torsdag den 6. december 2012

Moaaaarrr!

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, der bliver kaldt på mig i løbet af en dag. Spørgende, insisterende, kommanderende, indsmigrende, kærligt, osv. Og Varanen kan ikke sige mor endnu, så jeg gætter på, at frekvensen ryger op, når det sker. Ikke, at det gør noget overhovedet. Jeg synes faktisk, at det for det meste er ret så hyggeligt at blive kaldt på.

Men forleden kom jeg så til at tænke på, hvornår mon det stopper, det der med at kalde på sin mor. Ville det fx være ok, hvis - og her slynger jeg bare et tilfældigt eksempel (not!) ud i luften - jeg kaldte temmelig højt og insisterende på min mor nu? Eller i morgen? Eller bare på et eller andet tidspunkt før jeg skal bruge støvsugeren igen?

Sagen er nemlig den, at jeg ikke er så glad for edderkopper. For nu at sige det pænt. Det har jeg, så vidt vides, aldrig været, og dengang jeg boede under samme tag som mine forældre, har jeg kaldt på dem mere end én gang for at få dem til at fjerne et krablende bæst fra mit værelse og/eller mit åsyn.

Det er blevet bedre med årene, dog, og fordi jeg er ret forhippet på ikke at videregive-hyshed til først Øglen, siden Varanen, har jeg virkelig forsøgt at tage mig sammen, når der en sjælden gang imellem kom en edderkop forbi inde i Kbh. (Uden succes, åbenbart, for Øglen er psykobange for edderkopper, uanset størrelse).

De der latterlige små nogen med viiiildt lange, tynde ben (som nogen kalder stankelben, men er stankelben ikke sådan nogle knitrende s*taner, der flyver og flakker?) er jeg ikke bange for. Dem kan jeg til nøds tage fat i og sætte på porten. De bittesmå sorte edderkopper har jeg heller ingen problemer med. Vil ikke strække mig så langt som til at sige, at de er søde, men de virker temmelig harmløse. Korsedderkopper er virkelig klamme, men de er som regel udenfor, og der kan jeg enten bilde mig selv ind, at jeg kan løbe fra dem, eller jeg kan skovle dem over i noget buskads, så jeg slipper for at have noget med dem at gøre.

Men. Så er der husedderkopperne. Som bor i ... tadaaaah! HUSE! Ogøh - hvad er det nu lige, vi er flyttet ind i?! Ahhh ja. Det er jo et /#)")!§= HUS! Kan I fornemme, hvor jeg vil hen med det her?!

Det her er gudskelov bare en plasticedderkop. Som jeg stadig synes er megaklam. Det synes Øglen heldigvis også, så måske den snart forsvinder ...
 
Det er startet fint ud. Der har været nogle stankelfætre og en enkelt mellemstor velnæret husedderkop, som blev fragtet ud i en kop. (Og nej, HDD er heller ikke særlig begejstret for edderkopper. Så han er ikke til megen nytte, når det kommer til edderkopper. Vi er et kønt par). Menøh... Så var det jo lige, at vi skulle have ny opvaskemaskine. Fordi den eksisterende lignede noget fra Teknisk Museum, selv om den 'kun' var fra 1995. Den eksisterende var blevet indbygget, da vores virkelig besynderlige grønne Provence-agtige køkken blev snedkereret back in the days, og der har den så stået fint og indbygget i 17 lange år.

HDD havde sit hyr med at få den ud af køkkenkonstruktionen, men det lykkedes under megen banden og svovlen. Jeg sad andetsteds i hytten og overhørte meningsudvekslingerne mellem HDD og opperen, mens jeg underholdt reptilerne, og jeg forsøgte at bevare roen, da jeg hørte et "ARGH! F*CK! ARJ, HVOR KLAMT!" Og så stilhed. Indtil der kom et "A-aaaa? Kom lige? Du skal lige se noget?" Det havde jeg sjovt nok ikke meget lyst til, så jeg nægtede under påskud af, at vi ikke skulle skræmme Øglen. HDD følte så trang til at komme ind og underholde - på engelsk, fordi vi jo ikke skulle skræmme Øglen (!?) om "the huge, massive spider-NEST sitting behind the dishwasher", hvilket sjovt nok gav mig endnu mindre lyst til at komme og kigge. Finder's keepers og alt det der, ikke?!

Jeg kom med mange forslag til, hvordan han kunne slippe af med denne her edderkoppe-rede, og det endte med, at han valgte støvsugermodellen. Hvilket også ville have været fint nok, hvis han havde været hurtig som en ninja og skiftet. støvsugerposen. bagefter. Det skete ikke. Så nu har vi et skab ude i bryggerset, hvori vores støvsuger bor. Med noget edderkoppeagtigt i, der angiveligt var så tung, at det sagde FLOM, da HDD støvsugede det op. Og som i øvrigt bevægede sig.


