tirsdag den 16. oktober 2012

Ahhhh

Er I på udkig efter bitre, hadske og/eller dybt sarkastiske indlæg, og orker I ikke idyl med idyl, guld og chokolade på, så hop straks videre til en anden blog. For det her indlæg kommer til at drive af harmoni og idyl. Så er I advaret.

Øglen og jeg har holdt fri i dag. Vi holder ikke efterårsferie her på matriklen, men en enkelt dag med hvert af reptilerne blive det da til for mit vedkommende. (At Varanens fridag så kommer til at indeholde afklædning og vaccination i forbindelse med forsinket etårs-undersøgelse hos lægen, og Øglens har været et rent hygge-inferno, cementerer bare forskellen på barn nr. 1 og barn nr. 2. Endnu engang).

Øglen og jeg lagde ud fra morgenstunden med at læse bøger, synge sange fra Åh Abe-bogen og rydde ud i Øglens tøj. Øglens bidrag til sidstnævnte bestod primært i at sige "den gider jeg da ikke at have. Den er grim!" til det meste af det tøj, jeg synes, er vældig klædeligt. Typisk

Derefter tegnede vi og lavede æblegrød med vanille (mmm!), og så var det ved at være tid til at tage i teatret. Bamses Bamlet var på tapetet, og Øglen havde i dén grad glædet sig. Vi kom tre kvarter for tidligt, men alle forslag om at gå i Magasin for at shoppe et eller andet fint til mig, blev mødt med en kæmpe nej-mur. Nuvel - så gik vi da bare i teatret med det samme. Og pludselig var der jo ligefrem tid til både at gå på toilettet og købe slik. Og kigge på de majestætiske lokaler - jyde-jeg har nemlig aldrig været der før.

Laundromat - Øglen skulle lige sikre sig, at der ikke var nogen, der løb med den mølædte Barbiehest ovre fra legetøjskassen

Bamses Bamlet var - selvfølgelig - et stort hit. Øglen elsker at være i teatret, og hun elsker Bamse, så en kombination var lige i øjet. Bagefter tog vi på Laundromat "restaurant" og fik frikadeller og smoothies, og derefter var det tid til at få Øglen klippet. Frisørbesøget skete i øvrigt på Øglens egen foranledning - de sidste par uger har hun gentagne gange forlangt at komme til frisøren, og en enkelt dag har vi ovenikøbet haft en skrigeseance på omkring 10 minutter (på åben gade, naturligvis) over, at hun ikke måtte komme til frisøren. (Til mit forsvar skal det siges, at vi a) ikke havde bestilt tid, b) havde træt Varan med, c) var på vej et andet sted hen). Så nu skulle det være. At vi lige nåede et kvarters tid på den lokale legeplads inden frisørbesøget var bare ren bonus.

Den lokale legeplads

Øglen blev klippet, mens hun så Rasmus Klump på frisørens bærbare dvd-dims, og hun sad så fint og stille, at jeg ikke kunne lade være med - endnu engang - at tænke på, hvor stor hun er blevet. Og på det uretfærdige i, at frisøren tilsyneladende godt må rede hendes hår, mens vi er nogle andre, der nærmest får bidt hånden af, hvis vi så meget som vover at tænke på at hente hårbørsten. Nu har Øglen pandehår og en lille krøllet page i stedet for det forhutlede hjemløse-look, hun kørte før. SÅ sød, hvis man spørger mig. Og det gør man jo her på min blog...


Frisøren var dagens sidste aktivitet, så bagefter gik turen hjemad. Hvor vi lige nåede at kigge lidt i programmet fra "Kom Bamse, nu balletter vi!" (40 kr., mand! Come on!), før HDD og Varanen kom hjem. Eftermiddagen gik med de sædvanlige ting - madlavning, oprydning, leg med reptilerne og damage control af samme. Øglen var blevet lige lovlig inspireret af teaterstykket og besluttede sig derfor for, at hun nu ikke længere var Øglen, men derimod en "Snupser" fra Bamses Billedbog. Og det gav hende frit lejde (mente hun) til at snupse alle Varanens ting - deriblandt samtlige dyr fra den bondegård, Varanen fik i forsinket fødselsdagsgave med posten i dag.

Men drilleri og lidt let flippen ud er jo hverdagskost, og der skal dæleme meget til at slå mig af pinden efter den dejlige dag, Øglen og jeg har haft. Varanen gjorde dog sit til at banke hyggetilstanden ud af kroppen på mig ved at skrige i små to timer omkring putning. Det var maven, den var gal med, men nu sover han heldigvis trygt, det lille skind. Det er slet ikke til at holde ud, når man kan se, at det gør ondt, men at man ikke kan gøre noget for at lindre.

Varanen efter sit aftenbad - før sin mavepine - splitterravende med cykelhjelm. Jowjow. 


Men altså. Hyggedag med Øglen. MEGA-hyggelig. Og selv om jeg egentlig ikke bifalder det der med, at dagen skal gøres særlig hyggelig, fordi den ene søskend ikke er der, så kan jeg jo mærke på Øglen, at det betyder noget for hende, at hun også får mig lidt for sig selv fra tid til anden. Og når vi allesammen er hjemme, så er det også sjovt, synes hun. Og så længe, det er sådan, det er, så er der vel ingen ko på isen, tænker jeg?!

----

Beklager kvaliteten af billeder. De er virkelig usle, men de få gange jeg huskede at tage billeder, var der et eller andet galt med belysning, koncentration eller humør hos motivet...

