onsdag den 15. august 2012

Hverdagen truer. Sådan for alvor.

Jeg har overhovedet ikke noget nyt og spændende at byde ind med, men det skal skam ikke forhindre mig i at skrive et blogindlæg.

Dagene forsvinder mellem fingrene på mig, synes jeg, og jeg forsøger krampagtigt at holde fast i den allersidste barsels-/ferie-fornemmelse. Denne uge er den sidste, hvor HDD har barsel (eller, ok - egentlig har han ikke barsel længere, men han holder ferie, så potato/potato), og fra næste uge kommer den rigtige hverdag og banker på sådan for alvor.

Fra forleden, hvor Øglen var lidt slatten og blev hjemme fra børnehave. Vi legede med perleplader, og mutti her perlede en iPhone. (Jo, det er så. Det ER en iPhone!)

Jeg aner ikke, hvordan det bliver, og jeg kan heller ikke lige overskue at tænke for meget på det. Det skal selvfølgelig nok gå, men jeg er ikke sikker på, at jeg har sat helt nok pris på vores grad af fleksibilitet de sidste næsten 4 måneder.

Og selvfølgelig passer HDD's venden tilbage til arbejde som fod i hose (?) med, at vi skal flytte. Godt nok først d. 14/9, men vi har jo så også lige en lejlighed, der skal pakkes ned inden (i øvrigt helst uden, at reptilerne lægger alt for meget mærke til det. Easypeasy eller noget). Og så ville det da forresten heller ikke gøre noget, hvis vi fandt en midlertidig bolig fra omkring den 1. september, hvor vi så småt kunne rykke ind, inden den helt store tømning af vores lejlighed. Og den hovedrengøring, som foreningens vedtægter kræver før et salg, mm. vi gerne vil have sat ild til os selv og vores ejendele og kørt på hjul og stejle ud til offentlig spot og skam. (Sådan cirka er det formuleret i vedtægterne. Nå).

Vi pakkede de første 10 kasser i går. Der er så bøger og HDD's sko i. Så mangler vi jo kun 4 millioner hyldemeter bøger. Og resten af lejligheden...

Såeh - er der nogen, der kender nogen, hvis kusines bedste venindes lillebror har en lejlighed på Østerbro til leje i nogle måneder (gerne 6 måneder, men vi er nået ud over det punkt, hvor vi er rigtig kræsne), så giv lige et praj, ikke?! Den må gerne være møbleret. Den må også gerne være umøbleret. Er der mange værelser, er det fint - er der ikke så mange, er det også fint (vi praktiserer alligevel nærmest samsovning for tiden - Øglen har besluttet sig for, at hendes seng er det mest nederen sted i verden i øjeblikket, så hun sover inde hos os hver f*cking nat). Er den billig, er det fantastisk, er den ikke så billig, lever vi også med det. Vi vil bare. gerne. have. et. sted. at. bo. Og som sagt gerne på Østerbro, så vi over for reptilerne kan lade som om, alt er a-okay, og at vi bare er på noget rimelig kedelig og rodet ferie.

Men altså. Om en måned skulle vi meget gerne have nået følgende:

 • I banken og snakke alvor med dem om noget hus. Som mægleren i øvrigt er totalt 'I skal skynde jer, for der er SINDSsygt mange interesserede'-agtig over. Men det skal hun jo være, tænker jeg.
 • Have clearet de sidste ting ifm. salget af vores lejlighed. Det kan godt være, at mægleren var knivskarp og solgte den på nulkommafem, men han får dæleme ikke topkarakterer for hele efterforløbet. For nu at sige det pænt.
 • Have pakket alle de ting i kasser, der skal på fjernlager
 • Have pakket alle de ting i kasser, der skal med i en midlertidig bolig
 • FINDE en midlertidig bolig
 • Have udbedret forskellige ting i lejligheden, før køber overtager. Og koordinere forskellige typer håndværkere.
 • Se på huse - for vi gad jo godt finde en blivende bolig inden alt for længe. Der er noget med nogle rimelig lange overtagelsesfrister på forskellige hytter, kan jeg ligesom fornemme.
 • Have en helt normalfungerende hverdag, hvor HDD er tilbage på job, og hvor vi skal finde ud af at aflevere og hente unger to vidt forskellige steder i byen, uden nogen eksploderer af stress
 • Hygge os og lege med ungerne i weekenden, som om intet er out of the ordinary
 • Løbe et eller andet psykolangt løb i Nordsjælland, som vi kom til at melde os til. FØR lejligheden var solgt, og vi pludselig skulle være ude lige om lidt.

Kom til at gå lidt amok i løbebiksen forleden og købte hele TO par nye løbesko. Hm. Så har man set det med - Øglemor kan tilsyneladende blive vældig begejstret over nyt løbegear. Skal bare lade være med at tænke på, hvor meget andet, jeg kunne have købt for de samme penge...

