søndag den 22. juli 2012

Tjullahop

Så strøg der lige en uge plus det løse, hva'?! Og nej, det er ikke tømmermænd fra sidste fredag, der har varet så længe. Fik bare aldrig skrevet en opfølger (pasning gik godt - reptiler havde opført sig eksemplarisk, og HDD og jeg nød aften ude i voksenselskab og ikke mindst at cykle gennem byen i den lune sommernat og få bekræftet - i fald jeg lige havde glemt det - hvorfor det er, jeg holder så meget af København, at jeg ikke nænner at flytte herfra). Og pludselig var der søndag, og både små og store reptiler pakkede bil og satte kursen mod Sverige. Hvor netdækningen, som trofaste læsere vil vide, er ustadig (for ikke at sige ikke-eksisterende), men hvor der til gengæld er al tid i hele verden til at nyde roen, freden og hinanden.

SÅ dyller, siger jeg jer!

Så det har vi gjort. Særligt efter de første par dage, hvor vi lurede, at Varanen - og dermed vi - sov markant bedre, hvis vi skippede weekendsengen og lod ham ligge på en madras på gulvet sammen med mig. Som jo så ikke har sovet i en seng i en uge, men ok - myoserne i nakke og ryg skal jo komme af et eller andet...

Sverige har budt på halvfesent vejr (undtagen lige til sidst - det er jo typisk), men til gengæld et dejligt fravær af myg. Og så blåbær, ribs og kantareller i ustyrlige mængder. Der er derfor blevet spist blåbær til og på alting (en glimrende måde for Varanen at perfektionere sit pincetgreb), og aftensmaden de sidste mange dage har stået på kantareller i flere afskygninger. Der er ribs i fryseren nu, sammen med de omkring 500 g kantareller, vi ikke fik spist, og en halv liter blåbær i køleskabet. Flankeret af en for gammel spegepølse og en mistænkeligt udseende liter mælk - men det er en del af charmen ved at have været væk hjemmefra. Så vi er nogen, der skal have handlet i morgen, kan jeg regne ud...

Fremviser stolt sit bytte

Den lille pige og kantarellerne

Høsten. Efter den første svampetur

Øglen og Varanen har nydt Sverige i fulde drag - Varanen så meget, at han besluttede sig for at få to tænder i ugens løb. Måske også derfor var nattesøvnen ikke altid lige sammenhængende, men jeg skal ikke klage; hele to dage fik jeg lov til at sove til kl. 8 - og den ene gang var det endda uden opvågninger overhovedet, fordi Varanen da lige snuppede en lur fra kl. 21 til 08. Ja tak! Derudover har han set lyset i bøger (han slægter sin moder på, tilsyneladende), så en aften brugte han en lille time på at kigge i og tygge på en samling pixi-bøger. Og havde åbenlyst en fest.

Øglen skulle lige komme sig over, at der ikke var fjernsyn i ødegården (spørgsmålet "Hvorfor er der ikke et fjernsyn her i Sverige?" blev stillet pænt mange gange i ugens løb), men hun har boltret sig på grunden, plukket (og spist, primært) bær, badet i skovsø, fundet troldehuse (som for det utrænede øje bare ligner store sten med mos på), sat blåbær ud til troldene (og sør'me om de ikke havde spist dem næste morgen!), poppet popcorn over bål og været i legeland i nærmeste større by, hvor mutti måtte erkende, at det sq da egentlig er meget sjovt at klatre i legestativer, rutsche på lange rutschebaner (selv om jeg satte grænsen ved et langt, snoet rør - tænk, hvis jeg sad fast) og flyde i et boldbad. Derudover har hun tophygget sig med farmor, der var på visit et par dage, ædt e-numre og sukker nok for hele Småland og "fået lov" til at være længe oppe. Sidstnævnte med det resultat, at klokken blev 100 her til aften, før der var ro i lejren, men det ville da næsten også være for godt til at være sandt, hvis det bare gik let og smertefrit at skifte mellem sommerlandet og hjemmelandet...

Jo jo - det er naturgodis, der er i posen. *Fløjte fløjte*

En liste - med tilhørende tegninger over ugens gøremål. HDD mener, at mine tegnekundskaber gik i stå omkring 4. klasse, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Men Øglen synes stadig, at jeg bare tegner for fedt, så jeg bliver ved lidt endnu...

Wheeee - en lille Øgle på en stor rutschebane

Varanen og boldene

HDD styrer popcornene med hård hånd

Øglen i skovsøen

Den kommende uge står også på ferie for størstedelen af reptilfamilen - desværre bare ikke for mit vedkommende. Kunne nu ellers godt bruge en uges tid mere i noget ødegård eller lignende, men nej. Såeh - er jeg et lille (småt?) menneske, hvis jeg håber, at de der meteorologer tager fejl som sædvanligt, når de lover sol over hele linjen den kommende uge?!

