mandag den 24. september 2012

Træk vejret heeeeelt ned i maven...

Først: Tusind tak for alle jeres lykønskninger med den skønne Varan. Vi havde en fantastisk dag - og weekend - hos Mårmor og Mårfar, hvor der blev fejret og hygget i stor stil. Og spist kage. Reptilerne fik al den kage, de kunne spise, og det er faktisk ikke så lidt, skulle det vise sig. Øglen havde udpeget en Othello-lagkage hos bageren, som blev indtaget lørdag, mens søndag stod i kagemandens tegn. Søndag kom onkel, tante og de to kusiner også og var med til at fejre, så der var i dén grad dømt fest. Og der var et par reptiler, der gik omkuld m e g e t kort tid efter, at bilen havde forladt den vestsjællandske købstad.

Othello-Varanen

Kagemand. Brunsviger. Nammenammenam! Pyntet af Øglen og den store kusine. Under skarp observation af mig, så vi ikke risikerede gråd og tænders gnidsel over, hvem der fik lov til at putte mest/mindst slik på...


Dernæst: Paniiiiiik! For i går, da vi kom hjem fra fødselsdagsweekend, tikkede der en mail ind fra vores udlejer. Og ved I hvad? Tændstikæsken er blevet solgt.

...

Argh!

Altså, den er blevet solgt. Som i SOLGT! Som i vi skal finde noget andet at bo i inden 1. november.

Ok. Træk vejret ind. Pust ud. Træk vejret ind. Pust ud.

Vi vidste jo godt, hvis vi tænker efter, at der var en reel chance risiko for, at det rent faktisk ville lykkes vores søde udlejer at få solgt lejligheden på et eller andet tidspunkt, men som de optimistiske (på egne vegne) personer vi er, regnede vi ikke lige med, at det blev, mens vi boede her. Eftersom lejligheden har været til salg i flere år. År. ÅR, blev der sagt. Og så bliver den solgt NU?! Altså, come on! Jeg VIDSTE, at vi ikke skulle have ryddet så fint op, da der var fremvisning forleden. Stødte på mægleren, da han var på vej ud, og han var helt oppe og køre over, hvor fint der var. Men jeg kan da også forestille mig, at det må være nemmere at sælge en beboet, møbleret lejlighed end den tomme skal lejligheden hidtil har været...

Såeh. Status er nu, at vi har fem uger til at finde noget andet at bo i. Gerne noget hus, så vi kan flytte direkte ind og slipper for endnu en mellemstation. Men sandsynligheden for at finde et hus, underskrive den fantasillion dokumenter, et køb kræver, få lynhurtig overtagelse og gøre pågældende hus bare en anelse beboeligt inden indflytning (det beløb, vi kan låne, signalerer primært 'dødsbo', 'håndværkertilbud' eller 'almindelig dårlig stand'. Hvis vi går efter 'indflytningsklart, nyt og lækkert', skal vi et pænt stykke længere væk fra Kbh, end vi kigger lige nu) OG i øvrigt finde - og få - institutionspladser til begge børnene, må siges at være temmelig lille. Måske på niveau med sandsynligheden for at finde hovedet fra en Legomand i en grusgrav? Eller at få kendskab til multimillionær-onkel bosat på Påskeøerne, som har besluttet sig for at testamentere alt til sin ukendte niece og hendes reptil-familie? Som jeg sagde: lille sandsynlighed. Meget lille.

Nåmn. Så gør vi da bare det. Eller noget. Jeg håber ikke, at det hus, vi skal ud og kigge på på onsdag, læser med her, for så er der da dømt præstationsangst til det, så det basker. Det skal såmænd bare lige være alt det, vi drømmer om - intet mindre. Uden skimmel, tidligere beboere, der er sevet ned i gulvbrædderne eller el, der er i fare for at futte hele hytten af. Det er vel ikke for meget forlangt? Vi kan endda leve med, at der er noget tag og noget fyr (eller varmtvandsbeholder, eller et eller andet andet hus-agtigt), der skal skiftes. (Det siger byggesagkyndig-Farfar, at det skal). Så vi er så'n rimelig nemme at stille tilfredse på dén måde. Men overordnet, så skal det sq være i orden. Mavefornemmelsen især.

Hvis ikke, jamens så må vi kigge videre. På fast forward-måden. Og dukker der slet ingenting op, kunne det være, at vi skulle til at kigge på andre steder at bo. På lejemåden, altså. Og det bliver vi nok nødt til alligevel. Hvis man nu skal tage de voksne, realistiske briller på. Og det skal man jo, når man har et par børn. Men for hævlød altså.

HDD og jeg ved godt, at vi om nogen tid (lang tid, tænker jeg) ser tilbage på denne her tid og kan se det som en sjov anekdote. Det glæder jeg mig til. Lige nu føles det mere grotesk end sjovt, og jeg gad v.i.r.k.e.l.i.g godt, at vi kunne finde vores nye base snart! Også selv om jeg godt ved, at reptilerne ikke går i stykker af at blive flyttet en gang til, før vi finder "Det Nye Hus" (som efterhånden er lidt af en institution hjemme hos os. Øglen finder jævnligt nye møbler til det i antikbutikken nede på hjørnet, og hun glæder sig enormt til at få en have med "mange trampoliner, mor").

