torsdag den 18. oktober 2012

Fridag

Altså endnu en. Det selvstændige liv er privilegeret på den måde. Og så pyt med, at menuen står på vandgrød resten af måneden, fordi en fridag også er ren tilsætning.

I dag er det en fridag sammen med Varanen. Og indrømmet - fridagen falder primært, fordi han skulle til lægen og have sin etårs-vaccine, men det ændrer ikke på, at det er hyggeligt at hænge ud, bare ham og jeg. Han er fx lige blevet gynget så længe på gårdens gynge, at han selv sagde stop. (Eller altså - han sagde ikke "stop", men I ved...) Det er ikke sket før, for Øglen er ret hurtig til at kræve en tur også. Særligt, hvis der er noget, Varanen er meget begejstret for. Men i dag er der altså tid, og det er dejligt.Lægeaftalen var kl. 9, og vi gik hjemmefra i god tid, så vi kunne nå at kigge på biler, busser, træer og fugle nede ved og i Søerne. Østerbro tog sig ekstra godt ud i efterårsmorgenens gyldne sollys, og modsat i går, hvor jeg havde forvildet mig ind på Strøget i et ærinde (i uge 42?! Jeg har jo VIRkelig ikke tænkt mig om! Der var mennesker overALT!) og var ved at dø over, at der er hele 14 dage til vi skal flytte, tænker jeg, at de sidste dage alligevel ikke behøver at flyve af sted. Jeg vil gerne nå at have det hele med - og lidt til.


Lægebesøget gik godt. Varanen charmede lægen og vice versa, og ifølge den seddel jeg kom der fra med er "alt vel - trives rigtig fint". Varanen er dertil "kvik, interesseret og alderssvarende", så det er jo glædeligt. Vaccinen tog han i stiv arm - var lidt muggen over, at han skulle holdes fast, så han ikke kunne feje alting på gulvet, men ellers var der ikke noget. Jo, et indigneret hyl over, at den onde læge kunne finde på at stikke ham med vaccine 2 - den, der efter sigende svier - men det var ikke noget, en sut ikke kunne klare.

Og endelig blev spændingen omkring Varanens højde og drøjde udløst. Sidst, han blev målt og vejet, var til otte måneders-besøget af Sunderen i juni. Da var han 75 cm lang (høj?) og vejede 10,9 kg. Og han er i hvert fald ikke blevet lettere, skulle jeg hilse fra min ryg og sige.

Jeg havde troet, at han ville have rundet de 13 kg nu, men så tung er han trods alt ikke. 11,7 kg inkl. ble sagde vægten. Og 80 cm lang. Det betyder, at han er faldet en kurve i både vægt og længde, men da han før lå to kurver over gennemsnittet, er det ikke noget problem, sagde lægen. Og til trods for kun en lille vægtøgning siden sidste vejning kunne hun godt forstå, hvis ham Varanen var ved at være tung at slæbe rundt på. Angiveligt er det ikke så mange børn, der har ramt de 10 kg ved etårs-undersøgelsen, men det memo har Varanen så aldrig fået.Efter lægen gik vi i Remisen og sagde hej til den indendørs legeplads. Hvorfor har jeg aldrig være der før? Stort hit med indendørs-halløj, når ens afkom ikke går endnu. Kunne dog godt savne lidt mere for de helt små, men det er der måske, når der ikke er efterårsferie og derfor fri leg for de 0-12 årige. Når der ikke er skoleferie, praler de med noget legestue for de mindste hver tirsdag og torsdag. Måske man skulle prøve det, hvis man da kan nå det, inden man flytter...Da vi havde leget færdig, spiste vi babybites fra 7-Eleven (HDD gjorde Varanen hooked på både babybites og kanelsnegle, da han var på barsel) og fodrede duer med resterne. Derefter legede vi i gården (deraf den førnævnte lange gyngetur), og så var der nogen, der var trætte og gik omkuld i barnevognen, så snart man fik sin sut.Nu sidder jeg så i en solstråle med en kop "gratis" kaffe (længe leve kaffeklippekort, der skaber illusionen af, at den 10. kop er gratis og får en til rent at glemme, at de 9 andre kopper har kostet overpris) og 40 kroner rigere. Kørte over en håndfuld klingende mønt på Strandboulevarden, og på trods af et ret ihærdigt forsøg på at lokalisere den retmæssige indehaver, måtte jeg give op. Og putte pengene i lommen. Hm, måske jeg skulle købe endnu en kop kaffe? Eller fordele mønterne i reptilernes Nordea-sparegrise?(Som i øvrigt er fusking grimme. Må få dem ekspederet (uden indhold, naturligvis) i flytningen. Øglen er meget interesseret i at få fyldt sin op hurtigt (like that's gonna happen - de er nemlig ikke bare grimme, de er også store) og spørger jævnligt, om jeg mon har husket at købe penge til sparegrisen.

