tirsdag den 7. august 2012

Vuggestue-Varanen

Jeg ved, at I sidder som på nåle derude og venter på opdatering om Varanens vuggestuedebut i går. Og her kommer den så.

Glad vuggestue-fyr, frisk fra regnvejret

Mor, barn og banan på trilletur til Waterfront

Han lever. Og jeg lever. Han synes, det er megasjovt at være ovre i vuggeren, og ifølge HDD (som er den, der står for indkøringen, så jeg må opleve det hele sådan lidt andenhånds) er der ikke noget genert lille dreng over ham. Næh nej - han hapser sutter og legetøj fra de andre børn, som havde han aldrig bestilt andet, og humøret er efter sigende højt. Jeg har fået glæden af Varanen umiddelbart efter vuggestuebesøget både i går og i dag, og hans begejstring har i hvert fald ikke fejlet noget. Totalt glad lille fyr, der har pludret, råbt, krabbet rundt og generelt slet ikke været til at slå ud til middagslur. Hvorfor sove, når der pludselig sker så meget i ens liv?!

Hans anden dag som vuggestuebarn er i øvrigt blevet fejret med kravl. I lang tid er der blevet møflet, cirkuleret og bakket rundt over det hele, men kravleriet har Varanen ikke været meget for. Før i dag, altså, hvor de første spæde kravlerier er blevet sat i værk. Mor er stolt, og Øglen er helt oppe og køre. "Hvor er du DYGTIG, Varan!!!", har det lydt mere end en enkelt gang i dag. Det kan være, at hendes begejstring lægger sig en smule, når det går op for hende, hvad øget mobilitet betyder for Varanens mulighed for at hapse Øglens legetøj, men den tid, den sorg.

Varanen har fået ny dyne i dag. Som kom i denne her kasse. Stort hit på legefronten!

Øglen proklamerede, at hun gerne ville sove i papkassen. Med den nye dyne.

Det begynder så småt at gå op for Øglen, at Varanen pludselig kan komme en del rundt - og claime papkasser - efter han har knækket kravlekoden

Og mens vi er ved afkom, der er dygtige, så kan jeg da lige berette, at Øglen i dag formåede at levere andet og mere end bare tis ude på toilettet. Og var stolt som en pave. Ikke mindst fordi hun indkasserede en slikkepind - herhjemme er vi nemlig ikke for fine til at bestikke med slik, når det kommer til at smide bleen én gang for alle. Vi har for nylig besluttet, at det endegyldigt er slut med ble om dagen, men det har givet lidt udfordringer, eftersom Øglen stadig ikke helt har styr på "nummer to" på toilettet. Men takket være en rimelig regelmæssighed fra Øglen på dén front, samt et usædvanligt vågent øje fra os for, hvornår hun virker trængende, så tror jeg på, at det nok snart skal lykkes at få hende til at levere på toilettet. Og så gælder det vist bare om at få indkøbt et fint lille lager af slikkepinde... :-)

Nå, Varanen. I vuggestue. Det går godt. Og i morgen er det så første dag, han skal være dernede alene. I en hel halv time. Nøj, jeg glæder mig til at høre, hvordan det er gået. Jeg kunne ikke forestille mig, at der bliver nogen problemer - Varanen er temmelig tillidsfuld, og hvis man har legetøj (eller mad) - eller måske ovenikøbet en bold - så er han solgt. Så jeg er fortrøstningsfuld. Og kan i øvrigt slet ikke få armene ned over, at det lige netop er Øglens gamle vuggestue, han er havnet i. Så kan det godt være, at der er lidt langt derind, og at de regner med at bruge 14 dage på indkøring. Men vi kender dem (og de kender os), de er søde, og jeg er 100% tryg ved at overlade min lillebitte baby (som de så godt nok har kaldt en stor kleppert, menaltså...) i deres varetægt. (Vi skal derfor overhovedet ikke til at gå ind i, hvad der skal ske, når vi engang får solgt lejligheden og skal flytte et eller andet obskurt sted hen. For så bliver det jo nok noget med at flytte vuggestue. Men det er endnu en ting til 'den tid, den sorg'-kassen...)

---

Og hey, forresten... Varanen har sovet igennem de sidste 3 nætter. Som i, at han har fået sin(e) godnatflaske(r) ved 19-20-tiden, og så har vi ikke hørt noget til ham, før vækkeuret ringer 06.30. Halleluja, siger jeg bare. Det må gerne vare ved. Hvis det gør det, så lover jeg næsten ikke at brokke mig over, at det skulle vare 10,5 måneder, før vi skulle opleve flere af den slags nætter i streg...

