søndag den 25. november 2012

Det går fremad

- det der med at pakke ud og komme på plads i Det Nye Hus, hvor vi i øvrigt næsten har boet i fire uger. Vildt nok.

Før, der gik arbejdsweekend i den, var Øglen og jeg et smut i Candy Megastore for at tanke op til Disney Sjov. Stor oplevelse for Øglen, der knap nok troede sine egne øjne, da hun så så meget slik samlet på et sted. Og god oplevelse for mutti, da sød, ung ekspedient ganske umotiveret sagde "Du har en virkelig smuk datter". Nårh

Disney Sjov. Varanen har rosiner i sin pose. Selv om jeg er mere lempelig med en del ting i forhold til barn nr. 2, får han altså ikke slik. Endnu

I denne weekend har vi givet den en skalle, og ud over at have fyldt 11 affaldssække med visne blade (hej sisyfosarbejde!), slæbt en trilliard grene og fældet et træ, er der blevet samlet det meste af et Pax-skab, installeret ny vaskemaskine (efter den gamle døde i torsdags) og ny opvaskemaskine (gæt, hvem der har vasket op i hånden indtil nu - igen: hej sisyfosarbejde!), vasket os mig igennem et foruroligende stort bjerg af vasketøj, sat knager og hylde op på badeværelset og - det måske bedste af det hele - tømt de sidste mange flyttekasser. Af de tre kasser, der er tilbage, skal indholdet af to af dem til genbrug, og den sidste fungerer som værktøjskasse. Så nu tør jeg godt sige, at vi er færdige med at pakke ud.

Se lige det der bjerg af grene. Det er fjernet nu. Plus et bjerg mere, der var lige så stort. (Og så ikke et ord om, at grenene bare ligger et andet sted på grunden. De er væk fra græsmosplænen, mkay, og det er det, der tæller)


Hej nye vaskemaskine. Vi to skal nok blive rigtig fine venner

Det betyder imidlertid ikke, at vi er færdige i huset overhovedet. Tværtimod. Der er fx stadig et køkken, der skal laves, og en hævløds masse andre ting, der skal styr på (jeg nævner i flæng; nyt tag på garage, udgravning af stenbed (wtf?), deportering af virkelig mærkelig flis-belægning (og nej, der mangler ikke et e) i 'forhaven', ophængning af billeder og lamper, anskaffelse af ordentligt spisebord, hylder op på reptilernes værelse, og. så. videre.), men nu vælter vi i det mindste ikke rundt i flyttekasser imens.

Reptilerne er gået til hånde, Varanen har velsignet os med nogle lange middagslure (3 timer i dag, ja tak!), hvilket faldt sammen med, at Farmor kidnappede Øglen til noget Folk og røvere i Kardemommeby i nogle timer, og så var vi ellers effektive. Egentlig skulle enten HDD eller jeg have været med Øglen og hendes grandfætter inde og se forestillingen, og jeg havde rent faktisk glædet mig ret meget, men vi vurderede, at timerne var bedre brugt herhjemme på at få helt nogenlunde styr på rodet, så Farmor trådte til. Forinden havde Øglen haft besøg af bedstevennen fra børneren, så hun var træt her til aften, og begge reptiler var gået kolde kl. 19. Det er ikke hverdagskost, skulle jeg lige hilse og sige, men hvorfor ikke bare fortsætte i utraditionel stil, efter en morgen, hvor alle sov til kl. 07.50, hvor jeg vågnede som den første. Og blev nødt til at stå op, fordi Øglen jo havde en playdate. Sqda også typisk, at Varanen skal sove længe på den dag, hvor det var HDD, der havde morgentjansen. Hvor var sovehjertet i går, da der blev råbt "DEEET? DEEEEET? BRRRRR! DADADADADEEEET?" inde fra Varan-værelset kl. 06.30, spørger jeg bare?!