Adddddddr!

Skabet! Med edderkoppestøvsugeren indeni

Det, der så sker nu, er, at ingen af os har særlig meget lyst til at åbne det dersens skab. Hvilket er lidt irriterende, eftersom der står meget andet end støvsugeren derinde. Forleden åbnede jeg det lynhurtigt, kastede noget vaskepulver derind og smækkede lågen (som i øvrigt overhovedet ikke slutter tæt) i. Og følte mig vældig modig. Men det holder jo ikke i længden, vel? Vores hus er jo ikke så stort, at vi bare kan sløjfe et dobbeltskab, fordi der måske/måske ikke er en edderkoppehær derinde, som er ved at mobilisere sig. Godt nok er vores støvsuger ikke noget at råbe hurra for, så man kunne også bare købe en ny. Men det er også så drastisk endda. Og hvordan skal vi i øvrigt komme af med den gamle? Og så videre. Og det er så her, min mor kommer ind i billedet. For ville det være ok at kalde på hende nu? Og spørge hende, om hun ikke lige er sød at endevende det dersens skab på et tidspunkt, hvor jeg ikke er i nærheden? Plus skifte støvsugerposen? Det kunne jeg nemlig godt have lyst til, skal jeg betro jer.

Hm.

Jeg kan jo selvfølgelig også håbe, at hun læser det her og fatter et vink med en vognstang. Der er jo noget med, at du kommer på besøg på onsdag, ikke mutti? Så fejer vi bare gulvet indtil da. Det fungerer også helt fint ...

33 kommentarer:

 1. Nej nej nej nej nej. Støvsugermodellen er den væreste.

  De lever sikkert videre. Fåååårk....

  Deo og lighter eller noget der kan fyre op under krybene. Og velkommen til forstaden. Det lyder jævnt klamt.

  Jeg har nu boet i rækkehus i 1 år til marts (med fare for at jinxe noget som helst)uden at have besøg af noget på et klammere stadie end en flue. THANK YOU LORD.....

  Ungerne har fået en gigantisk behåret legeedderkop i pakkeleg. Pissetak farmor/ex-svigermor. W og jeg er ved at dø af skræk. O ligger og sover med den...

  Håber virkelig din mor ordner det skab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Støvsugermodellen bliver aldrig brugt igen - that's for sure. Men jeg er på den anden side RET sikker på, at jeg aldrig ville have fået HDD til at futte den der rede af. Køkkenet er trods alt af træ og at dømme efter hans beskrivelse, taler vi rede på størrelse med en af de der Happy Lights-kugler. (Det er ulempen ved ikke selv at have set den - jeg ved ikke, hvor meget han overdriver!)

   Krydser fingre for, at du slipper for kryb i al fremtid. Og at plasticedderkoppen på magisk vis rygere i skralderen.

   Slet
 2. Ja, jeg sad så bare og var mega ræd hele vejen igennem for, at der pludselig kom et billede af en kæmpe, klam husedderkop og senere reden! Ad ad ad! Jeg er også pivbange for de bæster...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan garantere dig for, at jeg ikke ville kunne stå stille længe nok til at tage billeder af sådan noget kravl. Adr!

   Slet
 3. De langbenede sjovere har vi såååå mange af. Mejer - hedder de vist.
  Jeg plejer at gå en tur med en total uøkologisk og politisk ukorrekt insektspray sidst på sommeren/i starten af efteråret og sprøjte rundt langs kanten af alle vinduer og døre, så de små sataner dør på vej ind, når det begynder at blive koldere. Det holder de helt store sorte slamberter med hår på benene ude - for det meste :)
  Kh. M

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mejere. Det mener jeg også, de hedder. Men der er altså ræddi mange, der kalder dem stankelben. Pffft!

   God id+e med insektspray, ellers. Det skulle jeg lige have luret, INDEN det blev istid i Forstaden. Men næste år. Så bliver der sprayet til luften nærmest vibrerer foran samtlige sprækker. Og sat bittesmå elektriske hegn op.

   Slet
  2. Vil meget gerne have navn på politisk ukorrekt insektspray :-)

   Slet
 4. Er endnu mere hys, end det du beskriver og jeg kan kun sige at "ja, det er helt okay at kalde på sin mor". In fact, så havde jeg ikke selv kunne støvsuge selv en død edderkop og jeg havde straks involveret hele nabolaget. I modsætning til dig, så ville jeg ikke kunne sove om natten ved tanken om den lurende fare i skabet, der ikke slutter tæt. Pøj pøj med det, håber I får den nødvendige hjælp eller støtte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ... Nu kan jeg så heller ikke sove ...

   Arj, det går ok med søvnen. Men bryggerset ligger også ok langt væk fra Skabet.

   Adr!

