torsdag den 27. december 2012

Noget om jul, IKEA og alt muligt andet

Så er julen efterhånden ved at være forbi, og selv om pynten får lov at blive lidt endnu, er jeg i dén grad færdig med julemad for denne gang.
Jeg vil ikke vedkende mig, HVOR store mængder kalkun, jeg har spist i juledagene, men jeg kan afsløre, at det er en del. Og hvad angår den brune sovs, så er det godt, at det ikke er socialt acceptabelt at drikke det direkte fra kanden, for det kunne jeg godt have haft utrolig stor lyst til. Julegodterne venter jeg lidt med at dømme ude - det er jo slik, vi taler om! - men mængderne skal nok justeres lidt.
Vores jul har været rigtig dejlig. Noget præget af sygdom, godt nok, men jeg synes, det lykkedes at få en rigtig hyggelig aften alligevel. Varanen gik imidlertid glip af al juleriet selve juleaften, da han - fuldstændig balstyrisk af træthed, hoste og feber - blev puttet umiddelbart før julemiddagen. Han blev så taget med ned til juletræet, da han vågnede senere pga. hosteanfald, men det var ikke just nogen succes. Så han fik gaverne dagen efter i stedet, hvor overskuddet var større, og hvor juleselskabet i øvrigt endte med at bryde op. Én dag før tid, men det var vist rarest for alle. Vores lille familie var den, der - 7, 9, 13 - var mildest ramt med kun ét underdrejet medlem (Varanen), men vi håber alligevel, at vi slipper for mere sygdom i denne ombæring. Ikke, at Varanen er ovre det endnu, den lille stakkel, men vi andre kunne godt undvære.
Juledagene bliver brugt i Det Nye Hus, og det mintgrønne almuekøkken har fået temmelig mange ben at gå på. Farvel til overskabe, ubrugeligt stykke køkkenbord, klamme højskabe og ditto køleskab og goddag til bare vægge, nye elementer (hvide, ahhhh!) og verdens største køleskab. Der er lang vej igen, før vi kan kalde køkkenet for færdigt (det mintgrønne lever fx stadig i halvdelen af køkkenet), men vi er i gang, og det er det, der tæller. I dag var vi i IKEA sammen med hele Storkøbenhavn, men grundet HDD's planlægger-gen gik det hele som smurt, og vi havde endda overskud til at hygge os. Begge reptiler faldt i søvn på vejen hjem, så vi nåede både at tømme trailer (for så meget købte vi!) og slappe lidt af, før bagsædet vågnede op til dåd.
***Før og efter. Og ja - væggen skal være hvid, fliserne skal ned og bordpladen skal skiftes***
I morgen står den på saml-selv af et utal af IKEA-ting, besøg fra storbyen og en make-over af Øglens værelse. Det er aldrig blevet færdigt (eller særlig hyggeligt), så nu er tiden kommet. Og så får vi en ny ovn. Yay. (Næsten lige så voksent at glæde sig over en ovn som en vaskemaskine, men det bliver bare så naaaaajs at udskifte den, der muligvis var top-of-the-line i 1995, men som bestemt ikke er det mere). Nå ja - og så holde et særdeles vågent øje med Varanen, der falder ned fra ALT i øjeblikket. Han lagde hårdt ud med at lave hovedspring hen over mig inde i sengen i morges og landede i en stor stak billeder (indrammede). Fortsatte med at vælte ned fra. hhv. tegnebord og sofa og sluttede af i fin stil med at have besteget sin Fischer Price-garage og tiltede i forsøget på at udradere alt legetøj på de høje hylder. Ved nærmere eftertanke var det måske ikke sååå smart at fjerne bøjlen fra hans Trip Trap-stol i dag ...
***IKEA-raid i dag. Øglen med sin nye bedste ven - vampyrnissehuen - som hun (og de andre tilstedeværende børn) vandt i mandelgave***
Nu vil jeg forsøge at samle lidt IKEA-gøgl til Øglen uden at larme, forsøge at navigere i vores MEGET rodede stue (når alle skabe i køkkenet er væk, er der temmelig meget knald, der pludselig er blevet hjemløst), og så vil jeg ellers hænge ud med Ken Follett (eller i hvert fald Verdens Vinter) og en kop kaffe. Fordi jeg er blevet sådan en, der læser. Igen. Efter i al for lang tid at have været sådan en, der ikke gjorde. For dårligt, egentlig.
- Postet fra mini-Padden

8 kommentarer:

 1. Bortset fra IKEA og sygdom lyder det dejligt alt sammen. Især bogen og kaffen er jeg misundelig på. Jeg vil også være sådan en der læser. Igen.

  Rigtig glædelig efter-jul til hele Øglefamilien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde! Det der læsning kan i øvrigt godt anbefales (bare, hvis du skulle have glemt det). Det eneste, der er lidt irriterende er, at man risikerer at blive afbrudt rimelig tit af hostende børn :-)

   Slet
 2. Jeg vil også læse igen! Så har lånt Hobbitten af min mor. Nu må vi se. Har også noget arbejde, der skal laves (ja, hjemmearbejde - virkede som en god ide før ferie, nu not so much!)
  Glædelig bag-jul :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at høre, hvad du synes om Hobbitten. Og puh - hjemmearbejde i julen. Ikke sjovt. Jeg har nægtet at åbne min computer og har kun brugt HDD's et par gange. Og så iPhonen. Hvilket er næsten det samme og så alligevel ikke :-)

   Slet
 3. Glædelig bagjul. Håber I alle er ved at komme ovenpå sygdom og skravlen... IKEA i mellemdagene - det er modigt! Respekt herfra.
  Her læses også - har nået to bøger i ferien indtil nu... Yaayyyyy....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved heller ikke lige, hvad der skete for IKEA-overmodet. Men det gik da :-) Også glædelig efter-jul til jer. Og sejt med to bøger. Den kan jeg nok ikke stikke. Så skal jeg i hvert fald til at speedlæse noget så gevaldigt :-)

   Slet
 4. IKEA er et dejligt sted. Det handler bare om at være enten målrettet eller i rette selskab til at dalre omkring og spise köttbullar.
  Sejt med nyt køkken midt i sygdom og jul. Og rætti god bedring til Varanen. Jeg er herremisundelig på læsningen. Jeg er glad bare jeg når et kvarters Mac-tid pt. Men sådan må det vel være, når alle i husstanden er sløje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - IKEA kan være et dejligt sted. Men ikke i dagene mellem jul og nytår, og ikke med en et-årig og en tre-årig, der hellere vil være alle mulige andre steder. Rigtig god bedring til jer også! Og godt nytår!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...