krise 2: Jeg (vi) er lige pludselig kommet i tvivl om, hvor jeg (vi) vil bo, når vi forhåbentlig snart får solgt lejligheden. Indtil i går kl. 22.08 var jeg (vi) fuldstændig overbeviste om, at den nye bolig skulle være en lejlighed af en vis størrelse, beliggende på Østerbro. Men så kom jeg (vi) til at se noget rerun af Hammerslag (I know - totalt mormor) og måtte erkende, at der er håbløs stor forskel på, hvad man kan få for pengene i hhv. København og Ikke København. Det, vi havde tænkt at spendere på en lejlighed, kunne man bl.a få et Sømandshjem på 1300 m2 i Thyborøn for. Og nej, vi skal ikke til Thyborøn (HDD gider ikke pendle til Sydhavnen, den dovenlars), men det ER sq da tankevækkende, altså.

Så nu tror jeg (vi) måske, at jeg (vi) vil have et hus i stedet med noget græs lidt mere end et stenkast fra København.

Og hvis nu vi ser et rejseprogram i aften, kan det være, at jeg (vi) vil bo i Uganda i morgen.

Så måske jeg (vi) bare lige skal klappe hesten og vente til lejligheden er afsat. Og SÅ få en boligmæssig hjerneblødning.

Men ihhhh altså - nu troede jeg lige, at den hellige boliggrav var velforvaret, og så dukker Peter Ingemann op i flimmeren og laver rod i det hele. Suk.

... til gengæld har jeg givet mig selv nye øreringe. Og konstateret, at huller i ørerne bare ALDRIG vokser sammen, uanset hvor sjældent man bruger dem...
- Postet fra mini-Padden

45 kommentarer:

 1. Krise 1: vejer også mere end da jeg var en hval på (13 cm såler) på GG, men forsøger meget hårdt at trøste mig selv med at det jo "sidder meget anderledes"....hrmpf.
  Krise 2: Jeg vil helst tilbage til kbh, men damn hvor man kan få meget villa for pengene i odense. Skal vi mødes på halvvejen og joine det dejlige par i Roskilde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, havde lige kortvarigt glemt dine Buffalos. Har du dem stadig som hyggeligt memorabilium? I øvrigt så du da knaldgodt ud, da jeg så dig for nylig. Ingen hval dér.

   Jamn, det er helt åndssvagt med forskellen på kvadratmeterpriserne, altså. Sq lige før, at vi netop bare skulle mødes på halvvejen og slå os ned i Roskilde. Men vores vej fører os nok nordpå. HDD er jo fra Reservatet, og de flytter sjældent langt fra reden, sådan nogen... :-)

   Slet
 2. Har faktisk et ørehul der er vokset sammen. Topnedern.

  Og var der ikke noget med i lynhurtigt flyttede tilbage til Kbh fordi I hadede det ude i forstaden? Så jo, måske får man for en million mere hus, men til gengæld for en million mindre Kbh. (men stemmer meget for at I fx flyttede til Odense - så giver jeg kaffe!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arj, jeg har faktisk også et enkelt ørehul, der er vokset sammen. Og et næsehul. (Et piercet et. Ikke et af dem, man trækker vejret gennem)

   Og jo, du har ret. Vi flyttede tilbage til Kbh, fordi vi ikke kunne lide forstaden. Men det var 2,5 år siden. Siden da er vi blevet meget ældre og kedeligere. Og vi vil i øvrigt heller ikke til forstaden igen. Vi vil længere væk denne gang. Men det kan godt være, at det er helt åndssvagt. Åhhhrrrr, mand. Brænder snart boligsammen, kan jeg godt mærke. Men tak for tilbuddet om kaffe, hvis vi flytter til Odense. Gælder det også, hvis jeg bare er på visit derovre? :-)

   Slet
  2. Hov glemte helt at svare!! Men jeg giver ALTID kaffe, hvis du skulle komme forbi. Selvom jeg ikke har sådan noget fancy latte-gejl, men kun en mokkamaster. Nåja, og ellers er der jo kun to minutter ned i byen hvor der er en cafe (anden fordel ved provinsen - i en knap-så-stor by bor man altid centralt)

   Men helt ærligt, det taget jo kun en time og et kvarter med lyntoget at komme fra Odense til Kbh! Det er næsten samme tid som det tager at komme fra Humlebæk (og Humlebæk er jo nedern)

   Slet
 3. Åh, kender det SÅ godt!!! Vi aner ikke hvor vi skal bo hvis lejligheden pludselig får en køber. Lille sted i Herlev, halvt hus i KBH eller noget større 30-40 minutter væk... Shit det er sværere end svært!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ svært! Er der ikke en voksen, der kan komme og tage en beslutning for en?