Fællestisning og ditto -håndvask på playdate

Efter sin monsterlur i dag forsvandt Varanen ind på sit værelse, og så var der ellers ikke en lyd. Det kalder jo på bekymring, så jeg listede hen for at se, hvad han lavede. Og så sad han bare dér, det fromme barn. Lige midt på gulvet og byggede med klodser. Nårh! #aldrigsketfør

Nå, men nu er vi trætte. Og har tilladt os en aften, hvor vi har lavet mere eller mindre ingenting. Siddet i sofaen (har stadig optur over rent faktisk at have en sofa. Den har været savnet i de måneder, vi boede i Tændstikæsken), set tv, spist Bastogne-kagerkiks og drukket kaffe. Læst magasiner, stenet på nettet og forsøgt at få et overblik over, hvem vi skal have ringet til i den næste uge (skorstensfejer. Storskraldstyper. Skodsborg Badehotel - noget med et gavekort. Til os. Ahhh. Og sikkert en hel masse flere). Men allerførst, så skal vi lige over i morgen formiddag. Hvor jeg skal ned og se den der integrerede institution, som reptilerne måske eventuelt kan få en plads i. Pr. januar. Kryyyyds!

17 kommentarer:

 1. Det lyder dejligt derude på landet for jer. Håber det lykkes med ny institution - og vildt at det allerede nærmer sig 4 uger. Så skal I jo bo i huset til jul!! Vildt, hva...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk rigtig dejligt derude på landet. Bliver spændende at se, om det er lige så dejligt, når det bliver 'for real' efter nytår. Forstået på den måde, at jeg så ikke længere kommer ind til storbyen 4-5 gange om ugen ...

   Og ja, vi skal bo i huset til jul. Bliver så hyggeligt, men jeg tænker, at jeg så bliver nødt til at få pyntet lidt op. Ser ikke umiddelbart ud til, at der kommer nogen og gør det for mig, nemlig :-)

   Slet
 2. håber på plads! det lyder ellers som en dejlig dejlig weekend. og hvor er det vildt at han bare pludselig bliver sådan én som sover!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så vildt, at han bare har skiftet sove-gemyt (7-9-13) på den måde. Men jeg kan li' det, kan jeg!

   Slet
 3. Det lyder som en dejlig weekend. Og jeg siger det lige igen, vi lever et parallel liv. Johannes får teaterbilletterne i adventsgave på søndag - han bliver sikkert megaskuffet over at få to stykker på papir, men jeg satser på, at når han finder ud af, hvad de to stykker papir kan, så bliver han glad. Hvad sagde Øglen til forestillingen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Når han finder ud af, hvad han har i vente, vil han vogte over de to stykker papir med sit liv, tror jeg :-) Er det dig, der skal med ham derind? Øglen var vildt begejstret for forestillingen og sidder og synger "da-dam-da-dam-da-dam-da-damsiger Kasper og Jesper og Jonathan" i tide og utide ;-)

   Slet
 4. Jeg håber og krydser fingre for at det er et skønt sted til dine reptiler.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Lis. Er sikker på, at det var medvirkende til den lykkelige afslutning på institutions-sagaen :-)

   Slet
 5. Krydser fingre :-)
  Og er imponeret - allerede færdig med at pakke ud? Wauv...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :-)
   Ja, altså - næsten. Mangler jo stadig forskellige ting som at hænge billeder og lys og sådan noget op, men flyttekasserne er som sagt (skrevet) udpakkede nu. Sådan må det være, når vi hverken har loft eller kælder at bruge som fjernlager - så er det enten udpakning eller flytterod over det hele. (Eller sætte kasserne ud i vores fugtige garage, men det er heller ikke så fedt, når der er tøj i mange af dem...)

   Slet
 6. I får da noget fra hånden må man sige, dejligt.. Den vaskemaskine skal du nok blive glad for, den er super...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er smadderdejligt. Kender du vaskemaskinen? Jeg er helt ny med Bosch og har indtil videre været nødt til at konsultere manualen et par gange, fordi der var en børnesikring, der drillede helt gevaldigt. Men nu kører det, tror jeg, og indtil videre er jeg glad. Er vildt begejstret for noget så nørdet som displayet - har ikke før haft en vaskemaskine, der kunne fortælle, hvor lang tid der var tilbage af en vask. Jowjow, det er de små glæder ... ;-)

   Slet
  2. Jeps har en mangen til og jeg er så glad for den. Jeg kan se at du vasker på det 1. program til højer, hvilket jeg også gjorde det første stykke tid. Men du forkortet tiden noget at ved at bruge det 3.program til højre og jeg synes det bliver ligeså godt.

   Slet
 7. Jeg krydser alt, hvad krydses kan. Det lyder, som om der er en god blanding arbejde og hygge hjemme hos jer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Og ja, der blev heldigvis tid til det hele i den forgangne weekend. Dejligt, når det kan gå op i en højere enhed.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...