søndag den 9. december 2012

Endnu en dejlig decemberweekend

Der er nogen, der har taget min lille pige. Og erstattet hende med en selvsikker stor en af slagsen, der iklædt det yndigste englekostume skred op ad kirkegulvet i går formiddag med højtidelig mine storsyngende en afart af Et barn er født i Bethlehem. Det var børnerens årlige krybbespil, det var Mellemgruppen, der skulle optræde, og min lille Øgle kommende Drage skulle (naturligvis ... ?!) være engel.

Nåååhhhr, hvor var hun sød, altså. Og glad for at være med, selv om hun stadig insisterer på, at de bare øvede. Man skal ikke prøve på at sige, at de jo rent faktisk optrådte, for så bliver der ballade. Øglen bliver nemlig MEGET GENERT (efter eget udsagn), når det kommer til regulær optræden, så til at begynde med ville hun overhovedet ikke være med til krybbespillet. Kun fordi vi sagde til hende, at de jo bare skulle øve i går (liar, liar, pants on fire), og at alle forældrene fra børnehaven så tilfældigvis lige skulle komme forbi og kigge, gik hun med til det. Og syntes, at det var en fest. Ikke mindst på grund af de flotte englevinger og 'sølvkrans' til håret, som fulgte med kostumet.

Er hun ikke sød? Skal i øvrigt nok fjerne billedet, hvis nogle af de andre søde krybbespiltypers forældre gerne vil have poderne fjernet fra internettet

Efter endt krybbespil var der dans om juletræ og gaveuddeling af selveste julemanden. Og pebernødder i en lind strøm. Rent kaos, men enormt hyggeligt - lige indtil klokken nærmede sig middagslur, og Varanen ikke længere orkede 60 børnehavebørn + familier (can't blame him). Så er der pludselig langt til Den Nye By.

Lørdag aften stod på gode venner til middag, langtidsbraiseret oksebov, masser af rødvin og Bezzerwisser. Reptilerne opførte sig eksemplarisk og sov hele aftenen. Bortset fra da Øglen vågnede omkring 01.30, gik i julesokken og kom galopperende ind i stuen med gevinsten. Helt træt og missende med øjnene, og alligevel strålende af glæde over, at nissen allerede havde været der. Og naturligvis sødere end nogensinde, syntes moar. (Så fik jeg også en undskyldning for at gå i seng. Gamle Mor kan jo ikke holde til at være vågen så længe, mand!)

I morges kunne vi konstatere, at der var noget med noget snestorm, der vanskeliggjorde vores planer om at tage i jule-Tivoli. Rådførte os med vores venner i Kbh, som vi skulle følges med, og de rapporterede, at det (også) sneede og blæste heftigt derinde. Så vi blev enige om at aflyse, hvilket Øglen syntes var en seriøst dårlig idé. Det hjalp dog lidt på det, at vi kunne lokke med besøg fra vennerne (med jævnaldrende børn) i Forstaden i stedet. "Det er jo meget hyggeligere, at de kommer herud, ikke Øgle?! Vi gider jo ikke gå rundt inde i Tivoli og blive totalt sneet og blæst på, vel? Så kan dig og R lege herhjemme i stedet". Så gæt lige, hvem der blev skuffet, da det senere viste sig, at vennerne blev nødt til at opgive turen herud på grund af sneen.

Utæt tagrende much? Men pænt ser det ud

Øglen og den lavstammede snemand

Menmen. Så byggede vi en snemand i stedet. Kørte på kælk i haven. Og trak ét stk. skuffet Øgle på kælk (og en betuttet Varan i klapvogn - snekæder, anyone?) gennem snemasserne i Den Nye By til et center med lille nisselandskab og en café med is og varm kakao. Og et Ønsketræ, hvor vi købte gaver fra hvert af reptilerne til to smållinger. Øglen gik højt op i at være med til at vælge de helt rigtige ting fra en legetøjsbutik til de to gavemodtagere, og vi fik en god snak om, hvorfor det nu lige var, at vi skulle købe gaver, som ikke var til Øglen eller Varanen, og hvorfor de skulle afleveres til en dame i centeret. Så trods Tivoli- og venindeskuffelser endte det jo med at blive en rigtig rigtig hyggelig søndag alligevel.

HDD og Øglen på vej hjem fra center-kakao 

Jeg er ret vild med alt det her sne, altså. Jaja, det er koldt, men det er jo bare så pænt. Og hyggeligt. Så det skal jeg lige minde mig selv om i morgen tidlig, hvor vi skal forsøge at kæmpe os gennem snedriverne ind til Kbh med to stk. reptiler, der hellere vil være alle mulige andre steder, i bilen. Men efter dejlig weekend kan man jeg klare det meste. Håber jeg. Og ellers satser vi på, at vores nisse, der netop har holdt flyttedag fra brevsprækken til garderoben, kan give lidt ekstra styrke ...

Her, ved siden af støvler og tasker i garderoben, er vores nisse flyttet ind. Tak til Louise for inspiration til, hvor dælen man køber sådan noget julesmåtteri og til Ann-Christine for nissedørs-inspiration generelt

14 kommentarer:

 1. Sikke da et yndigt englebarn - SÅ sød!

  Randi

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare fint ud - og sikke en fin engel!!

  Her går det også meget bedre. Tror sne er positivt for sjælen - også selvom den skal forseres i bil og slud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at det går bedre hos dig!

   Slet
 3. Så dejlig weekend I har haft, søøøøød Øgle!
  Håber kampen ind til vugger og børner, gik nogenlunde ok - og at du vandt kampen inden de skal hentes (og køres hjem igen)... Det stresser mig lidt, det vejr, særligt når man skal ind til byen på jobsi, her fra nabo-provins-by i det nordsjællandske.
  Og næste år, der flytter en nisse ind her på matriklen, men lille dør og sager. Det er simpelthen så god en idé!! God mandag til dig!! Kh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kampen til vugger og børner gik over al forventning - det tog kun 15 minutter mere end sædvanligt. Lad os håbe, at det er det samme i morgen. Og ja, du har ret - vejret er en stressfaktor, når man skal fra den ene by til den anden for at nå på job. På ego-måden glæder jeg mig enormt til efter nytår, hvor jeg kommer til at have base i Den Nye By, og ungerne jo også skal i institution her. Så er der i det mindste kun én, der skal pendle.
   Og ja, der må da flytte en nisse hjem til jer næste år! Kh

   Slet
 4. Hyggeligt altså! (Og mægtig smuk og ØØØndig Øgle). Næste år skal vi have nissedør, virkelig god idé da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nissedør til jer næste år. Eller en late mover nisse i år - de der KJ Design er ret så hurtige til at sende al minidimsen, hvis man spørger dem pænt :-)

   Slet
 5. Synes der går (blog)inflation i de nissedøre ;-) ...og det sner stadig her i Kbh og omegn. Godt I ikke strandede i Tivoli.

  SvarSlet
  Svar
  1. Totalt inflation. Sådan går det, når vi allesammen følger med hos de samme ;-)

   Fik også glæden af Kbhs sne i dag. I stor stil endda. Koldt!

   Slet
 6. Jeg er også helt pjattet med nissedørene og glæder mig til Bean bliver stor nok - næste år, regner jeg med :) Dejligt med hjemmehygge og fine alternativer til venne/tivoli-hygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jule med børn er Så hyggeligt - med eller uden nissedør :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...