onsdag den 22. august 2012

Yessss!

Så er der styr på vores midlertidige boligsituation. Ikke et øjeblik for tidligt, hvis man spørger mig, nu når vi gerne vil overtage 1/9. Det er der så cirka også en trilliard andre der vil - studerende, fx - og det er sjovt, som man ikke bliver lagt øverst i ansøgerbunken til en møbleret (jävlagrim, I may add) lillebitte lejlighed (som til gengæld er dyr), når man skriver, at man er en familie med to små børn. Nogen har formentlig en idé om, at børns slid på lejlighed svarer til sådan ca. et år pr. uge, de opholder sig der, og det kan de jo på sin vis have ret i. Men alligevel, altså.

Nå. Men nu kan alle de der børnehadende udlejere bare rende og hoppe, for nu har vi fundet noget andet. Som godt nok kun er halv størrelse af, hvad vi kommer fra, men som til gengæld er billigt. Og - det bedste af det hele! - ligger i stueetagen af den opgang, vi bor i i dag. Fik I dén? Stueetagen. I vores opgang! Mindre plads, javist, men ikke flere trapper til fjerde, der skal forceres med en trilliard kilo på armen fordelt på Varan, Øglens børnehavetaske, pusletaske, samlingen af sten og fjer hamstret på vejen hjem fra børneren, osv. Samme vej til børnehave for Øglen og samme gård. Ajmen altså. Kunne det være bedre?!?

Heldige os, at stuelejligheden står tom og er til salg (og at der ikke rigtig er salg i den). Og heldige os, at bestyrelsen godt vil leje den ud til os på dispensation.

Det bliver en god dag, det her. Det kan jeg mærke. Nu skal jeg bare lige finde en (fysisk) butik, der har to eksemplarer af Varanens højtelskede Sovekanin, som forsvandt sporløst fra vuggeren i går. Og som tilsyneladende er udsolgt over det hele. I dag kan alt imidlertid lade sig gøre, tror jeg, så jeg leder videre...

Det er sådan en fyr her, der er forsvundet. I medium. Ikke i small og ikke i large. Og slet ikke i gigant, men tak for forslaget, legetøjssælgertyper. Og jo, størrelsen betyder noget!

34 kommentarer:

 1. Feeeedt!!! Håber at I kan ha' den så længe I har lyst (eller i hvert fald 6-12 måneders tid)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har aftalt 6 mdr til at begynde med (med mindre den pludselig bliver solgt, men det satser vi på ikke sker :-)). Og så må vi revurdere, hvis vi stadig ikke har fundet noget hus-noget.

   Slet
 2. To eksemplarer af bamsen?! Haha.

  Men tillykke med (den ret optimale) boligløsning. Har jo siddet og bidt negle og tænkt at I garanteret ville blive nødt til at sige jatak til en lejlighed i Ishøj eller sådan noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, to. Nu tør vi ikke tage nogen chancer. Tænk, hvis Nye Bamse OGSÅ forsvinder!? :-)
   Og tak for tillykke (og neglebidning)

   Slet
 3. Tillykke med den midlertidige lejlighed - dejligt at høre, når noget lykkes for nogen!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Vi er rætti glade, kan du tro!

   Slet
 4. Tillykke med lejlighed :-)
  Og du ved godt, at det sekund, du har fundet bamsen og købt den, så finder de den ovre i vuggestuen! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og ja, jeg ved det godt, det med bamsen. Men på den anden side - hvis jeg ikke køber en ny bamse, så finder de den jo aldrig ovre i vuggeren. Det er en gordisk knude :-)

   Slet
 5. Er det denne her: http://butik.gyngehesten.dk/product_view.php?id=3635?

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ser faktisk sådan ud. Og butikken ligger i Hellerup. Humbum. Måske jeg skulle cykle derud inden hentetid... Tak for linket!

   Slet
 6. KÆMPE tillykke! Ej, hvor er det godt for jer. Hvornår kan I så flytte ind?

  Hvis du finder den der bamse, så køb mere end to. Trolden har "Koen", som har fulgt hende i tykt og tyndt i tre år nu, og hvad hun ikke ved, er, at det er version 2.0 hun har nu, men vi købte ikke en 3.0, og 2.0 har allerede været ude for adskillige "Redda Joppa"-situationer. Jeg har fortrudt flere gange, at vi ikke købte mindst fem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, lejligheden står tom, så jeg tænker, at vi overtager d. 1/9 og så flytter lige så stille ind. Som i "når vi alligevel skal ud af døren, kan vi ligeså godt lige tage en kasse med ned i stueetagen". Vi opmagasinerer de fleste af vores ting og tager kun det allermest nødvendige (og alt ungernes legetøj) med. Så vi ikke drukner på vores snart meget færre m2.