Når Varanen vågner, går turen hjemad til noget frokost, der indeholder lidt flere grøntsager end en babybite uden ketter. Og til noget leg i Tændstikæsken. Indtil det er tid til at hente Øglen, og dén alenedag er ovre. Knap så actionpacked som Øglens dag forleden, men når man kun er et enkelt år, er man vel i virkeligheden også ret ligeglad...

- Postet fra mini-Padden

9 kommentarer:

 1. Sikke I har hygget jer!

  Det lille skilt der, det er da bare totalt pragtfuldt - det ville jeg gerne ha' på væggen :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været en rigtig dejlig dag. Og skiltet er nemlig skønt. Det hænger på en daginstitution ikke så langt fra, hvor vi bor. Jeg er gået forbi det enormt mange gange, men i dag var første gang, jeg fik taget et billede af det.

   Slet
 2. Jeg sys da, at Varanen er noget rødhåret i fabriksbelysningen?? Jeg tror han er min - Hit!;-)

  Det lyder da ellers som en smadder-dejlig Varandag. Jeg havde egentlig planlagt at havdyrenes uge ( denne Uge ) også skulle indeholde sådan en dag. Men så var det at vi blev syge.. (vi er raske nu)

  PS: København og alle tilbuddene lukker ikke, bare fordi i flytter. I skal i allerallerhøjeste grad stadig bruge byen. Sammen med os:) Så kan forstadsfamilierne tage til Kjøwenhaunstrup og bruge pæng´

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må godt få ham omkring puttetid, hvis bare du afleverer ham tilbage, når han er holdt op med at råbe-skrige og altså sover sødt...
   Sygdom er skod. Særligt, når det er i ferien. Godt, at I er raske nu.
   PS: Du har helt ret! Og planen er skam også at komme herind tit og ofte og måske ikke ligefrem bruge penge, men så i hvert fald at hænge ud med gode mennesker. Tænker bare, at tirsdag og torsdag formiddage er så'n lidt skæve tidspunkter at indvandre på...?

   Slet
  2. ps: mjjnneejjaaaa.... du har en pointe. Men kan du ikke bare kalde det arbejde?

   Slet
  3. Nåjo. Eller "research" :-)

   Slet
  4. Ja! Jamen det ER jo det fedeste job i verden!

   Slet
 3. Sikke noget fint hår han har - ja, det var så det første jeg bed mærke i;):)
  Det lyder jo bare som ren hverdagslykke. Hvor skønt!:) og det er jo vildt så tæt i er på 'målet' med huset. Og jeg venter stadig på at føde.... Suk... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har rigtig fint - og meget - hår. Det er efterhånden blevet så langt, at han minder lidt om Noel gallagher fra Oasis, men det er jo heller ikke den værste at ligne.
   Jeg ved godt, at 14 dage er rasende tæt på. Men som du selv skrev forleden, så kan det føles længe, når man venter :-) Du er dæleme også tæt på nu! SÅ spændende!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...