mandag den 2. juli 2012

Sommer

Det kan godt være, at der var sådan lidt skybrud over weekenden, men i de timer, hvor det ikke regnede, da var vejret jo faktisk ganske hæderligt. Og lugtede og smagte også en hel del af sommer.

Blå blå himmel... 

Da jeg var lille, varede sommerdagene altid for evigt. På den gode måde. Der var ikke grænser for, hvad man kunne nå af spændende ting på en sommerdag. Lege på vejen med vennerne, spise jordbær, lave sandkager i sandkassen, gynge helt op til himlen, tage et lille hvil på ryggen i græsset, gå på jagt efter biller, drikke saftevand, spise frokost (som jo på magisk vis stod på bordet lige, når jeg var sulten), lege lidt mere og måske/måske ikke slutte dagen af med et bad. Og en forventning om, at morgendagen ville blive lige så lang og magisk.

Blomsterbarn 

En dreng og hans blomst...

Sådan en weekend har vi lige haft. Altså, nu ved jeg godt, at jeg trods alt ikke er herre over reptilernes minder i en grad, så jeg kan bestemme, at de har haft en fantastisk weekend, men efter alt at dømme, er det nu rigtigt nok set. Og jeg er blevet beamet tilbage til mine barndoms somre mere end en enkelt gang. Samtidig har jeg så også fået konstateret, at nej - frokosten laver ikke på magisk vis sig selv (eller - næsten ikke, i hvert fald. Men tak for opvartningen, mor), og at skrammede knæ, sårede stoltheder og sure miner heller ikke heler uden et kram, et par trøstende ord eller en lille variation over temaet "kom så - op på hesten/legehuset/cyklen/lignende igen".

Megabille fundet under en brændestabel. Og sluppet fri igen efter den måske mest skræmmende oplevelse, den stakkel nogensinde vil få 

Vi har igen været en tur vestpå hos Mårmor og Mårfar. Sidst vi var der, kom jeg af vanvare til at sige noget om, at det måske kunne være meget hyggeligt at male legehuset indvendigt og dekorere det lidt. Var i dén grad blevet inspireret af Louises stylistjob og så jo straks et lignende interiør for mit indre øje. Mårmor tog mig på ordet og inviterede derfor på arbejdsweekend i den netop forgangne weekend, og eftersom projektet var min idé, kunne jeg ikke så godt undslå mig. Jeg gik derfor på jagt i reptilernes legetøj - og i Tiger - for at finde legehusinteriøregnede (er det mon et ord i Wordfeud?) ting i sidste uge, så jeg var bevæbnet til tænderne, da vi ankom i det vestsjællandske i fredags.

Legehuset. Med eget fuglehus

Reptilernes to kusiner på hhv. 5 og 2 plus deres voksne var også inviteret på arbejdsweekend, og alle kløede på med krum hals. Mårfar og reptilernes onkel kløvede stakke og atter stakke af træ. HDD byggede en sandkasse. Reptilernes tante, undertegnede og tre stks lyshårede tumlinge malede legehus. (Og ansigter, tøj og hår for nogens vedkommende. Havde på et tidspunkt fat i en våd klud, så jeg kunne tørre det yngste pigebarns tunge fri for maling. Hun havde nemlig lige stukket en pensel i munden i et ubevogtet øjeblik. Vi siger tak for vandbaseret maling. Og saftevand...) Mårmor trakterede med frokost, kaffe og snacks i en lind strøm, samtidig med, at hun holdt øje med Varanen, der jo - traditionen tro - ikke er interesseret i mere end en halv times powernap.


Før...

... Under... (optimistisk Øgle, hvad angår størrelsen på penslen)

Efter!

Reptilerne har inviteret på saftevand og Oreo's i deres nyindrettede hus

Men det var selvfølgelig ikke arbejde det hele. Der var også tid til nogle gode gåture - den ene gang efter slik. Den anden gang efter hyldeblomster. Hvor jeg var dum nok til kun at plukke til Mårmor, selv om der var omkring en trilliard (mindst) blomster. Jeg skulle da også selv have haft nogen. Så jeg som den allersidste i Blogland kunne have kogt min egen hyldesaft. Eller syllesaft, som Øglen insisterer på, det hedder. Nå, det må blive næste gang. Eller næste år. Alt efter hvor længe endnu de der hyldetræer har tænkt sig at være i blomst.

