torsdag den 8. november 2012

Borte - tit tit!

Ja, titlen på indlægget kunne godt referere til Varanens yndlingsleg (på sjette måned and counting), men det er nu egentlig bare ment som et "ja hej, jeg er her stadig, er I også?"-indlæg

Det er bare fordi, der ikke lige er noget internet ude i det der Nye Hus, og eftersom det tilsyneladende er placeret i en dækningsmæssig Bermudatrekant, så kan man ikke engang opsnappe et hæderligt 3G-signal. Det, og så det faktum, at jeg er hjernedød træt hver aften pga. alt for lange dage, gør, at det står temmelig sløjt til med bloggeriet i øjeblikket. Og med at følge med hos jer allesammen. Beklager, hvis jeg har misset vigtige begivenheder - skal nok komme stærkt igen.

Ovenlys på baderen. Hej himmel

Men vi har det godt. På trods af hverken internet- eller tv-forbindelse (gæt, hvem der skulle lave total feberredning med gufskåle og Madagræscar for tyvetusindende gang i fredags, da nogen havde regnet med, at hun skulle se Disney Sjov). Og på trods af, at det har regnet mere eller mindre non-stop, siden vi fik husnøglerne for en uge siden. (Damn, den uge er fløjet af sted! Håber ikke, der er en regel om, hvor meget man skal nå at være kommet på plads efter en uge, for så er vi på den). Lige bortset fra de par timer, hele reptilfamilien var i haven i søndags. For at rive blade sammen og gøre det af med usandsynlig træt klatrehortensia (siger Farmor, at det er. Jeg ved ingenting om haver). Øglen synes, vores - temmelig kuperede - have er en fest, og hun var godt beskæftiget med at løbe op og ned ad bakken og råbe "wheeee!" og hjælpe mig med at fylde et hul (flagstang?) med småsten. Varanen var noget mindre kry og sad bare musestille i sin alt for store flyverdragt og så betuttet ud. Undtagen, når han forsøgte at kravle på det fæle fæle græs og så brød ud i krampegråd. Ah well - han skal nok få det lært, det der med at være udenfor. Håber vi.

Reptilgartnerne in action

Der gik lidt timbeeeer!-maniac i HDD, som ud over klatrehortensiaen fik nedlagt noget buskads, en lavthængende, meget stikkende, grangren og en parabol, og jeg rev blade sammen. I timevis. Hvis ikke det var fordi, det ville være virkelig virkelig dumt, er jeg ret sikker på, at jeg ville kunne have fyldt stuen op med alle de blade, den have har kastet af sig. Og sådan bliver det hvert efterår, formoder jeg? Men utroligt nok, så storhyggede jeg mig med det. (Det er det, jeg siger - der går provins i den så utrolig hurtigt. I næste indlæg har jeg sikkert købt både flagstang og mejsebolde).

Som nævnt står det lidt sløjt til med at komme på plads, men med en hverdag, hvor vi alle står alt for tidligt op for at transportere os ind til hhv. institutioner og arbejde i Kbh (kom nuuuuu, Pladsanvisning i Pørsenholm, som Øglen kalder Nye By!), er det ikke just udpakningen, der kalder højest, når vi endelig kommer hjem igen. Sådan cirka, når det er ved at blive mørkt igen, så jeg glæder mig egentlig lidt til at se det der hus i dagslys igen.

Det kan godt være, at vi ikke er hjemme i dagslys, men så er det jo heldigt, at det nye sorte (eller; i virkeligheden er de ikke nye. Det er bare mig, der er langsom) - Kählers lyshuse - kan hygge lidt om os og huset, der i den grad mangler lamper

I går mødte vi vores ene nabo, og sørme om det ikke viser sig, at vi har fælles bekendte (og i øvrigt deltaget i fælles bekendtens polterabend begge to) og stort set jævnaldrende børn, så gæt, hvem jeg har udset mig der skal være reptilernes nye bedste venner...

Reptilerne virker som om, de er faldet godt til i huset. Vi nyder alle, at her er så meget mere plads end i Tændstikæsken (selv om huset i virkeligheden ikke er større end vores gamle lejlighed på fjerde sal), og efter Øglen lige har fået på det rene (jeg tror, hun forstår det nu efter at have forhørt sig omkring 1300 gange), at der ikke bor nogen oven på os, og der heller ikke bor nogen nedenunder, har de virkelig taget konceptet etplans-hus til sig. De farer rundt som trolde i æsker, og vi nyder ikke at behøve at tysse på dem af hensyn til andre end os selv og hinanden.

I øvrigt er det for alvor begyndt at gå op for mig, hvor stor glæde de to allerede har af hinanden. Varanen forguder Øglen, og som regel er hun rigtig god til at lege med ham. Og hun elsker at få ham til at grine, så tårerne nærmest triller (det skal siges, at det er ret nemt. Pruttelyde er sikker hver gang). Men stemningen kan slå om som et lyn fra en klar himmel, og så skal man lige holde et ekstra øje. Der kan nemlig godt blive nappet lidt ekstra hårdt, skubbet lidt med en fod eller to, eller råbt temmelig højt, og så er der brug for en mor-mægler. Som efterhånden ganske ofte må give Øglen ret i, at "nej, Varanen må ikke tage alt dit legetøj", "jeg kan godt forstå, du synes, det larmer" (når Varanen i ren og skær begejstring over sin egen stemmepragt har øvet falset i flere minutter - på badeværelset) og "jeg ville også blive gal, hvis Varanen prøvede at skubbe mig ned fra en skammel, fordi han selv vil op på den". Og så videre. De er nogle små banditter, men hvor er det fantastisk at se dem sammen. Ikke mindst da Øglen for nylig var med i vuggeren for at hente Varanen, og hun gik i forvejen hen til vinkevinduet. Da jeg kom hen til døren, stod begge reptiler klinet op ad vinkevinduet fra hver sin side, mens Varanen råbe-pludrede helt.vildt.højt fra sin side. *smelte smelte*

Provinschokolade. Guldbarre med Dronningemandler. Hva'ba'?! 
Og jaja, jeg skal tabe mig, men der er en regel om, at man gerne må spise chokolade, når man lige er flyttet. Og ikke er kommet på plads endnu. Måske fordi man æder chokolade i stedet for at pakke flyttekasser ud...

