torsdag den 29. november 2012

Lanterne lanterne - sol og måne og stjerne

... synger højt mit lys, synger højt mit lys, synger højt min lille lanterne ...

Invitation til Lanternefest

Vi har været til lanternefest ovre i vuggeren i dag. Fuldstændig og aldeles samme koncept som de to forrige gange, vi har været med til det; Denne gang var det bare Varanen, der var lanternemakulatorbærer i stedet for Øglen. (Som de faktisk havde lavet en lanterne til, de søde, betænksomme mennesker).

Mutti og Varanos med lanterne (før han begyndte at stikke hænderne ned i lanternen og gøre ansats til at smage på fyrfadslyset) - Nu i redigeret udgave. Jeg har et ansigt i virkeligheden

Det, at konceptet ikke har ændret sig, betyder i øvrigt ikke, at det var mindre hyggeligt denne gang. Tværtimod, for nu kender alle pædagogerne både os og begge reptiler, så det er ren hygge at være derovre. Også selv om Varanen var aldeles uimponeret af selve lanternekonceptet og nærmest vred sig af led på min arm, da han spottede, at Morten Vægter og konen havde kager i deres kurv. Ikke om jeg fatter, at det allerede er et år siden, at Øglen havde sin sidste lanternefest i vuggeren og var lige ved at rykke over i børneren. Og Varanen bare var et lille skrog, som i øvrigt heller ikke dengang gad lade sig bære rundt. Trods sin unge alder ville han op og opleve noget!

Her opdager Varanen, at der er noget spændende (fyrfadslys?!) nede i lanternen

Lanterne-Øgle. Som jo umiskendeligt ligner billedet fra sidste år

På mandag rykker Varanen fra Troldestuen op til Feerne, hvor børnene er lidt større. Måske det kan give ham det sidste skub til at turde at gå. Han går langs alting efterhånden og også hellere end gerne, når han holder nogen i hånden. Men det der med at give slip er han ikke meget for. Måske han lærer der hos Feerne og hvis ikke, ja så lærer han det nok på et andet tidspunkt ...

Fik jeg i øvrigt sagt, at begge reptiler er blevet meldt ud af deres respektive institutioner nu?! Pr. i går - grådlabile jeg fik HDD til at gøre det online, for jeg kunne simpelthen ikke bære det. Heller ikke selv om jeg helt rationelt ved, at det dels ikke kan være anderledes, dels at det er for det bedre. Det er bare hårdt at vælge steder, man er så glad for og tryg ved, fra, når man kun har en lille idé om, hvad det er, man vælger til.

Og apropos ingenting, så er arbejdsdagen i dag foregået på Islands Brygge, hvor min ældste niece ligger syg med dobbeltsidet lungebetændelse på fjerdedagen. Det kan hurtigt gå ud over chefens goodwill (og højden på ens arbejdsbjerg) at blive ved med at have barn syg, men så er det jo kun dejligt, at jeg kan være behjælpelig. Patienten var noget mat, men dog ikke værre end at jeg fik klø i både Kalaha og Homo (som min yngste niece har døbt Uno).

I fuld gang med at tabe i Homo

Der gik Den Lille Kemiker i den, og vi gik i gang med at lave nogle vældig sindrige krystaller. Ud fra en meget tysk brugsanvisning. Projektet blev ikke heeeeelt færdigt (og jeg er i øvrigt ikke sikker på, at vi gjorde det rigtigt - tysk og jeg er ikke bedste venner), men vi hyggede os

I morgen er der igen dømt fasterpasning, og så skal jeg lære hende, hvem der er Kalaha-meister. Men på den anden side kræver det vist, at jeg øver mig, og det orker jeg ærligt talt ikke efter lang dag, der sluttede af i IKEA med to trætte børn og et pludseligt klarsyn, der hed "nåh nej, vi kan jo ikke en sk*d have de bænke, vi troede, vi skulle have, fordi vi både har klapvogn OG to børn i bilen". Hvilket i grunden var meget heldigt, eftersom det var udsolgt. Så vi kom ud af IKEA med sølle to ruller gavepapir, en lille reol og en lidt grim lampe. Og cafeteriamad i maven.

Nu kaffe! Og så burde jeg vel egentlig arbejde, men jeg tror, jeg napper en date med Netflix i stället (nej, se nu der! Er jo blevet helt svensk af at grovæde smage reptilernes kjötbullar med mos og tyttebær)...

- Postet fra mini-Padden

20 kommentarer:

 1. Haha ja netflix kan man hurtigt blive forfalden til. Hvad ser du?

  Lanternefesten ser hyggelig ud (igen i år) - hvad er det nu historien/begrundelsen for festen er? Udover sådan en wanna-be julefest ;)
  Har du i øvrigt droppet at være halv-anonym på billederne på bloggen? Dit ansigt plejer at være skjult under en sløret masse.