Nå. Det nytter jo ikke noget at brokke sig. Måske det hjælper at råbe røv?


...RØV!

Det hjalp faktisk lidt. Nu vil jeg lave mig en kop te, putte mig endnu mere under Øglens dyne (Tændstikæsken er piv-utæt), knibe øjnene sammen og råbe la-la-la-la. Og satse på, at det også hjælper...

20 kommentarer:

 1. Åh glup! Jeres indretningsstil må da være fantastisk, når hele to lejligheder kan blive solgt hurtigt med jer i. Jeg krydser fingre for, at onsdagshuset er fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke sikker på, at det er indretningen, der har solgt lejlighederne, selv om det da ikke ville være så tosset. I første omgang tror jeg 'bare', at det skyldes, udbuddet af den størrelse lejligheder til den pris er temmelig lavt, og i denne omgang tænker jeg, at en lejlighed vel næsten altid er mere salgbar med møbler end uden. Særlig fordi, der kun stod en virkelig grim lampe i lejligheden, før vi flyttede ind, og så er det sq lidt svært at se muligheder, kunne jeg forestille mig :-)

   Slet
 2. Shit, altså. Fuck. Nåmmen så sagde vi bare at huset på onsdag var i orden, og kunne overtages hurtigt, og så var den skid jo slået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ohhh ja - det ville være dejligt! Det var det, vi sagde!

   Slet
 3. Må erklære mig enig med GiSP: Har du misset dit kald som indretningsarkitekt?

  Men hooooold da op, hvor er det træls. Det lykkedes jer dog i sidste ende at finde en bolig, så mon ikke også heldet tilsmiler jer denne gang? Tag jer dog iagt for eventuelle slåfejl i husannoncerne. Min stedsøster og familie kørte forleden ud for at se på et hus til 1 million, men da de nåede frem var prisen så lige blevet rettet til 4 millioner, jow jow...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, nej, desværre.

   Åh nej, men din søster og co. Hvor nederen er dét lige at blive lokket ud på sådan en tur, når huset så lige er fire gange så dyrt, som de regnede med...

   Slet
 4. For fusking! I må bo hos os. Kom hjem til os. Det bliver hyggeligt, og vi køber bare køjesenge til os alle sammen!

  SvarSlet
 5. Det burde jo ikke kunne ske den slags! Og jeg får umådeligt meget lyst til at se hvordan I har indrettet jer - du må have et særligt talent! :-) Tænk på alle de penge du kunne tjene ved at hjælpe husejere med at få solgt.
  Det eneste positive er vel, at hvis de nye ejere har nået at købe pr 1 november, så kan I vel nå det samme med lidt (meget) held på jeres vej? :-) Det håber jeg virkelig for jer - onsdag skal der krydses fingre! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forestil dig en lille lejlighed, der flyder med opvask og legetøj - så passer det nogenlunde med, hvordan vi bor. :-)
   Og du siger noget mht. overtagelse; det KAN vel lade sig gøre, men er der ikke noget med, at der som regel er lægere overtagelse på huse? Eller er det bare mig, der tror det?! :-)

   Slet
 6. Noooooo! Hvor er det surt! Jeg ved, der er et par andele til salg i vores forening, som man måske kunne leje? Der er vist bl.a. en 4-værelses, der er ret meget til bare til at flytte ind i? Midlertidigt. Skriv en mail til mig, hvis jeg skal høre nærmere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr, det er smaddersødt af dig. Altså, du må da gerne lige forhøre dig, hvis du gider....

   Slet
 7. Man siger jo, at det er sundt med udfordringer, meeen det her er da alligevel både sært og træls. Nu krydser vi fingre for, at I finder noget, inden alle andre også finder ud af, at ejendomsmarkedet åbenbart er i fuld gang med at komme ud af dvalen.

  Og så forsinket tillykke til dig også. Har lige læst lidt ovre hos Mårmor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tillykket. Sjovt, at du også følger med hos Mårmor :-)

   Og ja, udfordringer er sundt, men behøver de komme SÅ tæt på hinanden? :-)

   Slet
 8. Shit! Totalt stress på den virkelig stressede måde. Må det snart blive onsdag og et styks drømmebolig I skal se. -Hvor der er plads til alle Øglens møbler og trampoliner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tillykke med den skønne Varan and yourself.

   Slet
  2. Megastress! Men det løser sig vel forhåbentlig på den ene eller den anden måde. Ellers må Øglen og Varanen ud og sælge Hus Forbi...

   Tak for tillykker :-)

   Slet
 9. Ok, hvis vi sådan beslutter os for at sælge vores tændstikæske med tilhørende trampolin - kan jeg så ikke lige booke dig til at komme forbi et par timer? Gerne med nogle af jeres ting? Årh, kom nuuuuu.

  Håber alting flasker sig inden længe, så du kan få pulsen lidt ned igen. Og I kan få en masse trampoliner i den nye have. Til foråret - hvor de ikke kan blæse ind over hækken til naboen...

  Og endnu engang tillykke til Varanen - og til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du ville blive pænt skuffet, hvis du rent faktisk så, hvordan vi bor. Lige nu ligger der fx indholdet af en hel reol på gulvet, og resten af fiskefrikadellerne står stadig på spisebordet, fordi der var nogle reptiler, der var meget genstridige omkring puttetid. Så ikke meget dekór over dét!

   Tak for tillykker :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...