onsdag den 12. december 2012

12/12-2012

Ja, man bør vel næsten skrive et indlæg alene af den grund, at det er den tolvte i tolvte totusindogtolv. Eller hvad? Ikke, at jeg har tid, men jeg er skam ikke for fin til at overspringshandle. Det er nemlig som om, det går lidt trægt med den kæmpestak arbejde, jeg har liggende, hvilket muuuligvis kan hænge sammen med, at nogen holdt fest i nat. På pludre-måden. Det kunne have været værre - fx, hvis festen havde været en skrige-en af slagsen - men er man vågen, er man vågen, og ergo mangler man (jeg!) de tre timers søvn, nogen stjal. (Ja, Varan - jeg taler til dig).

Når nu det skulle være, så var det nu meget hyggeligt at have en tumling væltende rundt i sengen (mutti havde kapituleret og slæbt krybdyret ind i dobbeltsengen. Det blev for koldt i længden at stå inde på hans værelse og forsøge at få ham til at falde i søvn igen), mens han skiftevis pludrede "dadaDIdaDAAAAH!", lagde sit hårfagre hoved forskellige steder på mig og i øvrigt insisterede på at holde mig i hånden. Charmen gik lidt af, da han begyndte at hidse sig op over, at han ikke måtte sætte billedet over sengen i svingninger, og når han først er sur, ham Varanen, så skal der en del til at dysse ham ned. HDD's kommandoer (da han altså vågnede fra mandesøvnen) varierende over temaet "Sov nu, Varan!" hjalp i hvert fald ikke.

Efter næsten to timers moslen rundt kapitulerede jeg (igen) og gik ud for at lave en vældig fortyndet flaske. (Jep, Varanen får stadig en godnatbajer. En tynd en, godt nok, men en godnatbajer none-the-less). For måske det evigt spisende barn var tørstigt? Totalt skråplan at lave natflaske midt i det hele, men efter flere timer uden søvn og et vækkeur, der ubønhørligt tikker hen imod det gudsjammerlige stå op-tidspunkt 05.30, ville jeg såmænd have givet ham en pose stødt melis, hvis han havde bedt om det (og jeg havde troet, det virkede). Men det var skønne spildte kræfter med den flaske, for inden den var færdig, var HDD vågnet så meget fra mandesøvnen, at han havde taget Varanen ind på hans eget værelse. Hvor det lykkedes ham at få ham til at falde til ro - og i søvn. Uden flasken. Hvor længe det tog, ved jeg ikke, for jeg faldt nemlig også i søvn. Sammen med Øglen, der i mellemtiden var kommet dappende og forlangte svar på spørgsmålet "Hvorfor det græder Varanen?"

Det var ganske hårdt at komme op, da vækkeuret ringede (jeg gentager; kl. 05.30!). Men det lykkedes, og reptilerne var kun lidt sure, da vi skulle med Familieslæden ind til byen (underdrivelse fremmer forståelsen). Hver især blev afleveret i sine respektive institutioner, og SÅ kunne jeg sætte mig med en stor kop kaffe og arbejdsbjerget. Og en kæmpepose Draculabolcher. Fordi det må man gerne, når man næsten ikke har sovet.

I eftermiddag kommer Mårmor og bliver til i morgen. Hun skal se Det Nye Hus for første gang, og Øglen glæder sig vildt til at vise hende det hele. Ungerne og jeg napper en fridag, og pludselig er der faktisk kun en uge til, at reptilerne har sidste dag i hhv. vugger og børner. Hvilket betyder, at der kun er en uge tilbage med helvedsturene fra Den Nye By Nordpå til Kbh og retur. Det bliver dejligt på så mange plan! Men derfor kommer jeg til at stortude alligevel, når vi skal sige farvel til pædagogerne. Jeg VED det bare! Forslag til en lille erkendtlighed til institutionerne/stuerne modtages gerne!

16 kommentarer:

 1. Samme overskrift, meget forskellige indlæg. jeg syntes også lige jeg måtte skrive på dagen.....

  jeg fristes til at sige små børn, små problemer MEN det gør jeg ikke. vil blot sige at 16-17-18 år efter får man også afbrudt sin natte søvn 2-3 timer. Men her hjælper hverken flaske eller stødt melis. Her trækker man i tøjet, starter en kold bil, skraber vinduer for is kører køre køre 20 km i nattefrosten og bringer sine poder sikkert hjem fra byen og naturligvis kører man også div. omveje for at bringe deres venner lige så sikkert hjem..... men det betyder så at en anden nat kan man nøjes med at ligge vågen i sin seng og vente mens en anden forældre er ude i nattekulden og lege taxichauffør for mine børn, :-)

  men enig afbrudt nattesøvn uanset børns alder er no go.

  kh

  ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr, mand - ved snart ikke, om jeg vil foretrække at være vågen i t par timer pga pludren eller for at stige ud i kold bil for at hente afkom og/eller ligge søvnløs og bekymret og vente på, at de kommer hjem. Måske vi bare siger, at reptilerne bliver sådan nogen, der ikke må være ude efter mørkets frembrud?! :-)

   Slet
 2. Vi købte en blandet kurv med chokolade mv. til personalet, som tak for alle årene, hvor de havde passet vores drenge.
  Og det der (selvstændigheds) arbejde... kommer der et indlæg om det? Eller har jeg misset det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Købte også chokolade til pædagogerne i vuggeren, da Øglen stoppede der. Det blev de glade for, så måske jeg skulle gentage successen :-)

   Skal nok skrive et indlæg om selvstændigheds-arbejde. Skal bare lige arbejde lidt først. Men på et tidspunkt kommer jeg ved i gang med at skrive om det ... ;-)

   Slet
 3. DRACULABOLSCHER!!! må have...