20 kommentarer:

 1. Jamen altså, det er jo nemlig sådan det som regel er: Knap så slemt som frygtet, ja, måske endda ligefrem godt:-) Dejligt!
  Og altså, hvor glæder jeg mig til at min pige også kan lave både det ene og det andet i toilettet... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo som regel det ukendte, man frygter mest. Dagen i dag var også gået godt, så det var dejligt. (Og det der med toilettet er virkelig skønt, at der er ved at være styr på det. Dog ikke så praktisk på legepladsen eller andre steder uden toiletter inden for rækkevidde :-))

   Slet
 2. Det lyder som om at det hele kører lige nu. Hvor er det dog rart.
  Tillykke med vugger, bleer, nattesøvn og søde børn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak og tak. Og ja, det kører vel egentlig meget godt for tiden :-)

   Slet
 3. Jeg er enig med Øglen i, at Varanen er dygtig! Det er hun også selv - og så er hun bare sød, som hun sidder der i papkassen med hånden under kinden :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord. Og jeg synes jo også selv, at hende Øglen er ret sød :-)

   Slet
 4. Hvor har i vugger henne? Vi var på rigensgade og var super glade for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores vugger ligger inde omkring Nørreport. Den er også rigtig god! (Hvor er det nu, Rigensgade ligger henne? #geografispade)

   Slet
 5. Det går jo bare godt! Hvor er det skønt at høre og sikke nogle dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Og ja, det går faktisk glimrende. Det er dejligt :-)

   Slet
 6. Tillykke, tillykke med vuggestuestart, kravleri, ny dyne/papkasse og nummer to-debut! :-)

  Til sidstnævnte kan jeg så tilføje, at det da er meget charmerende med Øglens skepsis over for selve akten. Herhjemme oplever vi ofte en Tvitten, der synes, at hele familien skal være samlet omkring seancen ude på vores skohylde af et badeværelse, fordi det nu engang er så hyggeligt, suk...

  Glæder mig til at høre mere om vuggestuestarterfaringerne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, fantastisk med toilettet som samlingspunkt. Der er vi heldigvis ikke endnu, selv om Øglen ikke er bleg for at underholde om toilethistorierne, efter de er sket :-)

   Bare rolig - jeg kan slet ikke lade være med at dele ud af vuggestueerfaringerne, så på et tidspunkt ender det med,a t I tigger mig om at holde kæft...

   Slet
 7. Hvor fint med en glad kravle-Varan i vuggestue. Det gav lige anledning til en tur i tidskarusellen; Donnaen var heller ikke særligt mobil ved vuggestuestart, men (også hun) indså straks, at det var smart at kunne kravle - og det gjorde hun så ... Små mennesker kan være ganske behovsorienterede i deres adfærd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er slet ikke så dumme, de små. Survival of the fittest, og alt det der. Vi havde været så bekymrede over, at Varanen ikke kravler, for tænk nu, hvis alle de andre børn så løb ham over ende og stjal hans legetøj og det hele. Den bekymring kunne vi have sparet os :-)

   Slet
 8. Hvor dejligt at høre, at Varanen er total sej vuggestuebaby! Jeg følger spændt med i det hele, det er jo Krötes tur om allerede ganske snart (gispgisp, han er jo bare lige født...)
  Papkasser er det sejeste legetøj, her er der gået sport i at kravle igennem flyttekasser, hvor bunden er "klappet ud" (altså det er mest Kröte, der synes, det er fedt,men nogen skal jo ligesom vise, hvordan det skal foregå).
  Kan du anbefale et godt sted til dyne-indkøb?

  SvarSlet
  Svar
  1. Arjmen hvordan skal Kröte skulle i vugger lige om lidt? Som du skriver, så har du jo lige fået ham :-) Han er så sej, at han bare kravler løs - dér kunne Varanen lære noget. Selv om tanken om, at jeg skal til at kravle gennem papkasser ikke just huer mig...

   Varanens nye dyne (inkl. sej lege-papkasse) er denne her: http://www.home-tex.dk/shop/oekologisk-junior-gaaseduns-657p.html . Og det ser ud til, at biksen har en del andre dyner til gode priser at byde på også.

   Slet
 9. Ih hvor søde de begge to er! Spændende med vuggestuestart :) og hvor herligt du har folk til at ordne det for dig :) Vi er igang med dagplejeindkøring, spændende (og uhyggeligt for moderen).

  Er glad for vi ikke er de eneste der bestikker os til success

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, totalt luksus, at jeg har folk til det grove :-) Ikke mindst fordi Varanen har udviklet galopperende separationsangst, når det kommer til mig, i løbet af den sidste uge. Bloody typisk lige her inden vuggestuestart. Spændende med dagplejeindkøring også!

   (Og hey - hvor var man i dag uden bestikkelse? Virker (næsten) hver gang...)

   Slet
 10. Det er altså bare et par lækkerhapserbørn du har dig der. Hjemme hos os blev en stor papkasse for en stund omsat et indoor legehus, til stor happiness for ungerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh ja, jamen det synes jeg jo også de er. Totalt lækkerhapsede. Og wow en stor papkasse, I må have haft, hvis den kunne bruges som legehus. Så stor var dynepapkassen trods alt ikke...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...