  Det lyder som om Rumpen og Varanen kunne blive fine venner. Rumpen gider så absolut heller ikke sidde på armen (særlig længe ad gangen) og vil også altid pille samt æde ALT. Bortset fra frugt og grønt. Men han siger ikke nej til appelsinskræl. Mærkelige barn.
  De er også nogenlunde samme sted motorisk, lyder det til. Vi har fundet den gamle Brio gå-vogn frem og læsset den med tunge bøger, og den vader Rumpen rundt med indtil han støder på en væg eller et for stort stykke legetøj. Så sætter han sig ned og skriger, indtil man har vendt vognen/fjernet den genstand, der lå i vejen.

  I øvrigt er tricket til at vinde i kalaha: TÆL! Det har du, om ikke andet, flere års erfaring i end niecen (som ser meget sød og lidt betuttet ud. Måtte i øvrigt se på billederne flere gange og læse teksten grundigt for at være sikker på at det ikke var Øglen).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser lidt af hvert på Netflix. Hvad jeg lige er i humør til. Breaking Bad er i hvert fald set næsten færdig. Og forleden så HDD og jeg en sød (og underlig) film, der hed Flakes. Så ikke noget specielt, men lidt af hvert. Hvad ser du?

   Lanternefesten er sådan noget med at fejre lyset nu, hvor dagene bliver kortere og mørkere. Meget fin tradition, synes jeg.

   Ang. anonymiteten, så har du helt ret i, at jeg plejer at være halvanonym, og det er jeg også nu. Bloggede bare fra iPhonen i går, og da kunne jeg ikke redigere billedet. Det har jeg gjort nu. Når det er sagt, er jeg ikke helt så hys med anonymiteten længere - det skib sejlede lissom, da jeg sagde ja til at medvirke i en artikel i Vores Børn ;-)

   Godt at høre, at vi ikke er de eneste med et barn, der æder alt, hvad han kommer i nærheden af. Han spiser hele tiden, og han er ikke kræsen. Selv frugt og grønt ryger ned. Særligt bananer og agurker er favorit. Vi kender også til det der med at flippe, når der kommer forhindringer i vejen for gå-øvelserne. Hos os har det stakkels barn bare gået rundt med fyldte bedrollere (flytning rocks!) i stedet, fordi han flår selv de tungeste bøger op af Brio-vognen.

   Dengang jeg var yngre, var jeg en haj til Kalaha. Men jeg er blevet lidt rusten. Tænker dog, at det må være muligt at optræne min indre Rain Man igen :-)

   Slet
 2. Årh manner du ligner en der har styr på alting hele tiden. Du kan helt sikkert også mere tysk, end du vedkender dig, siden du overhovedet kastede dig ud i projektet. Og så er du også pæn, selvom hende niecen godt kunne lære dig lidt om at være moderne med svømmebriller i håret. Solbriller er so last year.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du er sød. "Styr på alting" - hardly. Men altid noget, hvis jeg ligner en, der har det. Bluff er vejen frem :-)

   Niecens svømmebriller er faktisk beskyttelsesbriller til det der krystalhalløj. Men du har ret i, at det kunne ligne svømmebriller. Måske det kunne blive mode?!

   Slet
  2. Åh ja, hvad ved jeg. Selv din niece har mere styr på det end mig. Eller har hun? Burde beskyttelsebriller ikke sidde henover næsen og foran øjnene?

   If you can't make it, fake it. Det er navnet på min klub, og der er altid plads til flere.

   Slet
 3. Glad for at se hende Øglemor uden sløring - selv om ja, jeg er enig med Mille, du kunne godt lige tage nogle svømmebriller i håret. Bare smart altså! Og så virker det lanternefest godt nok hyggeligt :-)

  Men hvor bliver det bare SPÆNDENDE med nye institutioner! Selv om det er trist at forlade det man er glad for.. Det nye skal helt sikkert også blive rigtig (eller ræddi som du ville sige) godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lanternefest er MEGET hyggeligt :-)

   Og du har ret - det BLIVER spændende med nye institutioner. Men jeg er lidt tryghedsagtig; (også) når det kommer til mine børn. Og så synes jeg bare, at det er lidt hårdt for måske især Varanen at skulle til at forholde sig til et helt nyt sted med nye voksne. Men de klarer det til UG, er jeg sikker på. Og det skal jeg også lige øve mig i at gøre ;-)

   Slet
 4. Det der med at gå, det er vist også lidt overvurderet - og han kommer jo frem. Men jeg nikker til det med briovognen.