Søskende

Arj, det er selvfølgelig bare pjat. Jeg ønsker mig masser af sol og sommer - så kan hjemmekontoret nemlig rykke udenfor. Og jeg kan mæske mig i iskaffe, isvafler og alt muligt andet med is, eller nåååh nej - det kan jeg jo ikke, eftersom jeg efter en løbetur i Sverige var dum nok til at brokke mig over usandsynligt tunge ben. Hvortil HDD var usandsynligt hurtig til at konkludere, at de tunge ben naturligvis måtte skyldes et for højt indtag af sukker. (Hvad SNAKKER han om!? Jeg spiser da stort set ingen slik... Ahem...) Så nu skal "vi" prøve at skære ned på sukkeret. Igen. Startende fra i morgen. Såeh... ingen is til mig i den kommende sommeruge, åbenbart. Grrr.

Nå, men is eller ingen is - jeg ville jo egentlig bare sige hej. Håber, I alle har det dejligt!


- Postet fra mini-Padden

12 kommentarer:

 1. Hvor ser det idyllisk, svensk og jätte-dejligt ud. Ahhh for pokker da.

  Held og lykke med minus is. Kan det ikke indføres når ferien er slut is-tedet? Tøhø

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre er min ferie slut nu, så dit ellers udemærkede forslag gør ikke den store forskel. Øv :)

   Men det går nok, for jeg fik vist min del slik og kage i Sverige. Og så kan kr glæde mig over, at der (vist) ikke er indført totalforbud, men 'bare' mådeholdenhed :)

   Slet
 2. For pokker hvor ser der dejligt ud - ligner lidt vores Sverige-tur, bortset fra, at vi kun var der 2 dage... Hvem der bare var tilbage i Sverige med natur-godis. (og kantereller, og blåbær...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Sverige holder! Og så stopper jeg vist aldrig med at forundres og glædes over, at skoven tilsyneladende bare er ét stort spisekammer. Det passer en som mig glimrende ;)

   Slet
 3. Lyder SKØNT!
  "løbe nøgen rundt i haven..." - hele familien, eller?
  Aj, please ikke svar på det... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha - havde ikke lige tænkt på, at det selvfølgelig godt kunne lyde lidt skummelt. Det var bare Øglen, der streakede. Efter der er kommet indendørs bad, er vi voksne vist for blufærdige til at rende rundt den eb trævl. For selvom det er langt inde i skoven, kommer der stadig folk forbi fra tid til anden. Og vi skulle jo nødig skræmme dem fra vis og sans, vel ;)

   Slet
 4. Lyder som en rigtig dejlig tur :-) Jeg er også begyndt på det der 'mådehold' efter ferie (og det går faktisk meget godt). Det er bare så fantastisk 'ØV' at sige nej til is - især nu hvor varmen endelig kommer til Danmark...

  SvarSlet
 5. Årh, hvor ser det fantastisk dejligt ud - savner det der Svenske natur, som kan et eller andet, der er godt for sjælen:-)

  Vi snupper lige en uge mere med ferie og lösgodies;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det jeg ville sige med den sidste sætning var egentlig bare, at efter en uge mere med ferie og lösgodies, så står den også her på sukkerdetox, så jeg føler med dig.... over and out

   Slet
 6. Tjullahøj hvor det lyder dejligt! Jeg er tilbøjelig til at give HDD ret, mht tegningerne. Til gengæld tror jeg ikke på det med sukker i benene, det må være pga for lidt oppe-tid
  Vi skal også droppe det der is, chips og kage-værk, men jeg er nødt til snart at holde kæft om den mor-flomme og gøre noget. . .

  SvarSlet
 7. Lyder som en skøn tur. Jeg tænker, det er noget med længde- og breddegrader at benene ikke fungerer optimalt... Herhjemme er jeg også lidt (ret!) træt af at være tykke-mor (den slags er jo relativt), men på dage med 7 timers gråd har man faktisk lov til at spise lidt chokolade eller is. Kan til gengæld mærke, at når vi ikke har gjort det i et par dage, så er lysten dalende. (Og ja. Billedkunstner skal nok ikke være en backup-karriere plan)

  SvarSlet
 8. Slikmådeholdenhed er også særdeles tiltrængt her på matriklen. Ok, kan faktisk ikke rigtig inddrage matriklens andre to folks. Gryslingen er jo for lille. Selv om noget dog tyder på at hun har tilegnet sig visse præferencer under påvirkning i mavsi, for vi er netop begyndt på vællinge-showet, og det går fint....hvis der er alt for meget banan i (ikke pære, ikke æble, KUN banan). Og moderen: ikke rosiner, ikke mandler KUN rigtig slik! Og kage til nøds. Så måske jeg ringer, hvis jeg tør kaste mig ud i lignende forsøg (og så kan vi blive enige om hvorfor vi ihvertfald fortjener slik istedet, basta!).
  Sverige ser alt for najs ud. Og godt at se at Øglen er glad for sine O'Kitty outfits ;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...