torsdag den 20. december 2012

Slut, prut, fonale (som Øglen ville sige)

Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at Store Farvel-dag i hhv. vuggestue og børnehave gik over al forventning. At jeg fik taget afsked med alle på en god måde, og at mine øjenkroge var tørre som Tollundmanden.

Det var så ikke lige tilfældet.

Prøv i stedet med, at jeg havde våde øjne i vuggestuen (dét er ok, det kan jeg leve med), men til gengæld tårer, der silede ned ad kinderne (no shit) i børnehaven. I en grad, så jeg simpelthen bad søde pædagog-T om at hilse de andre, fordi jeg ikke kunne magte at begynde at tude endnu mere. Så jeg fik ikke sagt farvel til yndlingspædagogen. Vinkede til ham fra et stykke væk, da jeg havde forladt matriklen og grådkvalt ringede til HDD (lang historie - noget med, at HDD skulle have været med ovre og hente, men Øglen var efter eget udsagn flad og ville gerne med mig efter flødebolleuddeling), men fik ikke trykket hånd, set i øjnene eller sagt ordentligt tak. Trøster mig med, at han formentlig alligevel ikke ville have kunnet forstå et ord af, hvad jeg havde sagt, hvis jeg havde stået over for ham, og at jeg heldigvis havde skrevet et sødt kort som supplement til den store pose godter, jeg havde med, men alligevel...

Kort til vuggeren og børneren. Helt skæve og hjemmegjorte. Kreablogger bliver jeg sq nok aldrig

T kunne godt se, at den var galt fat, så hun har forhåbentlig både hilst og forklaret situationen, men det ændrer ikke på, at jeg gerne ville have sagt ordentligt farvel. Uden Lalandia ned ad kinderne samtidig. Men sådan er jeg åbenbart indrettet - enten er der ingen tårer, eller også er der syndflod.

Den flade Øgle og jeg hankede op i al vores habengut (inkl. børnehavegave bestående af hjemmemalet pude og mappe fyldt med tegninger, billeder og søde ord fra pædagogerne (gjorde så ikke syndfloden mindre) - overrakt af bedstevennen med højtidelig mine) og Øglens cykel, og så begav vi os mod lågen. Med bedstevennen traskende bagefter, så'n lidt mut, og med lille stemme spørgende, om han ikke nok måtte komme med hen til lågen og vinke. Og hvorfor vi i øvrigt skulle så tidligt hjem, og om Øglen ikke ville blive og lege lidt med ham. #tuuuud

Øglen var ganske og aldeles uimponeret. Ud over at være 'flad' og derfor en kende morsyg, var hun bare helt hej-hej-agtig og virkede ikke særlig påvirket af, at alle ungerne behandlede hende som en rockstjerne (måske primært fordi, hun havde haft flødeboller med). Men de er jo også vant til, at børn begynder og slutter ovre i børneren, og jeg bilder mig ind, at hun ikke oplever samme følelse af tab, som HDD og jeg gør. Heldigvis så jeg ud af de våde øjenkroge (før bundproppen røg ud), at Øglen fik en gigantisk krammer af yndlingspædagogen, som snakkede lidt med hende om, at hun skulle passe på sig selv ovre i Den Nye Børnehave. Så fik en af os da sagt farvel ...

Mens Øglen og jeg ventede på HDD og Varanen, nåede vi en varm kakao på Riccos og en halv times leg på legepladsen i Århusgade. Et udmærket farvel til en skøn bydel. (Som jeg godt ved ikke forsvinder, bare fordi vi gør det, men det er stadig en underlig følelse pludselig ikke længere at have en 'gyldig grund' til at tage ind til Kbh hver dag). Fantastisk alenetid, hvor vi fik snakket, grinet, hygget og leget. Og tudet. For moderens vedkommende.

Den flade Øgle på Riccos. Hun vågnede dog temmelig meget op til dåd og nåede både at lege mus, kravle(!) rundt i hele caféen og jo så altså også lege på 'Sørøverlegepladsen'

På vejen hjem til Den Nye By skreg Varanen mere eller mindre hele turen, mens Øglen gentagne gange råbte, at hun bare gerne ville hjem, og at hun 'er så træt af at køre i bil hele tiden', hvilket på fineste vis cementerer, at vi gør det rigtige ved at flytte dem til institutioner tættere på. Det føles bare ikke sådan lige nu.
- Postet fra mini-Padden

11 kommentarer:

 1. Hr. F kan også kun variere mellem ingen tåre eller hulke-snøfte-snot-herlig-uskøn-gråd. hvilket er helt håbløst, når han eks. skal holde taler og bliver lidt rørt.

  ...nu har jeg graviditetsdemens og kan ikke huske hvad jeg ville skrive, lover at jeg havde en pointe da jeg stratede.

  SvarSlet
 2. Nååårh altså. Måske kan I komme på besøg en gang om tre måneder, når Øgle og Varan stortrives i de nye institutioner?

  SvarSlet
 3. Årh, en afsked er bare svær og sådan må det være. Man knytter sig jo til det sted, der passer på det dyrebareste man har.
  Jeg tænker også, at det er en rigtig god idé at vende tilbage, når der er mere overskud til det - altså når de - og du ;) - er kørt godt ind og trives det nye sted. Så er det sikkert muligt at sige ' rigtigt' farvel til dem alle og måske især yndlingspædagogen :)

  SvarSlet
 4. Armen altså. Jeg tuder jo bare ved at læse dit indlæg. Til sommer skal den store i skole, den lille overtager bh pladsen, men tro mig, jeg kommer nok til at tude alligevel! For slet ikke at tale om afskeden i vuggestuen eller første dag i skolen.
  Jep, jeg er meget tudeagtig og kan slet ikke forstå, hvordan så mange kan holde tårer tilbage, når de vælter ud af hovedet på mig.

  SvarSlet
 5. Åhhhhhh... Føler med dig. Er normalt ikke en tudeprinsesse men når det kommer til at skulle sige farvel til yndlingspædagoger så er det altså bare ikke rart. Tilslutter mig koret; tag på visit når solen forhåbentlig er vendt tilbage om et par måneder :)

  SvarSlet
 6. Av, jeg ville have haft det på akkurat samme måde. Jeg er den største tudefrans og får tårer i øjnene bare der er trukket en rabat på min bon i Brugsen, jeg havde overset. Tør slet ikke tænke på, hvordan det bliver når Miriam skal i skole til sommer... Av. Glæder mig til at høre mere om den nye institution. Synes hende Øglen lyder som en tough cookie, som nok skal klare sig :)

  SvarSlet
 7. Nåååååhhhh det værste er at tiden bare går så stærkt!!

  Så lige du har deltaget i min sidste hækleopskrift giveaway. Du er velkommen til at deltage i den nye jeg har kørende, samt min Accessories giveaway

  SvarSlet
 8. Unge dame! Skriv et kort til bedstepædagogen og fortæl det du ikke fik sagt!

  Vil du vinde hos mig? En fin smokingjakke fra Whiite http://onkelanne.blogspot.dk/2012/12/whiite-smokingjakke-give-away.html?m=1

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...