torsdag den 6. september 2012

Det der flytning, iggå

- det gik da godt nok lige ind og stjal al min tid. Bevares; hovedparten af alle de ting, der var sluppet gennem nåleøjet og skulle med videre (fremfor at henslæbe de næste mange måneder på et lagerhotel) blev slæbt ned i lørdags, men alligevel.

For det var jo ikke bare gjort med, at tingene blev slæbt ned, og kasserne blev vendt ukritisk på hovedet. Næh, når man pludselig skal bo 4 mand på 56 m2, og i øvrigt hidtil har været vant til at sprede sig på det dobbelte, så har man meget ubrugeligt lort skrammel, der skal gøres status over.

Tanken var at genskabe reptilernes værelse så meget, det nu lod sig gøre, og det er lykkedes ok, synes jeg. Der hersker da i hvert fald nøjagtigt samme kaos på det nye værelse som på det gamle - og det endda selv om vi har "glemt" at flytte tre-fire flyttekasser med legetøj med.

Legetøjet, der ikke kan være i miniput-lejligheden (Øglen kan godt være der, så hun kommer med)

Stuen / soveværelset / køkkenet fungerer fint nok, men det roder usigeligt, bare man overvejer at glemme at vaske sin tallerken op med det samme (for nej - der er ikke opvaskemaskine. Eller vaskemaskine for den sags skyld). Og det overvejer man tit. Køleskabet er i øvrigt heller ikke gearet til at indeholde mad i de mængder, vi plejer at købe ind til, så der ligger grøntsager og frugt i en pærevælling (fik I den?! Pærevælling. Fnis) på alle ledige flader.

Nå ja - og så er der et eller andet geni (ejeren, I presume?), der på et tidspunkt har besluttet, at det er sooo last season med døre. Så det bruger vi ikke lige i den nye lejlighed (ud over til badeværelset. Trods alt). Og skulle man - shame on us! - kortvarigt komme til at tænke, at døre måske egentlig kunne være ok smarte, når lejligheden er på størrelse med Cirkelines tændstiksæske, og man i øvrigt har to børn, der gerne må sove fra omkring kl. 19, uden at mor og far af den grund skal sidde musestille resten af aftenen, så er hængslerne til dørene da lige blevet fjernet. Og som en ekstra foranstaltning er noget af gulvet blevet hævet, så skulle man være så heldig at få en dør og nogle hængsler forærende (for det får man jo ofte), så bliver man også lige nødt til at save pænt meget i døren, før den passer. Såeh... Ingen døre til os, ser det ud til.

Reptilerne slås hygger på deres nye værelse

Den langfingrede Varan fanget med snitterne i en flyttekasse

Lille pige, stort knækbrød. Man finder mange sjove ting, når man tømmer sine skuffer...

Til gengæld! Så er det meeeegafedt at bo i stuen. De af jer, der følger mig på Instagram har sikkert set, hvordan jeg har blæret mig med, at Øglen pludselig kan - og tør - lege udenfor alene? Bare lige 10-20 minutter, mens jeg laver aftensmad. Så fiser hun rundt og finder nye venner og slæber dem hen forbi vinduet og siger hej. Hvor fedt er det?!

Venner in the making...

Jeg har også ret meget optur over, hvor nemt det er at gøre noget ved det, hvis man opdager, man har glemt noget, når man først er kommet ud ad (gade)døren. Som da HDD havde glemt Øglens madpakke i morges, fx.

Så ja, vi kunne godt bruge noget mere plads. Meget mere plads (ellers ved jeg ikke lige, hvad der skal blive af indholdet af de 60+ flyttekasser, der står på fjerde sal og venter på flyttemænd). Men indtil vi får det, så leger vi bare, at vi er i sommerhus. Hvor det jo i øvrigt aldrig er noget problem at klemme sig sammen på lidt plads. Og ovenikøbet have det hyggeligt imens.

Fil jeg i øvrigt nævnt, at reptilerne er glade for den nye lejlighed? Og stort set ikke har reageret på flytningen? Mm. altså, at betragteligt bedre søvnmønstre fra begge kunne være en reaktion?! Varanen har fx, bortset fra søndag aften, hvor han skreg 1 time i rap, sovet fra 19-06. En enkelt opvågning hist og pist, men ikke noget, der ikke kunne klares med en lille tår mælk. Det er f a n t a s t i s k! Og Øglen, ja hun sover på sit eget værelse, i under sin egen seng. Efter noget der føles som flere lysår i vores seng. Hun skulle bare lige konstatere, at der ikke eksisterer noget så pladsoptagende som et soveværelse i vores nye lejlighed, og at mors og fars seng først bliver lavet til en seng længe efter Øglens puttetid. Måske vi også bare skal droppe soveværelset, når vi engang rykker videre herfra...

