torsdag den 12. juli 2012

Stor stor Øgle

Nogen kan måske erindre, at det der med at aflevere (og hente) Øglen i børneren ikke altid har været en dans på roser. Meget blev afhjulpet ved, at Øglen fik dræn i fødselsdagsgave, men i lang tid har vi haft et temmelig rigidt morgenregime, der hed, at vi skulle være ovre i børneren senest kl. 8. På det tidspunkt er der nemlig stadig morgenmad, og selv om Øglen spiser hjemmefra, synes hun, det er vældig hyggeligt at få en syltetøjsmad (sneaky little bastard - det er der nemlig ikke på menuen derhjemme) eller en ekstra portion havregryn sammen med de andre børn. Desuden er der ikke så mange børn i børnehaven på det tidspunkt, og der er voksenhænder nok til, at hun kan blive 'afleveret til' en pædagog. (Det har i al hemmelighed passet Hønemor her vældig fint, for så har jeg da været helt overbevist om, at de har registreret Øglens ankomst). Vi har en fornemmelse af, at hun godt kan lide roen om morgen. Det var det samme i vuggestuen, så det har vi ikke tænkt så meget over - vi har bare gjort det efter trial & error-metoden.

Men på det seneste er Øglen begyndt at sove længe(re) om morgen - nogle gange helt indtil 7.45. Og så kniber det temmelig meget at nå i børnehave til kl. 8; særligt, når man også gerne lige "vil lege en lille tur, søde mor!" eller parlamentere stolpe op og stolpe ned om, hvorfor man ikke vil have noget bestemt tøj på. Omvendt har jeg heller ikke haft lyst til at vække hende, for når nu vi har tiden til at have en langsom morgen, så føles det absurd at tvinge hende ud af fjerene.

Så det var med dyster mine, jeg for et par uger siden troppede op med Øglen i børnehaven længe efter, morgenmaden var pakket sammen, og pædagogerne var i gang med andre ting end at riste rugbrød og hælde mælk i kander. Sidst, det skete, var der en scene uden lige, da jeg skulle gå. Men denne gang - ingenting. Så længe jeg bare lige satte hende i sving med at tegne ("Du skal tegne et æbletræ til mig, mor. Og så må du gå"), så var der ingen problemer (måske fordi mine tegnekundskaber er så ringe, at det blev pinligt for hende, hvis jeg hang ud længere end højst nødvendigt). Wild.

Den store pige i sit Steiner-agtige outfit (!) Alle print i verden - samlet på én Øgle. Med overrepræsentation af O'Kitty...

Og det er fortsat. Sen(ere) aflevering, ingen morgenmad (i børnehaven), tegne et æbletræ og så af sted. Indtil i dag, hvor jeg ikke skulle tegne noget som helst. Jeg skulle bare smutte. Men først efter, Øglen havde skubbet til to af de store drenge henne i vinke-døren og bedt dem flytte sig, "så jeg kan komme til at vinke". I øvrigt var pædagogerne hhv. i et tilstødende lokale, i køkkenet og ude på legepladsen, da jeg traskede ud af børnehaven, så det der med at blive afleveret til nogen, lader også til at være en saga blot. Og da jeg krydsede legepladsen og kiggede over mod vinke-døren, så jeg Øglen stå og holde hof med førnævnte drenge. Allernådigst stak hun hovedet ud af døren og gjaldede "FAAAARRVELLLL! HAV EN GODDDD DAG, MOR! VI SEEEES!", og så var hun ellers væk.

Hun er altså ved at være stor, min lille Øgle. Hvilket da også blev cementeret forleden, hvor jeg købte en stor stak tøj til hende i H&M, og langt størstedelen hed str. 110-116. Det er langt, mand! Men langt er godt - så slipper hun måske for de kommodeben, hendes mor render rundt med...

5 kommentarer:

 1. Stor, fin, dygtig, sej Øgle :-) Nyd det!

  SvarSlet
 2. Orv, ja. Så er man en stor Øgle. Gratulerer! Og det med kommodeben på moderen er vist stærkt overdrevet. Hvornår har man fx sidst set en kommode løbe 16 km?

  SvarSlet
 3. Store pige! Hvor er hun sej! Og ret stor altså. Trolden bruger stadig str. 92, men hun er vist også bare en lille skid. Men dejligt for jer med bedre afleveringer. Det er jo ikke til at holde ud at skulle gå fra et grædende/skrigende barn.

  Hvad giver I hende i øvrigt for at hun sover så længe?

  SvarSlet
 4. Hold k.... hvor fedt :-) Det er bare så vigtigt at de er glade og trygge ved at blive afleveret....så er moderen det jo også :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...