onsdag den 12. september 2012

Hej Nye Bank

Nåmn, nu vi sådan har solgt vores lejlighed og skal ud og have et hus (er stadig lidt i chok over, at det jo nok er det, vi skal have, men jeg vænner mig vel til det, tænker jeg?), så skal vi også have en ny bank. Fordi den bank, vi lige nåede at skifte til, før vi besluttede os for at sælge, desværre ikke tilbyder realkreditlån. Jowjow, vi forstår at time det, men da det ikke var så længe siden, vi skiftede bank, tænkte vi, at det nok bare var piece of cake at skifte tilbage til vores gamle bank.

Det virkede da også rimelig lige ud af landevejen, og HDD holdt et møde med vores bankrådgiver, der kunne berette, at alt så fint ud, og at vi naturligvis var velkomne tilbage som kunder, når vi havde solgt vores lejlighed og skulle ud og købe en ny bolig.

Fint nok. Sælgesælge bolig. Og så tilbage til Nykredit* (for det er dem, det er) og sige "Hej! Nu har vi solgt. Vil I lege nu?" Det ville de gerne, sagde de, de skulle bare liiiiiiige se en hævløds masse papirer. Jamen, selvfølgelig - værsågod. Kiggekigge papirer, ventevente med at vende tilbage på henvendelser og tilsidst - indkaldeindkalde til møde. Hvor vores bankrådgiver desværre udviste eklatant mangel på talforståelse (og hvis jeg kan se det, står det virkelig sløjt til) og - værst af alt - modvilje mod at lytte til argumenter som "Jamen, altså - hvis du tager vores samlede indtægter og trækker vores samlede udgifter fra, så kan du aldrig få det rådighedsbeløb, som dit system siger". Men computer says noooo, så vi gik fra mødet med løftede pegefingre og "I må vel nok kunne forstå"'er.

Billede lånt her

Der skulle vi så nok bare have sagt adieu til Nykredit, men vi har jo været glade for dem tidligere, så vi kontaktede en anden filial. Deroppead, hvor vi gerne vil købe et hus. For måske de var lidt bedre til at regne?

Ved ikke, hvad vi havde regnet (tøhø) med, for selvfølgelig bruger Nykredit I Forstæderne samme system som Nykredit Inde i Byen. Og Nykredit i Forstæderne bruger ovenikøbet også en særligt patroniserende type bankrådgivere, der grillede HDD en time til et møde, jeg heldigvis desværre var forhindret i at deltage i. Sjældent har jeg set HDD så arrig, som da han kom hjem fra det møde. Men jeg forstår ham egentlig godt - jeg ville heller ikke være blevet venligt stemt over for handelsskole-type med overbærende attitude og en konklusion, der hed "Nu vil jeg gerne bede jer om at leve på det her budget, jeg har sat op for jer i 6-12 måneder. Prøv at bevise, at I kan det. Derefter - SÅ kan vi tale om, hvorvidt det er en god idé at låne penge til et hus". Argh. WTF, altså?! Uden at gå i detaljer, så kan jeg berette, at vi kommer med et ikke ubetydeligt beløb i hånden efter salget af vores lejlighed, vi lever temmelig fornuftigt, og vi har en hæderlig opsparing. Og alligevel behandler de os, som om vi er to utilpassede unge (jo, vi er unge!), der har brug for en formynder.

I think not! Så nu har vi været på bankjagt (riiiimelig kedeligt, synes jeg, men Excel-rytteren HDD har boltret sig som en fisk i vandet), og i dag har vi simpelthen fundet vores nye bedste venner. I Nordea. Det er meget muligt, at nogle Nordea-filialer lader noget tilbage at ønske, men de rådgivere (i flertal) vi var til møde hos i Nordea I Forstæderne, var noget nær de rareste mennesker, jeg længe har mødt. De var høflige, informative og engagerede - og de deres system kunne desuden godt regne. Allerede dér førte de på points. Derfor så deres tal meget ud som vores (eller - HDD's tal. Jeg er så tæt på at være talblind, som man kommer uden egentlig at være det), og efter et behageligt møde, hvor ingen havde nævnt noget om formynderi eller absurde regnestykker, der angiveligt skulle give os et astronomisk rådighedsbeløb (I wish!), trykkede vi hånd og gik ud af døren med et lånebevis i tasken. På det beløb, vi havde håbet på. Et beløb, som måske nok ikke køber os et slot, men et beløb, der kan købe os et lille, hyggeligt hus uden de store dikkedarer. Ligesom vi gerne vil have det.