   Slet
 5. Har hørt noget om at de der bæster eksploderer i støvsugeren, men du må altså ikke hænge mig op på det... Forstår SÅ MEGET din angst. Udover økonomien er det også en af de afgørende faktorer for at jeg ikke kommer til forstæderne foreløbigt. Jeg er hunderæd for de bæster med hjertebanken og hvad har vi. Ikke fedt når lillemusen og farmand ser Lille Nørd eller Sebastian med de dyr. Så er man virkelig glad for sit 40" tv. Men tusind tak fordi du ikke krydrede indlægget med et billede af bæsterne, selvom jeg kan se dem for mit indre øje og mærke dem. Argh! Pøj pøj! Jeg havde ringet til min moar eller far meddetvuns!

  SvarSlet
  Svar
  1. Arjmen EKSPLODERER de ligefrem? For det lyder da egentlig også temmelig klamt. Især taget i betragtning, at den der rede jo tilsyneladende var temmelig stor. Puuuuha, altså! (Og ikke om jeg skulle se Lille Nørd på 40". Øglen må nøjes med iPad'en, når hun skal se klamme ting. Men det hjælper selvfølgelig lidt, at hun også er bange for bæsterne ;-))

   Slet
 6. Ok først til det m mora og faar, jo den bruger jeg selv endnu i en alder af 44. Min far er murer og jeg bor i et gammelt hus og min mor er jo min mor. Mine børn på 23 - 21 og 18 er heller ikke stoppet. Mht edderkopperne så er jeg sikker på at de er døde. Mennesker som falder i en silo, dør tror en pose m støv og nullermænd har samme effekt. Edderkoppeurt er klamme, men mus er værre og vild svære at støvsuge op.

  Held og lykke m støvsuger posen.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, så bliver jeg ved med at kalde på mine forældre lidt endnu ;-)

   Jeg håber, du har ret i, at edderkopperne er klamme. Mus er jeg ikke bange for, men det kan jeg jo sagtens sige - kan være, jeg vender tilbage, når jeg rent faktisk har prøvet at stå overfor en vaskeægte husmus :-)

   Slet
 7. Jeg skal nok skifte støvsugerpose på onsdag/torsdag :-)! No problem! Det bliver nødt til at vente til det tidspunkt, da jeg synes, det er overkill at sætte mig i et tog og fragte mig 2 timer frem og 2 timer tilbage for at skifte støvsugerpose :-)! Men hjælpen kommer.... Don´t worry ! Skabet kan jeg nok ikke fikse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhuu! Og bare rolig - det kan sagtens vente til onsdag/torsdag. Som skrevet, så fejer vi bare indtil da. Og skabet skal ikke fikses; Det skal 'bare' kigges efter. Den tjans må du også gerne få :-)

   Slet
 8. Kan I ikke bare satse på, at Varanen bliver sådan et naturbarn? Måske begynde at pace ham lidt med diverse natur-grej (insektglas, sommerfugle-net og såen) og så kan han fremover stå for det med edderkopperne. Hvis I samtidig fortæller ham, at dyrene skal bo udenfor, er der ikke SÅ stor risiko for at han vil have en myrefarm i sin vindueskarm....

  SvarSlet
  Svar
  1. Øglen fik faktisk et insektglas i sin julesok forleden morgen. Det er der, plasticedderkoppen på billedet kommer fra. Må overdrage det til Varanen så snart, han bliver stor nok til at lade være med at kaste med alting.

   Myrefarmen i vindueskarmen får han ikke. Det må være nok, at der er en under dørtrinnet til Det Blå Badeværelse...

   Slet
 9. ja du må gerne kalde på din mor.
  Jeg er panisk angst for edderkopper og er sikker på at en dag vender alle de døde edderkopper tilbage og overmander mig (altså dem der har måttet lade livet pga. mig) ????jep forklar lige min hjerne, at det er noget sludder ;D. Min mand har sagt, at edderkopperne dør i støvsuger-stormen, men jeg ville nu ikke satse på det, så lad hellere din mor klare det. Heldigvis har min ældstekat en forkærlighed for edderkopper og spiser dem gerne. Herligt når jeg ikke har manden hjemme. Da Kasper var mindre og så katten spise en edderkop kiggede han på mig og sagde: "mor hvad skal vi nu bruge far til?"

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah, fantastisk bemærkning fra Kasper! :-)

   Og nu er der efterhånden en del, der har sagt, at edderkopperne dør af en tur i støvsugeren, så måske jeg burde tro på det. Meeeen - hellere få min mor til at tjekke, når hun nu ligefrem tilbyder det ;-)

   Slet
 10. Kan se, hjælpen er på vej. Hurra, at det stadig kan lade sig gøre at hidkalde Moar. Og endnu mere hurra, at din mor er den frygtløse type. Jeg er alvorligt bange for, at Donnaen til sin tid vil skulle klare sig uden min hjælp, når er edderkopper på færde.