  Åh lanternefest. Jeg kunne godt tænke mig en julefest i drengenes institutioner, specielt Johannes'. Så kunne vi møde nogle forældre og måske lave en legeaftale eller to til Johannes i forstaden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må få fat i nogle mursten, som Varanen ikke kan flå ud af gåvognen, kan jeg godt høre :-)

   Er der slet ikke noget juleri på tapetet i institutionerne? Øglens børner har ikke decideret julekomsammen, men de har da både Lucia-optog og julefest/krybbespil, hvor man kan møde nogle forældre. Håber virkelig, at den Nye Insti også har et eller andet hyggeagtigt, så man netop kan møde nogle andre forældre, som du siger.

   Slet
 5. Det undrer også mig, at du lige pludselig afslører dig selv. Men du har jo heller ikke noget at skjule. Jeg er sikker på, at forældrene sætter stor pris på, at de har dig til at passe deres syge barn. Vi har ikke lige noget familie i nærheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Se mit svar til GravidGraHVAD ovenfor ang. sløring og anonymitet. Jeg var bare doven (og glemsom) :-) Men nu er jeg sløret. Hæ.

   Det er en stor hjælp at have familie tæt på. Min bror bor som skrevet på Bryggen, og indtil for en måned siden boede vi jo også i Kbh. Der er dog stadig ikke længere, end at vi sagtens kan give et nap med, når det brænder på. Derudover bor reptilernes Farmor og bedstefar kun 10 km fra vores nye hus, ligesom deres faster og onkel også gør. Aner ikke, hvad vi skulle gøre, hvis vi ikke havde dem til at give en hånd/hente i ny og næ.

   Slet
 6. Det lyder sindssygt hyggeligt med lanternefest! Og sindssygt modigt at tage i Ikea med to trætte børn - respekt! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Modigt? Måske. Dumt? Helt sikkert! Men alle overlevede, og Varanen faldt endda i søvn i bilen og kunne bæres ind i seng. Hvor han sov lige til den lyse (eller, ok - det var ikke lyst kl. 06) morgen. Det VILLE bare have været federe, hvis vi så rent faktisk havde fået de ting, vi kom derud for... :-)

   Slet
 7. Lanternefest er sådan en hyggelig tradition. Vi boede jo flere år i Sønderborg hvor ungerne gik i tysk ’kindergarten’ (ikke at det betyder man er god til tysk). Traditionen går mange hundrede år tilbage og stammer fra Tyskland. Festen blev altid fejret mellem den 10. og 25. november. Den oprindelige sang (som vi sang dernede) kommer jo også fra Tyskland – og er bare så fin (og nem, selvom den er tysk):
  Laterne, Laterne
  Sonne, Mond und Sterne
  Brenne auf, mein Licht,
  Brenne auf, mein Licht
  Aber nur meine liebe Laterne nicht.
  Kan godt forstå I kommer til at savne vuggeren, men mon ikke den nye (dyre, private) også er rigtig god . Blandt alle overskudsforældrene med diamanter på ;-)…. hehehe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende at se, hvor mange børn (og forældre), der rent faktisk har diamanter på ;-)

   Lyder rigtig hyggeligt med lanternetradition i jeres gamle børner!

   Slet
 8. Sikke søde billeder fra lanternefesten. Sagde Morten Vægter også "kawer" i stedet for kager, som han gjorde i Charlottenlund?
  Jeg kan godt se, at V. ser noget klatøjet ud. Jeg håber, at hun bliver frisk til at fejre fødselsdag :-)!
  Hold da op, så meget I nåede i går. Ikke så sært, at Varanen gik omkuld tidligt.
  Med hensyn til at gå, så skal Varanen have en blyant i hånden, ligesom Øglen i sin tid :-)! Det gælder jo bare om at have noget at holde ved !

  SvarSlet
  Svar
  1. Nænej - i Indre By siger man bare 'kager' :-)

   Vi har prøvet at give Varanen alt muligt i hænderne for at lokke ham til at gå, men han vil ikke, det stædige asen :-)

   Slet
 9. Årh, hvor lyder det hyggeligt med lanternefest - og inddragelse af Øglen. Håber de får det ligeså godt i den nye institution. Det betyder så uendeligt meget, at man et glad og tryg, når man afleverer.

  Og stakkels V - selvom det nu lyder hyggeligt med Faster-pasning. Håber hun snart får det bedre. Og bliver klar til fødselsdag (Jeg kender i hvert fald en Tvitten, som glæder sig til at skulle til fødselsdag;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne have været smadderhyggeligt, hvis Tvitten og Øglen skulle have været til fødselsdag sammen, men Øglen kan desværre ikke komme. Fødselaren er i øvrigt ved at være på benene igen, så mon ikke hun er frisk til fejring med vennerne snart? :-)

   Slet
  2. Det kunne have været sjovt at se Øglen i aktion:-) Men godt, at V er ved at være kampklar igen. Tænk, at skulle gå glip af en fødselsdagsfest. Og tilmed sin egen!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...