onsdag den 10. oktober 2012

Pis os'...

Øglen og jeg havde en stille og rolig morgen i morges. Varanen vågnede omkring kl. 06 og efter at have puttet og leget kælepotte i en rum tid, forlangte han mad. Ikke, at han kan sige noget endnu, men jeg tænker, at det at rejse sig op ved sin trip-trap-stol, ruske i den og råbe-græde 'mamamammmmm' må være en slags baby-esperanto for 'MAD. NU!'

Mens han spiste, fik HDD og jeg på skift et bad og et sæt øjne, og da HDD og Varanen var på vej ud ad døren, vågnede Øglen op. (Om jeg begriber, hvordan hun kan sove fra al den palaver om morgenen. Når hun om aftenen har en hørelse som Supermule og forlanger øjeblikkelig rapportering af, hvad samtlige lyde skyldes. Om det så bare er hunden ovenpå, der klør sig, kan hun høre det. Men om morgenen kan hun tilsyneladende sove fra et jordskælv).

Det var smadderhyggeligt at være hjemme bare os to i den mørke efterårsmorgen, og selv om Tændstikæsken i sandhed ikke er det mest stemningsfyldte sted i verden, lykkedes det nu alligevel at skabe lidt god atmosfære med havregrød med kanel, Ramasjang Radio og kildeture i sofaen. Jeg elsker at have god tid og at kunne give min udelte opmærksomhed til mine unger. Så alenetid med et af reptilerne, bare en gang imellem, er slet ikke at kimse af. Jeg ser derfor allerede frem til hhv. Rosa i Rytmeskoven og Bamses Bamlet, som Øglen og jeg skal ind og se i løbet af de næste par uger. Selv om jeg naturligvis også holder meget af at være sammen med dem begge to.

Udsigten fra køkkenvinduet: Vores vasketøj (noget af det), der nu er blevet regnet på i flere dage. Det bliver det jo ikke tørt af, skulle jeg hilse og sige. Og så kan det da godt være, at vi har fået vasket opkast af det, men jordslåethed er jo ikke markant bedre. Eller hvad?!

Øglen var sjovt nok rimelig svær at lokke med ud ad døren, da vi skulle over i børnehaven, og jeg kan faktisk ikke rigtig bebrejde hende. For det er da godt nok en både våd og kold fornøjelse derude i dag. Men med Øglens egen paraply gik det alligevel, og hun endte med at synes, at det var ret sjovt at hoppe over (og i) vandpytterne på vejen. Selv om vi kun har et par 100 meter, får vi altid sludret meget godt undervejs, og i dag var det så vejret, der stod for skud:

Øglen: Se alle vandpytterne, mor! Der er GODT NOK mange!

Mig: Dét er der. Husk nu at tage regntøj på, hvis I skal i skoven i dag, ikke?

Øglen: Hvorfor deeeeet?

Mig: Fordi det øsregner, skat!

Øglen: Ow-kæj mor.

Mig: Det var godt. ... Ah, nu er vi der snart. Sikke det dog regner, hva'?!

Øglen: Ja! Det pisser ned!

Mig: ... undskyld, hvad?!

Øglen: Det. Pisser. Ned!

Mig: *fniiiiiis* Ja, det har du da egentlig ret i. Men hvor har du hørt det henne? (som om jeg ikke godt ved det...)

Øglen: Det ved jeg ikke. Det siger man bare.

Godt så. Så fik vi sat det på plads: Det pisser ned, og vi taler åbenbart grimt herhjemme. Gad vide, hvad de diamantbesatte børn i Den Nye By Nordpå vil synes om den slags sprogbrug...

7 kommentarer:

 1. Hihi - hun er dejlig hende Øglen - og hun har jo ret - det siger man bare. Eller - vi er da i hvert fald en del, der siger sådan :-)

  Randi

  SvarSlet
 2. Hun har jo så evigt ret hende Øglen. Og Bamlet - det er virkelig en fornøjelse at have sådan en størrelse med til. Må vist lige ind og se om de kommer til "Nye dobbelt A" snart :)

  SvarSlet
 3. Haha hun er bare så herlig den Øgleunge :-D Er sikker på hun vil være et dejligt friskt pust Nordpå ;-)
  Glæd jer til Bamses Bamlet, det er en fantastisk oplevelse!

  SvarSlet
 4. Der er INTET galt med kraftudtryk. Don't fight it ;)

  SvarSlet
 5. Hehehehe - sidder her og griner. Vi har en på 3½, der den anden dag højt udbrød 'AV for fanden'!!! Hmmm - hvor kommer det fra - i hvert fald ikke mig ;-).

  Tillykke med hus forøvrigt. Og lidt øv, at I forlader øbro...

  SvarSlet
 6. Sikke en hyggelig morgen med en lille gæv Øgle:-) Jeg hepper også på det 'grimme' sprog i sådanne situationer - det gør det hele lidt mere muntert.

  Og er ganske enig med Karina: Bamses Bamlet (og Rosa, for den sags skyld også) er et hit.

  SvarSlet
 7. Hahaha - sevans, små potter har store ører! (Men det gjorde det jo også - pissede ned, altså!)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...