   Slet
 4. Du (I) er nogle røvbananer. Nu er jeg også i tvivl

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke min (vores) skyld. Det er Peter Ingemanns. Og DRs. Hvis de bare lod være med at sende dårlige gensudsendelser, ville der ikke være nogen ko på isen. Hvad havde I bestemt jer for?

   Slet
  2. De første forstæder pga transporttid. Hvad gør i med det?

   Slet
  3. Jamen, nu er vi faktisk begyndt at kigge længere væk end de første forstæder. Helt oppe ved Hørsholm, Humlebæk, Fredensborg og lignende. Men udgangspunktet er jo også, at det kun er HDD, der skal arbejde inde i Kbh. Jeg skal arbejde hjemmefra og/eller hos kunder...

   Slet
  4. Hmm.... Der er simpelthen også så køøønt deroppe

   Slet
 5. Nåmmen fine øreringe forresten

  SvarSlet
 6. I får sgu da ikke mere for pengene nord på. Er i øvrigt overbevist om at I må have været i den forkerte Forstad. Herude hos os skinner solen altid, der er garn i overflod og legepladsen med varm kaffe meget tæt på.

  Jeg vejer pt det samme som da jeg 7 mdr gravid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som himmeriget

   Slet
  2. Ja, det lyder faktisk temmelig lækkert :-) Men overraskende nok, så får man en del mere fo pengene, de steder vi har kigget på. Også selv om det er nordpå. Vi er bare gået udenom de allermest populære (og dyre!) byer...

   Slet
 7. jeg tror det vigtigste er at tage en beslutning og stå ved den. At man tager hjertet med derhen hvor man ender.

  Er selv flyttet fra det skønne Østerbro, til en gård 4 km fra den nærmeste by/bus, LANGT fra kbh, med de fordele og ulemper det medfører. Det var tydeligt at jeg først selv begyndte at falde til da jeg accepterede at ligegyldigt hvad, så er det her vi er og bliver. Dog med mange weekendture tilbage til storbyen...

  Det jeg egentlig vil sige er at hvad der er rigtigt og forkert for jer må I selv finde ud af, men når I så har gjort det, er det vigtigt ikke hele tiden at tænke på hvordan den anden løsning kunne have været...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, du har helt ret i! Hvis man ikke 'overgiver' sig til sin beslutning, bliver det aldrig godt. Nu bliver jeg jo helt nysgerrig efter at vide, hvor du er flyttet hen, og hvor langt væk fra Kbh "LANGT fra kbh" er :-)

   Uanset hvad vi ender med, så bliver vores næste bolig et sted, hvor vi skal bo - og kunne se os selv bo - i rigtig mange år. Så vi vil ikke træffe overilede beslutninger, men render rundt og simrer lidt herhjemme. Og NÅR vi så træffer den endelige beslutning, vil jeg helt sikkert gøre alt, der står i min magt for at stå ved den...

   Slet
  2. Langt væk betyder at vi har valgt den løsning som Therese nævner længere nede -at købe mandens barndomshjem, det ligger bare et stykke nord for Ålborg i stedet for i Herning, og så har vi "kun" 360 kvm:)

   Slet
  3. 360, mand! Det er jo helt vildt!! Øj, fra Østerbro til Ålleren. Dét er langt! (Så er de 40-50 km, vi har talt om, jo lige pludselig gåafstand ;-)). Men sejt, at I stadig kommer på mange weekendture herover!

   Slet
 8. Ville egentlig anbefale 2800, hvor vi selv er tilflyttere, men hvis det skal være hus er det sgu nok lige pebret nok..... her er ellers totalt lækkert og meget tæt på byen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. vi har købt andel - men når jeg vinder i Lotto napper vi et hus med udsigt over søen, helt sikkert!!!

   Slet
  2. 2800 er dejligt - men som du skriver, er det lige pebret nok med et hus. Så derfor pønser vi på at flytte endnu længere væk. Bare så vi kan få LIDT mere end 1½ m2 :-) Så kommer vi og joiner jer, når vi også vinder i Lotto :-)

   Slet
 9. Michelle Faust Berthels27. juli 2012 kl. 18.01

  Hejsa. Hvor er dine fine øreringe fra - både de små og den lange?