  Det lyder som en virkelig hård nat, selvom hyggesnak jo klart er at foretrække fremfor gråd. Men jeg er lidt i tvivl: faldt du i søvn i køkkenet mens du lavede flaske? Jeg fik i hvert fald et fint billede på nethinden af dig, der sov sødt, lænet ind over et køkkenbord med en sutteflaske i hånden.

  Og kage er altid en genial gave! Hvis de har en meget hys sukkerpolitik kan nogen blomster til "lærerværelset" (pædagogværelset? Mødelokalet?) også bruges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, jeg faldt ikke i søvn i køkkenet. Jeg listede tilbage i den varme seng efter kort detour omkring Varanens værelse, hvor jeg stillede flaske. Og derefter ved jeg ikke, hvad der skete, for jeg og Øglen puttede under dynen og faldt i dyb søvn. I sengen :-)

   Ingen af institutionerne har en hys sukkerpolitik. Snarere tværtimod. Så kage er et ret godt bud. Tror ikke, at de har et pædagogværelse i børneren, så det, jeg finder på til dem, skal være et eller andet, børnene også kan/må få fingrene i. Så igen - kage er et godt bud :-)

   Slet
 4. Når vi har rykket fra vuggestue til børnehave (og fra børnehave til børnehave) har vi bagt kage til personalet, blomster til pædagogerne på selve stuen og legetøj til stuen - og det har været en bus eller traktor i træ til vuggestue (fra pifpafpuf - ca. 200 kr.) og børnehaven gav vi 2 små æsker legobiler. Og så boller og frugtfad til ungerne til at sige farvel på...Åh jo - det hele...for man kan kun bøje sig og sige TAK til gode institutioner! De er faktisk blevet mest glad for gaven til selve stuen. Nyt legetøj er lykken. Godt at du gider...!!

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé med legetøj til stuerne. Det må jeg lige overveje. Planen er, at både Øglen og Varanen skal have noget guf med til stuen og pædagogerne i al almindelighed for at sige farvel, men vi vil også gerne udvise vores taknemmelighed med lidt mere. Ikke, at det skal være dyrt og 'for meget' - bare lidt for at vise, hvor glade vi har været for, at de har passet på vores børn. Har skumle planer om at lade Øglen lave nogle fine kort, som jeg så kan skrive på, men en bette ting måtte der jo gerne følge med ...

   Slet
  2. Jeg cyklede forbi Træfabrikkerns Udsalg på Østerbrogade den ene dag, og der var en lastbil med putte-træ-ting til sølle 40,-. Købte faktisk én til vuggestuen - fordi den var fed og i træ og holdbar og fordi at de kun kan købe legetøj gennem købsaftalen med kommunen, og derfor aldrig vil få lov til at give 40 kr. for sådan én (og hvad svarer det til...en latte på dag h?!). Men du kan godt finde noget fedt og billigt legetøj dér...

   Slet
 5. Åh ja søvnløse nætter sucks! - Og herhjemme er der stadig så meget ammehjerne(og søvnløse nætter), at jeg først lige har opdaget det med datoen.. Doh!
  Måske noget lækker the & kaffe til personalestuen ville være en god farvelgave? Vi har et par gange givet et gavekort til Baresso, når en af yndlingspædagogerne stoppede. Stort hit, men måske lige i overkanten at skulle forære xx antal gavekort væk ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da dejligt befriende, at der endelig er en, det med datoen er gået hen over hovedet på. Der er gået lidt datoselvsving i den i dag, synes jeg :-)

   Rigtig god idé med noget kaffe eller te til personalestuen. Det er helt klart en mulighed til vuggeren. Som skrevet i en anden kommentar, så har pædagogerne i Øglens børner ingen personalestue, så der må jeg finde på noget andet. Baresso-gavekort ville have været en god mulighed, hvis ikke det var fordi, vi helst vil tilgodese alle pægagogerne, og der er en hel del af dem :-)

   Slet
 6. Åh, LilleLille har også gang i noget langvarigt nattepludren for tiden, og det er IKKE populært. Faktisk bliver (den arbejdsløse og meget trætte) mor temmelig sur, så (den arbejdende)far er nødt til at tage hende med ind i gæsteværelset og bruge en time eller to på at overtale hende til at sove igen.

  Da StoreLille stoppede i vuggestuen, lavede vi et lamineret ark med en tegning, et billede af hende og et brev om vores oplevelse af tiden i vuggestuen. Billigt og personligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt det der med at være meget træt og sur. Jeg er heller ikke den bedste udgave af mig selv, når jeg bliver vækket om natten, selv om jeg virkelig burde være vant til det efterhånden. Men bliver man mon nogensinde helt vant til at undvære sin nattesøvn? Jeg tvivler.

   Hvor fin en idé med en tegning, et billede og et brev. Tak for inspiration.

   Slet
 7. Som pædagog i vuggerne så er det faktisk kortet med ordene der betyder mest;0)

  Hilsen Anne der desværre også kender til nattefest og håber at turen til ørelægen igår, øreskyldning og drybning samt medicin mod 2 x mellemørebetændelse giver ro

  SvarSlet
 8. Det lyder altså ellers hyggeligt med mormors besøg:) og at vise huset frem for første gang til hende..:) og hvis dine børn er ligeså glad for deres mormor som mine er for deres, ja, så får du også lidt aflasning og måske tid til en lur;) Liva har i hvert fald slet ikke tid til mooaar, når mormor træder indenfor;):)

  Nattefesten håber jeg er en engangsforestilling:)

  SvarSlet
 9. Åh ja, jeg husker nu pludselig, hvordan det var at have et lille barn og at få stjålet nattesøvnen. Selv om min søn nu er voksen, ser jeg stadig et par af hans pædagoger. Dejligt at du er blevet aflastet af mormor!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...