   Og fem bamser, alligevel... Jeg har lige kontaktet en butik inde i byen, og hun sagde, at de havde otte. Så det er jo et hit. Men til en stykpris på 150 (hvis ikke 200), så tror jeg altså, at vi nøjes med to til at begynde med. Og håber på, at vuggeren finder 'deres' eksemplar.

   Slet
 7. Fedt - og tillykke. Så bliver i hos os på Østerbro lidt endnu... Kigger lidt efter dig af og til når jeg læber (jep...!!!!???!!!) om aftenen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Du skal kigge seriøst godt efter, hvis du leder efter mig om aftenen. Der løber jeg ret sjældent - jeg prøver at komme af sted om morgenen eller eftermiddagen i stedet. For når ungerne endelig er gået kolde, er jeg selv parat til at gøre det samme. HDD kan du derimod være heldig at få øje på. Han løber oftest om aftenen :-)

   Slet
 8. Tillykke med den midlertidige. Dejligt for jer at få lidt ro på. Så bliver der også mere tid til andre vigtige gøremål - såsom at shoppe tøjkaniner ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at få ro på på dén front. Og få tid til væsentlige - som kaninshopping ;-)

   Slet
 9. Hvor er det bare superZZuper dejligt. Og det er jo ikke et problem med det med de færre kvadratmeter, for Øglen kommer jo til at lege ude i gården hele tiden. Fordi hun selv kan løbe derud. Det er jo derfor børnefamilier køber stuelejligheder...Og huse i forstaden

  SvarSlet
  Svar
  1. PræCIS! Og hvis man lige et øjeblik springer over det faktum, at det bliver efterår og drønkoldt lige om lidt, så skal Øglen være ude i gården h.e.l.e tiden. Så kan hun lige løbe hen til køkkenvinduet, når hun bliver sulten, og der vil jeg så sidde med min latte og min avis, lunt og godt.
   Jeg fortalte hende i går, at vi skal bo i stuelejligheden et stykke tid, og ud over at se dybt uinteresseret ud, var hendes eneste kommentar "dér må man godt hoppe ud af vinduerne, må man ikke?"" Hun har fat i noget af det rigtige...

   Slet
  2. Hun har jo lidt ret, hvis det kan lade sig gøre et alt andet da ligemeget, legetøjet og i er der jo :-)

   Slet
 10. Det er sgu da fantastisk! Tillykke :-)
  Og god bamsejagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og tak. Bamserne er fundet og i hus. Og nu er der skrevet navn på dem! :-)

   Slet
 11. Dejligt - det lyder jo helt igennem optimalt.
  Med så god karma er der helt sikkert også et par kaninbamser derude til Varanen i den rette størrelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis. Bamserne blev fundet efter kort rundringning til legetøjsbutikker. Fik endda fat i en biks, der havde hele otte på lager! Så ved jeg, hvor jeg skal gå hen, når de nyindkøbte to er forsvundet :-)

   Slet
 12. Fedt! Og igen, præcis samme trick som os. Det med at blive i samme gård holder 100. Johannes var dog lidt forvirret i starten over at vi ikke skulle hjem, men hen i en anden, og mindre, lejlighed.

  Vi kiggede også i Birkerød i tidernes morgen. Dejligt dejlig sted, hvis du spø'r mig. Desværre syntes vi at transporttiden til job blev for lang. Det bliver så spændende at følge med i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, det var også det I gjorde. Det er fedt, at det kan lade sig gøre, og jeg har virkelig store forhåbninger til at inddrage gården yderligere i vores hverdag - fx ved, at Øglen lige kan futte derud selv for en kort bemærkning. Det er også som om, det ikke kræver helt så meget at skulle udenfor i 10 minutter efter aftensmaden, når man ikke skal forcere trapper. Det er straks værre, når man skal ned fra 4. sal...

   Sjovt, at I også kiggede i Birkerød. Jeg er enig i, at transporttiden ville blive lidt lang, hvis det var både HDD og jeg, der skulle frem og tilbage hver dag, men det er ikke tilfældet. Det er jo kun HDD, der har 'fast arbejde' for tiden, og jeg kan arbejde mere eller mindre hvorsomhelst fra. Så det hjælper lidt på logistikken...