20 kommentarer:

 1. Lyder dejligt med total hyggedag med Øglen. Glæder mig til jeg også kan slippe afsted i længere tid på tur med ældstedatteren.
  Godt at Bamses Bamlet også var et hit hos jer. Jeg er enig i at prisen på programmet er lidt dyrt, men til forsvar kan jeg sige, at vi stadig "læser" i det herhjemme, og det er 2 år siden vi så forestillingen ;-) Så det er ret holdbart og elsket.
  God bedring med Varanen, håber ikke det udvikler sig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, du har ret i det med programmet - når det er så langtidsholdbart, er det jo nærmest en bog. Og 40 kr for en bog er jo billigt :-) Vi læser også ofte i Cirkus Summarum-programmet fra i sommer, og det kostede vist egentlig en halvtreller, nu jeg tænker over det...

   Slet
 2. Det lyder som en skøn dag. Jeg bruger også stadig tid på at være sammen med mine drenge, hver for sig. Det giver så meget mere - bare en halv dag alene...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt - alenetid med ungerne giver bare lige det ekstra, man har brug for engang imellem.

   Slet
 3. Sådan en dag med den ældste er bare perfekt. Og meget meget sundt for sjælen. Jeg havde sådan en dag med M for snart et år siden (og nu dårlig samvittighed over hvor længe det er siden), men det var bare så dejligt. Og det lyder som om, I havde en fuldstændig uovertruffen dag. Skønt. Kan kende legepladsen :-)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ny avatar? Kunne slet ikke 'kende' dig ;-)
   Og ja, det er den lokale legeplads. Vi er der nu ikke så tit mere - Øglen er lige stor nok til den efterhånden, og Varanen er en tand for lille. Men vi er kommet der rigtig meget, og engang imellem vil Øglen så frygtelig gerne over på "vores egen lille legeplads".

   Slet
 4. Det lyder da bare som den fineste mor-datter dag :-)

  Randi

  SvarSlet
 5. Lyder som en fantastisk dag.

  Jeg tror at det er vigtig at give det ene barn 100 % mor-tid og lave hyggelige ting og sager, den særlige dag. Måske er det hyggelige at tulle rundt derhjemme i nattøj eller som I gjorde tog ud og lavede noget.

  Jeg gør det selv med mine tvillingedrenge, og hold fest hvor jeg nyder det. Der er jo ro på og ingen konflikter what so ever. En sand fornøjelse at have unger på sådan nogle dage..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også enig i, at det er vigtigt at lave noget med børnene hver for sig, når/hvis det er muligt, men omvendt synes jeg jo, det er et lidt spøjst signal at sende, at NU skal der hygges, fordi det andet barn ikke er hjemme. Men det er nok bare mig, der tænker for meget over det :-)

   Slet
 6. Kvalitets-solotid er da et must? Jeg kan selv huske, hvor skønt det var med udelt forældreopmærksomhed, da jeg var lille. Det lyder som den dejligste dag i verden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg faktisk flere, der siger. Det der med, at noget af det skønneste fra deres barndom, var alenetid med forældrene. Jeg husker, at jeg af og til var alene med mine forældre, når min bror lavede noget andet, men jeg husker det ikke som noget 'særligt' i den forstand. Jeg husker mere, når vi allesammen var sammen og hyggede os virkelig meget.

   Slet
 7. Åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååårrrrrrrrhh:-) SÅ hyggeligt! Og kan kun erklære mig enig i, at sådan en (afbalanceret;-)...) alene-dag med børnene på skift er helt rimelig og rigtig godt givet ud. Jeg tog en med lillesøster i går og snupper så en med storesøster i næste uge, juhu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har virkelig også været to hyggelige dage - først med Øglen, og siden med Varanen. Der er bare ro på på en helt anden måde. Og man kan fristes til at tænke på, hvad det nu lige var, man syntes var så hårdt ved 'kun' at have ét barn. Det er jo piece of cake... ;-)

   Slet
 8. Det lyder som den skønneste dag! Jeg er stor fan af og elsker at lave hyggeligt ting med mine børn hver for sig. Altså jeg kan allerbedst lide når vi alle fire er sammen, men de der dage hvor vi tager en dag og deler os to og to. Det er GULD værd. Børnene elsker det og vi elsker det, det er bare noget særligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. På en eller anden måde synes jeg også, at det giver 'bedre mening', når det er tvillinger, det der med 'alene-dage'. Ved egentlig ikke hvorfor, men som jeg skrev ovenfor til Mila, så tænker jeg nok bare for meget over det. Under alle omstændigheder har vi hygget os enormt, og vi napper da en halv dag mere på søndag :-)

   Slet
 9. Sådan noget uforstyrret mor-tid må være fantastisk i ny og næ - og som mor må det være skønt ikke at skulle tænke på at tilgodese flere børns behov på samme tid:) Det er skøn læsning for en mor, der snart har to piger at passe på.. :) Dejlig onsdag til jer!:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER virkelig også skønt. Og sært afslappende i forhold til hele tiden at være på forkant med to børn :-)

   Slet
 10. Kan kun være enig i ovenstående, mor og barn dage er skønne og uundværlige.

  Bamse bamlet var jo ikke det største hit hos JoJo, men pyt - vi hyggede sammen bare os to. En ting er prisen på programmet, men 450 spir for en times dans og underholdning synes jeg er latterligt. Og ja, jeg kunne jo bare lade vær...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, vi kunne 'nøjes' med at slippe 360 kr., men det ER dyrt. Og som HDD og jeg talte om efterfølgende, så synes jeg, det er en skam, at det er så dyrt, fordi det unægteligt hægter en del af. 3-400 kr er mange penge i et budget, men hvis alle de andre unger i børneren har været i teatret og se Bamse, så kunne jeg da forestille mig, at man som forælder godt kunne være lidt trist over ikke at have råd til (at prioritere) at sende sit afkom i teatret. Og jeg synes jo, at teatret burde være for alle - særligt, når det er Bamse, der optræder...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...