  KH Michelle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michelle. Den lange ørering og de to små stjerner er alle fra Ein-Stein på Ndr. Frihavnsgade. Den lille wanna-be diamant er en gammel (billig) sag, som jeg ikke kan huske, hvor jeg har fra. Et eller andet marked, sikkert :-)

   Slet
  2. Tak for dit svar! De er så fine. Må ringe ind og høre om de stadig har dem :-)

   Slet
 10. Åh jeg kan sagtens følge dig. Vi kan fx. få mandens barndomshjem på 400 kvm med en grund på 2850 kvm i Herning, for ca. det samme som som et hus i Brønshøj/Vanløse med grung på 700 kvm... Fucked up. Men altså, gider jo ikke at flytte til Herning, vel!?

  Jeg var oppe at besøge en veninde i Virum. Der var dælme' også dejligt, så hvis ikke Spunken havde dagpleje i Brønshøj (og jeg kræver max 30 min på cykel til vesterbro), var vi nok rykket længere nordpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Arj, vi sætter altså også grænsen ved Herning. Eller Jylland i det hele taget. Hvis du vidste, hvad man kunne få i min hjemby for det, vi overvejer at købe for, så bliver man helt bims...

   Virum er dejlig. Har også veninde der i skønt hus. Desværre er det også temmelig dyrt, og så var det i øvrigt der, vi havde vores korte (og fejlslagne) flirt med forstaden. Så der bliver det heller ikke.

   Hvorfor kræver du max. 30 min. til Vesterbro på cykel, egentlig? Bare nysgerrig :-)

   Slet
  2. Jamen, jeg tror det er fordi jeg er pisseangst for at forlade byen og blive isoleret uden at veninderne gider besøge mig. Har flere af slagsen som er flyttet til Lyngby, Vangede, Vallensbæk mm, som sjældent får besøg fordi folk syns s-tog er besværligt.
   Jeg startede på Vestebro for 14 år siden, så det er mit centrum :-)

   Ej, Jylland blir der heller ikke her....uanset om man så kan få en mindre herregård for samme pris som 200 kvm i Brønshøj :-D

   Slet
  3. Kender virkelig godt angsten for at blive isoleret. Men jeg har i lang tid tænkt, at mit centrum er København (hvor jeg har boet i 11 år - 8 af dem på Østerbro!), og nu er jeg kommet til at tænke på, at det behøver det jo egentlig ikke at være mere. Og selv om det er angstprovokerende, har det også åbnet mine øjne for, at jeg reelt kan komme tættere på mine venner i forstæderne, selv om jeg flytter længere væk - så er jeg bare omme på den anden side af dem, end jeg er nu. Giver det mening? Altså, der er jo lige langt til eksempelvis Virum fra hhv. København og... hmm... humbum... Hillerød. (At der så er jävlalangt fra Hillerød til Kbh er en anden sag, som vi så vælger at lade være med at tage med i ligningen lige nu :-))

   Slet
  4. Det giver faktisk i høj grad mening, det med omme på den anden side af vennerne.
   Jeg opdeler dem også - Vennerne - I al hemmelighed - Efter hvem som vi ser, og kommer til at se oftest.

   Slet
 11. Åh-å... Peter Ingemann er the devil himself (ham og producenterne bag alle de madprogrammer, der får en til at fare i køle- og sliksskabene). Spændende hvad I beslutter jer for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ret spændende, faktisk. Vi er i hvert fald ret rundt på gulvet lige nu. Men under alle omstændigheder skal vi have solgt først. Og SÅ kan vi begynde at kigge og overveje for alvor...

   Slet
 12. Haha, det er lidt sværere når man sidder her i jyde-provinsen og ser hammerslag, så kan man bare drømme om cafestemning på Østerbro, for jeg tvivler på vi overhovedet ville have råd til at leje en parkeringsplads... Den ville sikkert koste det samme som vores boligbudget nu.

  - og dine ører ser i hvert fald ret sylfideagtige ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må se noget tv med tykke amerikanere der er ved at æde sig selv ihjel. Det plejer at hjælpe på mine kriser.