   Slet
 13. Fedt fedt tillykke med lejligheden :) vi solgte også på et split sekund og skulle være ude i løbet af halvanden måned... Og havnede i Birkerød. Varmeste anbefalinger til byen herfra, og så fik vi plads til trunterne fem (FEM!!!) dage efter vi søgte om plads :) så de kan noget heroppe.Og så var det endda i institutionen der var vores første valg:) Mht transport - 50 min fra dør til dør, jeg arb på Frb...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, hvor pudsigt! Så er det jo dig, jeg skal have fat i, når jeg skal høre, hvad forskellen EGENTlig er på Birkerød-Birkerød, Kajerød, Bistrup og Ravnsnæs :-)

   Og plads FEM dage efter ansøgning... Jamen, hvad skal jeg sige... Jeg er helt mundlam :-)

   Slet
  2. Altså så meget 'homie' er jeg endnu ikke i Birkerød. Jeg har styr på det gl. Birkerød (ca) og Bistrup - men ellers må du finde andre eksperter på området - men flot er det, og institutionerne er også fine :) Held og lykke med flytningen :) det er jo lige om snart!

   Slet
 14. Sådan, hvor er det godt. Begyndte sgu at få stress på jeres vegne (for så behøver jeg ikke tænke på hvor stresset jeg selv er over at skulle være ude den 14/9...bummelum).
  Jeg glæder mig til at følge med i hvor i ender. Hus holder 100 ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det håber vi, det gør. Holder 100 that is. Glæder mig også til at følge med hos jer. Vi kan have travlt så'n lidt simultant :-)

   Slet
 15. TILLYKKE MED BOLIGEN! Hvor skønt for jer! :)

  Synes, det er virkelig strengt, at udlejere i hobetal lader til at regne børn for små krapyler, der hærger med tuscher & syltetøjsmadder. Hvad er det for en krukket holdning at have..? Efter min mening skal man kunne BO i BOliger, de skal ikke stå til pynt. Pssch, siger jeg bare. PSSCH! Man kan vel fjerne Ægget & Svanen, inden man lejer ud. Eller købe nogle mere fornuftige møbler i første omgang.

  Mens jeg er i brokkehjørnet, så vil jeg gerne slå et slag for, at I husker at vælge bolig efter, hvor I gerne vil bo. I forstanden DE VOKSNE. Hører alt for mange vælge ny bopæl efter daginstitutioner, skoler og øvrige steder velegnet til unger, men de voksne skal altså også - i endnu højere grad end børnene, vil jeg hævde - udfordres positivt af de nye omgivelser. Børn er omstillingsparate! Selvom det primært er voksne, man afkræver den slags. Både privat og på job. Skidt tendens. Skidt sprogbrug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak. Det er virkelig også en sten fra vores hjerter.

   Udlejere er vist en race for sig, og de ved i dén grad, hvad de vil have for deres lejligheder. Når det er sagt, så kan jeg måske godt forstå nogen af dem, der ikke lige orker potentielle syltetøjsmadder på den lyse uldsofa, hvis de gerne vil udleje lejligheden møbleret i en kortere periode. Dermed ikke være sagt, at det ikke er irriterende :-)

   Og vi skal nok huske at vælge bolig efter, hvor vi gerne vil bo. Selv om det i sagens natur bliver en anelse mudret, når man pludselig har to børn. For man vil jo gerne bo der, hvor man tror, børnene får det bedst - uagtet omstillingsparatheden. Jeg er ikke i tvivl om, at mine unger ville få et dejligt liv inde i byen, men jeg er også sikker på, at de får et dejligt liv uden for byen. Og det samme gør sig gældende for mig. Jeg kommer helt sikkert til at savne caféerne og den korte afstand til det meste, men til gengæld får jeg (forhåbentlig) noget andet. Og det bedste af det hele er, at jeg slipper for at slæbe habengut fra en anden verden op og ned fra fjerde hele tiden :-)

   Slet
 16. Årh, kjæmpe (har fået norsk på hjernen) tillykke herfra! Hvor er det vildt, når tingene går op i en højere enhed.

  Og fedt, fedt med fundet af bamse. Har i øvrigt overvejet at blive tøj-/legetøjsproducent set i lyset af alt det, der forsvinder i det sorte hul (også kendt som daginstitutionen). Tror sgu der er penge i l.....

  SvarSlet
 17. Skønt med boligløsningen, men oh, rædsel med den manglende kanin.

  Selvom mine drenge nu er 10 og 13, er der stadig to styks tøjdyr, som der bliver passet meget godt på.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...