... Ogggg. Det var vist det. Ud over altså det kursus HDD skal på i Sverige om et par uger med overnatning og det hele...

Hm. Skal vist lade være med at tænke alt for meget over det. Og tænke mere på min afdøde mormors vise ord: "Det lægger sig til rette". Vi skal sgu' nok finde ud af det. Men hvor elegant det bliver, dét må tiden vise.

Mmmm. Caffe Latte Grande og Wifi. We like 

Nu vil jeg drikke min Baresso-latte, glæde mig over, at manden ved siden af mig med sin kanel-aftershave (wtf?!) endelig er gået, og gøre mig klar til at se fornuftig ud, når vi skal i banken lige om lidt. Wish us luck!

26 kommentarer:

 1. Åh gud - hvor lyder det som nogle (spændende??) udfordringer! Tilsæt lidt sprut i hverdagen og nogle letpåklædte damer, og så tror jeg, TV3 kunne være interesseret i at lave et reality-program med jer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan der umuligt være mange seere til, sådan et program :-)

   Slet
 2. Pyh. Jeg har fået stress på jeres vegne bare af at læse indlægget.
  Håber kaffen var god og banken er samarbejdsvillig.
  Held og lykke med lejlighedsjagt, håber i finder noget som kan fungere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaffen var god, tak, og banken var ...ok. Lidt emsige (og ikke specielt gode til at regne, sørgeligt nok), men vi er fortrøstningsfulde...

   Slet
 3. Pyh. Altså vi kan godt give noget aftensmad en dag. Og en sofa? Held og lykke i banken:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, pas på med, hvad du tilbyder. Pludselig sidder vi alle fire i en stor sivkurv foran jeres hoveddør :-)

   Slet
 4. Jeg krydser fingre for det der bank-møde og for, at der lige pludselig dukker en lejlighed op, og at alle de mange ting må løse sig, uden for mange trættende bekymringer om fremtiden.

  SvarSlet
 5. Det er som at blive sendt 6 måneder tilbage i tid, dengang vi selv stod midt i det hele. Puha, men det ender SÅ godt. Tro mig. Børnene synes det blir' spændende med en flytning, nyt værelse, nye omgivelser og når de, Øglen, brokker sig over (manglende??) plads, så kan man give hende ret og sige, vi skal snart flytte hen i vores nye fine hus, hvor du får et rigtig dejligt værelse. Og så er den prut ligesom slået.

  Hilsen hende der så stresser over ombygning af hus, næste flytning til forstaden inkl. institutionsskift m.m.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er godt at høre fra nogen, der selv har været i det. Og som har tips til, hvordan man parerer børnebrok ang. manglende plads. For det ender højst sandsynligt med at blive en lille lejlighed (hvis vi da overhovedet finder noget). Man kan jo lige så godt spare, hvor man kan :-)

   Glæder mig så meget til at s,e hvad I (du?) finder ud af mht. køkken og indretning og det hele i jeres nye hus.

   Slet
 6. Pyha, bliver helt forpustet... håber virkelig I når alt det I skal uden alt for meget rod i hverdagen.. har I prøvet at søge på lejebolig.dk der kender jeg mange som har fundet bolig

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kigget lidt på lejebolig.dk, ja, men synes desværre ikke rigtig, der er noget. Eller, det der er, skal vi betale et tårnhøjt depositum for, og det 'tør' vi ikke rigtigt, hvis vi kun skal bo der i kort tid...

   Slet
 7. Puh, jeg kunne slet ikke trække vejret under læsningen, og nu gisper jeg efter luft. Det lyder ikke sjovt at skulle flytte uden at vide hvorhen. Når I har fundet noget midlertidigt, synes jeg at I skal iverveje at finde noget permanent der i udkantskøbenhavn, hvor jeg bor. Her er herligt og mange huse til salg - i hvert fald nogle.

  Fed Iphone i øvrigt. Jeg kunne godt se det.

  Jeg håber, at I snart finder noget. det jeg kan byde ind med ligger desværre i den anden ende af byen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det nu lige, I er flyttet hen?

   Og tak fordi, du godt kunne se, at det er en iPhone :-)

   Slet
 8. Dét var mange planer! Drik du lidt kaffe og tænk på noget helt andet - telthygge i jeres kommende have og den slags :)

  Har faktisk tænkt lidt over voksenemnet "huskøb" efter at have læst med her. Tror, jeg ville (tage chancen og) forlange af en mægler, at vi fik særrettigheder ift. at se og byde på huse, hvis vi skulle handle med vedkommende. I den forstand, at jeg ikke ville orke et kapløb med andre boligsøgende og den indbyggede risiko for, at de måske løb med det, der allerede var nået at blive vores drømmehus. Vi vil i VIP-køberkartoteket! Mæglere kan vel købes til den slags. Eller noget. Ellers må man jo ty til helt private boligkøb, hvis den slags stadig findes - her er der jo så også en hel del risici inkluderet. For kan man uden videre stole på privatpersoner, når der er store penge på spil? Jeg ved desværre af bitter erfaring, at man ikke kan stole på mæglere - især Base1 - og det lader til, at I har draget noget nær samme konklusion med jeres mægler.