   Slet
  2. Jamen, det er jo også dét, jeg er bange for - at jeg kommer til at sidde og se Hammerslag med omvendt fortegn og så lige pludselig bare MÅ eje et kosteskab på Østerbro, mens jeg sidder ude midt i ingenting med en masse kvadratmeter. Deraf krisen. Hvornår mon der kommer en voksen og beslutter sig for mig?!

   Slet
 13. Krise 1: Jeg er sikker på, at du ser smadderdejlig ud. Nu med fine, pyntede ører :)

  Krise 2: Kan man ikke være heldig og skaffe sig huse til en god pris i Kbh, hvis man spørger sig lidt for? Fx ved nogle af de særlige lynsalg, der foregår gennem advokater i arvesager, hvor arvingerne ikke vil beholde ejendommen, men kun dens værdi. Kender nogle, der har gaflet et smukt-smukt, kæmpestort, ældre byhus ad den vej, hvor prisen blev fastsat gennem en auktion med hemmelig budgivning. Fin pris, de fik det til - men det var svært at skulle mobilisere så meget is i maven!

  Ellers findes der også forskellige boligforeninger, man kan kontakte. Ved ikke, om I har helt særlige præferencer, når det gælder SELVE København, men ellers er denne boligforening/dette boligområde http://www.mit-hjem.dk/ lidt af en perle i 2400. Husene bliver til ejerboliger inden længe.

  Hammerslag er skrækkeligt - ser programmerne på nettet, når jeg indimellem får hang. Fik en overgang tanker om at flytte til Holstebro, hvis kæresten og jeg nogensinde skulle tage jobs i den omegn, fordi de havde en meget fascinerende liebhaverbolig til ingen penge (efter københavnerstandarder) beliggende ved Holstebro med i et program. Og stadig spøger huset i min bevidsthed. Så også dét om sømandshjemmet - knageme ikke dyrt, men trængte da også til en opfriskning.

  Pøj-pøj med boligjagten! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Krise 1: Dejlig og småtyk med pyntede ører ;-)

   Krise 2: Jeg ved det ikke, faktisk. Er så naiv, at jeg tror, at al bolighandel foregår via mægler. Men det kunne da godt lige være, at jeg skulle prøve at sætte mig lidt ind i sagerne.

   Mht. præferencer, så vil vi bo på Østerbro, hvis vi bliver boende. Kender ellers godt mit-hjem, og hvis vi havde været ligeglade med område inden for selve Kbh, ville det have været mig førsteprioritet. Det ser simpelthen så dejligt ud.

   Jeg må til at holde op med at se Hammerslag, kan jeg godt mærke. For Holstebro er IKKE en mulighed her. Heller ikke selv om man kan købe et slot :-) Og ja, Sømandshjemmet trængte til en opfriskning, men er du GAL, man kunne få mange kvadratmeter. OG råd til en rengøringsslave, der kunne støvsuge i døgndrift... :-)

   Slet
 14. Jeg synes nu ikke, der er meget langt fra sylfide til dig. Og med boligjagten, så tror jeg det er en fin idé at holde hestene lidt indtil der faktisk er noget salg undervejs. Jeg stemmer dog for København - byen kan mange ting, som opvejer for lidt færre kvadratmeter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ikke set mig for nylig, tænker jeg. Der er temmelig langt til sylfide... :-)

   Og ja, vi skal holde og klappe heste, skal vi. Fantasien og tankerne har det med at løbe af med os begge to, og det kan være lidt farligt. Særligt hvis man forelsker sig i noget, og man så ikke kan få solgt sin lejlighed. Så kan man gå dér og bilde sig ind, at det er åh så jammerligt det hele. Men der er nok en mening med, at et boligsalg ikke skal gå helt vildt hurtigt. Bare så man også lige kan nå at få hoved og hjerte med...

   Slet
  2. Selvom der nu er meget fint ved Nivå og Humlebæk. Men det tager jo en friggin´ time med toget til H. Fandme langt... Men det var altså mit hus der lå der......

   Slet
 15. Wow. Tror liiige I skal få solgt, inden du lader rygraden bøje mere af Peter Ingemann og andre fixe ideer!

  SvarSlet
 16. Årh, så kom da til Jylland. Vi har både stikkelsbærbuske og alt muligt og det er billigt (eller billigere, om ikke andet ...) og vældigt rart herovre :)
  Vi er jo flyttet primært pga familien, men det skal da ikke holde jer væk herfra ;)

  SvarSlet
 17. SÅ er der vist sat turbo på krise nummer 2!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...