  SvarSlet
  Svar
  1. MEGET dejligt, at hjælpen er på vej! Er Donnaen også bange for edderkopper? For hvis ikke, så kan det være, at du kan hidkalde hende i stedet? :-)

   Slet
 11. Jeg kom lige forbi din blog og synes egentlig dit indlæg var lidt morsomt - aka morsom fordi jeg selv har haft det lidt på samme måde, men jeg er blevet lidt modigere og kan klare alle de slemme edderkopper selv nu - ved at træde på dem (med sko på forstås!!!) eller ved at have et eller andet på ca. 1 meter i hånden de kan splattes ud med. Min kæreste mener det er nyttedyr - så ingen hjælp fra den kant, han kan muligvis overtales til at sætte dem udenfor! - ja flot ikk´så kommer de jo bare ind igen imorgen :-(

  Nå men min pointe er - hvis I skulle være i tvivl.... tadaa de der edderkopper overlever ikke turen igennem støvsugerposen og jeg har to grunde til at proklamere det:

  1: Jeg har selv tjekket støvsugerposen engang!
  2: Jeg har ved et uheld prøvet at støvsuge et høreapparat op (fordi det var faldet på gulvet)- DET kan apparatet ikke holde til, fandt det i støvsugerposen delt i ca 15-20 stykker med små dimser (mini-micro-kabler) dinglende fra diverse dele :-D

  SÅ FRYGT IKKE FOR EDDERKOPPER I SKABET - med mindre de flyttede ind før jer :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. ... Men hvad nu, hvis det er en særlig hårdfør edderkop? Den var jo pakket ind i rede og det hele? Brrrr. (Arj, jeg ved godt, at det nok bare er noget pjat, men allywl...) Og det der med at træde på edderkopper, det kan jeg godt, hvis jeg har nogle solide sko på. Og edderkopperne ikke er store nok til decideret at splatte ud. Det var denne her, lød det tid. Yuk!

   Slet
 12. Man er jo altid yngre end sin mor, hvilket giver force majeure til at kalde på hende. Herhjemme har vi på snedigste vis installeret et stk lillesøster, som modsat os andre, er vokset op på en gård, og så kalder vi på hende, når edderkopperne skal væk. Hun har engang dræbt en rotte, som gårdkattene ikke turde slå ihjel. Nå ja, så gør hun også rent. Hun får aldrig lov at flytte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét var smart! Hvor finder man en ekstra lillesøster, der er opvokset på en gård og kan dræbe rotter og edderkopper med de bare næver? Sådan en ønsker jeg mig til jul :-)

   Slet
 13. Aiiii!
  Husk at støvsuge et par sten op bagefter sådan noget, så forestiller jeg mig i hvert fald at de er døde... Ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Er bange for, at det er for sent med de sten. Eller i hvert fald så tør jeg ikke begynde at støvsuge sten op nu - det skulle vist være gjort umiddelbart efter edderkopperede-incidenten.

   Brrr!

   Slet
 14. Det minder mig om den dag, jeg fandt den største edderkop, jeg nogensinde har set, i vores gang. Jeg troede seriøst (og her er jeg faktisk lidt flov), at det var en fugleedderkopunge, jeg havde fået med hjem med en klase bananer. Min mand kan heldigvis godt tage edderkopper, men han var - tadah - ude at rejse i 14 dage.

  Min 2. prioritet er at hente vores nabo, en dejlig mand på nogen-og-halvfjerds, som har fjernet diverse halv- og heldøde mus og fugle, leveret af vores katte. Men han var ikke hjemme.

  Derfor så man mig stå 1 meter fra bæstet og smide en træsko hen på den, heldigvis ramte jeg plet. Træskoen blev stående, indtil Henrik var hjemme fra sin rejse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må have mig et par træsko til lignende tilfælde! Ved ikke, hvad jeg ville have gjort, hvis jeg havde været dig - uden træsko. Låst mig selv inde i et hermetisk lukket rum, måske. Men 14 dage er alligevel lidt lang tid ...

   Slet
 15. Og undskyld jeg var helt anonym - der skulle have stået kh. Johanne :-)

  SvarSlet
 16. Hæhe, kender det godt. Vi har skrubtudser i kælderen (!?- edderrøvme mærkeligt at bo i hus), og vi kalder også på min mor, når de skal ud. Kun tager dem bare totalt hardcore imellem hænderne. Mødre er seje!

  SvarSlet
 17. AAAAARGGGHHH! Ewwww. Jeg kom spontant til at kaste mig bagover og ryste kroppen fri fra imaginære edderkopper, da jeg læste at der var en hel rede. Øv, det er nasty. Kæreste er heldigvis ikke sart på det punkt. Men I ved til næste gang, at det er en instant udskiftning af støvsuger(pose) der er vejen frem.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...