Så nu har vi fået en ny bank. Og et lånebevis. Så gæt lige, hvem der snart skal ud og ose huse?!?

--

*Jeg plejer ikke at hate på navngivne personer eller virksomheder her på bloggen. Det anser jeg ikke som værende god stil. Men jeg anser det heller ikke for god stil at lægge en sådan opførsel for dagen, som vi har modtaget hos Nykredit. Derfor gør jeg i dette tilfælde en undtagelse...

28 kommentarer:

 1. Og sagaen slutter med at I får tildelt kroner til Jeres skønne hoveder

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det burde vi faktisk! Vil dog være tilfreds med 'bare' at finde et fint hus, der er til at betale.

   Slet
 2. Når de behandler folk dårligt, må det være et udtryk for, at de ikke er særlig gode til deres arbejde og så på en eller anden måde er nødt til at få "kunden" (som så ikke bliver kunde) til at føle sig underlegen, så han måske ikke opdager, at de ikke kan regne selv, men er nødt til at læne sig op ad en dum computer. Tåber! Nåm'n mens jeg læste, sad jeg og tænkte, at jeg da vist hellere måtte anbefale vores bank ... men det var så ikke nødvendigt, for dem har I jo helt selv fundet.

  SvarSlet
 3. Åh, jeg HADER de der typer som kun kigger på hvad computeren siger og ikke bruger hjernen. Så sidder der sådan en som hedder Jonas og lige er blevet uddannet og siger "Det kan ikke lade sig gøre" og man sidder bare og tænker (og siger) "Men det lader sig jo gøre hver dag ude i min hverdag?"

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis. Det lader sig nemlig fint gøre ude i vores hverdag, så dimittend-Jonas skal bare slappe af med sit (dårlige) computerprogram!

   Slet
 4. Jeg tror desværre at mange bankrådgivere har nogle elendige chefer, der presser dem... men det er ikke nogen undskyldning for ikke at behandle folk ordentligt (tusind tak univers, for at jeg har en all-time fantastisk bankrådgiver)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg egentlig, du har ret i, men i min verden er der SÅ mange andre måder at give udtryk for pres ovenfra / stop for kunder /hvad nu ellers grunden er, end at presse igen - ovenikøbet på kunderne. Det synes jeg bare er dårlig opførsel. Men gode bankrågivere er sjældne, så hold godt fast på din. Vi har i hvert fald tænkt os at klamre os til vores nye bankrådgiver, der heldigvis virker enormt flink og kompetent.

   Slet
 5. Det er da en besynderlig behandling at give potentielle kunder! Hmm, godt historien endte godt, så I kan få købt jeres hus, når I finder det:) Det bliver spændende, hvor og hvornår det bliver, men sådan en boligjagt kan godt gå hurtigt har jeg erfaret.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget mærkelig behandling, ja. Og ja, det bliver enormt spændende. Nu er jagten i hvert fald skudt i gang :-)

   Slet
 6. Ja, kan jo kun anbefale Nordea i forstæderne, nærmere betegnet Hillerød. Vi bor der ikke og kommer nok heller ikke til det, men damn de er gode der!!Vi skiftede også til dem fordi min tidligere bank havde et urealistisk forhold til, hvor meget en famile på 2 1/2(ja, børn er måske dyre, men i det regnestykke talte han altså kun for en halv) har brug for, når alle de faste udgifter er betalt.....

  Men bare fedt I fik det løst og så kan husjagten jo begynde for alvor :o) Spændende!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget spændende! Og fedt at høre fra en mere, der har gode erfaringer med Nordea. Her er det Nordea i Holte, der er vores nye helte. Ikke, at vi nogensinde kommer til at bo i Holte (så skal vi da i hvert fald vinde i Lotto), men hvad gør det, når bare deres bankfolk er flinke :-)

   Slet
 7. Er så glad for det bank-jagteri er en saga blot. Vi har haft Spar Nord i en rum tid og det var den bank som lånet os til hus, fantastisk service, betjening og ikke mindst en realistisk rådgiver... Vi skiftede dog i foråret til Lån og spar bank grundet en masse fordele de tilbyder medlemmer af bestemte a-kasse. Vi har ikke fortrudt og har en skøn skøn bankrådgiver der også... Bare hvis i skulle miste tålmodigheden med nordeaa. Her hjemme har vi elendig erfaring med både nordea, Danske bank, nykredit og sparekassen sjælland.