Varanens absolutte yndlingssted i lejligheden. Brusekabinen. Hvis han fik lov, ville han sidde derude hele dagen og få våde ben og lege med den der vindues-/fliseskraber. Bør jeg være bekymret? 

Men nå. Nu må I have mig undskyldt. Der er nemlig nogle børn, der sover (uden brok fra nogen af dem? Måske man skulle foreslå børnehaven, at de tager en heldagstur i Hareskoven noget oftere?) og en interimistisk sofa, der kalder. Jeg er alene hjemme, mens HDD danderer den på noget "seminar" (som vi alle ved er et fancy ord for God Mad, Gruppearbejde og Total Hygge) med arbejdet i Sverige. Da han ringede hjem midt i aftensmaden (kl. 17 - man er vel småbørnsmor?) for at sige hej, kunne han berette, at han stod på sin altan lige ud til vandet. Og at han ville over og høre de andre, om der var nogen, der ville med ned i det der spa-halløj, de har fri adgang til på hotellet, inden de skulle over og spise en treretters middag. Misundelig? Mig? Ork nej - for mandag/tirsdag er det min tur. Godt nok ikke til Sverige eller spa, men til Jyllandstur. Uden børn.

Men for nu vil jeg bare slappe af, se noget fjernsyn (nååååh nej - der er jo vrøvl med tv-signalet her i Den Nye Lejlighed) og forsøge at glemme, at Øglen og jeg købte en stor kasse is ved Is-bilen forleden... 

- Postet fra mini-Padden

14 kommentarer:

 1. Må man være så fræk og spørge hvad du hedder på instagram så jeg kan følge dig der? Og skynd dig at spise en is:)

  /Maj-Britt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spiste en (lille) is :-) Og jeg hedder astridsf på Instagram...

   Slet
 2. Smart indretning uden døre. Det ved man bare, man bliver glad for med små børn... På positivsiden er der et minimum af klemte fingre til jer så - ikke som herhjemme, hvor døren ligger på niveau med sakse på skalaen over "ting vi ikke må lege med, men som er helt uimodståelige".

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er SÅ fedt ikke at have nogen døre. Særligt med en Varan, der kravler i alt - overALT. Hele tiden. Men du har ret - så klemmer de da i det mindste ikke fingrene i dem :-)

   Slet
 3. Det lød helt skidt i starten, men hold nu op, som du pludselig får solgt livet-uden-døre godt!;) Kan godt huske, da vi flyttede fra 2. sal til stueetagen. Det er altså bare noget andet og så meget mere enkelt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Er det ikke sådan, man siger? :-) Arj, jeg er aldrig for fin til at brokke mig, men vi har det nu rætti godt her i den nye lejlighed. Også selv om vi ikke har så meget plads...

   Slet
 4. Det lyder da meget hyggeligt med de der 56 m2, specielt når man ved at det ikke varer evigt. Og dører, hvad skal man også med dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - døre er overvurderede! :-)

   Slet
 5. Det lyder som et rigtig godt sted I har fået (bortset fra m2'erne). Nu bor jeg selv på 1. sal og det er rigtig dejligt når ungerne selv gider/finder ud af, at løbe ud og lege... Har I egentlig fundet ud af, hvor I skal hen derfra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg anede slet ikke, hvor fedt det var at bo så tæt på jorden. Og selv om flere jeg kender, har forsøgt at forklare mig det, så er det som om, jeg ikke helt har fattet det før nu :-)
   Vi ved endnu ikke helt, hvor vi skal videre hen, men det bliver nordpå et sted...

   Slet
 6. Godt at høre at du ikke selv faldt i en flyttekasse og sendt til opbevaring. Og fedt at Øglen selv vil lege i gården. Herhjemme har badeværelset altid været yndlingsrummet hos begge unger. Forstår ikke helt hvorfor for i en almen lejelejlighed er der hverken spa eller bare gulvvarme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arjjamen, er det ikke underligt med badeværelset? Hvorfor er dét fedt? I don't get it. Badeværelset her i Nye Lejlighed er ovenikøbet virkelig småt og mørkt, men brusekabinen er åbenbart the shizzle alligevel...

   Slet
 7. Fedt, fedt med veloverstået flytning! Og døre? Nej, det hører sig ikke til i en ekshibitionistisk tidsalder:-)

  SvarSlet
 8. Jeg har ikke døre i mit hus. Selvvalgt, dog ikke til at starte med - men nu syntes jeg helt det ødelægger helheden.... Mine unger sover fra tv, opvask, gæster osv.

  Døre er stærkt overvurderet. :-)

  60 flyttekasser.. Shhhiiiiit......

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...