lørdag den 15. december 2012

Lørdag

Så kan der sættes flueben ved alltime favourite decemberbeskæftigelse (i hvert fald, hvis man er sådan nogen med børn), nemlig juletivoli. Det var jo meningen, at vi skulle have været derinde i sidste weekend, men det satte sneen en stopper for. I dag ville regnen muligvis have sat en stopper for det, hvis ikke det var fordi, man ikke lover Øglen at komme i Tivoli to gange i streg uden at holde det mindst en af gangene, så vi trodsede sjappen og begav os mod byen.

Bortset fra, at al følelse i mine fødder forsvandt et sted mellem karrusellerne og de kinesiske både, så var Tivolituren et stort hit. Øglen og veninden R var glade, og Varanen og hans babybuddy J var yderst medgørlige og tog sig endda begge en lur midt i al julevirakken. Og de voksne hyggede sig og blev en lille smule lykkelige af at sætte tænderne i rimelig nice flæskestegssandwich efter at have trasket Tivoli rundt op til flere gange (sådan føltes det i hvert fald).

Øglen højt til hest på en af Tivolis mange karruseller

Og nu er det så lørdag aften. Reptilerne er blevet puttet, og jeg har mest lyst til også selv at gå i seng. En hel dag udendørs giver halvtunge øjenlåg, men jeg må vist bare i gang med kaffen, for vi har et køkken, der skal ryddes kraftigt op. HDD kom nemlig til at rive noget af køkkenet ned i arrigskab over åndssvag opvaskemaskine, der havde afstødt afløbsslangen. Eller, altså - kom til og kom til; det har hele tiden været meningen, at køkkenet skal rives ned, det var bare ikke lige meningen, at vi skulle i gang i aften. Men det kom vi så, og det er måske i virkeligheden meget godt. Så kan vi nemlig også se, om der er flere edderkopper-reder, der skal støvsuges væk (brrrr!). Mårmor fjernede i øvrigt støvsugerposen forleden, så nu tør jeg godt støvsuge (og åbne skabet) igen.

Mårmor og Varanen arbejder med støvsugeren i det rodede bryggers

Mårmor-besøg var (ud over nyttigt pga. edderkoppe-assistance) meget hyggeligt og afstedkom en fridag til reptilerne. Som kvitterede ved at sove til kl. 07.30?! Og så blev der ellers hygget og drukket kakao i centeret (giv mig et halvt år, så er jeg totalt centerrotte, mand!) og lavet sneengle og drukket kaffe, og og og - og lige pludselig var dagen gået, og Mårmor måtte bytte sin Mormor-kasket ud med Farmor-hatten og drage mod de skønne niecer på Bryggen.

Centerrotter in spe

Sne-Øgle

I går fik reptilerne så yderligere en fridag, for Farmor ville gerne have dem på besøg, så de kunne lave småkager og julehygge. Jamen, by all means! Så jeg fik helt uventet en hjemmearbejdsdag, hvor jeg både kunne nå at være produktiv OG se huset i dagslys. Og i øvrigt bare lige gå ind og tage en ekstra trøje på, hvis det var for koldt. En luksus, der ikke just hænger på træerne på Hovedbiblo, hvor jeg plejer at husere i dagtimerne.

Reptilerne blev oven i købet bragt lige til døren, og Farmor gav et nap med putningen (HDD var til julefrokost), så jeg må sige, at jeg synes, konceptet bedsteforældre holder max.

Og apropos fridage til reptilerne, så er der snart ikke flere dage i år til at holde fri af. For ud over, at det snart er juleferie, så har de begge sidste dag i deres institutioner på torsdag. Sidste dag, mand! Har totalt krise på forhånd. Ikke på grund af mine seje reptiler, som nok skal klare det, men på grund af mig. Som ikke er spor sej og derfor i høj fare for at blive tudevorn og pinlig, når jeg skal sige farvel. Det ser jeg ikke frem til, men mon ikke vi alle overlever trods alt?! Det håber jeg.

- Postet fra mini-Padden

13 kommentarer:

 1. Haha, åh hvor godt at se mormor tage sig af den grumme støvsugerpose. Nu er jeg meget mere rolig på jeres vegne :)

  Og jeg er iøvrigt helt enig med dig: konceptet med medhjælpende bedsteforældre holder! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også meget rart at kunne bruge støvsugeren igen, kan du tro :-)

   Slet
 2. Sådan mormor! Væk med de klamme krapyler :) lækkert med en masse fridage. Vi selv har frekventeret Tivolis julehygge 2 gange - begge gange med stivfrosne lemmer som slutresultat. Må se om vi kan nå det en gang mere for det der med at få en tur på en karussel er det endnu ikke blevet til for lillemusen. Varm kakao var større attraktion ;) rigtig god lørdag aften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. 2 gange Tivoli, alligevel. Respekt! Her blev der kørt både kakao og karruseller - begge dele et stort stort hit. Og Karavanen (tidligere Mariehønen måske?) fik godt nok også grinet frem hos Øglen :-)