  Bliver også lige nødt til at nævne at vi også fik den voldsommeste løftede pejefinger af nykredit. Vi gik fra banken og følte som som idioter fordi vi regnede med at få lov til at låne til et hus... To måneder efter skrev vi under på vores drømmehus med hjælp fra Spar nord, og vi er hverken gået konkurs eller lever af vandgrød...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg noterer mig Lån & Spar med det samme, hvis Nordea - mod forventning - skulle vise sig at være nogle stoddere. Og hvor er det vildt, at I også har oplevet dårlig behandling / rådgivning i Nykredit. Synes, det er ret problematisk, at det tilsyneladende er deres tilgangsvinkel til nye kunder.

   Slet
 8. Åh hvor er jeg glad på jeres vegne for at I har fået foreløbig bank-ro til at ose hus og have i forstæderne. Puha. Glæder mig ikke til den dag hvor vi skal ud at ligge på knæ for bankerne. Hader computer says no - i stedet for at forlade sig fuldstændig på deres formler og hvad har vi, burde de se på hvordan familien har levet ind til da og ikke hvordan deres regneark siger vi lever. Glæder mig til at læse meget mere om projekt forstæderne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det, der var fedt ved Nordea, var netop, at de gav sig tid til at spørge ind til, hvordan vi lever og prioriterer som familie, frem for bare at gå ud fra nogle præ-definerede tal i deres (skod)computerprogram...

   Slet
 9. Bankfolk skal man passe på med - de kan vise sig vældigt sjuftagtige. Godt I fandt et nyt, bedre sted! Og god hus-osning!

  SvarSlet
 10. Hahaha...da jeg var Nykredit ansat havde jeg lån i Danske Bank! (- og jeg vender mig også mod Danske når der skal hus på bordet...dog en Danske i provinsen - de er lidt sødere og mere nede på jorden).
  Happy shopping...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, når ikke engang Nykredits egne ansatte vil have deres engagement i banken, så står det sløjt til :) Er I kommet videre med husjagten, egentlig?

   Slet
 11. Sikke en fantastisk beskrivelse af jeres tidligere bankfolk, som der desværre nok sidder alt for mange af derude... Der sidder utvivlsomt også nogle kompetente af dem i flere afdelinger, men altså! Man tænker lidt, at nogle af dem blot nyder striberne på skuldrene lidt for meget og i øvrigt har forlagt den holistiske tilgang til faget et sted under uddannelsen...
  Vi var også nødt til at skifte, da vi skulle købe lejlighed i sin tid, bl.a. fordi vores bankrådiver konsekvent regnede forkert og C var nødt til at korrigere hende (jeg er desværre heller ikke den typiske talknuser...). Så nu har vi Handelsbanken, og vi jubler!

  Men tillykke med lånebevis og mulighed for at at finde drømmehuset. Snart!!:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, hvad er det for noget, altså? Det duer da simpelthen ikke med en bankrådgiver, hvor kunderne konsekvent bliver nødt til at korrigere. Så stoler man jo ikke så meget på dem, kan man sige. Tillykke med, at I også fandt jer en god bank - det betyder faktisk mere, end man lige skulle tro.

   Slet
 12. He He..

  Hvorfor ikke en "jydebank", når du nu er eksiljyde ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjah, det er et godt spørgsmål. Det kan være, at det var vores næste skud i bøssen, hvis nu Nordea ikke gad at lege. Men det gad de heldigvis godt :-)

   Slet
 13. Fedt fedt fedt! Nykredit sucks. Skift Bank-dag blev en stor succes forleden og er det vist stadig. https://www.facebook.com/SkiftBankDag
  Derudover lægger jeg mest mærke til at du bruger Clip Art-illustration på indlægget. Det er stenet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sejt initiativ. Jeg har liket :-)
   Og ja - ClipArt. Det kommer igen. Jeg kan mærke det...

   Slet
 14. Word! Vi leder efter andelsbolig (og var fx helt vilde med jeres!), og fik akkurat samme behandling i Nykredit og endte med at føle os som to uansvarlige 16-årige...på trods af rimelig ansvarligt forbrug og indkomst. Det må være en standardfrase "I må forstå, det er også for jeres egen skyld - vi vil bare gerne se 6 måneder, hvor I viser, at I kan leve for det og det...."

  SvarSlet
  Svar
  1. I skulle da have købt den, så! :-)

   Nykredit er bare nogle spader. Basta! Synes det er SÅ provokerende, at de behandler deres kunder på dén måde. Virkelig dårlig opførsel, og jeg kan slet ikke forstå det, hvis de mener, at det på nogen måde skulle gavne deres bankforretning, at nogen går rundt og spreder galde om dem. For det er jo det, der sker. Jeg har i hvert fald tænkt mig at brokke mig over dem til alle, der gider lytte :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...