  Mht. midlertidige boliger, så skal jeg nok tjekke et intranet, jeg kender, når jeg forhåbentlig er blevet rask i morgen. Der er tit fx 6 måneders lejemål, som jeg aktivt har set bort fra, når jeg har kigget efter boliger til venner, der som regel søger 2+ års lejemål. Men det skal da også lige passe, at der ikke er en eneste korttidsleje, når man endelig har brug for en ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, at jeg praktiserer 'drik noget kaffe og tænk på noget andet' en del for tiden :-)

   Og du har helt ret mht. VIP-køberkartotek. Sådan et burde findes, og det gør det sikkert også - hvis man altså har væsentligt flere penge, end vi har. Men VIP eller ej, så nægter jeg at lade mig stresse af en emsig mægler. JA, et hus kan være skønt, og JA man kan forelske sig i det, men man skal have både hoved, hjerte og banken med. Og så stor en investering (og beslutning) skal man ikke forcere, synes jeg.

   Øv, at du (også) har haft en træls oplevelse med en mægler.

   Åh, du må meget gerne tjekke intranet. Men som du siger, så træder universet nok til og sørger for, at korttidslejerne er som forsvundet fra jordens overflade, lige når man står og mangler. Også typisk, at vi skal flytte så kort efter studiestart. Alle ledige lejligheder bliver jo som støvsuget op...

   Slet
 9. Facebook er taget i brug for at høre om netværket kender nogen, der kender nogen, der har en bolig...

  SvarSlet
 10. Uha, det er totalt os for 8-9 måneder siden......

  Vi solgte mega hurtigt og skulle være ude på 3 uger - ja tak.... eller noget.....
  Vi endte med en uge i svogers lejlighed, derefter en måned hos svigerforældrene (alt for langt fra Kbh, hvor både jobs og institution var/er) og derefter 2 1/2 måned i lejet hus i Ordrup (et sted jeg med stor fare for at fornærme nogen IKKE kan anbefale - alt for mange pelsdamer og snobberi til min smag).

  Det var sgu nogle stressede måneder for at være helt ærlig, men vi overlevede (med en 2 1/2-årig, der alt i alt tog det super flot!) og glæden ved endelig at kunne flytte ind i det nye permanente var så meget desto større :o)

  Så egentlig er pointen vel held og lykke og ja, det lægger sig til rette i sidste ende. God talemåde i øvrigt :o)
  SvarSlet
  Svar
  1. Puh, det lyder stressende! Men dejligt at høre, at det KAN lade sig gøre, også selv om man ikke nødvendigvis finder en 'fast' midlertidig bolig. Der kommer da nok også et tidspunkt, hvor vi bliver nødt til at lade være med at holde så hårdt på, at vi vil blive på østerbro i mellemperioden, men det kunne bare være skønt, hvis reptilerne kunne have så almindelig en hverdag som muligt...

   Slet
 11. Vil også lige tilføje at der er ikke er noget at være nervøs over mht. reptilerne. Vi solgt med 9 dage til overtagelse, og det gik. Gik faktisk fint. Så det kan sagtens lade sig gøre med en hel måned!
  Men - slå koldt vand i blodet og kig på nogle flere huse. Vi var sådan lidt panik-kig-på-hus, men nu er jeg glad for at vi trak vejret og stadig kigger. Tror vi får mere for pengene ved lige at tænke os om!

  SvarSlet
  Svar
  1. 9 dage til overtagelse - det er jo helt crazy! Så ville jeg være død af stress!
   Og bare roligt - vi kigger på huse og områder og sådan og lader os ikke presse til noget af emsig mægler. Vi skal jo også have bankens velsignelse, før vi kaster os ud i noget med at byde. Og lige nu er det vigtigste, at vi finder noget midlertidigt at bo i fra midt i september :-)

   Slet
  2. Ja - 9 dage...inkl. flytning og finde noget andet. That's the game...så du kan sagtens nå at finde noget. Prøvet Rovsinggade byggeriet? Spurgt BO2100? (hold dog øje med hvor meget lejligheden skal sættes i stand når I flytter igen). Kigget i Spar på Classensgade? (der plejer at hænge nogle "hvem-vil-passe-vores-ljelighed-mens-vi-finder-os-selv-i-Australien?"). Go!go!go!...Spurgt hos ejendomsmægler om han har en lejlighed, som ikke kan sælges, men som I så kan leje?

   Slet
 12. tror stadig min veninde prøver at få fremlejet sin lejlighed på østerbro fra nu af, men det er kun en lille 2-værelses med bad i soveværelset, men det er dog for 6 måneder.. Ville det have interesse?? (selvom det er meget småt med 2 børn)

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...