Nå, men nu er det her tit tit-indlæg vist i øvrigt også ved at være langt nok. Jeg kunne bare ikke rigtig stoppe igen. Savner at blogge, og når jeg for en gangs skyld lige har lidt tid tilovers, skal det også udnyttes. Selv om guderne må vide, at jeg godt kunne bruge en lur i stedet. Det virker også bare lidt fjollet at sidde midt på Hovedbiblo og sove, ikke? Så det blev blogging i stedet. Men nå - back to works. Hep lige på en hurtig bredbåndsmand til os, så vi snart er connected ude i den der provins, ikke!? (Og nu I er i gang med at heppe, så hep lige på en antennemand også. Er nemlig ikke helt sikker på, at Øglen accepterer endnu en Disney Sjov-løs fredag)

13 kommentarer:

 1. Hej søde A
  Tak for sidst. Det var så hyggeligt.
  Dejligt, at i er glade for den nye recidens - det ser skønt ud.
  Og det med chokoladen, det er rigtigt. Faktisk så gælder den regler i ret lang tid efter man er flyttet. Her kører vi på 3. år!
  Knus M

  SvarSlet
 2. Yai - Guldbarre med dronningemandler er virkelig godt... Og de der lyshuse - det er bare det nye spelt (fik jeg nævnt at min mutti fandt et par i Rema nede sydpå, hvor der åbenbart også er en bermudatrekant ifht. bloglandshypet om de huse).

  Håber I snart kommer på plads, og får en lidt roligere hverdag :)

  SvarSlet
 3. Det lyder jo simpelthen så dejligt! Altså bortset fra de lange dage med transport frem og tilbage. Og manglende internet. Og antenne.
  Alt andet er til at råbe hurra for - lys fra oven, udendørsliv og potentielle legekammerater lige ved siden af :) Jeg glæder mig til, at du får både internet og tid til at blogge igen:)

  SvarSlet
 4. Hvor er det sødt med Reptiler på græs, men kan nu godt forstå, hvis Varen ikke er vildt begejstret over at skulle kravle i koldt, vådt og væmmeligt græs.

  Og bortset fra manglende antenne, manglende internetforbindelse og manglende institutionspladser går det jo forrygende :-) Vil dog løfte advarende pegefinger ifm HDDs timbermaniske tendenser; pas på! Mænd - som i A-L-L-E mænd tror jeg - har det med at gå mere eller mindre over board, når de får en sav i hånden. Det starter med, at man pænt aftaler, at et enkelt lille træ skal lade livet, og mens man så lige sætter en kogevask over, er der røget et halvt dusin, inkl æbletræet med de lækre æbler ...

  SvarSlet
 5. Godt at høre fra dig :-) flytning kan stå på i årevis, så det er bare med at få fat i en masse chokolade ;-)

  SvarSlet
 6. Lyder dejligt ! Og de der mejsebolde, dem laver du jo bare selv, ik ;) velkommen til provinsen :)

  SvarSlet
 7. Tit-tit! Krydser fingre for at pladsanvisningen er på jeres side, så I får mulighed for at opleve Huset i dagslys i hverdagene også! Stakkels stenbros-Varan ;) Skægt som græs kan være farligt. Niece var også rædselsslagen. God vind med tv og internet. Og komme-på-plads. Glæder mig til at høre (og se) mere fra Forstaden.

  SvarSlet
 8. Dejligt at høre lidt om det nye liv i Pørsenholm. Ha ha :-)

  Der er INGEN regel om at man skal være kommet på plads efter en uge....Vi har boet i hus siden 15. september, og jeg har stadig flyttekasser stående hist og her... Det går nok ret lang tid før det hele er pakket ud, for der ér jo bare meget at se til, og mange blade at rive sammen, ikk' :-)

  SvarSlet
 9. Flagstang, tjek. Majsboller, tjek. Internet og tv, tjek. Hust - nåååå nej...! Men nu skal det jo ikke handle om mig, men jeg får altså lidt kriller i maven med tanke på jeres nye hverdag. Håber at I snart får en par pasningspladser til de to skønne reptiler.

  SvarSlet
 10. Hvad er det for nogen der kan være på plads på en uge?! Her er det 4 mdr siden at vi flyttede til helvedets baggård og vi har stadig 6 halvfyldte flyttekasser stående. I skal nok nå det og bare rolig så er det okay at spise chokolade. Det er jo snart jul og så skal du da ha' en chokoladejulekalender, de er for børn i alle aldre

  SvarSlet
 11. Hej og tillykke med huset og haven pas på med ham HDD får du ved af det skal han have en motorsav og en havetraktor og så går han for alvor amok. Der skal noget med mænd, haver og maskiner, så er du advaret. Jeg har meldt mig som fast læser og glæder mig til at følge forstads livet her på din blog og da især nu hvor sidste sæson af de " desperate" ruller over skærmen.

  Endnu engang tillykke

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 12. Ja, jeg troede også, at jeg skulle blogge en masse i mit nye hus, men når man skal vælge mellem blogging og søvn, bliver sidstnævnte meget dominerende.

  Nyd chokoladen, tag det stille og roligt med udpakningen og hyg jer med børn og lyshuse. Det er det vigtigste.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...