Trip, trap træsko

På vej efter hyldeblomster

Og der var tid til at sludre. Og spise. Og se et afsnit af den nye Sherlock Holmes. Som måske nok ikke er så ny længere, men som ikke desto mindre er god. Der var også tid til at slumre en anelse, og sør'me om Varanen ikke nedlod sig til at falde i søvn ved siden af mig i sengen efter at have vågnet kl. 05.17. Og sov 2 timer mere. Seriøst - det er ikke sket siden han var et par måneder gammel. Så det i sig selv har gjort weekenden til noget ganske særligt.

Nu er det hverdag igen, og selv om den også er god og hyggelig, savner jeg allerede sommerweekenden. Heldigvis kommer der endnu en weekend om nogle dage, og selv om den ikke skal bruges på at dekorere legehus, er der jo ingen, der siger, at den ikke kan være magisk alligevel...

Håber, I også har haft en dejlig weekend og har fået en god start på ugen.

14 kommentarer:

 1. Ligner en skøn sommer weekend!
  Mine sommerdage som barn lyder meget som dine...det var sku tider, ikk';)
  Mærkeligt nok var der også bare vupti frokost hjemme hos os og vupti aftensmad...ja og vupti morgenmad;)

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ret vildt, hvordan der kunne komme mad dumpende ud af den blå luft. Gid det også var tilfældet nu :-)

   Slet
 2. Skøn weekend og skønne billeder. Tak for samværet og jeres indsats. Vi glæder os allerede til at se jer igen.

  SvarSlet
 3. Ta dah, sikke et flot legehus I der fik kreeret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak - det er utroligt, hvor stor en forskel en klat hvid maling kan gøre. (Og lidt rengøring :-))

   Slet
 4. Et rigtig dejligt indlæg! Og det lyder som en virkelig dejlig weekend:) Mine sommerminder ligner meget dine - Og så kan jeg tilføje: Halm som stikker på benene og fornemmelsen af at løbe på bare tæer på grus/jordveje som er helt bløde fordi jord er så tørt, at det er blevet til støv

  SvarSlet
  Svar
  1. Halm på benene var der desværre ikke meget af i mit barndoms villakvarter. Ej heller jordveje, men jeg kan godt genkalde mig fornemmelsen af at løbe på solvarm jord med bare tæer alligevel. Mmmm - det var nu egentlig meget rart :-)

   Slet
 5. Så fint, det legehus blev:-) Tillykke med det og med en eventyrlig weekend.

  Gør du også i styling af børneværelser? I så fald må du gerne kigge forbi Tvittens værelse og trylle lidt - hende og jeg kæmper lidt om temaet i øjeblikket, som stritter i to retninger: lyserødt Hello Kitty-helvede vs. über cool retro-stil...

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre rækker mine dekoratør-evner ikke til at forene krydsfeltet mellem stilfuldt og Hello Kitty-helvede. I givet fald var jeg startet med Øglens værelse, hvor den grimme japanske kat på magisk vis har sneget sig ind over det hele. Alt det fine trælegetøj i sarte nuancer er blevet degraderet til kasser eller hylder, og i stedet er pangfarvet plast strøet med løs hånd over det hele. Suk...

   Slet
 6. Hehe - sådan nogle sommerdage kan jeg også huske fra barndommen. Håber også jeg får dem givet videre til afkommet. Forsøgt i hvert fald i weekenden, der lignede din en del - bare i Sverige uden arbejdsvinklen ;-)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det der med at give sommerdagene videre til afkommet, det har jeg også tænkt en del over i disse dage. Gør man det nu ordentligt, og kommer de også til at huske sommeren som noget særligt. Eller er det lidt hip som hap for dem, når man bor i byen uden have. Eller eller eller...

   Jeres Sveriges-weekend ser godt nok også ud til at have været dejlig.

   Slet
 7. Altså du og Louise får mig næsten til at genoverveje min stærke modstand mod legehuse. Jeg husker det mest som et sand- og insektbefængt sted, der i virkeligheden mest fungerede som opmagasinering af ude-legetøj og edderkopper. Og det er faktisk ikke et barndomsminde, som jeg havde planer om at videregive til afkommet. Meeeen, hvis det kan gøres så hyggeligt og lækkert som du viser, så måske alligevel...

  Fortæl mig hvordan det står til med mængden af sand og edderkopper om tre måneder, ik?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret sikker på, at mængden af edderkopper allerede nu efter et par dage er rimelig stor. Sandmængden stiger formentlig i takt med, at den nye sandkasse bliver taget i brug. Men jeg har tænkt mig at købe en børnekost eller to til legehuset - så kan krapylerne selv feje både sand og edderkopper ned, når de skal lege der. Efter en indledende fejning af mig, tænker jeg. Øglen er nemlig ikke så naturbarnsagtig - i weekenden panikkede hun totalt ved synet af en ørentvist. Men ok - de er også ret grimme...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...