   Slet
 3. Way to go mårmår! Alle burde have mindst et sæt bedsteforældre i nærheden.
  Det er vi desværre ikke velsignet med - kun min egen far, der har et stort hjerte men ingen evner når det kommer til børn. "Jamen skal hun have mad jeg har hende jo kun 3-4timer?" "Hun faldt i søvn i bilen, jeg vidste ikke hun var træt" (1½ time efter normal middags-lur-tid, tror nok hun er træt da - altid!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh dog. Kan levende forestille mig, at pasning hos bedstefar kan af stedkommet et styks meget træt (og/eller sultent) barn. Min far ville formentlig lave samme finte, hvis ikke han havde min mor, der helt sikkert ikke misser, hvis ungerne er sultne eller (i særdeleshed) tørstige. Han fandt dog ud af helt af sig selv, at han skulle skifte Øglen engang han var alene med hende. Men hun kunne også lugte meget meget grumt. Og det gik jo fint, det der skifteri. De kan sagtens, de skal nok 'bare' lige have en reminder ;-)

   Slet
 4. Centerrotte - hahaha. Har altid hadet Rosengårdcenteret - lige indtil jeg fik børn! Gågaden (sådan hedder det i Odense) er meget hyggeligere, men det holder bare ikke at skulle lyne op og ned for overtøj konstant. Hurra for centre og nye centerrotter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Gågaden i Odense er bare SÅ hyggelig. Men du har ret - overtøjscirkusset kan godt blive lidt træls. Gågaden her i Den Nye By lader noget tilbage at ønske (med mindre man er übervild med ejendomsmæglere og banker), så centeret slipper man ikke udenom .-)

   Slet
 5. Jeg gad dælme også godt at have nogle bedsteforældre inden for rækkevidde. særligt af den slags som ordner og putter og bager og holder fri med ungerne.

  Fru F

  SvarSlet
  Svar
  1. De er slet slet heller ikke dårlige at have, kan jeg betro dig :-)

   Slet
 6. Dejlig weekend;) Både med bedsteforældrepasning og Tivolitur. Jeg overvejer kraftigt at holde en fridag med Tvitten i næste uge og tage hende med derind.

  Og det er altså en sej mormor, det der. To hold børnebørn i rap, sådan! Og hold da op, hvor er I heldige med to hold bedsteforældre i nærheden (synes måske godt, du kunne have advaret om praleri i overskriften, eller sådan noget, suk). C og jeg har lige netop i denne weekend siddet og brygget på, hvordan vi mon kan få sådan en ordning, når alle pigernes bedsteforældre bor 1.000 km væk...


  SvarSlet
  Svar
  1. Jada - tag en fridag, og husk masser af penge. Så er der dømt mor/datter-Tivolihygge :-) (Og er du til flæskestegssandwich, så kan dem, de sælger på pladsen ved det russiske hus varmt anbefales. Hav eventuelt bare in mente, at de små også godt kan lide dem - Øglen høvlede i hvert fald halvdelen af min ned, Garfield-style :-))

   Og ja, Mårmor er sej. Og bor faktisk ikke engang tæt på-tæt på. To timer med tog (plus et par timer, når man bliver fanget midt i en bombetrussel og bliver læsset af i Roskilde). Men det er selvfølgelig tættere på, end hvis de stadig havde boet i Jylland. Men hun dukker rask væk op alligevel, når/hvis det brænder på - og også bare for at sige hej (og skifte støvsugerposer :-)). Farmor bor nu, efter vi er flyttet til Den Nye By, kun 10 km væk. Og hun træder jævnligt til og elsker at få lov til at hente ungerne. Så det skal hun få lov til i stor stil, når de kommer i Den Nye Institution ;-) Men vi er heldige. Det ved vi godt. Nogle gange kommer man bare til at tage det lidt for givet. Og nok netop derfor skrev jeg ikke noget om praleri i overskriften ;-)

   Slet
  2. Tak for tip om både Tivoli og flæskestegssandwich. Faktisk havde du overbevist mig allerede i dit indlæg om, at jeg skulle have sådan en sandwich. Men nu hvor du også har oplyst mig om dens whereabouts, så er det netop blevet slået helt fast.

   Jeg synes endelig, I skal nyde at kunne trække på bedsteforældrene!! OG prale med det;) Specielt når særligt Mårmor agerer Supermand og trodser krigslignende tilstande (både på transport- og støvsugefronten):) Er sikker på, at det også bliver et endnu større hit med Farmoren, når hun får endnu nemmere ved at hente reptilerne.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...